FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 05 Jul 2006 14:36   

Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W

Witam!
Zainteresowałem się tym projektem, jednak mam kilka pytań. Wyżej wymieniona konstrukcję możemy znaleźć na stronie http://licho.rowerpower.org/gitara/foxtrot/ , głównie interesuje mnie wersja okrojona Lite, jak bedzie ładnie grało postaram się o rozszerzenie do normalnej wersji.
W projekcie tym został użyty tranformator TS 30/9/676 , na allegro znalazłem podobny TS 30/6/..., według specyfikacji i pomiarów sprzedającego ma on coś około 200 V na jednym uzwojeniu, oraz 6.8 V na żarzenie, i 3.8 które nie bedzie mi potrzebne. Trafo w projekcie ma napięcia 215 V i 6.8 V.
Jeżeli chodzi o końcówke mocy, chciałem jako trafo głośnikowe użyć posiadane TG2-20-666, a nie według zaleceń autora TG2,5/1/666. Na forum znalazłem iż pasuje on do użytej końcówki mocy (ECL86) jednak ma mniejszą moc (2W).
Czy zmiany przeprowadzone przeze mnie nie bedą miały wpływu na funkcjonowanie wzmacniacza? Jakiej mocy i rezystancji głośników należy użyć ? Czy kondensatory mogą być ceramiczny, czy lepiej użyć tantali, sterofleksowych, czy MKT, MTSE ??
Z góry dzieki
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 05 Jul 2006 14:36   

Back to top

Schizma
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 29 Oct 2006 18:36   

Re: Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W

Zmianami się za bardzo nie przejmuj. Głośnik min. 8Ω. Nie wolałbyś zbudować czegoś choć troszkę mocniejszego, np. na EL84?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronic Circuits DIY ideas, problems -> Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W
Page 1 of 1
Similar topics
Wzmacniacz gitarowy... (14)
Wzmacniacz lampowy (17)
Gitarowy preamp lampowy - jakie układy? (4)
Gitarowy przedwzmacniacz lampowy - problemy i sugestie (2)
Lampowy Wzmacniacz Gitarowy "Elektroda.pl" (14)
Mały, do bólu prosty, gitarowy wzmacniacz lampowy (2)
Gitarowy wzmacniacz lampowy (2)
Wzmacniacz gitarowy (16)
wzmacniacz gitarowy (2)
Wzmacniacz gitarowy po raz n-ty (8)

Page generation time: 0.085 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed