Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Wejście PCMCIA w TV? Po co takie wejście w telewizorze?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Wejście PCMCIA w TV? Po co takie wejście w telewizorze? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Jareen
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Lublin
Dołączył: 14 Sty 2004
Posty: 592
Pomógł: 16
Ocena postów: 180
Jareen
Poziom 18
Post#1 21 Wrz 2006 23:05  Autor tematu   

Wejście PCMCIA w TV ??


Witam, jeżeli pytanie nie pasuje do działu - przepraszam ale nigdzie mi nie pasowalo. Interesuje mnie mianowicie po co w telewozorze znajduje sie gniazdo PCMCIA (o ile w laptopach sie z niego korzysta to co mozna osiagnac nim w tv ?). Telewizor to Sony KDF-E42A11E czyli projekcja tylna 3lcd.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
isiek78
Spec od drukarek
Spec od drukarek
Miasto: dziki zachód
Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 1496
Pomógł: 82
Ocena postów: 3
isiek78
Spec od drukarek
Post#2 19 Paź 2008 14:21    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Witam dołączam się do pytania mam LG 42PC56, w którym jest w tylnej ściance wejście PCMCIA w instrukcji jest tylko napisane, że jest ale co można tam podłączyć i do czego służy to już nie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
unimar
Poziom 17
Poziom 17
Dołączył: 27 Sie 2002
Posty: 378
Pomógł: 39
Ocena postów: 2
unimar
Poziom 17
Post#3 19 Paź 2008 16:59    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Nie jest to przypadkiem złącze na moduł dostępu dla kart?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wwiesiu
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Dołączył: 27 Cze 2003
Posty: 42
Pomógł: 7
wwiesiu
Poziom 9
Post#4 20 Paź 2008 01:17    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Witam.
Gniazdo" PCMCIA" umożliwia włożenie karty do rozkodowania programów kodowanych.
Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
isiek78
Spec od drukarek
Spec od drukarek
Miasto: dziki zachód
Dołączył: 05 Paź 2004
Posty: 1496
Pomógł: 82
Ocena postów: 3
isiek78
Spec od drukarek
Post#5 20 Paź 2008 10:27    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Znalazłem gdzieś w necie, że w moim modelu służy do zamontowania karty DVB-T.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
e-n
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Pruszków
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 183
Pomógł: 9
e-n
Poziom 14
Post#6 22 Paź 2008 11:16    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Bywają np. tunery sat z wejściem PCMCIA..

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rafirafi
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: łódzkie
Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 129
Pomógł: 4
Ocena postów: 2
rafirafi
Poziom 13
Post#7 30 Lis 2008 22:38    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


Jest to slot na moduły dostępu CI (common interface) do płatnej telewizji cyfrowej poprzez tuner DVB-T.
Jeszcze nie spotkałem slotu w TV bez DVB-T.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jacol25
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 4
jacol25
Poziom 2
Post#8 20 Wrz 2009 21:50    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


A gdyby włożyć kartę z wejściem USB. Można by np. fotki z pena zobaczyć? Lub filmik?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rav_86
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Łęczna
Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 6
Pomógł: 1
Ocena postów: 5
rav_86
Poziom 3
Post#9 12 Cze 2012 20:28    

Re: Wejście PCMCIA w TV ??


jacol25 napisał:
A gdyby włożyć kartę z wejściem USB. Można by np. fotki z pena zobaczyć? Lub filmik?


Prawdopodobnie nie, oprogramowanie tv musiało by posiadać taką funkcję

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Moderator
Miasto: Olesno Śląskie
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28134
Pomógł: 1712
Ocena postów: 137
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#10 12 Cze 2012 20:53    

Re: Wejście PCMCIA w TV? Po co takie wejście w telewizorze?


Wykopaliska!
Wejście PCMCIA w TV? Po co takie wejście w telewizorze?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Wejście PCMCIA w TV? Po co takie wejście w telewizorze?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
wejście usb w telewizorze (4)
Jedno wejście EURO w telewizorze. (6)
Karta PCMCIA w telewizorze Sony (16)
wejście 5.1 (12)
DVB-T - Co to za wejście? (6)
odtwarzacz cd + wejście na Sd + klawiatura (1)
Wejście niskopoziomowe, a wysokopoziomowe ? (9)
TV sony wejście RGB a PC-et (6)
Telewizor LG i wejście USB (22)
Wejście RF-OUT w tunerze TV (15)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS