X

problem z kamerą internetową

soliders029 01 Oct 2006 21:58
  • #1 01 Oct 2006 21:58
    soliders029
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    kupiłem kamere internetowom firmy CREATIVE LIVE MOTION zainstalowałem sterowniki z CD i wszystkie potrzebne aplikacje by ona działała i zgodnie z instrukcjom zrestartowałem komputer połączyłem kabel USB a tam komunikat (jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię,ale system Windows nie można go rozpoznać.Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu,kliknij ten komunikat.)i klikam i nic z tego klikam na właściwości a tam pisze że te połączenie niema sterowników !!!pomóżcie:cry:

    Błędy ortograficzne w tytule poprawiłem za kolegę. Błedy w tekście proszę poprawić samemu PRZED napisaniem kolejnego postu.
    [jankolo]
  • #2 02 Oct 2006 01:54
    erikses
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    albo problem z USB albo z kabelkiem jeśli masz możliwość sprawdź na innym kompie
  • #3 02 Oct 2006 21:12
    soliders029
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    nie to nic z tym wczoraj jeszcze wyczytałem że ten model ma wymagania systemowe (Intel® Pentium® III 700 MHz (zalecany Intel® Pentium 4 2.8 GHz lub szybszy) i faktycznie instalowałem na komputerze z procesorem Intel i kamera działa !!!a ja mam AMD Turiona64 czy to oznacza że na moim kompie ta kamerka nie będzie chodzić ?dlamnie to troche dziwne !!chciałem zadzwonić do firmy CREATIVE i sytać się czy musze wymienić tom kamere czy może musze mieć coś oczym niewiem??
  • #4 02 Oct 2006 22:58
    erikses
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    nie ma to znaczenia , na twoim również powinno działać , możesz spróbować odinstalować stare sterowniki , jeśli piszesz że kamera działa na innym kompie to na twoim też musi
    no chyba że masz uwalone USB , zakładam że masz ich kilka spróbuj na innych
  • #5 03 Oct 2006 19:25
    soliders029
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    nic z tego nic niepomaga!USB wszystkie działają sprawdzałem??
  • #6 04 Oct 2006 15:07
    erikses
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    Mam jeszcze takie głupie pytanie , jakiego masz windowsa ?
    Jeśli możesz usuń wszystkie sterowniki które zainstalowałeś włącznie z programami do obsługi kamery , zresetuj kompa podłącz kamerę jeśli zostanie wykryta to jako źródło sterów wskaż systemowi płytkę CD , pisząc to zakładam że masz win XP bądź 2000 ponieważ te systemy są w stanie obsłużyć tą kamerę , na stronie producenta nie ma nic na temat innych.
  • #7 09 Oct 2006 01:09
    jacusiek
    Level 12  
    Helpful post? (0)
    Witam.

    Miałem podobny problem. Pomogła wymiana karty dźwiękowej na CREATIVE SB LIVE Player.

    Wychodzi na to, że ta kamera (a raczej jej sterowniki) najlepiej współpracuje z kartami CREATIVE'a w wersjach typu LIVE.
    Próbowałem ze zintegrowaną karta dźwiekową (CMI9739a), blokowane były obydwa wejścia (liniowe i mikrofonowe).
    Z kartą dźwiekową na PCI (CMI8738) były inne problemy; system uruchamiał się bardzo długo a w menadżerze urządzeń kamera była z wykrzyknikiem dopiero jak włożyłem w/w kartę (SB LIVE PLAYER) wszystko działa jak należy.

    PS. Moge się oczywiście mylić ale tak było w tym przypadku.
  Search 4 million + Products
Browse Products