Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Skystar2 - wymagania sprzętowe


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Skystar2 - wymagania sprzętowe Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Maryush
Poziom 22
Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 675
Pomógł: 2
Ocena postów: 7
Maryush
Poziom 22
Post#1 10 Lip 2006 22:20  Autor tematu   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Witam,
zamierzam kupić tę kartę, tylko zastanawiam się, czy mój sprzęt będzie w stanie ją odsłużyć (PIII 1GHz, 256MB RAM). Co sądzicie :?:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Hirek2
Poziom 25
Miasto: Kraków
Dołączył: 22 Lis 2003
Posty: 649
Pomógł: 89
Ocena postów: 10
Hirek2
Poziom 25
Post#2 10 Lip 2006 22:46Pomocny post    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy, można by dorzucić jeszcze jedną kostkę z pamięcią.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
opelr
Poziom 29
Dołączył: 23 Kwi 2002
Posty: 1689
Pomógł: 66
Ocena postów: 4
opelr
Poziom 29
Post#3 10 Lip 2006 23:40    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wszystko jest względne i zależy... , producent podaje wymagania sprzętowe . pozdr

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lechoo
Poziom 39
Miasto: łódzkie
Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 4892
Pomógł: 348
Ocena postów: 64
lechoo
Poziom 39
Post#4 11 Lip 2006 00:13Pomocny post    

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Maryush
Poziom 22
Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 675
Pomógł: 2
Ocena postów: 7
Maryush
Poziom 22
Post#5 11 Lip 2006 15:21  Autor tematu   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Karta grafiki to stara, poczciwa RIVA TNT2 M64 32MB. Mogę zainwestować i zmienić grafikę, tak samo z RAM'em. Chciałbym tylko mieć pewność, że po zmianie tuner DVB będzie właściwie działał - obraz musi być płynny.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mx3
Poziom 16
Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 144
Pomógł: 16
Ocena postów: 3
mx3
Poziom 16
Post#6 12 Lip 2006 14:19Pomocny post    

Skystar2 - wymagania sprzętowe


u mnie chodzil tuner dvb na Duronie 700 128 ramu i rivie tnt 16 przy dekodowaniu dochodzil do 100% obciazenia ale wyrabial wiec powinno u Ciebie tez pojsc a jak nie to dokupisz ramu i karte

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Maryush
Poziom 22
Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 675
Pomógł: 2
Ocena postów: 7
Maryush
Poziom 22
Post#7 12 Lip 2006 15:01  Autor tematu   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ok, dzięki wszystkim za opinie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
elektromanaik16
Poziom 12
Miasto: Mszczonów
Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 105
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
elektromanaik16
Poziom 12
Post#8 13 Lip 2006 20:03    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy w zupełności, ja miałem jeszcze gorszegokomp na którym karta śmigałaświetnie.
Na http://www.laki.dvhk.pl
jest tak karta dokładnie opisana wszystkie jej możliwości i dokładnie napisanie jak odbierać płatne kanały.
pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
novick
Poziom 11
Miasto: Pomorskie
Dołączył: 31 Maj 2003
Posty: 56
novick
Poziom 11
Post#9 30 Sie 2006 00:00    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
okulik
Poziom 28
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1093
Pomógł: 97
Ocena postów: 13
okulik
Poziom 28
Post#10 30 Sie 2006 08:44    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


novick napisał:
Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]


"Szajsatu" - aktualnie nie dziala

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
PermBan
Poziom 16
Miasto: Telford (UK)
Dołączył: 26 Gru 2003
Posty: 239
Pomógł: 5
Ocena postów: 3
PermBan
Poziom 16
Post#11 07 Wrz 2006 15:40    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Jaką wielkość anteny i jaki konwerter polecacie do odbioru przede wszystkim polskich kanałów. Mam na myśli SkyStar2.

DZIĘKUJĘ - POZDRAWIAM

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Roman_5000
Poziom 19
Miasto: 51°16'N, 15°34'E
Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 427
Pomógł: 25
Ocena postów: 6
Roman_5000
Poziom 19
Post#12 07 Wrz 2006 20:25    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


lechoo napisał:
Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.


Jaki masz porcesor? W wymaganiach instrukcyjnych karty jest napisane, że 2,4GHz wystarczy, ale z praktyki wiem, że tak nie jest. Czytałem, że 2,6GHz to minimum. Mam na myśli oczywiście HDTV.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mx3
Poziom 16
Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 144
Pomógł: 16
Ocena postów: 3
mx3
Poziom 16
Post#13 08 Wrz 2006 14:03    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


mi sie udalo odpalic hdtv na procku 1,8 bez wiekszych problemow

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
lechoo
Poziom 39
Miasto: łódzkie
Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 4892
Pomógł: 348
Ocena postów: 64
lechoo
Poziom 39
Post#14 13 Wrz 2006 10:30    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


@Roman_5000
Do HDTV transmitowanej w MPEG4 procesor 3,2GHz jest za słaby do płynnego oglądania, chyba że masz kartę graficzną ze sprzętowym wsparciem dekompresji MPEG4 - minimum GF6600 na PCIe. W przypadku MPEG2 wystarczy procesor 1GHz i dowolna karta wspierająca sprzętowo dekompresję MPEG2, tak jak pisałem wcześniej - mi działało super płynnie (sprzętowa dekompresja i deinterlacing) na Radeonie 9100.

Od 4 września pierwszy, europejski kanał HD1 nie jest kodowany i to z trzech satelitów: Eutelsata W4 - 36E, Astry 1D - 23,5E i Siriusa 2 - 4,8E. Transmisja HD1 produkcji Euro1080 z jakością HDTV jest w MPEG-2/DVB-S. Możliwy jest odbiór z odbiorników HD(MPEG-4 lub Quali MPEG-2) lub kart SkyStar 2

Więcej na: http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=34052

Można więc wreszcie conieco sobie obejrzeć w HDTV, nie tylko same promo...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Strona 1 z 1



Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.107 seconds

elektroda.pl temat RSS