Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Jaki DVD z Divx i xviD ?, Manta ?

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Co kupić i gdzie kupić? -> Jaki DVD z Divx i xviD ?, Manta ?
Angielska wersja
Autor Wiadomość
nonckiewicz
Poziom 4
Poziom 4

Miasto: Plock

Post 26 Lip 2006 16:33   

Zastanawiam się nad zakupem odtwarzacze stacjonarnego DVD z mozliwością odtwarzania Divx i Xvid. Początkowo myślałem o nagrywarce DVD ale po pierwsze są jeszcze drogie a po drugie przynajmniej z tego co patrzyłem te tańsze modele nie odtwarzają komputerowych kodeków.

Przeglądam sobie Allegro i zauważyłem że największą popularnością cieszą się produkty firmy Manta - Emperory i Prince. Co myslicie o tych odtwarzaczach. Jaki procent filmów z komputera czyta ? Oczywiście o RMVB moge zapomnieć bez przerobienia na .avi ?

Zastanawiam się nad dwoma modelami:

http://www.allegro.pl/item115316677_nowosc...o_logic_ii.html

oraz:

http://www.allegro.pl/item116234976_manta_...nowy_soft_.html

Ten drugi jest tańszy i wolałbym nie wydać wiecej nioz 200 zł. Czy uważacie że warto dać te 50 zł więcej ?

A może polecacie jakiś inny odtwarzacz ?

Z gory dzieki za porady.
Powrót do góry

axelakis
Poziom 22
Poziom 22

Miasto: BYTOM

Post 26 Lip 2006 17:06   

Re: Jaki DVD z Divx i xviD ?, Manta ?

nonckiewicz napisał:
...największą popularnością cieszą się produkty firmy Manta - Emperory i Prince. Co myslicie o tych odtwarzaczach.
Cieszą się największą popularnością bo to najtańsze chińskie badziewie.
Nie wierzysz, zapytaj na www.divx.pl

nonckiewicz napisał:
...wolałbym nie wydać wiecej nioz 200 zł. Czy uważacie że warto dać te 50 zł więcej ?
Pewnie że warto.

nonckiewicz napisał:
A może polecacie jakiś inny odtwarzacz ?
np. bardzo dobre modele LG DVX 9700, 9800, 9900.
Może jeszcze BELWOOD, WIWA.
Powrót do góry

nonckiewicz
Poziom 4
Poziom 4

Post 26 Lip 2006 17:39   

Mając na myśli badziewie chodziło ci o awaryjność sprzętu, kiepską jakość obrazu, małą liczbę funkcji czy jeszcze coś innego. Jeśli o mnie chodzi nie mam jakichś wygórowanych ambicji jeśli chodzi o jakość obrazu czy funkcje. Szukam odtwarzacza takiego gdzie po nagraniu filmu na płytke, obejrze go i tyle.
Powrót do góry

Google
AdSense
Google Adsense

Post 26 Lip 2006 17:39   

Powrót do góry

axelakis
Poziom 22
Poziom 22

Post 26 Lip 2006 18:05   

Jeśli ktoś pisze że badziewie to zawsze oznacza jakość.

Popatrz na ceny tych odtwarzaczy które Ci podałem a zobaczysz że ceny są bardzo podobna.
LG DVX 9700 możesz już kupić w MM za 250 zł.
Jeśli jeszcze dostaniesz.

Aha, dodam jeszcze odtwarzacz KORR.
Powrót do góry

zodiak318
Poziom 22
Poziom 22

Post 26 Lip 2006 18:30   

Mam od roku "Wiwę" i twierdzę, iż choć to sprzęt tani to mimo wszystko działa na prawdę OK co nie zawsze można powiedzieć o "Mantach".

axelakis napisał:

Aha, dodam jeszcze odtwarzacz KORR.

Hehe, KORRa (takiego małego ;) ) widziałem w markecie z owadem w godle za ok.120zł
Powrót do góry

tomek-o
Poziom 14
Poziom 14

Post 26 Lip 2006 19:34   

Ja polecam DivX'y Panasonica. Bardzo dobry obraz, bezproblemowe dekodowanie praktycznie wszystkiego, bezawaryjność, czytanie polskich napisów w różnych, nawet dziwnych formatach. Jedyny problem przy małym telewizorze (<24") to małość napisów - nie można ich powiększyć.
Powrót do góry

Gość
Poziom 25
Poziom 25

Post 26 Lip 2006 20:53   

szczerze odradzam zakup jakiejkolwiek manty: liche wykonaniea i jakość odtwarzania średnia
Powrót do góry

zodiak318
Poziom 22
Poziom 22

Post 26 Lip 2006 20:56   

Tylko że do markowych sprzętów praktycznie brak nowego firmware a to Mant i Wiw bez problemu.Osobiście mam Wiwę i czyta chyba wszystkie formaty napisów z polską czcionką (z czym markowe DVD mają często problem) a na dodatek plik z napisami nie może mieć dowolną nazwę (inną niż plik z filmem) co też nie jest bez znaczenia przy posiadanej już kolekcji płyt. Oczywiście posiada dźwięk 5.1 po analogu (wystarczą głośniki ze wzmacniaczem).
Acha, Wiwa to prawie Belwood (nawet stylistyka tła na ekranie identyczna).
Pozdrawiam.
Powrót do góry

nonckiewicz
Poziom 4
Poziom 4

Post 26 Lip 2006 22:04   

W takim razie zdecyduje sie chyba na cos takiego:

http://www.allegro.pl/item116713444__nowosc_wiwa_hd_128_dvd_divx_pl_gwar_24m.html

Wybrałem akurat ten model ponieważ półkę pod TV mam mniejsza niz 430 mm a wiekszosc odtwarzaczy ma właśnie takie wymiary. Napiszcie coś o tym modelu czy to dobry wybor.

Z gory dzieki.

PS. Dodam jeszcze ze niedawno zakupiłem TV LG slim 29 cali i chciałbym żeby napisy były wyraźne.
Powrót do góry

axelakis
Poziom 22
Poziom 22

Post 26 Lip 2006 22:14   

zodiak318 napisał:
...do markowych sprzętów praktycznie brak nowego firmware
LG DVX 9700, 9800, 9900 i modyfikowany soft xyprov511_1250.rar . To przykład, ale i do innych markowych odtwarzaczy wychodzą nowe softy.
Najczęściej modyfikowane przez samych użytkowników, chociaż nie zawsze i nie do wszystkich.

zodiak318 napisał:
czyta chyba wszystkie formaty napisów z polską czcionką (z czym markowe DVD mają często problem)
To fakt. Najczęstszy problem to wielkość czcionki i brak polskich liter oraz odtwarzanie plików tekstowych tylko .srt.

zodiak318 napisał:
plik z napisami nie może mieć dowolną nazwę (inną niż plik z filmem)
W każdym oryginalnym sofcie jest że oba pliki muszą mieć taką samą nazwę. W modyfikowanych już nie.

zodiak318 napisał:
posiada dźwięk 5.1 po analogu (wystarczą głośniki ze wzmacniaczem).
Fajna sprawa, markowe też to posiadają ale zazwyczaj cena jest troszeczkę wyższa. Ale coś za coś.

Markowe mają to do siebie że są praktycznie niezawodne i bezawaryjne, a te z tańszych mają gorszy napęd i ogólnie gorszą jakość ale są najbardziej funkcjonalne.

Dodano po 6 [minuty]:

nonckiewicz napisał:
W takim razie zdecyduje sie chyba na cos takiego:

http://www.allegro.pl/item116713444__nowosc_wiwa_hd_128_dvd_divx_pl_gwar_24m.html

Odradzam ten model.
Bardzo się nagrzewa ze względu na małą obudowę.

Już lepiej ostatni model WIWA HD-238USB http://www.wiwa.info.pl/
Powrót do góry

nonckiewicz
Poziom 4
Poziom 4

Post 26 Lip 2006 22:18   

Z checia bym wziołe ten drugi model co mi polecasz ale nie zmiesci mi sie w półke pod TV. A mozesz coś wiecej powiedziec o nagrzewaniu ? Czy nagrzewa sie tylko podczas ogladania filmow czy tez jak jest w trybie czekania ?
Powrót do góry

axelakis
Poziom 22
Poziom 22

Post 26 Lip 2006 22:44   

Na to pytanie nie odpowiem Ci bo nie mam tego odtwarzacza.
Czytałem na forum wiwy że ten model się przegrzewa ale czy także w trybie czuwania, hmmm.
Myślę że także jeśli nie ma wyłącznika głównego na obudowie a odtwarzacz jest wyłączany tylko z pilota.
Mój DVD jest podłączony z tyłu do amplitunera. Można także jak nie jest używany wyciągnąć wtyczkę z gniazdka.
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda -> Co kupić i gdzie kupić? -> Jaki DVD z Divx i xviD ?, Manta ?
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.09 seconds ]

Regulamin || Administrator || Moderatorzy || Nasze bannery || Kontakt
elektroda.pl temat RSS