Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Runtime ERROR


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Runtime ERROR Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

dymcio
Poziom 12
Post#1 Post autora tematu 06 Lip 2003 21:21   

Runtime ERROR


"RUNTIME ERROR" Taki błąd wyskakuje mi przy uruchamianiu starszego dosowskiego progamu, Niezależnie czy w środowisku windows98, czy w dosie. Może ktoś wie co z tym fantem zrobić ???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2003 21:21   



Powrót do góry
spec
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 29 Lis 2002
Posty: 1522
Miasto: Katowice

spec
Poziom 22
Post#2 06 Lip 2003 21:39   

Re: Runtime ERROR


Jak stary jest ten program? I co to wogole jest?
Moze nie zgadzaja mu sie parametry zegara?
Wejdz do BIOSu i przestaw tam date na rok.. np 96 (najlepiej okresl z ktorego jest ten program i daj o 1 wiecej)
Moze to byc tez jakas wersja demo, trial lub cos w tym stylu i juz masz przekroczony limit - zmiana daty powinna zalatwic sprawe!
DOSowskie programy czasto sie do niej odwolywaly (czasem nawet nie dzialaly jak na liczniku przekroczylo 2000)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11061

elektryk
Poziom 26
Post#3 06 Lip 2003 21:49   

Re: Runtime ERROR


A możesz wrzucić ten plik? Pewnie to stary program w Turbo Pascalu. Czy błąd jest "Divide by zero" ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

dymcio
Poziom 12
Post#4 Post autora tematu 06 Lip 2003 22:02   

Re: Runtime ERROR


to niejest program w TP przynajmniej mi się tak wydaje... Jest to edytor map do duma.. Jeszcze jedno błąd ten niewystępuje na wszystkich kompach... u jednych działa u innych nie...

Załączniki:
edmap.zip
edmap.zip
Download (442.95 KB)
Punkty: 0.35 dla użytkownika

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
elektryk
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 25 Kwi 2002
Posty: 11061

elektryk
Poziom 26
Post#5 06 Lip 2003 22:22   

Re: Runtime ERROR


Program wygląda na wynik kompilacji wczesną wersją kompilatora firmy Borland albo TurboPascal albo TurboC. U mnie pod w2k i atlonem 1.2GHz uruchamia się bez problemu. Patcher do bug w TurboPascal twierdzi że plik jest OK i niepotrafi nic poprawić. Jaki jest numer błędu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2003 22:22   



Powrót do góry
aceton
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Paź 2001
Posty: 1121
Miasto: Poland

aceton
Poziom 21
Post#6 07 Lip 2003 00:50   

Re: Runtime ERROR


u mnie tez chodzi ten program a na przyszlosc jak by ktos mial problemy z runtime error to polecam

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Lip 2003 00:50   



Powrót do góry
MCbx
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 1447
Miasto: Kraków

MCbx
Poziom 21
Post#7 07 Lip 2003 14:55   

Re: Runtime ERROR


Co do Runtime Error, to być może jest to Error 200 - Divided by zero. Występuje on na procesorach od Pentium2 wzwyż. Jest on spowodowany pewnym plikiem w kompilatorze Turbo Pascal pisanym tak dawno, że programiści nie wyoobrażali sobie tak szybkich procesorów. Jedynym wyjściem w tym przypadku jest albo skompilowanie programu od nowa z nowym kontrowersyjnym plikiem (kiedy mamy kod źródłowy), albo zastosowanie takiego narzedzia jak program nadesłany przez kolegę Aceton. Program potraktowany tym narzędziem może jednak odmawiać posłuszeństwa po dłuższym czasie pracy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 07 Lip 2003 14:55   



Powrót do góry
dymcio
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 09 Sty 2003
Posty: 106
Miasto: Dobre Miasto

dymcio
Poziom 12
Post#8 Post autora tematu 07 Lip 2003 22:34   

Re: Runtime ERROR


WIelkie dzięki dla wszystkich szczególnie za programik dla aceton. teraz Działa Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
coralgol
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Paź 2002
Posty: 69

coralgol
Poziom 11
Post#9 08 Lip 2003 00:41   

Re: Runtime ERROR


najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala Very Happy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
marek003
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Wrz 2002
Posty: 3917
Miasto: Lublin

marek003
Poziom 23
Post#10 08 Lip 2003 08:42   

Re: Runtime ERROR


coralgol napisał:
najprostsze rozwiazanie to wylaczyc w biosie cache, szkoda tylko ze wtedy komputerek troche wolno dziala Very Happy


Niestety nie jest to rozwiązanie dla wszystkich przypadków (coraz szybszych procesorów)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Lip 2003 08:42   



Powrót do góry
Darekkk
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 04 Lip 2002
Posty: 848
Miasto: Kęty

Darekkk
Poziom 20
Post#11 12 Lip 2003 12:19   

Re: Runtime ERROR


Najlepsze w tym wypadku sprawdzają się programy do spowalniania komputera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Runtime ERROR
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Runtime Error - Runtime error r6002 (2)
Gadu-Gadu.exe Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! (1)
Runtime error! - w photoshopie (4)
Runtime error 216 at 0045DF28 (7)
Visual C++ Library Runtime Error (3)
Visual C++ Runtime Library Error (7)
Lexmark x3350 - runtime error (5)
runtime error COD 5 na windows 7 (4)
C++ Runtime Libary error R6002 (2)
Runtime error explorera Windows XP (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS