Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



program do obsługi dwóch monitorów


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->program do obsługi dwóch monitorów Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Oprogramowanie
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
zibi11
Poziom 19
Dołączył: 07 Kwi 2003
Posty: 429
Ocena postów: 4
zibi11
Poziom 19
Post#1 17 Lip 2006 15:33  Autor tematu   

program do obsługi dwóch monitorów


Może ktoś posiada takowy program widziałem gdzieś taki w sieci ??
dwa monitory dwie vga

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lelekx
Poziom 29
Dołączył: 13 Kwi 2003
Posty: 1116
Pomógł: 147
Ocena postów: 17
lelekx
Poziom 29
Post#2 17 Lip 2006 16:00    

program do obsługi dwóch monitorów


Wiem, że nie było problemu z VGA oraz Herculesem; dwie karty PCI/AGP/PCIe są obsługiwane również pod Windows 98 i nowszymi. Ale rozwiązania 2xVGA dla DOS nigdy nie widziałem (chyba, że nie chodzi o DOS).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
DoubleG
Poziom 11
Miasto: Dobiegniew
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 37
Pomógł: 1
DoubleG
Poziom 11
Post#3 17 Lip 2006 17:09    

program do obsługi dwóch monitorów


a o jakie karty chodzi raczej jest to mało użyteczne lepiej jedna karta 2 wyjścia.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zibi11
Poziom 19
Dołączył: 07 Kwi 2003
Posty: 429
Ocena postów: 4
zibi11
Poziom 19
Post#4 17 Lip 2006 17:46  Autor tematu   

Re: program do obsługi dwóch monitorów


nie pod dosa winde
karty jakieś stare s3
???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 27421
Pomógł: 2019
Ocena postów: 530
tzok
Moderator Samochody
Post#5 17 Lip 2006 18:14    

program do obsługi dwóch monitorów


Z S3 Trio/ Virge to jakoś nie chciało działać ale z większością innych kart działało, Windows to obsługuje, bez potrzeby instalowania dodatkowych programów.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Radysh
Poziom 27
Miasto: Dobiegniew
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 859
Pomógł: 101
Ocena postów: 1
Radysh
Poziom 27
Post#6 18 Lip 2006 00:59    

program do obsługi dwóch monitorów


Kolega Tzok ma rację. Polecam dowolne Ati na pci i problem rozwiązany. Sam używam GF Quadro DDC + Ati 3D RAGE II i działa bez problemu. Z kartami S3 też nie powinno być problemu (sterowniki do nich doinstaluje Windows) tylko komputer MUSI! uruchamiać się z karty PCI. W takim wypadku zakładka w biosie "init display first" musi być ustawiona na "PCI". Wiąże się to z "problemem" powstającym w momencie "grzebania" w biosie lub "trybie awaryjnym" itp., gdy używana jest karta "primary pci" choć w wypadku "normalnych" :) użytkowników nie stanowi to aż tak wielkiej przeszkody. ;) Acha! Opisany "problem" to konieczność włączania monitora "primary" (w Windows kolejność można zmienić) w momencie "grzebania" w wyżej opisanych. ;) :) bo przecież nie zawsze korzysta się z obydwóch wyświetlaczy.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 27421
Pomógł: 2019
Ocena postów: 530
tzok
Moderator Samochody
Post#7 18 Lip 2006 09:40    

program do obsługi dwóch monitorów


Problem w tym, że jakimś dziwnym trafem z Virge to nie chce działać, nie wiem czy to kwestia sterowników od tej karty czy samej karty ale są z tym problemy. Te karty w ogóle były bardzo konfliktowe (np. nie chciały działać z Voodoo 2).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Dydzio
Poziom 30
Miasto: Kattowitz
Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 2005
Pomógł: 106
Ocena postów: 3
Dydzio
Poziom 30
Post#8 18 Lip 2006 10:56    

program do obsługi dwóch monitorów


A karty Cirrus Logic by się nadały??? Mam cosik na zbyciu...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Radysh
Poziom 27
Miasto: Dobiegniew
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 859
Pomógł: 101
Ocena postów: 1
Radysh
Poziom 27
Post#9 18 Lip 2006 11:51    

program do obsługi dwóch monitorów


Co do S3 Virge i kart Cirrus Logic nie wypowiem się bo nie wiem. Pierwszą z nich miałem raz w rękach ok dziesięciu lat temu a z układami graficznymi firmy Cirrus Logic spotkałem się tylko w laptopach, zresztą też w ubiegłym wieku a i laptopy nie należały do najnowszych. Radzę koledze Zibi`emu11 zakupić na jakieś aukcji i-netowej właśnie kartę Ati z serii "Rage" z min 4 MB ramu a będzie miał pewność że zadziała. Komisy odradzam bo w większości z nich za karty graf. PCI 4MB i powyżej zdzierają jak by były ze złota.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dydzio
Poziom 30
Miasto: Kattowitz
Dołączył: 13 Mar 2003
Posty: 2005
Pomógł: 106
Ocena postów: 3
Dydzio
Poziom 30
Post#10 18 Lip 2006 11:58    

program do obsługi dwóch monitorów


Takie też mam :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
qluk
Poziom 12
Miasto: Katowice
Dołączył: 16 Kwi 2006
Posty: 52
Pomógł: 2
qluk
Poziom 12
Post#11 20 Lip 2006 18:49    

program do obsługi dwóch monitorów


Rozwiazeni pod Windowsem PCI|PCI zawsze sprawia problemy bo MuliDisplay nie byl projektowany do tego. Z zalozenia ma byc AGP|PCI.
A nie latwiej dokupic Matroxa DualHead skoro juz mowa o kupowaniu.

lelekx napisał:
Wiem, że nie było problemu z VGA oraz Herculesem; dwie karty PCI/AGP/PCIe są obsługiwane również pod Windows 98 i nowszymi. Ale rozwiązania 2xVGA dla DOS nigdy nie widziałem (chyba, że nie chodzi o DOS).

Ciekawe tylko jak Win98 mialby sobie z PCIe poradzic?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> program do obsługi dwóch monitorów
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie dwóch monitorów (5)
Podłączanie dwóch monitorów (3)
konfuguracja dwóch monitorów (4)
Podłączenie dwóch monitorów (1)
Podłączenie dwóch monitorów i telewizora (3)
Komputer - obsługa dwóch monitorów (3)
Podłączenie dwóch monitorów i tableta. (20)
Podłączenie dwóch monitorów, jeden jako TV? (5)
Obsługa dwóch monitorów - jak to działa ?? (11)
Nie mogę podłączyć dwóch monitorów (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.195 seconds

elektroda.pl temat RSS