Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

prośba o firmware D-Link DI-524


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> prośba o firmware D-Link DI-524
Autor
Wiadomość
Flassh
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3

Post#1 Post autora tematu 17 Wrz 2006 10:53   

prośba o firmware D-Link DI-524


potrzebuje orginalne firmware do D-Link DI-524, H\W ver. : B1, na stronach producenta są tylko do A1,C1,D1,E1 i B02. Jeżeli posiada ktoś do B1 to prosił bym o wysłanie na flassh(malpa)interia.pl
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2006 10:53   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16175
Miasto: Dębniaki

Post#2 17 Wrz 2006 14:02   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Firmware jest na stronie producenta.
Powrót do góry
   
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2438

Post#3 17 Wrz 2006 15:07   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.
Chce zrobić upgrade poniewarz zrywa mi połączenie co chwilke na emule i na portach LAN mysle ze upgrade mu pomoże
Powrót do góry
   
Flassh
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3

Post#4 Post autora tematu 17 Wrz 2006 19:17   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dzieki, za pomoc :D , nie wiedziałem o tej stronie, sugerowałem się stronami producenta podanymi w instrucji obsługi i pomocą techniczną na załączonej płycie (a tam ani słowa o tym linku).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2006 19:17   





Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16175
Miasto: Dębniaki

Post#5 18 Wrz 2006 08:53   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


gothye napisał:
mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.


Sprawdź na stronce podanej w mojej wcześniejszej odpowiedzi.
Powrót do góry
   
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2438

Post#6 19 Wrz 2006 08:43   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


próbóje i nic :( wyskakuje error ( The chosen file is not a firmware file. ) pomimo prawidłowego pliku BIN
Powrót do góry
   
mbo
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 16175
Miasto: Dębniaki

Post#7 19 Wrz 2006 10:04   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Wrz 2006 10:04   





Powrót do góry
   
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2438

Post#8 19 Wrz 2006 22:10   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


akurat mam taką samą wersje jak kolega i dzieje sie tak ze router nie przyjmuje nowego firmware ,pomimo prawidłowego pliku źródłowego bin.
jak poszukałem to kilka osób juz miało z tym przypadek ale nieznalazłem odpowiedzie co dalej z tym fantem zrobić :(
może przyczyna lezy gdzieś indziej ,że roter sie resetuje tylko na programach p2p ??
Powrót do góry
   
Fabjan
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 41

Post#9 25 Wrz 2006 23:41   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dołącze się do tematu bo mam podobny problem, mam verB1 i nie da rady wgrać takiego firmware, wyskakuje ten nieszczęsny komunikat. Natomiast udało mi się wgrać firmware od ver.A i na razie działa ale nie moge ustawić teraz szyfrowania bo gdy juz wpisze co trzeba nie działa "apply". dziwne to a kidys myslałem ze dlink jest spoko.
Powrót do góry
   
tzok
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24019
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#10 26 Wrz 2006 00:25   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Używaj do konfigurowania routera przeglądarki IE6.0, pod FF i Operą niektóre formularze nie działają.
Powrót do góry
   
pisek
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 5
Miasto: ŁDZ

Post#11 02 Paź 2006 19:45   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ludziska...
Znalazłem sposób na upgrade firmware'u w DI-524 z H\W B1 a mianowicie:
Trzeba ściagnąć aplikacje do szybkiego konfigurowania routera dlink!
Link do niej jest tutaj: ftp://ftp.dlink.com/Gateway/di524/Apps/QuickRouterSetup_300.exe
Aplikacja sama wybiera najlepszy firmware do routera firmy DLink...
UWAGA
Aplikacja moze skopac aktualne ustawienia routera wiec radze je jakos zapisac...

Pozdrawiam,
Pisek

PS
Dorzucam też zdjecie ze screenem strony po kliknieciu u mnie guzika firmware juz po upgradeowaniu...
prośba o firmware D-Link DI-524
Powrót do góry
   
pawlonik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 13
Miasto: Dzierżoniów

Post#12 19 Gru 2010 10:23   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mbo napisał:
Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.



jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to
Powrót do góry
   
tzok
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24019
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#13 19 Gru 2010 12:53   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Naklejka na spodzie routera...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2010 12:53   





Powrót do góry
   
Jimmik89
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 182
Miasto: Włoszczowa

Post#14 04 Paź 2012 00:14   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ja mam problem podczas aktualizacji a dokładnie kiedy dodaje paczkę zip z nowym firmware pojawia się komunikat: incorrect filename

Moje artykuły: (Dodaj)
21 Marzec 2014 DIY - Pierwsze piaskowanie - Piaskarka domowej roboty 150 zł
Powrót do góry
   
tzok
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24019
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#15 04 Paź 2012 09:58   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Po masz przesyłać plik bin, a nie zip... rozpakuj archiwum i w środku jest plik z obrazem ROMu.
Powrót do góry
   
PaPrYcZaK
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 45
Miasto: Radom

Post#16 31 Mar 2013 11:26   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


pawlonik napisał:

jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to


pewnie rev. G

u mnie przynajmniej taka była :)

Firmware Version: V3.13 , Mon, Jan 05 2009 JUPIII
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> prośba o firmware D-Link DI-524
Strona 1 z 1
Podobne tematy
D-Link Di 524 - D-link jako AP dla internetu 3G Play (2)
2 routery, jak połączyć?, d-link g604t, d-link dl-524, wi-fi (2)
Prośba o pomoc w konfiguracji routera D-Link DI-524 (5)
D-Link DI-524, firmware PL, jak skonfigurować? (1)
D-Link DI-524-wgrywanie firmware (4)
router d-link 524 Firmware Upgrade (4)
Router D-Link DI-524 firmware (2)
Zmiana firmware DI - 524 D-Link. (6)
D-link 524 i Tp-link TL-WA500G problem z połączeniem (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.078 seconds

elektroda.pl temat RSS