Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN
Autor
Wiadomość
yalus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 20
Miasto: EU

Post#1 Post autora tematu 09 Sie 2006 14:24   

jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


witam

wlasnie, jak moge ograniczyc dostep do komputera w sieci innym komputera w tej samej sieci,
tzn chcialbym aby z grupy np 20 komputerow nalezacej do jednej sieci lan tylko 3 mialy dostep do zasobow ktore sa udostepnione na moim kompie


pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sie 2006 14:24   





Powrót do góry
   
LEM
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 3005
Miasto: N 50° 02' 25.36", E 22° 00' 24.47"

Post#2 09 Sie 2006 15:17   

jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


Może najprościej nałożyć hasła na udostępnione zasoby ....

Poza tym nikt tu wróżką nie jest i nie bedzie zgadywał w kwestii konfiguracji komputera który te zasoby udostępnia.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sie 2006 15:17   





Powrót do góry
   
geniusm
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 22 Sie 2005
Posty: 994
Miasto: Podkarpacie

Post#3 09 Sie 2006 15:38   

Re: jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


tak jak napisane wyżej - na udostępnione zasoby załóż hasło i po kłopocie ...
jeśli zaś chcesz jakiejś bardziej zaawansowanej kontroli to zapodaj sobie na swoim PC serverek FTP i wtedy już możesz znacznie więcej :D

pozdr,
geniusm
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sie 2006 15:38   





Powrót do góry
   
yalus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 20
Miasto: EU

Post#4 Post autora tematu 09 Sie 2006 15:42   

Re: jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


tak oczywiscie jest to windows xp home(professional) edition sp2 a zasoby to sa normalne foldery udostepnione dla uzytkownikow w sieci przez windows,

jak ustawic hasla na te udostepnione zasoby?
Powrót do góry
   
danfil
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 157
Miasto: kraków

Post#5 09 Sie 2006 16:35   

Re: jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


hm... jest z tym troszkę zabawy, aby zrobić to tak jak chcesz. Ale przecież nic nie jest nie do zrobienia. polecam:

http://portal.centrumxp.pl/forums/thread/159043.aspx

Jak nie dasz sobie rady pisz na priv ew GG to pomogę.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
yalus
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 20
Miasto: EU

Post#6 Post autora tematu 09 Sie 2006 17:52   

Re: jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN


dzieki wszystko dziala tak jak chcialem poza jedny:
przy pierwszej probie podlaczenia sie do kompa z udostepnionym folderem pojawia mi sie monit o login i haslo po wprowadzeniu poprawnych danych moge kozystac z zasobow ..... ale przy drugiej i kolejnych probach monit juz sie nie pojawia. jak moge wymusic aby monit pojawial mi sie za kazdym razem przy kazdej probie polaczenia
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> jak ograniczyc dostep do komputera w sieci LAN
Strona 1 z 1
Podobne tematy
jak ograniczyc dostep lan/wi-fi (3)
Jak ograniczyc dostep do lacza? (7)
(XP SP2) Dostep do udostepnionych plikow po sieci LAN... (6)
Jak podlaczyc sie do komputera w sieci LAN? (8)
Jak z komputera korzystającego z sieci Lan utworzyć sieć Wifi? (18)
jak uzyskac dostep do rutera poprzez wifi w sieci domowej (4)
JAK ODŁACZYC DOSTEP DO NETU NA DRUGIM KOMPIE/ CÓRKI /W SIECI DOMOWEJ (9)
Podpięcie kolejnego komputera do sieci LAN. (8)
Uzewnętrznienie usług komputera w sieci lan (3)
Hasło dostępu do komputera z sieci LAN (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS