Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Runtime ERROR


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Runtime ERROR
Author
Message
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Location: Dobre Miasto

Post#1 Post from the author of the topic 06 Jul 2003 21:21   

Runtime ERROR


"RUNTIME ERROR" Taki błąd wyskakuje mi przy uruchamianiu starszego dosowskiego progamu, Niezależnie czy w środowisku windows98, czy w dosie. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić ???

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2003 21:21   





Back to top
   
spec
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Nov 2002
Posts: 1522
Location: Katowice

Post#2 06 Jul 2003 21:39   

Re: Runtime ERROR


Jak stary jest ten program? I co to wogole jest?
Moze nie zgadzaja mu sie parametry zegara?
Wejdz do BIOSu i przestaw tam date na rok.. np 96 (najlepiej okresl z ktorego jest ten program i daj o 1 wiecej)
Moze to byc tez jakas wersja demo, trial lub cos w tym stylu i juz masz przekroczony limit - zmiana daty powinna zalatwic sprawe!
DOSowskie programy czasto sie do niej odwolywaly (czasem nawet nie dzialaly jak na liczniku przekroczylo 2000)

Helpful message? + -

Back to top
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11061

Post#3 06 Jul 2003 21:49   

Re: Runtime ERROR


A możesz wrzucić ten plik? Pewnie to stary program w Turbo Pascalu. Czy błąd jest "Divide by zero" ?

Helpful message? + -

Back to top
   
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Location: Dobre Miasto

Post#4 Post from the author of the topic 06 Jul 2003 22:02   

Re: Runtime ERROR


to niejest program w TP przynajmniej mi się tak wydaje... Jest to edytor map do duma.. Jeszcze jedno błąd ten niewystępuje na wszystkich kompach... u jednych działa u innych nie...

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2003 22:02   





Back to top
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11061

Post#5 06 Jul 2003 22:22   

Re: Runtime ERROR


Program wygląda na wynik kompilacji wczesną wersją kompilatora firmy Borland albo TurboPascal albo TurboC. U mnie pod w2k i atlonem 1.2GHz uruchamia się bez problemu. Patcher do bug w TurboPascal twierdzi że plik jest OK i niepotrafi nic poprawić. Jaki jest numer błędu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2003 22:22   





Back to top
   
aceton
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Oct 2001
Posts: 1119
Location: Poland

Post#6 07 Jul 2003 00:50   

Re: Runtime ERROR


u mnie tez chodzi ten program a na przyszlosc jak by ktos mial problemy z runtime error to polecam

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
MCbx
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 1447
Location: Kraków

Post#7 07 Jul 2003 14:55   

Re: Runtime ERROR


Co do Runtime Error, to być może jest to Error 200 - Divided by zero. Występuje on na procesorach od Pentium2 wzwyż. Jest on spowodowany pewnym plikiem w kompilatorze Turbo Pascal pisanym tak dawno, że programiści nie wyoobrażali sobie tak szybkich procesorów. Jedynym wyjściem w tym przypadku jest albo skompilowanie programu od nowa z nowym kontrowersyjnym plikiem (kiedy mamy kod źródłowy), albo zastosowanie takiego narzedzia jak program nadesłany przez kolegę Aceton. Program potraktowany tym narzędziem może jednak odmawiać posłuszeństwa po dłuższym czasie pracy.

Helpful message? + -

Back to top
   
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Location: Dobre Miasto

Post#8 Post from the author of the topic 07 Jul 2003 22:34   

Re: Runtime ERROR


WIelkie dzięki dla wszystkich szczególnie za programik dla aceton. teraz Działa Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Jul 2003 22:34   





Back to top
   
coralgol
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 21 Oct 2002
Posts: 69

Post#9 08 Jul 2003 00:41   

Re: Runtime ERROR


najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 3910
Location: Lublin

Post#10 08 Jul 2003 08:42   

Re: Runtime ERROR


coralgol wrote:
najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala Very Happy


Niestety nie jest to rozwiązanie dla wszystkich przypadków (coraz szybszych procesorów)

Helpful message? + -

Back to top
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 04 Jul 2002
Posts: 848
Location: Kęty

Post#11 12 Jul 2003 12:19   

Re: Runtime ERROR


Najlepsze w tym wypadku sprawdzają się programy do spowalniania komputera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Runtime ERROR
Page 1 of 1
Similar topics
Runtime Error - Runtime error r6002 (2)
Gadu-Gadu.exe Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! (1)
Runtime error! - w photoshopie (4)
Runtime error 216 at 0045DF28 (7)
Visual C++ Library Runtime Error (3)
Visual C++ Runtime Library Error (7)
Lexmark x3350 - runtime error (5)
runtime error COD 5 na windows 7 (4)
C++ Runtime Libary error R6002 (2)
Runtime error explorera Windows XP (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl topic RSS feed