Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

problem z kamerą internetową

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> problem z kamerą internetową
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 01 Oct 2006 21:58   

problem z kamerą internetową

kupiłem kamere internetowom firmy CREATIVE LIVE MOTION zainstalowałem sterowniki z CD i wszystkie potrzebne aplikacje by ona działała i zgodnie z instrukcjom zrestartowałem komputer połączyłem kabel USB a tam komunikat (jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię,ale system Windows nie można go rozpoznać.Aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu tego problemu,kliknij ten komunikat.)i klikam i nic z tego klikam na właściwości a tam pisze że te połączenie niema sterowników !!!pomóżcie:cry:

Błędy ortograficzne w tytule poprawiłem za kolegę. Błedy w tekście proszę poprawić samemu PRZED napisaniem kolejnego postu.
[jankolo]

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 01 Oct 2006 21:58   

Back to top

erikses
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 02 Oct 2006 01:54   

Re: problem z kamerą internetową

albo problem z USB albo z kabelkiem jeśli masz możliwość sprawdź na innym kompie
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Oct 2006 01:54   

Back to top

soliders029
Poziom 3
Poziom 3

Post#3 Post from the author of the topic 02 Oct 2006 21:12   

nie to nic z tym wczoraj jeszcze wyczytałem że ten model ma wymagania systemowe (Intel® Pentium® III 700 MHz (zalecany Intel® Pentium 4 2.8 GHz lub szybszy) i faktycznie instalowałem na komputerze z procesorem Intel i kamera działa !!!a ja mam AMD Turiona64 czy to oznacza że na moim kompie ta kamerka nie będzie chodzić ?dlamnie to troche dziwne !!chciałem zadzwonić do firmy CREATIVE i sytać się czy musze wymienić tom kamere czy może musze mieć coś oczym niewiem??
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Oct 2006 21:12   

Back to top

erikses
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 02 Oct 2006 22:58   

nie ma to znaczenia , na twoim również powinno działać , możesz spróbować odinstalować stare sterowniki , jeśli piszesz że kamera działa na innym kompie to na twoim też musi
no chyba że masz uwalone USB , zakładam że masz ich kilka spróbuj na innych
Back to top

soliders029
Poziom 3
Poziom 3

Post#5 Post from the author of the topic 03 Oct 2006 19:25   

nic z tego nic niepomaga!USB wszystkie działają sprawdzałem??
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Oct 2006 19:25   

Back to top

erikses
Poziom 17
Poziom 17

Post#6 04 Oct 2006 15:07   

Mam jeszcze takie głupie pytanie , jakiego masz windowsa ?
Jeśli możesz usuń wszystkie sterowniki które zainstalowałeś włącznie z programami do obsługi kamery , zresetuj kompa podłącz kamerę jeśli zostanie wykryta to jako źródło sterów wskaż systemowi płytkę CD , pisząc to zakładam że masz win XP bądź 2000 ponieważ te systemy są w stanie obsłużyć tą kamerę , na stronie producenta nie ma nic na temat innych.
Back to top

jacusiek
Poziom 9
Poziom 9

Post#7 09 Oct 2006 01:09   

Witam.

Miałem podobny problem. Pomogła wymiana karty dźwiękowej na CREATIVE SB LIVE Player.

Wychodzi na to, że ta kamera (a raczej jej sterowniki) najlepiej współpracuje z kartami CREATIVE'a w wersjach typu LIVE.
Próbowałem ze zintegrowaną karta dźwiekową (CMI9739a), blokowane były obydwa wejścia (liniowe i mikrofonowe).
Z kartą dźwiekową na PCI (CMI8738) były inne problemy; system uruchamiał się bardzo długo a w menadżerze urządzeń kamera była z wykrzyknikiem dopiero jak włożyłem w/w kartę (SB LIVE PLAYER) wszystko działa jak należy.

PS. Moge się oczywiście mylić ale tak było w tym przypadku.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> problem z kamerą internetową
Page 1 of 1
Similar topics
Problemy z kamerą internetową CREATIVE Live cam vista IM (1)
toshiba satellite c855-m10 - Problem z kamerą internetową (2)
Problem z kamerą internetową USB PC Camera (SN9C120) (3)
Problem z kamerą internetową eCom 12 mpx 6 LED (6)
Mam problem z kamerą internetową , proszę o pomoc . (2)
Problem z kamerą internetową Trust 13405 (8)
Problem z kamerą internetową (2)
Jaki program, żeby Nokia 6230i była kamerą internetową? (3)
Problem z kamerką internetową. (3)
problem przeglądarką internetową (5)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.168 seconds

elektroda.pl topic RSS feed