Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Runtime ERROR


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Runtime ERROR
Autor
Wiadomość
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

Post#1 Post autora tematu 06 Lip 2003 21:21   

Runtime ERROR


"RUNTIME ERROR" Taki błąd wyskakuje mi przy uruchamianiu starszego dosowskiego progamu, Niezależnie czy w środowisku windows98, czy w dosie. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić ???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lip 2003 21:21   





Powrót do góry
   
spec
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Lis 2002
Posty: 1522
Miasto: Katowice

Post#2 06 Lip 2003 21:39   

Re: Runtime ERROR


Jak stary jest ten program? I co to wogole jest?
Moze nie zgadzaja mu sie parametry zegara?
Wejdz do BIOSu i przestaw tam date na rok.. np 96 (najlepiej okresl z ktorego jest ten program i daj o 1 wiecej)
Moze to byc tez jakas wersja demo, trial lub cos w tym stylu i juz masz przekroczony limit - zmiana daty powinna zalatwic sprawe!
DOSowskie programy czasto sie do niej odwolywaly (czasem nawet nie dzialaly jak na liczniku przekroczylo 2000)
Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11067

Post#3 06 Lip 2003 21:49   

Re: Runtime ERROR


A możesz wrzucić ten plik? Pewnie to stary program w Turbo Pascalu. Czy błąd jest "Divide by zero" ?
Powrót do góry
   
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

Post#4 Post autora tematu 06 Lip 2003 22:02   

Re: Runtime ERROR


to niejest program w TP przynajmniej mi się tak wydaje... Jest to edytor map do duma.. Jeszcze jedno błąd ten niewystępuje na wszystkich kompach... u jednych działa u innych nie...

Załączniki:
edmap.zip
edmap.zip
Download (442.95 KB)
Punkty: 0.35 dla użytkownika
Powrót do góry
   
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11067

Post#5 06 Lip 2003 22:22   

Re: Runtime ERROR


Program wygląda na wynik kompilacji wczesną wersją kompilatora firmy Borland albo TurboPascal albo TurboC. U mnie pod w2k i atlonem 1.2GHz uruchamia się bez problemu. Patcher do bug w TurboPascal twierdzi że plik jest OK i niepotrafi nic poprawić. Jaki jest numer błędu?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lip 2003 22:22   





Powrót do góry
   
aceton
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Paź 2001
Posty: 1119
Miasto: Poland

Post#6 07 Lip 2003 00:50   

Re: Runtime ERROR


u mnie tez chodzi ten program a na przyszlosc jak by ktos mial problemy z runtime error to polecam

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lip 2003 00:50   





Powrót do góry
   
MCbx
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 1444
Miasto: Kraków

Post#7 07 Lip 2003 14:55   

Re: Runtime ERROR


Co do Runtime Error, to być może jest to Error 200 - Divided by zero. Występuje on na procesorach od Pentium2 wzwyż. Jest on spowodowany pewnym plikiem w kompilatorze Turbo Pascal pisanym tak dawno, że programiści nie wyoobrażali sobie tak szybkich procesorów. Jedynym wyjściem w tym przypadku jest albo skompilowanie programu od nowa z nowym kontrowersyjnym plikiem (kiedy mamy kod źródłowy), albo zastosowanie takiego narzedzia jak program nadesłany przez kolegę Aceton. Program potraktowany tym narzędziem może jednak odmawiać posłuszeństwa po dłuższym czasie pracy.
Powrót do góry
   
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

Post#8 Post autora tematu 07 Lip 2003 22:34   

Re: Runtime ERROR


WIelkie dzięki dla wszystkich szczególnie za programik dla aceton. teraz Działa :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lip 2003 22:34   





Powrót do góry
   
coralgol
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2002
Posty: 69

Post#9 08 Lip 2003 00:41   

Re: Runtime ERROR


najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala :D
Powrót do góry
   
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 3743
Miasto: Lublin

Post#10 08 Lip 2003 08:42   

Re: Runtime ERROR


coralgol napisał:
najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala :D


Niestety nie jest to rozwiązanie dla wszystkich przypadków (coraz szybszych procesorów)
Powrót do góry
   
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lip 2002
Posty: 848
Miasto: Kęty

Post#11 12 Lip 2003 12:19   

Re: Runtime ERROR


Najlepsze w tym wypadku sprawdzają się programy do spowalniania komputera.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Runtime ERROR
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Runtime Error - Runtime error r6002 (2)
Gadu-Gadu.exe Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! (1)
Runtime error! - w photoshopie (4)
Runtime error 216 at 0045DF28 (7)
Visual C++ Library Runtime Error (3)
Visual C++ Runtime Library Error (7)
Lexmark x3350 - runtime error (5)
runtime error COD 5 na windows 7 (4)
C++ Runtime Libary error R6002 (2)
Runtime error explorera Windows XP (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS