Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Runtime ERROR


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Runtime ERROR Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
dymcio
Level 12
Location: Dobre Miasto
Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Helped: 1
Post rating: 1
dymcio
Level 12
Post#1 06 Jul 2003 21:21  Topic author   

Runtime ERROR


"RUNTIME ERROR" Taki błąd wyskakuje mi przy uruchamianiu starszego dosowskiego progamu, Niezależnie czy w środowisku windows98, czy w dosie. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić ???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
spec
Level 28
Location: Katowice
Joined: 29 Nov 2002
Posts: 1522
Helped: 21
Post rating: 3
spec
Level 28
Post#2 06 Jul 2003 21:39    

Re: Runtime ERROR


Jak stary jest ten program? I co to wogole jest?
Moze nie zgadzaja mu sie parametry zegara?
Wejdz do BIOSu i przestaw tam date na rok.. np 96 (najlepiej okresl z ktorego jest ten program i daj o 1 wiecej)
Moze to byc tez jakas wersja demo, trial lub cos w tym stylu i juz masz przekroczony limit - zmiana daty powinna zalatwic sprawe!
DOSowskie programy czasto sie do niej odwolywaly (czasem nawet nie dzialaly jak na liczniku przekroczylo 2000)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
elektryk
Level 42
Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11060
Helped: 437
Post rating: 2
elektryk
Level 42
Post#3 06 Jul 2003 21:49    

Re: Runtime ERROR


A możesz wrzucić ten plik? Pewnie to stary program w Turbo Pascalu. Czy błąd jest "Divide by zero" ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
dymcio
Level 12
Location: Dobre Miasto
Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Helped: 1
Post rating: 1
dymcio
Level 12
Post#4 06 Jul 2003 22:02  Topic author   

Re: Runtime ERROR


to niejest program w TP przynajmniej mi się tak wydaje... Jest to edytor map do duma.. Jeszcze jedno błąd ten niewystępuje na wszystkich kompach... u jednych działa u innych nie...

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
elektryk
Level 42
Joined: 25 Apr 2002
Posts: 11060
Helped: 437
Post rating: 2
elektryk
Level 42
Post#5 06 Jul 2003 22:22    

Re: Runtime ERROR


Program wygląda na wynik kompilacji wczesną wersją kompilatora firmy Borland albo TurboPascal albo TurboC. U mnie pod w2k i atlonem 1.2GHz uruchamia się bez problemu. Patcher do bug w TurboPascal twierdzi że plik jest OK i niepotrafi nic poprawić. Jaki jest numer błędu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
aceton
Level 26
Location: Poland
Joined: 12 Oct 2001
Posts: 1135
Helped: 24
Post rating: 10
aceton
Level 26
Post#6 07 Jul 2003 00:50    

Re: Runtime ERROR


u mnie tez chodzi ten program a na przyszlosc jak by ktos mial problemy z runtime error to polecam

Attachments:

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MCbx
Level 28
Location: Kraków
Joined: 09 Jan 2003
Posts: 1471
Helped: 5
Post rating: 6
MCbx
Level 28
Post#7 07 Jul 2003 14:55    

Re: Runtime ERROR


Co do Runtime Error, to być może jest to Error 200 - Divided by zero. Występuje on na procesorach od Pentium2 wzwyż. Jest on spowodowany pewnym plikiem w kompilatorze Turbo Pascal pisanym tak dawno, że programiści nie wyoobrażali sobie tak szybkich procesorów. Jedynym wyjściem w tym przypadku jest albo skompilowanie programu od nowa z nowym kontrowersyjnym plikiem (kiedy mamy kod źródłowy), albo zastosowanie takiego narzedzia jak program nadesłany przez kolegę Aceton. Program potraktowany tym narzędziem może jednak odmawiać posłuszeństwa po dłuższym czasie pracy.

Helpful post? + 0
Back to top
dymcio
Level 12
Location: Dobre Miasto
Joined: 09 Jan 2003
Posts: 106
Helped: 1
Post rating: 1
dymcio
Level 12
Post#8 07 Jul 2003 22:34  Topic author   

Re: Runtime ERROR


WIelkie dzięki dla wszystkich szczególnie za programik dla aceton. teraz Działa :)

Helpful post? + 0
Back to top
coralgol
Level 14
Joined: 21 Oct 2002
Posts: 69
Helped: 11
coralgol
Level 14
Post#9 08 Jul 2003 00:41    

Re: Runtime ERROR


najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala :D

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek003
Level 39
Location: Lublin
Joined: 10 Sep 2002
Posts: 4238
Helped: 739
Post rating: 138
marek003
Level 39
Post#10 08 Jul 2003 08:42    

Re: Runtime ERROR


coralgol wrote:
najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala :D


Niestety nie jest to rozwiązanie dla wszystkich przypadków (coraz szybszych procesorów)

Helpful post? + 0
Back to top
Darekkk
Level 24
Location: Kęty
Joined: 04 Jul 2002
Posts: 848
Helped: 15
Post rating: 1
Darekkk
Level 24
Post#11 12 Jul 2003 12:19    

Re: Runtime ERROR


Najlepsze w tym wypadku sprawdzają się programy do spowalniania komputera.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Runtime ERROR
Page 1 of 1

Similar topics to runtime ERROR

Runtime Error - Runtime error r6002 (2)
Gadu-Gadu.exe Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! (1)
Runtime error! - w photoshopie (4)
Runtime error 216 at 0045DF28 (7)
Visual C++ Library Runtime Error (3)
Visual C++ Runtime Library Error (7)
Lexmark x3350 - runtime error (5)
runtime error COD 5 na windows 7 (4)
C++ Runtime Libary error R6002 (2)
Runtime error explorera Windows XP (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.07 seconds