Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



prośba o firmware D-Link DI-524


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->prośba o firmware D-Link DI-524 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Flassh
Poziom 2
Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3
Flassh
Poziom 2
Post#1 17 Wrz 2006 10:53  Autor tematu   

prośba o firmware D-Link DI-524


potrzebuje orginalne firmware do D-Link DI-524, H\W ver. : B1, na stronach producenta są tylko do A1,C1,D1,E1 i B02. Jeżeli posiada ktoś do B1 to prosił bym o wysłanie na flassh(malpa)interia.pl

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19038
Pomógł: 2217
Ocena postów: 89
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 17 Wrz 2006 14:02    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Firmware jest na stronie producenta.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gothye
Poziom 33
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2433
Pomógł: 182
Ocena postów: 12
gothye
Poziom 33
Post#3 17 Wrz 2006 15:07    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.
Chce zrobić upgrade poniewarz zrywa mi połączenie co chwilke na emule i na portach LAN mysle ze upgrade mu pomoże

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Flassh
Poziom 2
Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3
Flassh
Poziom 2
Post#4 17 Wrz 2006 19:17  Autor tematu   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dzieki, za pomoc :D , nie wiedziałem o tej stronie, sugerowałem się stronami producenta podanymi w instrucji obsługi i pomocą techniczną na załączonej płycie (a tam ani słowa o tym linku).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19038
Pomógł: 2217
Ocena postów: 89
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#5 18 Wrz 2006 08:53    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


gothye napisał:
mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.


Sprawdź na stronce podanej w mojej wcześniejszej odpowiedzi.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
gothye
Poziom 33
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2433
Pomógł: 182
Ocena postów: 12
gothye
Poziom 33
Post#6 19 Wrz 2006 08:43    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


próbóje i nic :( wyskakuje error ( The chosen file is not a firmware file. ) pomimo prawidłowego pliku BIN

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Kujawy
Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 19038
Pomógł: 2217
Ocena postów: 89
mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#7 19 Wrz 2006 10:04    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gothye
Poziom 33
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2433
Pomógł: 182
Ocena postów: 12
gothye
Poziom 33
Post#8 19 Wrz 2006 22:10    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


akurat mam taką samą wersje jak kolega i dzieje sie tak ze router nie przyjmuje nowego firmware ,pomimo prawidłowego pliku źródłowego bin.
jak poszukałem to kilka osób juz miało z tym przypadek ale nieznalazłem odpowiedzie co dalej z tym fantem zrobić :(
może przyczyna lezy gdzieś indziej ,że roter sie resetuje tylko na programach p2p ??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Fabjan
Poziom 11
Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 42
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
Fabjan
Poziom 11
Post#9 25 Wrz 2006 23:41    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dołącze się do tematu bo mam podobny problem, mam verB1 i nie da rady wgrać takiego firmware, wyskakuje ten nieszczęsny komunikat. Natomiast udało mi się wgrać firmware od ver.A i na razie działa ale nie moge ustawić teraz szyfrowania bo gdy juz wpisze co trzeba nie działa "apply". dziwne to a kidys myslałem ze dlink jest spoko.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 27372
Pomógł: 2016
Ocena postów: 519
tzok
Moderator Samochody
Post#10 26 Wrz 2006 00:25    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Używaj do konfigurowania routera przeglądarki IE6.0, pod FF i Operą niektóre formularze nie działają.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pisek
Poziom 8
Miasto: Łódź
Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 8
pisek
Poziom 8
Post#11 02 Paź 2006 19:45    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ludziska...
Znalazłem sposób na upgrade firmware'u w DI-524 z H\W B1 a mianowicie:
Trzeba ściagnąć aplikacje do szybkiego konfigurowania routera dlink!
Link do niej jest tutaj: ftp://ftp.dlink.com/Gateway/di524/Apps/QuickRouterSetup_300.exe
Aplikacja sama wybiera najlepszy firmware do routera firmy DLink...
UWAGA
Aplikacja moze skopac aktualne ustawienia routera wiec radze je jakos zapisac...

Pozdrawiam,
Pisek

PS
Dorzucam też zdjecie ze screenem strony po kliknieciu u mnie guzika firmware juz po upgradeowaniu...
prośba o firmware D-Link DI-524

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pawlonik
Poziom 9
Miasto: Dzierżoniów
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 15
pawlonik
Poziom 9
Post#12 19 Gru 2010 09:23    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mbo napisał:
Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.



jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 27372
Pomógł: 2016
Ocena postów: 519
tzok
Moderator Samochody
Post#13 19 Gru 2010 11:53    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Naklejka na spodzie routera...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Jimmik89
Poziom 15
Miasto: Kielce
Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 196
Ocena postów: 24
Jimmik89
Poziom 15
Post#14 04 Paź 2012 00:14    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ja mam problem podczas aktualizacji a dokładnie kiedy dodaje paczkę zip z nowym firmware pojawia się komunikat: incorrect filename

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec
Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 27372
Pomógł: 2016
Ocena postów: 519
tzok
Moderator Samochody
Post#15 04 Paź 2012 09:58    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Po masz przesyłać plik bin, a nie zip... rozpakuj archiwum i w środku jest plik z obrazem ROMu.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
PaPrYcZaK
Poziom 12
Miasto: Radom
Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 46
Pomógł: 3
PaPrYcZaK
Poziom 12
Post#16 31 Mar 2013 11:26    

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


pawlonik napisał:

jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to


pewnie rev. G

u mnie przynajmniej taka była :)

Firmware Version: V3.13 , Mon, Jan 05 2009 JUPIII

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> prośba o firmware D-Link DI-524
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana firmware DI - 524 D-Link. (6)
Router D-Link DI-524 firmware (2)
D-Link DI-524-wgrywanie firmware (4)
router d-link 524 Firmware Upgrade (4)
D-Link DI-524, firmware PL, jak skonfigurować? (1)
D-LINK DI 524 \'martwy\' po zmianie firmware (14)
Prośba o pomoc w konfiguracji routera D-Link DI-524 (5)
2 routery, jak połączyć?, d-link g604t, d-link dl-524, wi-fi (2)
D-Link Di 524 - D-link jako AP dla internetu 3G Play (2)
D-link 524 i Tp-link TL-WA500G problem z połączeniem (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.138 seconds

elektroda.pl temat RSS