Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Autor
Wiadomość
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 687

Post#1 Post autora tematu 10 Lip 2006 22:20   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Witam,
zamierzam kupić tę kartę, tylko zastanawiam się, czy mój sprzęt będzie w stanie ją odsłużyć (PIII 1GHz, 256MB RAM). Co sądzicie :?:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lip 2006 22:20   





Powrót do góry
   
Hirek2
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Lis 2003
Posty: 641
Miasto: Kraków

Post#2 10 Lip 2006 22:46pomocny post - solucja   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy, można by dorzucić jeszcze jedną kostkę z pamięcią.
Powrót do góry
   
opelr
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 23 Kwi 2002
Posty: 1690

Post#3 10 Lip 2006 23:40   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wszystko jest względne i zależy... , producent podaje wymagania sprzętowe . pozdr
Powrót do góry
   
lechoo
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 4881
Miasto: łódzkie

Post#4 11 Lip 2006 00:13pomocny post - solucja   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.
Powrót do góry
   
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 687

Post#5 Post autora tematu 11 Lip 2006 15:21   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Karta grafiki to stara, poczciwa RIVA TNT2 M64 32MB. Mogę zainwestować i zmienić grafikę, tak samo z RAM'em. Chciałbym tylko mieć pewność, że po zmianie tuner DVB będzie właściwie działał - obraz musi być płynny.
Powrót do góry
   
mx3
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 144

Post#6 12 Lip 2006 14:19pomocny post - solucja   

Skystar2 - wymagania sprzętowe


u mnie chodzil tuner dvb na Duronie 700 128 ramu i rivie tnt 16 przy dekodowaniu dochodzil do 100% obciazenia ale wyrabial wiec powinno u Ciebie tez pojsc a jak nie to dokupisz ramu i karte
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lip 2006 14:19pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Maryush
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 12 Kwi 2003
Posty: 687

Post#7 Post autora tematu 12 Lip 2006 15:01   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Ok, dzięki wszystkim za opinie.
Powrót do góry
   
elektromanaik16
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 105
Miasto: Mszczonów

Post#8 13 Lip 2006 20:03   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Wystarczy w zupełności, ja miałem jeszcze gorszegokomp na którym karta śmigałaświetnie.
Na www.laki.dvhk.pl
jest tak karta dokładnie opisana wszystkie jej możliwości i dokładnie napisanie jak odbierać płatne kanały.
pozdrawiam
Powrót do góry
   
novick
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 31 Maj 2003
Posty: 58
Miasto: Pomorskie

Post#9 30 Sie 2006 00:00   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]
Powrót do góry
   
okulik
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1104
Miasto: Częstochowa

Post#10 30 Sie 2006 08:44   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


novick napisał:
Czy na dzień dzisiejszy odbieranie kanałów Szajsatu jest możliwe czy jest już zablokowane?
Chodzi o odpowiednie stery i karte SkyStar2[/url]


"Szajsatu" - aktualnie nie dziala
Powrót do góry
   
PermBan
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 26 Gru 2003
Posty: 235
Miasto: Telford (UK)

Post#11 07 Wrz 2006 15:40   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


Jaką wielkość anteny i jaki konwerter polecacie do odbioru przede wszystkim polskich kanałów. Mam na myśli SkyStar2.

DZIĘKUJĘ - POZDRAWIAM
Powrót do góry
   
Roman_5000
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 30 Kwi 2005
Posty: 429
Miasto: 51°16'N, 15°34'E

Post#12 07 Wrz 2006 20:25   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


lechoo napisał:
Ramu wystarczy, nie napisałeś jaką kartę graficzną posiadasz... Połączenie grafiki ATI z odpowiednim zestawem filtrów daje znakomite rezultaty, mi udawało się oglądać płynnie telewizję HDTV na Radeonie 9100.


Jaki masz porcesor? W wymaganiach instrukcyjnych karty jest napisane, że 2,4GHz wystarczy, ale z praktyki wiem, że tak nie jest. Czytałem, że 2,6GHz to minimum. Mam na myśli oczywiście HDTV.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Wrz 2006 20:25   





Powrót do góry
   
mx3
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 144

Post#13 08 Wrz 2006 14:03   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


mi sie udalo odpalic hdtv na procku 1,8 bez wiekszych problemow
Powrót do góry
   
lechoo
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 4881
Miasto: łódzkie

Post#14 13 Wrz 2006 10:30   

Re: Skystar2 - wymagania sprzętowe


@Roman_5000
Do HDTV transmitowanej w MPEG4 procesor 3,2GHz jest za słaby do płynnego oglądania, chyba że masz kartę graficzną ze sprzętowym wsparciem dekompresji MPEG4 - minimum GF6600 na PCIe. W przypadku MPEG2 wystarczy procesor 1GHz i dowolna karta wspierająca sprzętowo dekompresję MPEG2, tak jak pisałem wcześniej - mi działało super płynnie (sprzętowa dekompresja i deinterlacing) na Radeonie 9100.

Od 4 września pierwszy, europejski kanał HD1 nie jest kodowany i to z trzech satelitów: Eutelsata W4 - 36E, Astry 1D - 23,5E i Siriusa 2 - 4,8E. Transmisja HD1 produkcji Euro1080 z jakością HDTV jest w MPEG-2/DVB-S. Możliwy jest odbiór z odbiorników HD(MPEG-4 lub Quali MPEG-2) lub kart SkyStar 2

Więcej na: http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=34052

Można więc wreszcie conieco sobie obejrzeć w HDTV, nie tylko same promo...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Skystar2 - wymagania sprzętowe
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS