Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć czujnik ruchu?


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security ->Jak podłączyć czujnik ruchu? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jotuze
Level 14
Location: poznań
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Helped: 5
jotuze
Level 14
Post#1 19 Jul 2006 07:58  Topic author   

czyjnik ruchu


Witam. Mam czujnik ruchu i chce go podłączyć pod instalacje domową. W środku czujnika są 3 przewody brązowy, niebieski i czerwony. Jak mam to podłączyć? Czy ma znaczenie do jakich kolorów to podłączam? Proszę o jakiś schemacik(rysunek) lub wyjaśnienie jak to zrobić.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 80
kasprzyk
Level 38
Post#2 19 Jul 2006 08:53    

Re: czyjnik ruchu


WItam

Jaki to czujnik ruchu - na 230v?
Sprawdziłeś czy na obudowie lub wewnątrz nie ma schematu?

Prawdopodobnie
Niebieski - N (stare "0")
Brązowy - L (faza)
Czerwony - "wyjście" fazy na lampę czy inne urządzenie które chciałeś sterować przez czujkę.

Pzdr

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jotuze
Level 14
Location: poznań
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Helped: 5
jotuze
Level 14
Post#3 19 Jul 2006 09:47  Topic author   

Re: czyjnik ruchu


Tak jest to czujnik na 230V. W środku jest schemacik ale go nie kapuje. ''L i strzałka w stronę przewodu, N bez żadnej strzałki, LS strzałka idzie od przewodu.

Dodano po 15 [minuty]:

Czyli wynika z tego że przewód zasilający muszę podłączyć do L i N a lampę do N i LS?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kasprzyk
Level 38
Location: Chodzież
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 5136
Helped: 315
Post rating: 80
kasprzyk
Level 38
Post#4 20 Jul 2006 08:59Helpful post    

Re: czyjnik ruchu


jotuze wrote:
Czyli wynika z tego że przewód zasilający muszę podłączyć do L i N a lampę do N i LS?


Tak

Podłącz tak żarówkę i przetestuj - na początku podłącz pod L i N sam czujnik - neonówką możesz sprawdzić czy nastąpi załączenie przekaźnika lub usłyszysz charakaterystyczne "pyknięcie" - o ile jest zbudowana na przekaźniku.

pzdr

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dasko
Level 19
Joined: 26 Apr 2003
Posts: 320
Helped: 24
Post rating: 8
dasko
Level 19
Post#5 20 Jul 2006 09:53    

Re: czyjnik ruchu


http://www.elektroda.pl/rtvfor...8ca5f1513f4f4dedb87a398573c433

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jotuze
Level 14
Location: poznań
Joined: 31 Jan 2006
Posts: 171
Helped: 5
jotuze
Level 14
Post#6 20 Jul 2006 10:52  Topic author   

Re: czyjnik ruchu


ok dzięki podłączyłem i wszystko działa jak należy dzięki za pomoc

Helpful post? + +1
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Jak podłączyć czujnik ruchu?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć czujnik ruchu?

Czujnik ruchu jak podłączyć? (2)
Czujnik ruchu - jak podłączyć (10)
Czujnik ruchu CR1 jak podłączyć (7)
Jak podłączyć czujnik ruchu do lampy. (3)
Jak podłączyć radiowy czujnik ruchu (1)
jak podłączyć czujnik ruchu do mikrokontrolera ATMega32 (2)
Czujnik ruchu - jak podłączyć go do zwykłej lampy? (2)
Czujnik ruchu-jak podłączyć. (Leuze electronik) (1)
Jak podłączyć czujnik ruchu do lampki nocnej (6)
Czujnik ruchu - jaki to typ i jak go podłączyć ? (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.11 seconds