Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Skystar2 - wymagania sprzętowe


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Skystar2 - wymagania sprzętowe Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Maryush
Level 22
Joined: 12 Apr 2003
Posts: 715
Helped: 2
Post rating: 8
Maryush
Level 22
Post#1 10 Jul 2006 22:20  Topic author   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Witam,
zamierzam kupić tę kartę, tylko zastanawiam się, czy mój sprzęt będzie w stanie ją odsłużyć (PIII 1GHz, 256MB RAM). Co sądzicie :?:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Hirek2
Level 25
Location: Kraków
Joined: 22 Nov 2003
Posts: 649
Helped: 89
Post rating: 11
Hirek2
Level 25
Post#2 10 Jul 2006 22:46Helpful post    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy, można by dorzucić jeszcze jedną kostkę z pamięcią.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
opelr
Level 29
Joined: 23 Apr 2002
Posts: 1689
Helped: 66
Post rating: 4
opelr
Level 29
Post#3 10 Jul 2006 23:40    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wszystko jest względne i zależy... , producent podaje wymagania sprzętowe . pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lechoo
Level 39
Location: łódzkie
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 4892
Helped: 348
Post rating: 76
lechoo
Level 39
Post#4 11 Jul 2006 00:13Helpful post    

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Maryush
Level 22
Joined: 12 Apr 2003
Posts: 715
Helped: 2
Post rating: 8
Maryush
Level 22
Post#5 11 Jul 2006 15:21  Topic author   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Karta grafiki to stara, poczciwa RIVA TNT2 M64 32MB. Mogę zainwestować i zmienić grafikę, tak samo z RAM'em. Chciałbym tylko mieć pewność, że po zmianie tuner DVB będzie właściwie działał - obraz musi być płynny.

Helpful post? + 0
Back to top
mx3
Level 16
Joined: 13 Dec 2004
Posts: 144
Helped: 16
Post rating: 3
mx3
Level 16
Post#6 12 Jul 2006 14:19Helpful post    

Skystar2 - wymagania sprzętowe


u mnie chodzil tuner dvb na Duronie 700 128 ramu i rivie tnt 16 przy dekodowaniu dochodzil do 100% obciazenia ale wyrabial wiec powinno u Ciebie tez pojsc a jak nie to dokupisz ramu i karte

Helpful post? + 0
Back to top
Maryush
Level 22
Joined: 12 Apr 2003
Posts: 715
Helped: 2
Post rating: 8
Maryush
Level 22
Post#7 12 Jul 2006 15:01  Topic author   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ok, dzięki wszystkim za opinie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
elektromanaik16
Level 12
Location: Mszczonów
Joined: 06 Jul 2006
Posts: 105
Helped: 3
Post rating: 1
elektromanaik16
Level 12
Post#8 13 Jul 2006 20:03    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy w zupełności, ja miałem jeszcze gorszegokomp na którym karta śmigałaświetnie.
Na www.laki.dvhk.pl
jest tak karta dokładnie opisana wszystkie jej możliwości i dokładnie napisanie jak odbierać płatne kanały.
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
novick
Level 11
Location: Pomorskie
Joined: 31 May 2003
Posts: 56
Post rating: 1
novick
Level 11
Post#9 30 Aug 2006 00:00    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
okulik
Level 28
Location: Częstochowa
Joined: 16 Nov 2003
Posts: 1093
Helped: 97
Post rating: 16
okulik
Level 28
Post#10 30 Aug 2006 08:44    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


novick wrote:
Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]


"Szajsatu" - aktualnie nie dziala

Helpful post? + 0
Back to top
PermBan
Level 16
Location: Telford (UK)
Joined: 26 Dec 2003
Posts: 242
Helped: 5
Post rating: 4
PermBan
Level 16
Post#11 07 Sep 2006 15:40    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Jaką wielkość anteny i jaki konwerter polecacie do odbioru przede wszystkim polskich kanałów. Mam na myśli SkyStar2.

DZIĘKUJĘ - POZDRAWIAM

Helpful post? + 0
Back to top
Roman_5000
Level 19
Location: 51°16'N, 15°34'E
Joined: 30 Apr 2005
Posts: 427
Helped: 25
Post rating: 8
Roman_5000
Level 19
Post#12 07 Sep 2006 20:25    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


lechoo wrote:
Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.


Jaki masz porcesor? W wymaganiach instrukcyjnych karty jest napisane, że 2,4GHz wystarczy, ale z praktyki wiem, że tak nie jest. Czytałem, że 2,6GHz to minimum. Mam na myśli oczywiście HDTV.

Helpful post? + 0
Back to top
mx3
Level 16
Joined: 13 Dec 2004
Posts: 144
Helped: 16
Post rating: 3
mx3
Level 16
Post#13 08 Sep 2006 14:03    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


mi sie udalo odpalic hdtv na procku 1,8 bez wiekszych problemow

Helpful post? + 0
Back to top
lechoo
Level 39
Location: łódzkie
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 4892
Helped: 348
Post rating: 76
lechoo
Level 39
Post#14 13 Sep 2006 10:30    

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


@Roman_5000
Do HDTV transmitowanej w MPEG4 procesor 3,2GHz jest za słaby do płynnego oglądania, chyba że masz kartę graficzną ze sprzętowym wsparciem dekompresji MPEG4 - minimum GF6600 na PCIe. W przypadku MPEG2 wystarczy procesor 1GHz i dowolna karta wspierająca sprzętowo dekompresję MPEG2, tak jak pisałem wcześniej - mi działało super płynnie (sprzętowa dekompresja i deinterlacing) na Radeonie 9100.

Od 4 września pierwszy, europejski kanał HD1 nie jest kodowany i to z trzech satelitów: Eutelsata W4 - 36E, Astry 1D - 23,5E i Siriusa 2 - 4,8E. Transmisja HD1 produkcji Euro1080 z jakością HDTV jest w MPEG-2/DVB-S. Możliwy jest odbiór z odbiorników HD(MPEG-4 lub Quali MPEG-2) lub kart SkyStar 2

Więcej na: http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=34052

Można więc wreszcie conieco sobie obejrzeć w HDTV, nie tylko same promo...

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Page 1 of 1



Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 1.414 seconds