Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody.
Autor
Wiadomość
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#1 Post autora tematu 25 Wrz 2006 18:49   

Cyfra+ i brak sygnału


Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!
Powrót do góry
   
Dot dash
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 13

Post#2 25 Wrz 2006 19:15   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


A co z konwerterem ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Wrz 2006 19:15   





Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#3 Post autora tematu 25 Wrz 2006 22:28   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


konwerter tez byl zmieniany :( i nic tak samo a to jest ciekawe TV Polonia jest i niektóre ale reszta czewrwony kwdracik a jak sie wejdzie w ustawienia gdzie sie patrzy sygnal to sygnal jest na poziomie 0 i nic nie pomaga a moze to wina od nich ??
Powrót do góry
   
ul1002
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Paź 2004
Posty: 1397
Miasto: Gliwice

Post#4 26 Wrz 2006 00:52   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Podaj konfiguracje , jaki konwerter , diseqc itd. ?
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#5 Post autora tematu 26 Wrz 2006 12:19   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


ul1002 napisał:
Podaj konfiguracje , jaki konwerter , diseqc itd. ?


konwerter: Samsung uniwersal LNB a co ci chodzi z konfiguracją ?? jaka jest w tunerze ??
Powrót do góry
   
ul1002
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 26 Paź 2004
Posty: 1397
Miasto: Gliwice

Post#6 26 Wrz 2006 13:58   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Chodzi o instalacje , czy to jeden konwerter czy więcej .
Jakie tunery podmieniałeś jaki masz obecnie ?
Powrót do góry
   
piooo
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 30 Lis 2003
Posty: 1036
Miasto: Beskidy

Post#7 26 Wrz 2006 14:08   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


jaki tuner ? któryś z Pioneer'ów ,1430?130? , sprawdź czy te programy , które są widoczne są na tej samej polaryzacji , a te których nie ma na innej polaryzacji? jeśli tak to zmierz napięcie wyjściowe na wejściu antenowym , powinno się zmieniać przy kanałach o innej polaryzacji , jeśli nie to uszkodzony jest bezpiecznik od zasilania głowicy, pozdrawiam
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#8 Post autora tematu 27 Wrz 2006 08:53   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


ul1002 tu podaje konfiguracje:

Satelita Hotbird
Polaryzacja 10892
Symbol rate 27,5
FEC 3/4
Sygnal 22kHz Nie
PID 127
TID 1 199
TID 2 198

A tuner tez byl wymieniany wiec to z tym bezpiecznikiem nawed nie biore pod uwagę
Powrót do góry
   
qwarc
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 15 Lis 2003
Posty: 74

Post#9 27 Wrz 2006 10:15   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


@crunch a czy nie zmieniales ostatnio kompa lub zasilacza...????co prawda takiego przypadku nie mialem zeby sygnal zanikal tylko ostro sie przycinal jak gostek mial włączony komp i to ładnych pare metrów od niego.....

bo z tego co piszesz to wymieniles wszystko....chba ze ci jakis dzwig postawili przed antenka...:-))
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Wrz 2006 10:15   





Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#10 27 Wrz 2006 18:34   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Tak, jak radzi qwarc - sprawdź, czy "światła" anteny nie zasłania jakaś przeszkoda. A może antena się lekko przesunęła?!!!
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#11 Post autora tematu 27 Wrz 2006 22:45   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


przed moim blokiem nic nie ma a ostatnio nawed podpielismy konwerten do sasiada do satelity na ostatniom piętrze i nadal to samo :cry: no nie wiem a moze to byc wina od nich ??? teraz jak patrze w terminalu na wskaznik sygnalu to mam na 3 a zawsze bylo na 5 a teraz sie wacha miedzy 0 a 3 i tak caly czas
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#12 27 Wrz 2006 22:57   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Od nich - raczej nie!
Poruszaj anteną i zobacz, czy zmienia się wskaźnik sygnału.
Powrót do góry
   
qwarc
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 15 Lis 2003
Posty: 74

Post#13 28 Wrz 2006 11:09   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


jesli przepiales do sasiada i to samo to obstawiam tuner.....
a "f" masz napewno dobrze zarobione..??? sprawdz bo nie raz mozna przeoczyc maly wlosek a moze narobic klopotu


edit:nie zauwazylem ze pisales" ze od pewnego czasu to ci sie dzieje.......to w takim razie zanies dekoder do sasiada albo odwrotnie i zobacz
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#14 28 Wrz 2006 12:03   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch napisał:
Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!


Wg tego, co napisane wcześniej - wymienił już wszystko (łącznie z konwerterem)!!!
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#15 Post autora tematu 07 Paź 2006 14:10   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


meloch napisał:
crunch napisał:
Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!


Wg tego, co napisane wcześniej - wymienił już wszystko (łącznie z konwerterem)!!!


tak wszystko zostało wymienione a wszystkie kanały co zanikają to na polaryzacji H (horizontal)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2006 14:10   





Powrót do góry
   
qwarc
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 15 Lis 2003
Posty: 74

Post#16 10 Paź 2006 18:39   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch napisał:
przed moim blokiem nic nie ma a ostatnio nawed podpielismy konwerten do sasiada do satelity na ostatniom piętrze i nadal to samo :cry: no nie wiem a moze to byc wina od nich ??? teraz jak patrze w terminalu na wskaznik sygnalu to mam na 3 a zawsze bylo na 5 a teraz sie wacha miedzy 0 a 3 i tak caly czas




podpiąłeś dekoder od siebie do anteny sąsiada czy zaniosłeś do niego swój dekoder?????

i jeszcze jedno... nie zminiłes moze telewzora na lcd ostanio??????
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#17 Post autora tematu 13 Paź 2006 17:53   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


przeczytaj caly post wszystko było wymienione a lcd juz mam dawno sasiad pod nami tez ma cyfre i ma normalnie sygnał :/ juz tego totalnie nie kapuje moze po prostu zadzwonic do cyfry i po kzyku oczywiscie jak cos z tym zrobią
Powrót do góry
   
wojkor
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Paź 2002
Posty: 111
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#18 13 Paź 2006 18:16   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Jeśli tylko z jednej polaryzacji kanały giną, to wina raczej konwertera, też miałem taki przypadek. Kupiłem nowy konwerter i...było to samo, okazało się, że nowy konwerter też był uszkodzony !!! po wymianie reklamacyjnej "nowego" na nowy już jest ok.
Powrót do góry
   
qwarc
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 15 Lis 2003
Posty: 74

Post#19 14 Paź 2006 16:17   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch napisał:
przeczytaj caly post wszystko było wymienione a lcd juz mam dawno sasiad pod nami tez ma cyfre i ma normalnie sygnał :/ juz tego totalnie nie kapuje moze po prostu zadzwonic do cyfry i po kzyku oczywiscie jak cos z tym zrobią



to jak wszystko wymieniłeś i nadal jest to samo to wymien jeszcze raz .....albo wezwij specjaliste ......bo sygnal z satelity nie idzie do ciebie iminnie wiec infolinia c+ nic ci nie pomoze
Powrót do góry
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3209
Miasto: Krosno

Post#20 14 Paź 2006 17:31   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Powoli, powoli z tą ponowną wymianą!
A dleczego jest cyt. Sygnal 22kHz Nie ?
SYGNAŁ 22 kHz TRZEBA USTAWIĆ - TAK!!!
Powrót do góry
   
sese
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 09 Wrz 2006
Posty: 1
Miasto: Mieronice

Post#21 14 Paź 2006 18:38   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Witam Wszystkich Właśnie nabyłem odbioncik C+ Philips 6010, wcześneij miałem inny i wszystko działało tzn. był sygnał. Teraz go nie mam. Nie wiem czy może posiadanie diseq może powoduje że coś nie tak> proszę o pomoc bo nie wiem czy reklamować towar
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#22 14 Paź 2006 22:55   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


sese napisał:
Witam Wszystkich Właśnie nabyłem odbioncik C+ Philips 6010, wcześneij miałem inny i wszystko działało tzn. był sygnał. Teraz go nie mam. Nie wiem czy może posiadanie diseq może powoduje że coś nie tak> proszę o pomoc bo nie wiem czy reklamować towar


Jeśli masz oprogramowanie oryginalne w 6010, to diseq nie bedzie działać (sterowanie z dekodera).
Powrót do góry
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3209
Miasto: Krosno

Post#23 15 Paź 2006 06:35   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Do sprawdzenia tunera połącz go wprost z pominięciem "diseqa". Prawdopodobnie "meloch" ma rcję! Trzeba zmienić oprogramowanie (jeśli się da zmienić?).
Powrót do góry
   
crunch
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lip 2004
Posty: 19
Miasto: Ruda Śląska

Post#24 Post autora tematu 14 Lut 2007 00:01   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


zakończenie tematu dalo rade znowu wymienilem kabel i jak na razie chodzi wszystko ale przy pomiarach na starym to samo bylo wiec nie wiem w czym problem moze po prostu mu sie odwidzialo
Powrót do góry
   
345
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 20 Maj 2003
Posty: 203
Miasto: smietnik

Post#25 15 Lut 2007 10:46   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Dodam tylko że miałem problem z diseqc na długiej linii 35m kabla, kupiłem o mniejszym poborze prądu i śmiga
Powrót do góry
   
marcel_76
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Częstochowa

Post#26 17 Wrz 2007 19:09   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Podłączam się do zapytania tylko z troszkę innym problemem. Zakładałem już wiele anten ale coś takiego mi się nie zdarzyło.
Otóż mam elegancko ustawioną antenę (antena z zestawu c+ tak z przed 6 lat) tuner wraz z abonamentem c+(komfort). i zaczyna się problem konwerter nie zmienia mi polaryzacji v na H i odwrotnie . żeby oglądać programy z drugiej polaryzacji muszę ręcznie przekręcać konwerter w pion lub poziom. Nadmieniam iż tuner jest całkiem sprawny bo wpinając go pod antenę z konwerterem u moich rodziców wszystko chodzi ok i tak samo konwerter wpiąłem u rodziców i wszystko śmiga. Słyszałem gdzieś że może to być wina czaszy gdyż parę lat temu produkowano te czasze paraboliczne(czasza ma kształt jaja) czy jakoś tak i teraz może to nie działać. czy to możliwe że trzeba zmienić czaszęCrying or Very sad
proszę o szybką odpowiedź

z góry dziękuję

ps. siła sygnału 87-92% jakoś 75-86%
Powrót do góry
   
Preskaler
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 05 Wrz 2003
Posty: 3209
Miasto: Krosno

Post#27 17 Wrz 2007 19:58   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Czasza nie ma nic wspólnego z brakiem przełączania polaryzacji! Jeśli tuner i konwerter są dobre to pozostaje KABEL i ZŁĄCZKI! Sprawdż a najlepiej wymień! Poprostu jeśli kabel jest stary to koroduje oplot zwiększając oporność i jest duży spadek napięcia co powoduje niemożność przełączenia polaryzacji. Podobnie może być skorodowana złączma ("F"). Podobnie miał "crunch" i po wymianie kabla ma (na razie) spokój.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Wrz 2007 19:58   





Powrót do góry
   
marcel_76
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Sty 2007
Posty: 93
Miasto: Częstochowa

Post#28 18 Wrz 2007 07:06   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Preskaler napisał:
Czasza nie ma nic wspólnego z brakiem przełączania polaryzacji! Jeśli tuner i konwerter są dobre to pozostaje KABEL i ZŁĄCZKI! Sprawdż a najlepiej wymień! Poprostu jeśli kabel jest stary to koroduje oplot zwiększając oporność i jest duży spadek napięcia co powoduje niemożność przełączenia polaryzacji. Podobnie może być skorodowana złączma ("F"). Podobnie miał "crunch" i po wymianie kabla ma (na razie) spokój.


Dzięki dzisiaj sprawdzam na krótkim nowym kablu.
Powrót do góry
   
juriboss
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Sty 2004
Posty: 216

Post#29 20 Wrz 2007 19:22   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


A ja mam podobny problem co zlozyciel tematu. Jstem w Norwegii. Mam zestawc cyfryb plus.Ustawilem talez cyfry bardzo szybko na wskazniku w dkoderze. Ale ma tylkko polonie, puls, kulture, viva polska jakies mango i jeszcze jakas bzdure. Jedynki dwojki tvn i tak alej nic czarnry obraz. Po przerzucaniu kanalow pojawia mi sie czerwony kwadracik. Antena ustawioa dobrze, konwerter wyieniany, Jak trzymam na polonii to moze leciec godzinami jak zaczne przerzucac to znika sygnal po kilku minutach przerzucania. Cos chyba z tunerem cyfry. Aha Zainstalowalem metrowa antene. Sygnal mocniejszy. I dlaczego nie ma wiekszosci kanalow?
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#30 20 Wrz 2007 19:50   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


juriboss napisał:
A ja mam podobny problem co zlozyciel tematu. Jstem w Norwegii. Mam zestawc cyfryb plus.Ustawilem talez cyfry bardzo szybko na wskazniku w dkoderze. Ale ma tylkko polonie, puls, kulture, viva polska jakies mango i jeszcze jakas bzdure. Jedynki dwojki tvn i tak alej nic czarnry obraz. Po przerzucaniu kanalow pojawia mi sie czerwony kwadracik. Antena ustawioa dobrze, konwerter wyieniany, Jak trzymam na polonii to moze leciec godzinami jak zaczne przerzucac to znika sygnal po kilku minutach przerzucania. Cos chyba z tunerem cyfry. Aha Zainstalowalem metrowa antene. Sygnal mocniejszy. I dlaczego nie ma wiekszosci kanalow?


Przyczyn może być kilka. Odbierasz programy niekodowane, na kodowanych masz ciemność. Karta może nie posiadać uprawnień. Może byc też słaby poziom sygnału z anteny (do dekodowania potrzebny jest wyższy poziom niż dla kanałów FTA). Napisz jaki masz sprzęt, jaki poziom sygnału?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody.
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Brak sygnału na dekoderze N i Cyfra - Polsat działa (19)
Cyfra+, brak kilku kanałów po rozdzieleniu sygnału (6)
Phillips 6010 (Cyfra Plus) brak sygnału. (7)
cyfra + strong 6880 brak sygnału (4)
Cyfra+, dekoder Strong brak sygnału (11)
Brak sygnału na kilku kanałach w cyfra+ (6)
Philips DSB3010/91 (cyfra+) Brak sygnału. (31)
Cyfra+ zmiana konwentera czy pomoże podczas słabej pogody (32)
Cyfra+ - brak odbioru. Obraz zaczął znikać. Brak sygnału. (8)
Cyfra + na 2 tv niezależnie. Jaki sprzet kupic? (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS