Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



prośba o firmware D-Link DI-524


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->prośba o firmware D-Link DI-524 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Flassh
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3

Flassh
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 17 Wrz 2006 10:53   

prośba o firmware D-Link DI-524


potrzebuje orginalne firmware do D-Link DI-524, H\W ver. : B1, na stronach producenta są tylko do A1,C1,D1,E1 i B02. Jeżeli posiada ktoś do B1 to prosił bym o wysłanie na flassh(malpa)interia.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18549
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#2 17 Wrz 2006 14:02   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Firmware jest na stronie producenta.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2429

gothye
Poziom 22
Post#3 17 Wrz 2006 15:07   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.
Chce zrobić upgrade poniewarz zrywa mi połączenie co chwilke na emule i na portach LAN mysle ze upgrade mu pomoże

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Flassh
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Mar 2003
Posty: 3

Flassh
Poziom 2
Post#4 Post autora tematu 17 Wrz 2006 19:17   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dzieki, za pomoc Very Happy , nie wiedziałem o tej stronie, sugerowałem się stronami producenta podanymi w instrucji obsługi i pomocą techniczną na załączonej płycie (a tam ani słowa o tym linku).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18549
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#5 18 Wrz 2006 08:53   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


gothye napisał:
mam ten sam problem :/ na stonie D-LINK niemoge odnaleść pasującego do mojej wersji a niechce ryzykować uwaleniem APka.


Sprawdź na stronce podanej w mojej wcześniejszej odpowiedzi.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2429

gothye
Poziom 22
Post#6 19 Wrz 2006 08:43   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


próbóje i nic Sad wyskakuje error ( The chosen file is not a firmware file. ) pomimo prawidłowego pliku BIN

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mbo
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 02 Sie 2004
Posty: 18549
Miasto: Kujawy

mbo
Zasłużony dla elektroda
Post#7 19 Wrz 2006 10:04   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2429

gothye
Poziom 22
Post#8 19 Wrz 2006 22:10   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


akurat mam taką samą wersje jak kolega i dzieje sie tak ze router nie przyjmuje nowego firmware ,pomimo prawidłowego pliku źródłowego bin.
jak poszukałem to kilka osób juz miało z tym przypadek ale nieznalazłem odpowiedzie co dalej z tym fantem zrobić Sad
może przyczyna lezy gdzieś indziej ,że roter sie resetuje tylko na programach p2p ??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Fabjan
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Mar 2004
Posty: 42

Fabjan
Poziom 9
Post#9 25 Wrz 2006 23:41   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


dołącze się do tematu bo mam podobny problem, mam verB1 i nie da rady wgrać takiego firmware, wyskakuje ten nieszczęsny komunikat. Natomiast udało mi się wgrać firmware od ver.A i na razie działa ale nie moge ustawić teraz szyfrowania bo gdy juz wpisze co trzeba nie działa "apply". dziwne to a kidys myslałem ze dlink jest spoko.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26187
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#10 26 Wrz 2006 00:25   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Używaj do konfigurowania routera przeglądarki IE6.0, pod FF i Operą niektóre formularze nie działają.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pisek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 02 Paź 2006
Posty: 9
Miasto: Łódź

pisek
Poziom 4
Post#11 02 Paź 2006 19:45   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ludziska...
Znalazłem sposób na upgrade firmware'u w DI-524 z H\W B1 a mianowicie:
Trzeba ściagnąć aplikacje do szybkiego konfigurowania routera dlink!
Link do niej jest tutaj: ftp://ftp.dlink.com/Gateway/di524/Apps/QuickRouterSetup_300.exe
Aplikacja sama wybiera najlepszy firmware do routera firmy DLink...
UWAGA
Aplikacja moze skopac aktualne ustawienia routera wiec radze je jakos zapisac...

Pozdrawiam,
Pisek

PS
Dorzucam też zdjecie ze screenem strony po kliknieciu u mnie guzika firmware juz po upgradeowaniu...
prośba o firmware D-Link DI-524

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pawlonik
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 13
Miasto: Dzierżoniów

pawlonik
Poziom 5
Post#12 19 Gru 2010 09:23   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


mbo napisał:
Sprawdź czy masz taką samą wersję sprzętu H\W ver. : B1.

Jeśli jest inna to potrzebny jest inny plik - znajdziesz go też na podanej stronie.



jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26187
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#13 19 Gru 2010 11:53   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Naklejka na spodzie routera...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Jimmik89
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 189
Miasto: Włoszczowa

Jimmik89
Poziom 14
Post#14 04 Paź 2012 00:14   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Ja mam problem podczas aktualizacji a dokładnie kiedy dodaje paczkę zip z nowym firmware pojawia się komunikat: incorrect filename

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 26187
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

tzok
Moderator Samochody
Post#15 04 Paź 2012 09:58   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


Po masz przesyłać plik bin, a nie zip... rozpakuj archiwum i w środku jest plik z obrazem ROMu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
PaPrYcZaK
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 45
Miasto: Radom

PaPrYcZaK
Poziom 10
Post#16 31 Mar 2013 11:26   

Re: prośba o firmware D-Link DI-524


pawlonik napisał:

jak mam wersje sprawdzic

Current Firmware Version: V3.12
Firmware Date: Thu, Jul 31 2008

mam tylko to


pewnie rev. G

u mnie przynajmniej taka była Smile

Firmware Version: V3.13 , Mon, Jan 05 2009 JUPIII

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> prośba o firmware D-Link DI-524
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana firmware DI - 524 D-Link. (6)
Router D-Link DI-524 firmware (2)
D-Link DI-524-wgrywanie firmware (4)
router d-link 524 Firmware Upgrade (4)
D-Link DI-524, firmware PL, jak skonfigurować? (1)
D-LINK DI 524 \'martwy\' po zmianie firmware (14)
Prośba o pomoc w konfiguracji routera D-Link DI-524 (5)
2 routery, jak połączyć?, d-link g604t, d-link dl-524, wi-fi (2)
D-Link Di 524 - D-link jako AP dla internetu 3G Play (2)
D-link 524 i Tp-link TL-WA500G problem z połączeniem (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl temat RSS