Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak podłączyć korektor do amplitunera


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć korektor do amplitunera
Author
Message
andre333
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 08 May 2003
Posts: 127

Post#1 Post from the author of the topic 16 Jun 2003 13:25   

Jak podłączyć korektor do amplitunera


Chciałem podłączyć equalizer da amplitunera (tosca 303) Ale za bardzo nie wiem w którym miejscu (moze przed ptencometrm siły głosu ???) z góry dzięki za rady
Aha i nie piszcie mi ze korektror to generator szumu, psrzesunieć fazowych...itp Wiem o tym ale i tak chciałbym spróbować to zrobić

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jun 2003 13:25   





Back to top
   
Lukasz
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 05 Dec 2002
Posts: 884
Location: Gdańsk

Post#2 16 Jun 2003 13:34   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


Witam
Moim zdaniem podłączanie korektora graficznego do Toski nie ma większego sensu , bo układ regulacji tonów niskich i wysokich jest wystarczający ( jak dla mnie ).Jeśli chcesz spóbować podłączyć , żeby zobaczyć jak to będzie działać to najlepiej wyjście korektora podłączyć na wejście magnetofonowe , a na wejście korektora puścić sygnał np. z kompa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jun 2003 13:34   





Back to top
   
andre333
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 08 May 2003
Posts: 127

Post#3 Post from the author of the topic 16 Jun 2003 14:56   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


No tak ale chodzi tu o to korekcja działała też na radiu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Jun 2003 14:56   





Back to top
   
Lukasz
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 05 Dec 2002
Posts: 884
Location: Gdańsk

Post#4 16 Jun 2003 15:30   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


Wiem , bo sam mam Toskę 303 . Według mnie należałoby podłączyć korektor na samym wejściu przedwzmacniacza ,czyli R303 i C305 dla lewego kanału.

Helpful message? + -

Back to top
   
CKsrv
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 22 Mar 2003
Posts: 2391

Post#5 16 Jun 2003 16:06   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


W sprzetach z gniazdami do tego celu jest tak:
idąc "sygnalem od początku"
1. gniazdo
2. przełacznik źródeł
3. separator
4. gniazdo do korektora (ty moze byc zwora) i gniazdo z korektora.
5. reg barwy tonu + ew. loud/kontur
itd.
Moze to cie naprowadzi na jakis pomysł Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
john_doe
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 244
Location: Bielsko-Biala

Post#6 16 Jun 2003 16:14   

Re: Jak podłączyć korektor do amplitunera


co do propozycji Lukasza to nie zapomniej o przecieciu sciezek (sygnal wchodzacy do przedwzmacniacza), od jednej strony przecietej sciezki dolaczasz wejscie korektora, a od drugeij strony przecietej sciezki dolaczasz wyjsci korektora, (sygnal wchodzacy do przedwzmacniacza), wykonujesz to samo dla obu kanalow

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Jak podłączyć korektor do amplitunera
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podłączyć korektor ?? :/ (2)
Jak podłączyć korektor pod radio (1)
Diora ws 418 - jak podłączyć korektor? (4)
Korektor diora. Jak podłączyć do wzmacniacza? (6)
Korektor samochodowy po przeróbkach-Jak go podłączyć??? (2)
Kenwood KR-V6050 - jak podłączyć korektor niego? (4)
Radmor 5471. Wieża Technicsa. Jak podłączyć korektor? (4)
Jak podłączyć dwa subwoofery do amplitunera? (7)
Jak podłączyć końcówkę mocy z amplitunera do np. komputera? (2)
jak podłączyć subwoofer do amplitunera diora 303 ?? (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl topic RSS feed