Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zdalne sterowanie jak zrobic


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo ->Zdalne sterowanie jak zrobic Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Miasto: Piła

Rychuu
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 26 Sie 2006 18:50   

Zdalne sterowanie jak zrobic


Wlasnie jak zrobic zdalne sterowanie swojego robocika? Chodzilo by mniej wiencej o jakis maly panelek ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku ;] A czy by szlo zrobic zdalne sterowanie z pilotoa wkoncu ma duzo przyciskow Very Happy
Wlasciwie to mam jedno zdalne sterowanie od starego samochodu na pilota ale to za malo troche i troche dziwnie dziala bo wlozylem do tego baterie 9V i jak na pilocie dam mu galke do przodu to przerywa ;/ (znaczy sie kreci ale co chwile wolniej ;/) Mysle ze ten samochod byl na jakies mniejsze napiecie albo cos ;p A i ile by taki wlasny pilocik mogl kosztowac
Ok pozdro

Nie wiedzialem za bardzo w jakim temacie to dac wiec jak cos to przesunie ktos plx ;p bez warna oczywiscie ;d

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Sie 2006 18:50   



Powrót do góry
bogdan_p
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Lut 2003
Posty: 3907

bogdan_p
Poziom 23
Post#2 26 Sie 2006 21:09   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


napisz dokładniej jakie funkcje ma spełniać pilot , czy ma to być drogą radiową czy podczerwień , oraz jak ma wyglądać to sterownie :
Cytat:
ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku

kilkoma to znaczy iloma ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Sie 2006 21:09   



Powrót do góry
premek02
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 27
Miasto: Bily

premek02
Uczeń
Post#3 27 Sie 2006 02:05   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Najlepiej kup pilot sterowany falą radiową bo na podczerwień to będziesz za nim łazić tak aby promienie szły prosto na odbiornik. Polecam ci allegro masz tu ładny samochodzik. Jak rozbierzesz będziesz miał przekładnie silniczki moduł nadajnika i odbiornika za magiczną cene 36.-

Dodano po 52 [sekundy]:

ooooooooooo nawet lampki będą Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Miasto: Piła

Rychuu
Poziom 19
Post#4 Post autora tematu 27 Sie 2006 11:28   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


W takim razie lepsze bedzie radiowe ale tak ten pilot ma tylko jazde do przodu i do tylu no oczywiscie lewo i prawo tez jest ale by mnie interesowalo zeby tam byly jeszzce jakiesz przyciski np sterowanie ramieniem albo cos w tym stylu Wink Moze by dalo rade cos zrobic z tym pilotem?

Pozdro

P.S
Szkoda rozwalac takiego samochodzika lepiej kupic jakiegos zloma za kilka zl ;p

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Kalisz

kaliszanin
Poziom 15
Post#5 27 Sie 2006 11:42   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


może zainteresuje się ta stronka
http://lcd.strony.pl/model/rc_ir.htm


pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Miasto: Piła

Rychuu
Poziom 19
Post#6 Post autora tematu 27 Sie 2006 12:12   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


@UP
No ale tu by bylo trzeba umiec to zaprogramowac a ja az na takim poziomie zaawanasowanie nie jestem ;p No chyba ze by gotowca gdzies mozna dostac to pomyslimy

A widzial moze ktos juz to:
http://www.lynxmotion.com/images/html/build034.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build035.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build024.htm
http://www.lynxmotion.com...3&CategoryID=44
http://sophiateam.undrgnd.free.fr/psx/index.html
Czy idzie gdzies takie cos kupic ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 27 Sie 2006 12:12   



Powrót do góry
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Kalisz

kaliszanin
Poziom 15
Post#7 27 Sie 2006 12:45   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


no to coś prostszego Razz
http://eres.alpha.pl/index.php?text=189
http://eres.alpha.pl/index.php?text=199
to są schematy nadajnika i odbiornika 2 kanały ale wydaje mi się że można ja przerobić na 4 kanały

pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 618
Miasto: Piła

Rychuu
Poziom 19
Post#8 Post autora tematu 27 Sie 2006 14:19   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Kurde nic za bardzo mnie nie pasuje chyba jednak kupie jakis wozik na pilota a drugi pilot wezme moj i zlacze je ;p A slyszal ktos o tym sterowaniu padem od ps'a? A moze ma ktos takie cos albo wie gdzie mozna takie cos dostac to tez by bylo super

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
greg8
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 44
Miasto: Kraków

greg8
Poziom 9
Post#9 01 Wrz 2006 09:32   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Ja właśnie do mojego robocika zamówiłem radiowe zdalne sterowanie AVT 517 A które można kupić na sklep.avt.pl (80złVery Happy)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Wrz 2006 09:32   



Powrót do góry
atmega16
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 83
Miasto: Bily

atmega16
Poziom 12
Post#10 02 Wrz 2006 12:37   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Robocika? to on ma myć automatyczny czy sterowany?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Wrz 2006 12:37   



Powrót do góry
mateusz-robot
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 28
Miasto: zgierz

mateusz-robot
Poziom 8
Post#11 03 Paź 2006 18:38   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Witam

Czy można zrobić zdalne sterowanie z pilowa od telewizora? Jeśl tak to proszę mi pwiedzieć jak to zrobić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo -> Zdalne sterowanie jak zrobic
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zrobic zdalne sterowanie (4kanalowe) (7)
rc5 jak zrobic zdalne sterowanie ? Basom (2)
zdalne sterowanie - jak podłączyć? (2)
jak podłączyć zdalne sterowanie (16)
Zdalne sterowanie 4-ro kanałowe - jak dobrać? (2)
Zdalne sterowanie. Jak zmienić polaryzację? (1)
Zdalne sterowanie jak zrobić proszę o pomoc. (10)
Zdalne sterowanie na około 5 kanałów jak wykonać? (34)
Zdalne sterowanie ELPIAST 4ch. jak podłączyć? (10)
Pomoc przy projektowaniu. Zdalne sterowanie. Jak zrobić? (22)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.041 seconds

elektroda.pl temat RSS