FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 27 Sep 2006 12:58   

Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g

Odwiedziłem przed chwila pewna stacje obsługi samochodow francuskich w Poznaniu.Wpadłem na komputer i wyskoczyły błedy czujnika temperatury powietrza wchodzacego i czujnika temperatury płynu chłodniczego.Oba czujniki wskazuja temperature -40stopni.Spece nie bardzo wiedzieli co z tym zrobic i odprawili mnie inkasujac 50zł(chcieli 70)-w moim rodzinnym miescie taka przyjemnosc to max30zl.Pytanie:czy wymieniac czujniki czy moze to wina elektryki?Dodam ze w sobote wymienilem sonde lambda i wskazania na niej pokazuja maxymalne wzbogacanie mieszanki zarowno na benzynie jak i na gazie-tak jak przed wymiana.A jak sie wlaczy wentylator wskazania sa zerowe!Silnik chodzi spoko na gazie ale na benzynie zwlaszcza przy zimnym silniku szarpie,obroty sa nierowne,jak sie da na luz schodza do 0 i dopiero odbijaja albo gasnie.Poradzcie cos albo do kogo sie zglosic w Poznaniu zeby uczciwie potraktowal bo nie za dlugo tu mieszkam.Dzieki z gory!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 27 Sep 2006 12:58   

Back to top

Jacek79
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 27 Sep 2006 13:05   

Re: Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g

sprawdz te czujniki miernikiem, ich uszkodzenie wskazuje na przerwe w obwodzie, wiec moze tez byc uszkodzona instalacja
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 27 Sep 2006 13:05   

Back to top

bogdan gruchala
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 Post from the author of the topic 28 Sep 2006 12:04   

Re: Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g

Nie mam miernika, ale cos pomyśle w tym kierunku.
Dodam, że Cewki wymieniłem w listopadzie ubiegłego roku, bo padły jakoś tak kolejno. Świece i przewody maja miesiąc. Dodałem dodatku do benzyny niby odtykającego wtryskiwacze. Zrobiłem jakieś 1500km, ale nic nie pomaga.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Czujniki Megane Classic 97 1.6 b/g
Page 1 of 1
Similar topics
Renault Megane Classic 98+alarm (1)
Renault Megane Classic zablokowany (2)
Renault Megane Classic _ alarm (3)
Ogrzewanie Renault Megane Classic (6)
Renault Megane Classic 1,4 (2)
Szarpanie w Megane Classic 1.4 (2)
Renault Megane classic 1.9 DTi (8)
Kluczyki do renault megane classic (7)
Renault Megane classic -problemy z prędkościomierzem (9)

Page generation time: 0.105 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony