Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody.


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#1 25 Sep 2006 18:49  Topic author   

Cyfra+ i brak sygnału


Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dot dash
Level 10
Joined: 25 Sep 2006
Posts: 13
Dot dash
Level 10
Post#2 25 Sep 2006 19:15    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


A co z konwerterem ?

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#3 25 Sep 2006 22:28  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


konwerter tez byl zmieniany :( i nic tak samo a to jest ciekawe TV Polonia jest i niektóre ale reszta czewrwony kwdracik a jak sie wejdzie w ustawienia gdzie sie patrzy sygnal to sygnal jest na poziomie 0 i nic nie pomaga a moze to wina od nich ??

Helpful post? + 0
Back to top
ul1002
Level 31
Location: Gliwice
Joined: 26 Oct 2004
Posts: 1636
Helped: 135
Post rating: 11
ul1002
Level 31
Post#4 26 Sep 2006 00:52    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Podaj konfiguracje , jaki konwerter , diseqc itd. ?

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#5 26 Sep 2006 12:19  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


ul1002 wrote:
Podaj konfiguracje , jaki konwerter , diseqc itd. ?


konwerter: Samsung uniwersal LNB a co ci chodzi z konfiguracją ?? jaka jest w tunerze ??

Helpful post? + 0
Back to top
ul1002
Level 31
Location: Gliwice
Joined: 26 Oct 2004
Posts: 1636
Helped: 135
Post rating: 11
ul1002
Level 31
Post#6 26 Sep 2006 13:58    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Chodzi o instalacje , czy to jeden konwerter czy więcej .
Jakie tunery podmieniałeś jaki masz obecnie ?

Helpful post? + 0
Back to top
piooo
Level 29
Location: Beskidy
Joined: 30 Nov 2003
Posts: 1036
Helped: 111
Post rating: 4
piooo
Level 29
Post#7 26 Sep 2006 14:08    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


jaki tuner ? któryś z Pioneer'ów ,1430?130? , sprawdź czy te programy , które są widoczne są na tej samej polaryzacji , a te których nie ma na innej polaryzacji? jeśli tak to zmierz napięcie wyjściowe na wejściu antenowym , powinno się zmieniać przy kanałach o innej polaryzacji , jeśli nie to uszkodzony jest bezpiecznik od zasilania głowicy, pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#8 27 Sep 2006 08:53  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


ul1002 tu podaje konfiguracje:

Satelita Hotbird
Polaryzacja 10892
Symbol rate 27,5
FEC 3/4
Sygnal 22kHz Nie
PID 127
TID 1 199
TID 2 198

A tuner tez byl wymieniany wiec to z tym bezpiecznikiem nawed nie biore pod uwagę

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
qwarc
Level 12
Joined: 15 Nov 2003
Posts: 73
Helped: 2
Post rating: 1
qwarc
Level 12
Post#9 27 Sep 2006 10:15    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


@crunch a czy nie zmieniales ostatnio kompa lub zasilacza...????co prawda takiego przypadku nie mialem zeby sygnal zanikal tylko ostro sie przycinal jak gostek mial włączony komp i to ładnych pare metrów od niego.....

bo z tego co piszesz to wymieniles wszystko....chba ze ci jakis dzwig postawili przed antenka...:-))

Helpful post? + 0
Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 7
meloch
Level 29
Post#10 27 Sep 2006 18:34    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Tak, jak radzi qwarc - sprawdź, czy "światła" anteny nie zasłania jakaś przeszkoda. A może antena się lekko przesunęła?!!!

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#11 27 Sep 2006 22:45  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


przed moim blokiem nic nie ma a ostatnio nawed podpielismy konwerten do sasiada do satelity na ostatniom piętrze i nadal to samo :cry: no nie wiem a moze to byc wina od nich ??? teraz jak patrze w terminalu na wskaznik sygnalu to mam na 3 a zawsze bylo na 5 a teraz sie wacha miedzy 0 a 3 i tak caly czas

Helpful post? + 0
Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 7
meloch
Level 29
Post#12 27 Sep 2006 22:57    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Od nich - raczej nie!
Poruszaj anteną i zobacz, czy zmienia się wskaźnik sygnału.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
qwarc
Level 12
Joined: 15 Nov 2003
Posts: 73
Helped: 2
Post rating: 1
qwarc
Level 12
Post#13 28 Sep 2006 11:09    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


jesli przepiales do sasiada i to samo to obstawiam tuner.....
a "f" masz napewno dobrze zarobione..??? sprawdz bo nie raz mozna przeoczyc maly wlosek a moze narobic klopotu


edit:nie zauwazylem ze pisales" ze od pewnego czasu to ci sie dzieje.......to w takim razie zanies dekoder do sasiada albo odwrotnie i zobacz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 7
meloch
Level 29
Post#14 28 Sep 2006 12:03    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch wrote:
Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!


Wg tego, co napisane wcześniej - wymienił już wszystko (łącznie z konwerterem)!!!

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#15 07 Oct 2006 14:10  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


meloch wrote:
crunch wrote:
Od pewnego czasu mam problem z sygnalem z cyfra plus pogoda czy nie pogoda raz jest raz nie ma dekodery wymienialem okablowanie zmienialem antene nawed wyzej przepiolem no i bez zmian albo jest albo nie ma mamy cyfre juz dlugo a dzieje sie nam tak jakos juz od miesiąca POMOCY!!


Wg tego, co napisane wcześniej - wymienił już wszystko (łącznie z konwerterem)!!!


tak wszystko zostało wymienione a wszystkie kanały co zanikają to na polaryzacji H (horizontal)

Helpful post? + 0
Back to top
qwarc
Level 12
Joined: 15 Nov 2003
Posts: 73
Helped: 2
Post rating: 1
qwarc
Level 12
Post#16 10 Oct 2006 18:39    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch wrote:
przed moim blokiem nic nie ma a ostatnio nawed podpielismy konwerten do sasiada do satelity na ostatniom piętrze i nadal to samo :cry: no nie wiem a moze to byc wina od nich ??? teraz jak patrze w terminalu na wskaznik sygnalu to mam na 3 a zawsze bylo na 5 a teraz sie wacha miedzy 0 a 3 i tak caly czas




podpiąłeś dekoder od siebie do anteny sąsiada czy zaniosłeś do niego swój dekoder?????

i jeszcze jedno... nie zminiłes moze telewzora na lcd ostanio??????

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#17 13 Oct 2006 17:53  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


przeczytaj caly post wszystko było wymienione a lcd juz mam dawno sasiad pod nami tez ma cyfre i ma normalnie sygnał :/ juz tego totalnie nie kapuje moze po prostu zadzwonic do cyfry i po kzyku oczywiscie jak cos z tym zrobią

Helpful post? + 0
Back to top
wojkor
Level 13
Location: Dąbrowa Górnicza
Joined: 21 Oct 2002
Posts: 111
Post rating: 2
wojkor
Level 13
Post#18 13 Oct 2006 18:16    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Jeśli tylko z jednej polaryzacji kanały giną, to wina raczej konwertera, też miałem taki przypadek. Kupiłem nowy konwerter i...było to samo, okazało się, że nowy konwerter też był uszkodzony !!! po wymianie reklamacyjnej "nowego" na nowy już jest ok.

Helpful post? + +1
Back to top
qwarc
Level 12
Joined: 15 Nov 2003
Posts: 73
Helped: 2
Post rating: 1
qwarc
Level 12
Post#19 14 Oct 2006 16:17    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


crunch wrote:
przeczytaj caly post wszystko było wymienione a lcd juz mam dawno sasiad pod nami tez ma cyfre i ma normalnie sygnał :/ juz tego totalnie nie kapuje moze po prostu zadzwonic do cyfry i po kzyku oczywiscie jak cos z tym zrobią



to jak wszystko wymieniłeś i nadal jest to samo to wymien jeszcze raz .....albo wezwij specjaliste ......bo sygnal z satelity nie idzie do ciebie iminnie wiec infolinia c+ nic ci nie pomoze

Helpful post? + +1
Back to top
Preskaler
Level 37
Location: Krosno
Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3285
Helped: 263
Post rating: 55
Preskaler
Level 37
Post#20 14 Oct 2006 17:31    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Powoli, powoli z tą ponowną wymianą!
A dleczego jest cyt. Sygnal 22kHz Nie ?
SYGNAŁ 22 kHz TRZEBA USTAWIĆ - TAK!!!

Helpful post? + 0
Back to top
sese
Level 1
Location: Mieronice
Joined: 09 Sep 2006
Posts: 1
sese
Level 1
Post#21 14 Oct 2006 18:38    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Witam Wszystkich Właśnie nabyłem odbioncik C+ Philips 6010, wcześneij miałem inny i wszystko działało tzn. był sygnał. Teraz go nie mam. Nie wiem czy może posiadanie diseq może powoduje że coś nie tak> proszę o pomoc bo nie wiem czy reklamować towar

Helpful post? + 0
Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 7
meloch
Level 29
Post#22 14 Oct 2006 22:55    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


sese wrote:
Witam Wszystkich Właśnie nabyłem odbioncik C+ Philips 6010, wcześneij miałem inny i wszystko działało tzn. był sygnał. Teraz go nie mam. Nie wiem czy może posiadanie diseq może powoduje że coś nie tak> proszę o pomoc bo nie wiem czy reklamować towar


Jeśli masz oprogramowanie oryginalne w 6010, to diseq nie bedzie działać (sterowanie z dekodera).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Preskaler
Level 37
Location: Krosno
Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3285
Helped: 263
Post rating: 55
Preskaler
Level 37
Post#23 15 Oct 2006 06:35    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Do sprawdzenia tunera połącz go wprost z pominięciem "diseqa". Prawdopodobnie "meloch" ma rcję! Trzeba zmienić oprogramowanie (jeśli się da zmienić?).

Helpful post? + 0
Back to top
crunch
Level 9
Location: Ruda Śląska
Joined: 28 Jul 2004
Posts: 19
crunch
Level 9
Post#24 13 Feb 2007 23:01  Topic author   

Re: Cyfra+ i brak sygnału


zakończenie tematu dalo rade znowu wymienilem kabel i jak na razie chodzi wszystko ale przy pomiarach na starym to samo bylo wiec nie wiem w czym problem moze po prostu mu sie odwidzialo

Helpful post? + 0
Back to top
345
Level 15
Location: smietnik
Joined: 20 May 2003
Posts: 203
Helped: 2
345
Level 15
Post#25 15 Feb 2007 09:46    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Dodam tylko że miałem problem z diseqc na długiej linii 35m kabla, kupiłem o mniejszym poborze prądu i śmiga

Helpful post? + 0
Back to top
marcel_76
Level 13
Location: Częstochowa
Joined: 12 Jan 2007
Posts: 118
Helped: 1
Post rating: 8
marcel_76
Level 13
Post#26 17 Sep 2007 19:09    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Podłączam się do zapytania tylko z troszkę innym problemem. Zakładałem już wiele anten ale coś takiego mi się nie zdarzyło.
Otóż mam elegancko ustawioną antenę (antena z zestawu c+ tak z przed 6 lat) tuner wraz z abonamentem c+(komfort). i zaczyna się problem konwerter nie zmienia mi polaryzacji v na H i odwrotnie . żeby oglądać programy z drugiej polaryzacji muszę ręcznie przekręcać konwerter w pion lub poziom. Nadmieniam iż tuner jest całkiem sprawny bo wpinając go pod antenę z konwerterem u moich rodziców wszystko chodzi ok i tak samo konwerter wpiąłem u rodziców i wszystko śmiga. Słyszałem gdzieś że może to być wina czaszy gdyż parę lat temu produkowano te czasze paraboliczne(czasza ma kształt jaja) czy jakoś tak i teraz może to nie działać. czy to możliwe że trzeba zmienić czaszęCrying or Very sad
proszę o szybką odpowiedź

z góry dziękuję

ps. siła sygnału 87-92% jakoś 75-86%

Helpful post? + 0
Back to top
Preskaler
Level 37
Location: Krosno
Joined: 05 Sep 2003
Posts: 3285
Helped: 263
Post rating: 55
Preskaler
Level 37
Post#27 17 Sep 2007 19:58    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Czasza nie ma nic wspólnego z brakiem przełączania polaryzacji! Jeśli tuner i konwerter są dobre to pozostaje KABEL i ZŁĄCZKI! Sprawdż a najlepiej wymień! Poprostu jeśli kabel jest stary to koroduje oplot zwiększając oporność i jest duży spadek napięcia co powoduje niemożność przełączenia polaryzacji. Podobnie może być skorodowana złączma ("F"). Podobnie miał "crunch" i po wymianie kabla ma (na razie) spokój.

Helpful post? + 0
Back to top
marcel_76
Level 13
Location: Częstochowa
Joined: 12 Jan 2007
Posts: 118
Helped: 1
Post rating: 8
marcel_76
Level 13
Post#28 18 Sep 2007 07:06    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


Preskaler wrote:
Czasza nie ma nic wspólnego z brakiem przełączania polaryzacji! Jeśli tuner i konwerter są dobre to pozostaje KABEL i ZŁĄCZKI! Sprawdż a najlepiej wymień! Poprostu jeśli kabel jest stary to koroduje oplot zwiększając oporność i jest duży spadek napięcia co powoduje niemożność przełączenia polaryzacji. Podobnie może być skorodowana złączma ("F"). Podobnie miał "crunch" i po wymianie kabla ma (na razie) spokój.


Dzięki dzisiaj sprawdzam na krótkim nowym kablu.

Helpful post? + 0
Back to top
juriboss
Level 15
Joined: 24 Jan 2004
Posts: 215
Helped: 1
Post rating: 1
juriboss
Level 15
Post#29 20 Sep 2007 19:22    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


A ja mam podobny problem co zlozyciel tematu. Jstem w Norwegii. Mam zestawc cyfryb plus.Ustawilem talez cyfry bardzo szybko na wskazniku w dkoderze. Ale ma tylkko polonie, puls, kulture, viva polska jakies mango i jeszcze jakas bzdure. Jedynki dwojki tvn i tak alej nic czarnry obraz. Po przerzucaniu kanalow pojawia mi sie czerwony kwadracik. Antena ustawioa dobrze, konwerter wyieniany, Jak trzymam na polonii to moze leciec godzinami jak zaczne przerzucac to znika sygnal po kilku minutach przerzucania. Cos chyba z tunerem cyfry. Aha Zainstalowalem metrowa antene. Sygnal mocniejszy. I dlaczego nie ma wiekszosci kanalow?

Helpful post? + 0
Back to top
meloch
Level 29
Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336
Helped: 56
Post rating: 7
meloch
Level 29
Post#30 20 Sep 2007 19:50    

Re: Cyfra+ i brak sygnału


juriboss wrote:
A ja mam podobny problem co zlozyciel tematu. Jstem w Norwegii. Mam zestawc cyfryb plus.Ustawilem talez cyfry bardzo szybko na wskazniku w dkoderze. Ale ma tylkko polonie, puls, kulture, viva polska jakies mango i jeszcze jakas bzdure. Jedynki dwojki tvn i tak alej nic czarnry obraz. Po przerzucaniu kanalow pojawia mi sie czerwony kwadracik. Antena ustawioa dobrze, konwerter wyieniany, Jak trzymam na polonii to moze leciec godzinami jak zaczne przerzucac to znika sygnal po kilku minutach przerzucania. Cos chyba z tunerem cyfry. Aha Zainstalowalem metrowa antene. Sygnal mocniejszy. I dlaczego nie ma wiekszosci kanalow?


Przyczyn może być kilka. Odbierasz programy niekodowane, na kodowanych masz ciemność. Karta może nie posiadać uprawnień. Może byc też słaby poziom sygnału z anteny (do dekodowania potrzebny jest wyższy poziom niż dla kanałów FTA). Napisz jaki masz sprzęt, jaki poziom sygnału?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody. 12  Next
Page 1 of 2

Similar topics to cyfra+ i brak sygnału niezależnie od pogody.

Cyfra + na 2 tv niezależnie. Jaki sprzet kupic? (4)
Cyfra+ - brak odbioru. Obraz zaczął znikać. Brak sygnału. (8)
Cyfra+ zmiana konwentera czy pomoże podczas słabej pogody (32)
Cyfra+ - Brak sygnału na dekoderze (4)
Philips DSB3010/91 (cyfra+) Brak sygnału. (31)
Brak sygnału na kilku kanałach w cyfra+ (6)
Cyfra+, dekoder Strong brak sygnału (11)
cyfra + strong 6880 brak sygnału (4)
Phillips 6010 (Cyfra Plus) brak sygnału. (7)
Brak sygnału na dekoderze N i Cyfra - Polsat działa (19)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.058 seconds