Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć korektor do amplitunera


  Main Page -> Forum Index -> Audio Service ->Jak podłączyć korektor do amplitunera Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
andre333
Level 13
Joined: 08 May 2003
Posts: 127
Post rating: 2
andre333
Level 13
Post#1 16 Jun 2003 13:25  Topic author   

Jak podłączyć korektor do amplitunera


Chciałem podłączyć equalizer da amplitunera (tosca 303) Ale za bardzo nie wiem w którym miejscu (moze przed ptencometrm siły głosu ???) z góry dzięki za rady
Aha i nie piszcie mi ze korektror to generator szumu, psrzesunieć fazowych...itp Wiem o tym ale i tak chciałbym spróbować to zrobić

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Lukasz
Level 27
Location: Gdańsk
Joined: 05 Dec 2002
Posts: 885
Helped: 73
Post rating: 6
Lukasz
Level 27
Post#2 16 Jun 2003 13:34    

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


Witam
Moim zdaniem podłączanie korektora graficznego do Toski nie ma większego sensu , bo układ regulacji tonów niskich i wysokich jest wystarczający ( jak dla mnie ).Jeśli chcesz spóbować podłączyć , żeby zobaczyć jak to będzie działać to najlepiej wyjście korektora podłączyć na wejście magnetofonowe , a na wejście korektora puścić sygnał np. z kompa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
andre333
Level 13
Joined: 08 May 2003
Posts: 127
Post rating: 2
andre333
Level 13
Post#3 16 Jun 2003 14:56  Topic author   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


No tak ale chodzi tu o to korekcja działała też na radiu

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Lukasz
Level 27
Location: Gdańsk
Joined: 05 Dec 2002
Posts: 885
Helped: 73
Post rating: 6
Lukasz
Level 27
Post#4 16 Jun 2003 15:30    

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


Wiem , bo sam mam Toskę 303 . Według mnie należałoby podłączyć korektor na samym wejściu przedwzmacniacza ,czyli R303 i C305 dla lewego kanału.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CKsrv
Level 32
Joined: 22 Mar 2003
Posts: 2388
Helped: 8
CKsrv
Level 32
Post#5 16 Jun 2003 16:06    

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


W sprzetach z gniazdami do tego celu jest tak:
idąc "sygnalem od początku"
1. gniazdo
2. przełacznik źródeł
3. separator
4. gniazdo do korektora (ty moze byc zwora) i gniazdo z korektora.
5. reg barwy tonu + ew. loud/kontur
itd.
Moze to cie naprowadzi na jakis pomysł :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
john_doe
Level 16
Location: Bielsko-Biala
Joined: 19 Dec 2002
Posts: 244
Post rating: 3
john_doe
Level 16
Post#6 16 Jun 2003 16:14    

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


co do propozycji Lukasza to nie zapomniej o przecieciu sciezek (sygnal wchodzacy do przedwzmacniacza), od jednej strony przecietej sciezki dolaczasz wejscie korektora, a od drugeij strony przecietej sciezki dolaczasz wyjsci korektora, (sygnal wchodzacy do przedwzmacniacza), wykonujesz to samo dla obu kanalow

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć korektor do amplitunera
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć korektor do amplitunera

Jak podłączyć korektor ?? :/ (2)
Jak podłączyć korektor pod radio (1)
Diora ws 418 - jak podłączyć korektor? (4)
Korektor diora. Jak podłączyć do wzmacniacza? (6)
Korektor samochodowy po przeróbkach-Jak go podłączyć??? (2)
Kenwood KR-V6050 - jak podłączyć korektor niego? (4)
Radmor 5471. Wieża Technicsa. Jak podłączyć korektor? (4)
Jak podłączyć dwa subwoofery do amplitunera? (7)
Jak podłączyć końcówkę mocy z amplitunera do np. komputera? (2)
jak podłączyć subwoofer do amplitunera diora 303 ?? (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.116 seconds