FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

naprawa AT9100

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> naprawa AT9100
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#1 Post from the author of the topic 19 Jun 2003 20:47   

naprawa AT9100

wziąłem amplituner AT9100 od kumpla i powiedziałem że mu go przestroję bo on próbował i mówił że coś mu nie wychodziło. On komplentnie zielony wziął instrukcje przestrajania, powycinał kondensatory potem zaczłą kręcić trymetrami. Skutek tego taki że amplituner niby działa ale kiedy ustawi się jakąś stację to za chwilę ona się odstraja. Moje pytanie jest takie czy da sie to jeszcze naprawić - a jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki jak ...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 19 Jun 2003 20:47   

Back to top

ankuch
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 19 Jun 2003 22:28   

Ja przestrajałem ten tuner, cała prostota polega na tym, że w oryginalnym schemacie są podane wartości kondensatorów do nowego (zachodniego) pasma. Jeśli zainteresują Cię szczegóły to pisz na PW, poza tym napewno na elektroda.pl jest dokładny opis tej czynności.
Co do odbiegania częstotliwości to nabardziej prawdopodobniej padła stabilizacja napięcia sterująca warikapami.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> naprawa AT9100
Page 1 of 1

Page generation time: 0.085 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed