Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Nie działa mi dzwięk w filmach


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Nie działa mi dzwięk w filmach Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#1 02 Lip 2003 18:40  Autor tematu   

Nie działa mi dzwięk w filmach


Niektóre strumienie tego filmu są w nieobsługiwanym formacie. (Błąd=00040242)

Witam wszystkich
po włączeniu jakiego kolwiek filmu pokazuje mi się coś takiego jak w/w czy wie ktoś co to jest i jak to zlikwidować, dodam ze przez to nie działa mi fonia podczas odtwarzania.

mam wgranego DivixPack, stawiałem niedawno system bo przedtem działało. Co jest z tym grane???

prosze o pomoc i pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wojtas
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wrocław
Dołączył: 11 Sty 2003
Posty: 166
wojtas
Poziom 14
Post#2 02 Lip 2003 21:16    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Odtwarzasz to pewnie w Windows Media Playerze? Sprobuj w czyms bardziej "przydatnym" np: Vplayer, Bestplayer, czy AllPlayer. Ten ostatni poda Ci jakiego kodeka mu brakuje do pelnego odtwarzania plikow. Jak to nie pomoze, sprobuj wywalic i zainstalowac jeszcze raz: sterowniki audio, DirectX, Codeki. Maloprawdopodobne, ale moze pomoze? Smile Zycze powodzenia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#3 02 Lip 2003 21:19  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Przypomniałeś mi tym DairectX'em ze testu w nim mi terz nie robi, pokazuje jakieś błędy, a na VP też próbowałem i nic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektryk
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11061
Pomógł: 437
Ocena postów: 3
elektryk
Poziom 26
Post#4 02 Lip 2003 21:25    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Masz kodeki do AC3?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#5 02 Lip 2003 21:39  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


sorry ale aż tak od strony systemu się nie znam i proszę o wyjaśnienie AC3. pewnie wiem o co chodzi ale znam to pod inną nazwą Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektryk
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11061
Pomógł: 437
Ocena postów: 3
elektryk
Poziom 26
Post#6 02 Lip 2003 21:42    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


AC3 to kodek do dzwięku przestrzennego. Niektóre filmy mają zapisany dzwięk w 5 kanałach i żeby go odpowiednio odtworzyć (nie ma znaczenia czy na 5 czy na 2 głośnikach) jest potrzebny kodek. Jest on ogólniedostępny w sieci.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cakp
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Płock
Dołączył: 10 Cze 2003
Posty: 42
cakp
Poziom 9
Post#7 03 Lip 2003 00:24    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


djlexus napisał:
Niektóre strumienie tego filmu są w nieobsługiwanym formacie. (Błąd=00040242)

Witam wszystkich
po włączeniu jakiego kolwiek filmu pokazuje mi się coś takiego jak w/w czy wie ktoś co to jest i jak to zlikwidować, dodam ze przez to nie działa mi fonia podczas odtwarzania.

mam wgranego DivixPack, stawiałem niedawno system bo przedtem działało. Co jest z tym grane???

prosze o pomoc i pozdrawiam


jest taki program allplayer na stronie marbit do odtwarzania filmow wlaczasz mu po prostu funkcje live update i sam pobiera odpowiednie kodeki do filmu w systemie a ty sie nie martwisz czego nie masz a co masz zeby dzialalo jezeli wrzucisz mu film a on niezadziala to ci pokaze czego nie ma i zaproponuje sciagniecie automatyczne

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wojtas
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Wrocław
Dołączył: 11 Sty 2003
Posty: 166
wojtas
Poziom 14
Post#8 03 Lip 2003 07:47    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


djlexus napisał:
Przypomniałeś mi tym DairectX'em ze testu w nim mi terz nie robi, pokazuje jakieś błędy, a na VP też próbowałem i nic.


A w ogole masz dzwiek w grach/programach/mp3 ?

Moze jakies konflikty albo braki wykazuje Ci menedzer urzadzen z panelu sterowania?

Sprobuj jeszcze raz zainstalowac sterowniki do karty, zastepujac przy tym wszystkie pliki...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#9 03 Lip 2003 08:03  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Więc tak, sterowników używam tych samyxh co ostatnio, w menagere urzśdzeń nie pokazuje mi żadnych błębów, a dzwięk mam tylko te systemowe czy jak to się nazywa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#10 03 Lip 2003 20:54  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Sorry adminom, ze ronie post za postem Smile ale sytuacja wujątkowa.
Mianowicie, w teście w DirectX wywala mi coś takiego
Wyniki testów modułu DirectMusic: Wystąpił błąd w kroku 6 (Aktywowanie portu IDirectMusicPort): HRESULT = 0x80004005 (Błąd rodzajowy)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
elektronus
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: wielkopolskie
Dołączył: 28 Lis 2002
Posty: 51
elektronus
Poziom 10
Post#11 04 Lip 2003 14:37    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Jeśli mowa o kłopotach z odtwarzaniem filmów to polecam niewielkiego softa o nazwie gspot , służy on do sprawdzenia jakiego kodeka potrzeba do odtworzenia danego filmu, poczym sprawdza on czy wymagane kodeki są na kompie - polecam, a osobiście odradzam instalowanie całych zestawów z kodekami.

BTW: programik w załączniku, nie wymaga instalacji Smile

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
sZaRy
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: World
Dołączył: 23 Lut 2003
Posty: 23
sZaRy
Poziom 7
Post#12 05 Lip 2003 08:36    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Ja natomiast doradzam instalowanie calych zestawow codek'ow dla przykladu jednam z takich pakietow jest klcode i w zasadzie nie mialem filmu, z ktorym mialbym jakies problemy. W najgorszym wypodku wymagal kosmetycznych zmian w konfiguracji.

w zestawie klcodec jest rownie program do odtwarzania filmow bsplayer - calkiem przyjemny - ma spolszczenie.

A kazdy ma rozum i wie jaki sa jego mozliwosci (dostep do sieci) i wybierze to co najbardzi mu odpowiada Wink .

sZaRy

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#13 06 Lip 2003 10:01  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


nie wiem co jets grane ale nadal dzwięku brak.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Usunięty

Usunięty
Post#14 06 Lip 2003 10:57    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Poszukaj na stronie http://www.divx.pl/. Troche poczytaj, a dużo się dowiesz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jasiulek
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Pawłowice śląskie
Dołączył: 15 Cze 2003
Posty: 140
Jasiulek
Poziom 13
Post#15 06 Lip 2003 11:22    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


spróbuj na gotowcu Nimo codeck pack. Mi na nim wszystko chodzi. Próbowałem przesłać ale mam jakiś problem. Aha do odtwarzania chyba najlepszy jest Sub edit player

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cichy_666
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 25 Lut 2003
Posty: 26
cichy_666
Poziom 8
Post#16 06 Lip 2003 12:05    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Moze brakuje Ci kodeka AC3 ja po jego zainstalowaniu nie mialem problemow z dzwiekiem w zalaczeniu pliczek... Nie polecam instalowania pakieto w stylu Nimo, ale to tylko moje zdanie...
Pozdrowionka Wszystkim!!!

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ozzman
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: <<Największa wieś w powiecie, 7 km:)>>
Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 1129
Pomógł: 43
ozzman
Poziom 21
Post#17 08 Lip 2003 21:28    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


najlepszy program do filmow to subedit player dostepny na stronie chip'a

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ozzman
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: <<Największa wieś w powiecie, 7 km:)>>
Dołączył: 01 Lip 2003
Posty: 1129
Pomógł: 43
ozzman
Poziom 21
Post#18 08 Lip 2003 21:31    

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


Ja tez nie polecam nimo, najlepiej wg instalowac takie kodeki i w takiej kolejnosci: [b]divx5.03=>Xvid=>REclock=> a pozniej takie malutkie w stylu filtry ac3

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
djlexus
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Grudziądz
Dołączył: 12 Maj 2003
Posty: 715
Ocena postów: 7
djlexus
Poziom 19
Post#19 08 Lip 2003 22:23  Autor tematu   

Re: Nie działa mi dzwięk w filmach


No i poinstalowałem to wszystko co mi daliście i KUPA Exclamation jak nie działało tak nie działa. Sad

na szczęście mam dwa sysyemy i na xp działa wszystko bez najmniejszych zarzutów.

PS. Ozzman NIE PISZ POST ZA POSTEM Exclamation Exclamation Exclamation

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Nie działa mi dzwięk w filmach
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dzwięk w grach i filmach trzeszczy. Mam SB128 Win98SE (3)
Nie działa SPDIF w filmach HD (9)
Dźwięk 5.1 nie działa w filmach. (11)
Dźwiek w filmach dvd nie działa (1)
Win 8.1 - Synchronizacja pionowa nie działa w grach i filmach (3)
Przy filmach w formacie mp4 i flv nie działa dźwięk (2)
Dzwięk po formacie nie działa (4)
m5a78lm - Dzwięk nie działa (6)
Nie działa dzwięk. Zmutowany? (1)
Nowy PC - nie działa dzwięk -co zrobić ? (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS