Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zdalne sterowanie jak zrobic


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo -> Zdalne sterowanie jak zrobic
Autor
Wiadomość
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 615
Miasto: Piła

Post#1 Post autora tematu 26 Sie 2006 18:50   

Zdalne sterowanie jak zrobic


Wlasnie jak zrobic zdalne sterowanie swojego robocika? Chodzilo by mniej wiencej o jakis maly panelek ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku ;] A czy by szlo zrobic zdalne sterowanie z pilotoa wkoncu ma duzo przyciskow :D
Wlasciwie to mam jedno zdalne sterowanie od starego samochodu na pilota ale to za malo troche i troche dziwnie dziala bo wlozylem do tego baterie 9V i jak na pilocie dam mu galke do przodu to przerywa ;/ (znaczy sie kreci ale co chwile wolniej ;/) Mysle ze ten samochod byl na jakies mniejsze napiecie albo cos ;p A i ile by taki wlasny pilocik mogl kosztowac
Ok pozdro

Nie wiedzialem za bardzo w jakim temacie to dac wiec jak cos to przesunie ktos plx ;p bez warna oczywiscie ;d
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Sie 2006 18:50   





Powrót do góry
   
bogdan_p
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 12 Lut 2003
Posty: 3892

Post#2 26 Sie 2006 21:09   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


napisz dokładniej jakie funkcje ma spełniać pilot , czy ma to być drogą radiową czy podczerwień , oraz jak ma wyglądać to sterownie :
Cytat:
ktory by sterowal kilkoma silniczkami co by byl w robociku

kilkoma to znaczy iloma ?
Powrót do góry
   
premek02
Uczeń
Uczeń


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 27
Miasto: Bily

Post#3 27 Sie 2006 02:05   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Najlepiej kup pilot sterowany falą radiową bo na podczerwień to będziesz za nim łazić tak aby promienie szły prosto na odbiornik. Polecam ci allegro masz tu ładny samochodzik. Jak rozbierzesz będziesz miał przekładnie silniczki moduł nadajnika i odbiornika za magiczną cene 36.-

Dodano po 52 [sekundy]:

ooooooooooo nawet lampki będą :)
Powrót do góry
   
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 615
Miasto: Piła

Post#4 Post autora tematu 27 Sie 2006 11:28   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


W takim razie lepsze bedzie radiowe ale tak ten pilot ma tylko jazde do przodu i do tylu no oczywiscie lewo i prawo tez jest ale by mnie interesowalo zeby tam byly jeszzce jakiesz przyciski np sterowanie ramieniem albo cos w tym stylu ;) Moze by dalo rade cos zrobic z tym pilotem?

Pozdro

P.S
Szkoda rozwalac takiego samochodzika lepiej kupic jakiegos zloma za kilka zl ;p
Powrót do góry
   
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Kalisz

Post#5 27 Sie 2006 11:42   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


może zainteresuje się ta stronka
http://lcd.strony.pl/model/rc_ir.htm


pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Sie 2006 11:42   





Powrót do góry
   
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 615
Miasto: Piła

Post#6 Post autora tematu 27 Sie 2006 12:12   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


@UP
No ale tu by bylo trzeba umiec to zaprogramowac a ja az na takim poziomie zaawanasowanie nie jestem ;p No chyba ze by gotowca gdzies mozna dostac to pomyslimy

A widzial moze ktos juz to:
http://www.lynxmotion.com/images/html/build034.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build035.htm
http://www.lynxmotion.com/images/html/build024.htm
http://www.lynxmotion.com...3&CategoryID=44
http://sophiateam.undrgnd.free.fr/psx/index.html
Czy idzie gdzies takie cos kupic ?
Powrót do góry
   
kaliszanin
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Gru 2005
Posty: 246
Miasto: Kalisz

Post#7 27 Sie 2006 12:45   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


no to coś prostszego :P
http://eres.alpha.pl/index.php?text=189
http://eres.alpha.pl/index.php?text=199
to są schematy nadajnika i odbiornika 2 kanały ale wydaje mi się że można ja przerobić na 4 kanały

pozdrawiam
Powrót do góry
   
Rychuu
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 07 Sie 2006
Posty: 615
Miasto: Piła

Post#8 Post autora tematu 27 Sie 2006 14:19   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Kurde nic za bardzo mnie nie pasuje chyba jednak kupie jakis wozik na pilota a drugi pilot wezme moj i zlacze je ;p A slyszal ktos o tym sterowaniu padem od ps'a? A moze ma ktos takie cos albo wie gdzie mozna takie cos dostac to tez by bylo super
Powrót do góry
   
greg8
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 44
Miasto: Kraków

Post#9 01 Wrz 2006 09:32   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Ja właśnie do mojego robocika zamówiłem radiowe zdalne sterowanie AVT 517 A które można kupić na sklep.avt.pl (80zł:D)
Powrót do góry
   
atmega16
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 83
Miasto: Bily

Post#10 02 Wrz 2006 12:37   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Robocika? to on ma myć automatyczny czy sterowany?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Wrz 2006 12:37   





Powrót do góry
   
mateusz-robot
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 28
Miasto: zgierz

Post#11 03 Paź 2006 18:38   

Re: Zdalne sterowanie jak zrobic


Witam

Czy można zrobić zdalne sterowanie z pilowa od telewizora? Jeśl tak to proszę mi pwiedzieć jak to zrobić.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Robotyka Modelarstwo -> Zdalne sterowanie jak zrobic
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak zrobic zdalne sterowanie (4kanalowe) (7)
Zdalne sterowanie IR. Sterowanie silniczkiem. Jak to zrobić? (9)
zdalne sterowanie - jak podłączyć? (2)
jak podłączyć zdalne sterowanie (16)
Proste zdalne sterowanie zamkiem - jak zrobić? (2)
Zdalne sterowanie jak zrobić proszę o pomoc. (10)
Zdalne sterowanie - jak zrobić taki zestaw? (5)
Zdalne sterowanie na około 5 kanałów jak wykonać? (34)
Zdalne sterowanie ELPIAST 4ch. jak podłączyć? (10)
Zdalne sterowanie. Jak zrobić? Coś podobnego do samochodzików. (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS