FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Nie dziala centralny zamek w VW Passat.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Nie dziala centralny zamek w VW Passat.
Author
Poziom 15
Poziom 15

Post#1 Post from the author of the topic 07 Jul 2003 13:47   

Nie dziala centralny zamek w VW Passat.

Nie dziala centralny zamek w tylnych lewych drzwiach w VW Passat 2000r.
Dziala natomiast podnoszenie szyby. Po podmianie zamka nadal nic. Podmienilem tez sterownik wraz z silnikem wycieraczek ale ten zaczal wariowac. W starym przy otwieraniu bylo slychac stuk przekaznika a przy zamykaniu nic. Moze ktos podpowie jak zlokalizowac usterke. Czy jest to moze wina sterownika? Jesli tak to czy wystarczy go podmienic czy jeszcze trzeba go zaprogramowac lub zaprogramowac komputer pokladowy tak aby go rozpoznawal ? O ile mi wiadomo to w nowych VW podnoszeniem szyb i zamkiem centralnym steruje komputer pokladowy ktory przesyla sygnal do sterownika w danych drzwiach za pomoca magistrali a tam nastepuje zdekodowanie sygnalu i wykonanie odpowiedniego polecenia. Czy usterki zamka tez rejestruje ? Jak dowiedziec sie czy komputer wysyla sygnal do tych drzwi ? Mam VWtool i interfejs ale jeszcze sie nim nie bawilem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Jul 2003 13:47   

Back to top

xawer
Poziom 14
Poziom 14

Post#2 07 Jul 2003 17:35   

czas najwyższy zacząć się bawić .....niedomagania spowodowane są najczęściej wilgocią jaka się zbiera pod nogami kierowcy.....i w związku z tym uszkodzeniami modułu lub instalacji komfortu
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Jul 2003 17:35   

Back to top

amd
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 Post from the author of the topic 08 Jul 2003 00:09   

No to juz wiesz ze interfejs i VWTool mam. Moze masz cos jeszcze do samochodow co mogloby mi sie przydac i na czym mozna zrobic dobry interes. Ale to tak nawiasem mowiac. Chcialbym raczej abys podpowiedzial mi co zrobic w takim przypadku jak opisalem wyzej. W elektryce czy elektronice samochodowej mam doswiadczenie pozyskane tylko z montazu alarmow i centralnych zamkow teraz chcialbym robic cos wiecej. Na codzien specjalizuje sie w radioodbiornikach samochodowych i komorach oraz radiostacjach jak rowniez CB radiach. Jesli znasz rynek motoryzacyjny moglbys podpowiedziec na czym mozna jeszcze zarobic i jaki masz sprzet i software do tego. jak widzisz staram sie wgryzc w ten rynek ale napotykam problemy z ktorymi nie moge sobie poradzic. Moze podpowiesz jak dziala centralny zamek w tym samochodzie i gdzie umieszczone sa jego elementy.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Jul 2003 00:09   

Back to top

xawer
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 08 Jul 2003 10:53   

interes można zrobić na broni (np. do Iraku) ,na prochach ,lub setce innych występków...a jeśli chodzi o ten konkretny przypadek.....hmmm..
będzie trudno...
-weż vag'a podejdz do auta...
wejdz w kanał 46 lub tzw moduł komfortu i zobacz co go boli ,sprawdz jakie są błędy spróbuj je wykasować ,jeśli to nie pomoże spróbuj usunąć usterkę...użyj funkcji programu typu "wartości pomiarowe" i "wysterowanie urządzeń wykonawczych" i zobacz co dalej ;sprawdz instalację pod kątem zwarć (również zamoknięcia) lub przerw (zgnicie przewodu lub przełamanie np. przy zawiasie) i dodatkowo zobacz czy drzwi nie są zaryglowane -taki mały pstryczek z boku drzwi
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Nie dziala centralny zamek w VW Passat.
Page 1 of 1
Similar topics
audi a3 1.6 benzyna z 1999r,nie dziala centralny zamek (5)
renault kango 1999r. nie dziala mi centralny zamek (2)
Audi A4 - centralny zamek, w jednych drzwiach nie dziala :/ (5)
honda concerto 1.6 16v zamek centralny nie dziala (4)
opel vectra A sedan centralny zamek nie dziala (2)
nie dziala centralny zamek volvo v50 (2)
Centralny zamek VECTRA A 91r. Nie dziala. (1)
Nie dziala centralny zamek OPEL VECTRA B (9)
Opel vectra B nie dziala centralny zamek (5)
Twingo nie dziala fabryczny centralny zamek z pilota (12)

Page generation time: 0.152 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony