Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Webasto termo top C diagnoza

piter_ok1 16 Lip 2006 09:58 19302 39
  • #1 16 Lip 2006 09:58
    piter_ok1
    Poziom 18  

    Witam poszukuje schematu interfejsu i programu do diagnozy webasta.

  • #2 15 Kwi 2007 01:04
    Elektroland
    Poziom 10  

    Witam czy ten interface do diagnostyki WEBASTO nadal jest Panu potrzebny jeśli tak to mam coś takiego .Prosze o kontakt Darland(malpa)wp.pl

  • #4 19 Maj 2008 23:47
    london2004
    Poziom 19  

    Jakim interfejsem diagnozowac?

    Jaki jest protokol komunikacji?

  • #5 26 Sty 2009 19:32
    london2004
    Poziom 19  

    Jakiego interfejsu uzyc,jaki protokol?

  • #6 10 Lut 2010 22:42
    london2004
    Poziom 19  

    Czym diagnozowac?

    odswiezam pytanie po roku

  • #7 15 Paź 2010 20:41
    T5
    Moderator Samochody

    Interfeisem do vw za 5 dych z aledrogo

  • #8 02 Paź 2011 18:24
    Elmer89
    Poziom 14  

    odkopałem tym razem ja temacik można było dowiedzieć się coś więcej o diagnozie Top C ktoś już się w to bawił ?
    interfejs do VW czyli kablem VAG takim jak ten?
    Webasto termo top C diagnoza

  • #9 02 Paź 2011 19:37
    T5
    Moderator Samochody

    Tak

  • #10 02 Paź 2011 19:42
    Elmer89
    Poziom 14  

    ok to już mnie to cieszy, tylko problem jest taki gdzie to wetknąć bądź z których pinów vaga wyprowadzić przewody

  • #11 02 Paź 2011 20:31
    T5
    Moderator Samochody

    Bez urazy-Gogielek nie boli.

  • #12 02 Paź 2011 20:43
    Elmer89
    Poziom 14  

    Spoko ale szukam i znaleść nie mogę nie znam się na webasto aż tak dobrze ,zresztą żeby dowiedzieć się cokolwiek o webasto jest problem dlatego pytam.

  • #13 02 Paź 2011 20:51
    T5
    Moderator Samochody

    Pin 16+
    4i5 -
    7-diagnoza

  • #14 02 Paź 2011 21:50
    Elmer89
    Poziom 14  

    wrzucam może się komuś przyda gdzie konkretnie są te piny co kolego podałeś
    Webasto termo top C diagnoza

    czyli Pin 7 Vag-a podpinamy w webasto pod gniazdo X1 pin 2
    a +i- ? bierzemy z zasilania pieca(X2) ?

    Gniazda w Webasto Top C
    Webasto termo top C diagnoza

  • #15 02 Paź 2011 22:05
    T5
    Moderator Samochody

    Tak

  • #16 02 Paź 2011 22:25
    Elmer89
    Poziom 14  

    orientujesz się kolego czy ELM 327 tak samo można zrobić diagnozę ?

  • #17 02 Paź 2011 23:15
    T5
    Moderator Samochody

    Nie.Elm nie podoła.

  • #18 04 Paź 2011 07:42
    Elmer89
    Poziom 14  

    a jeżeli chodzi o oprogramowanie thermo test to trzeba coś specjalnie tam przestawiać np.mając Vag-a na USB ?

  • #19 04 Paź 2011 17:29
    T5
    Moderator Samochody

    Elmer89 napisał:
    a jeżeli chodzi o oprogramowanie thermo test to trzeba coś specjalnie tam przestawiać np.mając Vag-a na USB ?

    Ustawić port com.

  • #20 12 Paź 2011 17:20
    Elmer89
    Poziom 14  

    Udało się połączyć pomogło oprogramowanie ThermoTest V2.12

  • #21 09 Gru 2011 22:44
    mot_cez
    Poziom 12  

    Ciekawy temat koledzy poruszyli.
    A gdzie ten program można namierzyć.ThermoTest V2.12

  • #22 09 Gru 2011 23:05
    T5
    Moderator Samochody

    W sieci trzeba poszukać.

  • #24 06 Lis 2012 23:58
    over_crash
    Poziom 2  

    Chcę kupić kabel VAG lecz dręczy mnie jedno pytanie:
    Czy do skasowania błędów Webasto Thermo Top C wystarczy tylko ten kabel i program Thermo Test V2.12???

  • #25 19 Lis 2012 20:28
    Dioduss Electric
    Poziom 10  

    Do tej czynności wystarczy wyciągnąć bezpiecznik, same się skasują.

  • #26 09 Wrz 2013 11:45
    yarro1
    Poziom 8  

    Mam pytanko gdzie znajdę bezpiecznik od Webasto w skrzynce ze wszystkimi innymi, czy gdzieś pod maską? Webasto mam w Toyocie Corolli
    Nie świeci mi centralka w aucie i podobno to pomaga.

  • #27 09 Wrz 2013 13:37
    mot_cez
    Poziom 12  

    Zwykle są trzy bezpiecznik i przekaźnik razem spięte, w komorze silnik.
    Popatrz gdzie idą przewody od pieca i od zegara.

  • #28 09 Wrz 2013 22:33
    yarro1
    Poziom 8  

    Bezpieczniki znalazłem są ok. tylko zauważyłem żółty kabelek wypięty.
    Nie wiem czy celowo czy przez przypadek. Auto było dokładnie myte i wszystkie plastiki plakowane w salonie przed sprzedażą więc może przypadkiem.

    Gdzie należy go podpiąć? Moja centralka w aucie nie świeci. Przytrzymywanie płomyka nic nie daje. Wyjmowanie bezpieczników też nie.

  • #29 09 Wrz 2013 23:13
    mot_cez
    Poziom 12  

    Gdzie jest ten żółty przewód,przy bezpiecznikach,czy przy zegarze ?

  • #30 10 Wrz 2013 06:44
    yarro1
    Poziom 8  

    przy bezpiecznikach ale nie wiem czy gdzieś już nie przeczytałem, że ma być luźny bo służy do diagnostyki. Tylko dlaczego zegar nie świeci? Sprawdzę dzisiaj czy jest tam napięcie.

Szybka odpowiedź lub zadaj pytanie
Dziękuję Ci. Ta wiadomość oczekuje na moderatora.
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME