Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Schemacik inst. gazowej LOVATO


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe ->Schemacik inst. gazowej LOVATO Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#1 06 Sie 2006 17:54  Autor tematu   

Schemacik inst. gazowej LOVATO


Poszukuje Schemacik instalacji gazowej Lovato z komputerkiem LOV"ECO" 438046 i sterownikiem STAG 2W.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
momik12
Poziom 31
Miasto: Norwegia Oslo
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 1578
Pomógł: 133
Ocena postów: 12
momik12
Poziom 31
Post#2 06 Sie 2006 17:59    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


schemat mam w głowie podaj kolory przewodów.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#3 07 Sie 2006 15:19  Autor tematu   

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Oto kolorystyka kabelkow:
Sterownik STAG2-W:biały
niebieski
żołty
czerwony
czarny
brazowy
Komputerek LOV"ECO"438046: niebieski
fioletowy
biały
żołty
czerwony
brazowy
zielony
biały
czerwony
Te 4 ostatnie,czyli czerwony,biały,zielony i brazowy leca do silniczka krokowego gazu.
Pozatym w instalacji sa jeszcze 2 przekazniki,z ktorych wychodza nastepujace kabelki:
przek.1 - 30-żołty
87a-żołty
85-niebieski
86-czarny
przek.2 - 30-rożowy
87-szary
85-czarny
86-czerwony
Od czego sa te 2 przekazniki i czy ma znaczenie,na jakie styki na cewke tych przekaznikow przychodzi masa?Bo w jednym jest na 85,a w drugim na 86(tak przypuszczam,ze to jest masa,poniewaz kolor kabelkow jest czarny) i czy kabelek żołty w przekazniku 1 nie powinien byc nie na styku 87a,tylko na styku 87,tak jak w przek.2?
Dodam,ze ta instalacja gazowa jest zamontowana w Polonezie Plusie z jednopunktem Boscha.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
apcgassystem
Poziom 15
Miasto: Cheltenham
Dołączył: 17 Gru 2004
Posty: 117
Pomógł: 11
apcgassystem
Poziom 15
Post#4 07 Sie 2006 16:06Pomocny post    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Witam!
Oto schemat podlaczenia komputera LOV "ECO" 438046.
Na przelacznik nie patrz, bo to jest LOVATO i ma inne kolory przewodow niz STAG.
STAG-a 2W podlaczasz w nastepujacy sposob:
- brazowy - sygnal predkosci obrotowej (np. zacisk 1 cewki zaplonowej)
- czarny - masa
- czerwony - plus po zaplonie przez bezpiecznik 7,5A lub 10A
- niebieski - zasilanie elektrozaworow gazowych, emulatorow, komputerow gazowych, przekaznikow gazowych itp.
- bialy - do czujnika rezerwy gazu na zbiorniku
- zolty - nie podlaczac.
Przekaznik z zoltymi przewodami odcina po przejsciu na gaz wtryskiwacz benzynowy. Drugi z przekaznikow sluzy prawdopodobnie do kasowania pamieci bledow sterownika wtrysku (po wylaczeniu zaplonu odcina stale zasilanie podtrzymania pamieci bledow).
Pozdr.

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#5 07 Sie 2006 22:59  Autor tematu   

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Wielkie dzieki za schemacik i opis.Punkciki juz poleciały.Dzisiaj posprawdzalem instalacje w autku i mam jeszcze kilka pytan,bo tak jakby brakowalo mi w instalacji kilka szczegolow.
Czy urzadzonko opisane na schemacie jako Emmulatore Emu 1.4 to emulator?Jak tak to czego - wtrysku czy sondy?Bo ja nie mam tego.Co to jest NTC?Jakis czujknik temperatury?Tego tez nie mam podlaczonego.Tak samo nie mam podlaczonego TPS-a.Czy musi byc?Co to jest za urzadzonko opisane jako MULTIVALVE i co to jest to małe pod spodem z zielonym i rozowym kabelkiem?No i co to jest opisane jako Connetore BOBINA IMPULS connector?Tego tez chyba nie mam.No i nie mam tez bezpiecznika na tym niebieskim kabelku,ktory zasila przekazniki,cewke zaworu gazu i reszte.Czy musi on byc?:|

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
momik12
Poziom 31
Miasto: Norwegia Oslo
Dołączył: 12 Maj 2006
Posty: 1578
Pomógł: 133
Ocena postów: 12
momik12
Poziom 31
Post#6 07 Sie 2006 23:49    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Emulator wtryskiwaczy.Termistor pomijasz.Emulator sondy znajduje sie w loveco.Multivalve to wielozawór,a TPS jest wskazany ponieważ będzie problem przy programowaniu.Conectore bobina ble ble to złącze cewki zapłonowej(podłączasz tam +15 i sygnał cewki-brązowy.)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#7 18 Sie 2006 21:18  Autor tematu   

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Witam ponownie.Chcialem jeszcze wrocic do tematu.Chodzi o odciecie pompki paliwa podczas jazdy na gazie.Czy mozna podpiac cewke przekaznika odcinajacego pompke,pod ten niebieski kabelek,ktory zalacza wszystkie elementy gazu?Oczywiscie chodzi o przekaznik z dwoma niezaleznymi stykami - 87 i 87a.

Dodano po 1 [minuty]:

Bo rozumiem,ze napiecie na tym niebieskim przewodziku pojawia sie po przelaczeniu sie zasilania na paliwo gazowe?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
apcgassystem
Poziom 15
Miasto: Cheltenham
Dołączył: 17 Gru 2004
Posty: 117
Pomógł: 11
apcgassystem
Poziom 15
Post#8 18 Sie 2006 23:04Pomocny post    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Dokladnie tak!
Zasilanie przekaznika odcinajacego pompe paliwa podpinasz rownolegle do cewek zaworow gazowych (niebieski i czarny przewod - styki 85 i 86), zas styki 30 i 87a w szereg z zasilaniem pompy (rozcinasz przewod zasilajacy pompe).
Pozdr.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#9 19 Sie 2006 23:20  Autor tematu   

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Dzieki wielkie za odpowiedz.Pozdrowka.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gazer11
Poziom 15
Miasto: Łódź
Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 151
Pomógł: 10
Ocena postów: 4
gazer11
Poziom 15
Post#10 21 Sie 2006 21:27    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


radzilbym nie odcinac pompy paliwa!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Albercik 321
Poziom 25
Miasto: Tychy
Dołączył: 19 Wrz 2005
Posty: 974
Pomógł: 59
Ocena postów: 19
Albercik 321
Poziom 25
Post#11 22 Sie 2006 18:42  Autor tematu   

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Gazer11,ja wiem,że to nie najlepszy pomysł.Wiem też,ze kierowcy maja rożne poglądy na ten temat.W moim autku nie mam odciecia pompy i jezdze juz tak dośc sporo czasu i nie narzekam.Ale jeżeli klient chce....Jego samochod i jego pieniążki.Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
kozi__m
Poziom 1
Miasto: Warszawa
Dołączył: 01 Cze 2005
Posty: 1
kozi__m
Poziom 1
Post#12 28 Sie 2006 15:45    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


ja niestety w moim musialem odciac pompe poniezaz jedna juz spalilem wiec wole nie ryzykowac wiadomo ze to przez mala ilosc pailiwa ale niestety.... :] jezeli komp nalapie bledow to robie mu reset i jest ok
Pozdro :]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Witoldinho
Poziom 13
Miasto: ŁÓDŹ
Dołączył: 19 Lut 2004
Posty: 105
Pomógł: 2
Ocena postów: 7
Witoldinho
Poziom 13
Post#13 22 Paź 2006 21:17    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


a jak wygląda wtyk do LOVATO ten od podlaczenia interfejsu LPG

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
SoMeBoDy777
Poziom 12
Miasto: Sokołów Podlaski
Dołączył: 31 Maj 2006
Posty: 55
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
SoMeBoDy777
Poziom 12
Post#14 07 Lut 2009 08:56    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


a czy ktoś mógłby uzupełnić opisy pinów gniazda (tego do samochodu) bo mam kompa ale bez kabli więc ich kolory nic mi nie mówią :( z góry dzięki

Schemacik inst. gazowej LOVATO

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
zyb
Poziom 9
Miasto: Kt
Dołączył: 02 Gru 2004
Posty: 10
Ocena postów: 2
zyb
Poziom 9
Post#15 24 Lut 2009 20:17    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


do SoMeBoDy777
zrobilem sobie fotke wtyczki, w poleczeniu z wczesniejszym schematem lovato bedziesz mial opis calej wtyczki.
5-bialy
6-brazowy
11-fioletowy
12-zolty
13-czerwony
14-niebieski

pozostalosc to tak jak napisales silnik krokowy

Pozdrowki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
ULOK2405
Poziom 10
Dołączył: 13 Kwi 2006
Posty: 38
Pomógł: 1
ULOK2405
Poziom 10
Post#16 21 Lip 2009 21:15    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Czyli jak Poldek zrezygnował z chodzenia na benzynie i pompka jest ok, immo tez a wtryski nie puszczają to mógł się sfajczyć ten przekaźnik od instalacji gazowej co jest na żółtych kablach??? pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maniana18
Poziom 11
Miasto: kielce
Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 67
Pomógł: 1
Ocena postów: 2
maniana18
Poziom 11
Post#17 22 Lip 2009 13:42    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Pompa paliwowa nie musi być odcinana pod warunkiem że w zbiorniku zawsze będzie jakaś ilość paliwa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Przemek24
Poziom 7
Miasto: Bytom
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 6
Przemek24
Poziom 7
Post#18 03 Sie 2009 21:52    

Re: Schemacik inst. gazowej LOVATO


Z tego schmatu rozumiem,ze jest podpiecie pod sonde :?: czyli nie trzeba emulatora sondy :?:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe -> Schemacik inst. gazowej LOVATO
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Przełącznik M198 w inst gazowej Lovato (1)
Poszukuję programu do instalacji gazowej Lovato (6)
Reduktor instalacji gazowej LOVATO - mam ważne pytanie. (4)
Schemat instalacji gazowej Lovato w Opel Vectra A 2.0 i 92r (2)
Padnięta centralka od inst. Gazowej (6)
Honda Accord 2.0 Regulacja inst gazowej (11)
pozbycie się inst. gazowej z samochodu (7)
Zasilanie sygnalowe inst gazowej audi 80 (2)
Porzebny schemat inst.gazowej do Fiata Punto (7)
jaka mam centralke,sterownik inst. gazowej?? (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.128 seconds

elektroda.pl temat RSS