Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Author
Message
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 12 Apr 2003
Posts: 674

Post#1 Post from the author of the topic 10 Jul 2006 22:20   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Witam,
zamierzam kupić tę kartę, tylko zastanawiam się, czy mój sprzęt będzie w stanie ją odsłużyć (PIII 1GHz, 256MB RAM). Co sądzicie Question

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jul 2006 22:20   





Back to top
   
Hirek2
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 22 Nov 2003
Posts: 646
Location: Kraków

Post#2 10 Jul 2006 22:46helpful post - solution   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy, można by dorzucić jeszcze jedną kostkę z pamięcią.

Helpful message? + -

Back to top
   
opelr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 23 Apr 2002
Posts: 1689

Post#3 10 Jul 2006 23:40   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wszystko jest względne i zależy... , producent podaje wymagania sprzętowe . pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
lechoo
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 17 Sep 2002
Posts: 4883
Location: łódzkie

Post#4 11 Jul 2006 00:13helpful post - solution   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Jul 2006 00:13helpful post - solution   





Back to top
   
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 12 Apr 2003
Posts: 674

Post#5 Post from the author of the topic 11 Jul 2006 15:21   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Karta grafiki to stara, poczciwa RIVA TNT2 M64 32MB. Mogę zainwestować i zmienić grafikę, tak samo z RAM'em. Chciałbym tylko mieć pewność, że po zmianie tuner DVB będzie właściwie działał - obraz musi być płynny.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Jul 2006 15:21   





Back to top
   
mx3
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Dec 2004
Posts: 144

Post#6 12 Jul 2006 14:19helpful post - solution   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


u mnie chodzil tuner dvb na Duronie 700 128 ramu i rivie tnt 16 przy dekodowaniu dochodzil do 100% obciazenia ale wyrabial wiec powinno u Ciebie tez pojsc a jak nie to dokupisz ramu i karte

Helpful message? + -

Back to top
   
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 12 Apr 2003
Posts: 674

Post#7 Post from the author of the topic 12 Jul 2006 15:01   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ok, dzięki wszystkim za opinie.

Helpful message? + -

Back to top
   
elektromanaik16
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 105
Location: Mszczonów

Post#8 13 Jul 2006 20:03   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy w zupełności, ja miałem jeszcze gorszegokomp na którym karta śmigałaświetnie.
Na www.laki.dvhk.pl
jest tak karta dokładnie opisana wszystkie jej możliwości i dokładnie napisanie jak odbierać płatne kanały.
pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
novick
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 May 2003
Posts: 56
Location: Pomorskie

Post#9 30 Aug 2006 00:00   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]

Helpful message? + -

Back to top
   
okulik
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 1091
Location: Częstochowa

Post#10 30 Aug 2006 08:44   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


novick wrote:
Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]


"Szajsatu" - aktualnie nie dziala

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Aug 2006 08:44   





Back to top
   
PermBan
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 26 Dec 2003
Posts: 234
Location: Telford (UK)

Post#11 07 Sep 2006 15:40   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Jaką wielkość anteny i jaki konwerter polecacie do odbioru przede wszystkim polskich kanałów. Mam na myśli SkyStar2.

DZIĘKUJĘ - POZDRAWIAM

Helpful message? + -

Back to top
   
Roman_5000
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 30 Apr 2005
Posts: 426
Location: 51°16'N, 15°34'E

Post#12 07 Sep 2006 20:25   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


lechoo wrote:
Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.


Jaki masz porcesor? W wymaganiach instrukcyjnych karty jest napisane, że 2,4GHz wystarczy, ale z praktyki wiem, że tak nie jest. Czytałem, że 2,6GHz to minimum. Mam na myśli oczywiście HDTV.

Helpful message? + -

Back to top
   
mx3
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 13 Dec 2004
Posts: 144

Post#13 08 Sep 2006 14:03   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


mi sie udalo odpalic hdtv na procku 1,8 bez wiekszych problemow

Helpful message? + -

Back to top
   
lechoo
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 17 Sep 2002
Posts: 4883
Location: łódzkie

Post#14 13 Sep 2006 10:30   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


@Roman_5000
Do HDTV transmitowanej w MPEG4 procesor 3,2GHz jest za słaby do płynnego oglądania, chyba że masz kartę graficzną ze sprzętowym wsparciem dekompresji MPEG4 - minimum GF6600 na PCIe. W przypadku MPEG2 wystarczy procesor 1GHz i dowolna karta wspierająca sprzętowo dekompresję MPEG2, tak jak pisałem wcześniej - mi działało super płynnie (sprzętowa dekompresja i deinterlacing) na Radeonie 9100.

Od 4 września pierwszy, europejski kanał HD1 nie jest kodowany i to z trzech satelitów: Eutelsata W4 - 36E, Astry 1D - 23,5E i Siriusa 2 - 4,8E. Transmisja HD1 produkcji Euro1080 z jakością HDTV jest w MPEG-2/DVB-S. Możliwy jest odbiór z odbiorników HD(MPEG-4 lub Quali MPEG-2) lub kart SkyStar 2

Więcej na: http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=34052

Można więc wreszcie conieco sobie obejrzeć w HDTV, nie tylko same promo...

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Page 1 of 1



Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.1 seconds

elektroda.pl topic RSS feed