gruszka86 Poziom 10

|
05 Jul 2006 14:36 Wzmacniacz gitarowy lampowy FoxTrot - 3W |
|
|
|
Witam!
Zainteresowałem się tym projektem, jednak mam kilka pytań. Wyżej wymieniona konstrukcję możemy znaleźć na stronie http://licho.rowerpower.org/gitara/foxtrot/ , głównie interesuje mnie wersja okrojona Lite, jak bedzie ładnie grało postaram się o rozszerzenie do normalnej wersji.
W projekcie tym został użyty tranformator TS 30/9/676 , na allegro znalazłem podobny TS 30/6/..., według specyfikacji i pomiarów sprzedającego ma on coś około 200 V na jednym uzwojeniu, oraz 6.8 V na żarzenie, i 3.8 które nie bedzie mi potrzebne. Trafo w projekcie ma napięcia 215 V i 6.8 V.
Jeżeli chodzi o końcówke mocy, chciałem jako trafo głośnikowe użyć posiadane TG2-20-666, a nie według zaleceń autora TG2,5/1/666. Na forum znalazłem iż pasuje on do użytej końcówki mocy (ECL86) jednak ma mniejszą moc (2W).
Czy zmiany przeprowadzone przeze mnie nie bedą miały wpływu na funkcjonowanie wzmacniacza? Jakiej mocy i rezystancji głośników należy użyć ? Czy kondensatory mogą być ceramiczny, czy lepiej użyć tantali, sterofleksowych, czy MKT, MTSE ??
Z góry dzieki
|
|