Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zdalne sterowanie jak zrobic


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo ->Zdalne sterowanie jak zrobic Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Piła
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Pomógł: 20
Rychuu
Poziom 19
Post#1 26 Sie 2006 18:50  Autor tematu   

Zdalne sterowanie jak zrobic


Wlasnie jak zrobic zdalne sterowanie swojego robocika? Chodzilo by mniej wiencej o jakis maly panelek ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku ;] A czy by szlo zrobic zdalne sterowanie z pilotoa wkoncu ma duzo przyciskow Very Happy
Wlasciwie to mam jedno zdalne sterowanie od starego samochodu na pilota ale to za malo troche i troche dziwnie dziala bo wlozylem do tego baterie 9V i jak na pilocie dam mu galke do przodu to przerywa ;/ (znaczy sie kreci ale co chwile wolniej ;/) Mysle ze ten samochod byl na jakies mniejsze napiecie albo cos ;p A i ile by taki wlasny pilocik mogl kosztowac
Ok pozdro

Nie wiedzialem za bardzo w jakim temacie to dac wiec jak cos to przesunie ktos plx ;p bez warna oczywiscie ;d

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bogdan_p
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 12 Lut 2003
Posty: 3912
Pomógł: 521
Ocena postów: 31
bogdan_p
Poziom 23
Post#2 26 Sie 2006 21:09    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


napisz dokładniej jakie funkcje ma spełniać pilot , czy ma to być drogą radiową czy podczerwień , oraz jak ma wyglądać to sterownie :
Cytat:
ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku

kilkoma to znaczy iloma ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
premek02
Uczeń
Uczeń
Miasto: Bily
Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 27
premek02
Uczeń
Post#3 27 Sie 2006 02:05    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Najlepiej kup pilot sterowany falą radiową bo na podczerwień to będziesz za nim łazić tak aby promienie szły prosto na odbiornik. Polecam ci allegro masz tu ładny samochodzik. Jak rozbierzesz będziesz miał przekładnie silniczki moduł nadajnika i odbiornika za magiczną cene 36.-

Dodano po 52 [sekundy]:

ooooooooooo nawet lampki będą Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Piła
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Pomógł: 20
Rychuu
Poziom 19
Post#4 27 Sie 2006 11:28  Autor tematu   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


W takim razie lepsze bedzie radiowe ale tak ten pilot ma tylko jazde do przodu i do tylu no oczywiscie lewo i prawo tez jest ale by mnie interesowalo zeby tam byly jeszzce jakiesz przyciski np sterowanie ramieniem albo cos w tym stylu Wink Moze by dalo rade cos zrobic z tym pilotem?

Pozdro

P.S
Szkoda rozwalac takiego samochodzika lepiej kupic jakiegos zloma za kilka zl ;p

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Kalisz
Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Pomógł: 12
Ocena postów: 9
kaliszanin
Poziom 15
Post#5 27 Sie 2006 11:42    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


może zainteresuje się ta stronka
http://lcd.strony.pl/model/rc_ir.htm


pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Piła
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Pomógł: 20
Rychuu
Poziom 19
Post#6 27 Sie 2006 12:12  Autor tematu   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


@UP
No ale tu by bylo trzeba umiec to zaprogramowac a ja az na takim poziomie zaawanasowanie nie jestem ;p No chyba ze by gotowca gdzies mozna dostac to pomyslimy

A widzial moze ktos juz to:
http://www.lynxmotion.com/images/html/build034.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build035.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build024.htm
http://www.lynxmotion.com...3&CategoryID=44
http://sophiateam.undrgnd.free.fr/psx/index.html
Czy idzie gdzies takie cos kupic ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Kalisz
Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Pomógł: 12
Ocena postów: 9
kaliszanin
Poziom 15
Post#7 27 Sie 2006 12:45    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


no to coś prostszego Razz
http://eres.alpha.pl/index.php?text=189
http://eres.alpha.pl/index.php?text=199
to są schematy nadajnika i odbiornika 2 kanały ale wydaje mi się że można ja przerobić na 4 kanały

pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Piła
Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Pomógł: 20
Rychuu
Poziom 19
Post#8 27 Sie 2006 14:19  Autor tematu   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Kurde nic za bardzo mnie nie pasuje chyba jednak kupie jakis wozik na pilota a drugi pilot wezme moj i zlacze je ;p A slyszal ktos o tym sterowaniu padem od ps'a? A moze ma ktos takie cos albo wie gdzie mozna takie cos dostac to tez by bylo super

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
greg8
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Kraków
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 44
Ocena postów: 1
greg8
Poziom 9
Post#9 01 Wrz 2006 09:32    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Ja właśnie do mojego robocika zamówiłem radiowe zdalne sterowanie AVT 517 A które można kupić na sklep.avt.pl (80złVery Happy)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
atmega16
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Bily
Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 83
Pomógł: 3
atmega16
Poziom 12
Post#10 02 Wrz 2006 12:37    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Robocika? to on ma myć automatyczny czy sterowany?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mateusz-robot
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: zgierz
Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 28
mateusz-robot
Poziom 8
Post#11 03 Paź 2006 18:38    

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Witam

Czy można zrobić zdalne sterowanie z pilowa od telewizora? Jeśl tak to proszę mi pwiedzieć jak to zrobić.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo -> Zdalne sterowanie jak zrobic
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zrobic zdalne sterowanie (4kanalowe) (7)
rc5 jak zrobic zdalne sterowanie ? Basom (2)
zdalne sterowanie - jak podłączyć? (2)
jak podłączyć zdalne sterowanie (16)
Zdalne sterowanie 4-ro kanałowe - jak dobrać? (2)
Zdalne sterowanie. Jak zmienić polaryzację? (1)
Zdalne sterowanie jak zrobić proszę o pomoc. (10)
Zdalne sterowanie na około 5 kanałów jak wykonać? (34)
Zdalne sterowanie ELPIAST 4ch. jak podłączyć? (10)
Pomoc przy projektowaniu. Zdalne sterowanie. Jak zrobić? (22)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS