Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jaki zestaw satelitarny?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Bazar -> jaki zestaw satelitarny?
Autor
Wiadomość
elektromonter
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Maj 2004
Posty: 217

Post#61 26 Maj 2005 11:24   

jaki zestaw satelitarny?


jak można modyfikować tuner za pomocą złącza rs232 w tym tunerze, jest tam 2 mb pamięci także zastanawiam się co można tam wgrać ? czy można tam wgrać coś w rodzaju yanksee i softcam.key aby dekodować niektóre programy ? Jeżeli teraz coś można dekodować tym tunerem to napiszcie co. Oczywiście wszystko to potrzebuje do celów edukacyjnych.
Ferguson 3018 SE http://www.sart.com.pl/c_product_info.php/manufacturers_id/2/products_id/196
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Maj 2005 11:24   





Powrót do góry
   
Tomaszek123
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 75
Miasto: Leżajsk

Post#62 03 Cze 2005 23:30   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Portal przygotowany z myślą o wszystkich posiadaczach tunera Ferguson http://polaris.dvhk.pl/?id=glowna oraz http://laki.dvhk.pl/.

W zależności od miejsca zamieszkania na dzień dzisiejszy najlepszym rozwiązaniem jest tuner "combo" satelitarno - naziemny z odpowiednim softem "edukacyjnym" na którym chodzi "słonko" i wszystko inne. Kupiony w niskiej cenie (299 zł) a takim tunerem jest Skymax 771 ST Combo, który bardzo szybko staje się 'the best' w kategorii tunerów tanich i bardzo tanich. Oficjalna strona http://www.skymax.pl . Nieoficjalne strony http://www.skymax-forum.pl i http://skymax.atspace.com/ .
Powrót do góry
   
bruke
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 2
Miasto: Nowy Sacz

Post#63 07 Cze 2005 16:48   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Chce kupic tuner satelitarny, z ktorego chcialbym odbierac dzwiek za pomoca kina domowego i glosnikow co najmnie 5.1. Ponadto zalezy mi na bardzo dobrym obrazie; chce tworzyc minimum 8 - 10 list ulubionych stacji tv i radiowych ; koniecznie menu i instrukcja w jezyku polskim; z wyraznym wyswietlaniem nr kanalu i czasu zegara; z ewentualnym czytnikiem kart obslugujacym karty kodowe np. Cyfry + ; ma wspolpracowac z telewizorem i magnetowidem analogowym za pomoca eurozlacza a takze starsza juz wiezyczka aiwa a gdyby cena byla mozliwa to ewentualnie tez z komputerem /czy to ma sens?/; moze z telegazeta, a mam ja w telewizorze?; bez dysku; z ewentualna mozliwoscia odbioru telewizji cyfrowej naziemnej. Najwazniejsze dla mnie to: jakosc dzwieku, obrazu, szybkosc i prostota obslugi. Jezeli napisalem ,ze cos "ewentualnie" to mozna pominac. Przepraszam za "koncert zyczen". Dotychczas mialem Cyfre + i dzwiek stereo /Altusy/. Mam kablowke mono. Wiecie jak to jest w punktach zakupu tunerow...wole forum.

Dodano po 20 [minuty]:

Do w/w wpisu. Prosze mi doradzic jaki kupic tuner satelitarny, aby jak najbardziej zaspokoic moje oczekiwania. Na powyzszy zakup pragne przeznaczyc okolo 700 zl.
Powrót do góry
   
ravnov
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 15 Mar 2004
Posty: 15

Post#64 15 Cze 2005 17:09   

Re: jaki zestaw satelitarny?


proponuje ferguson 8018uci, jedynie to problem bedzie z godzina. nie jet wyswietlana podczas zmiany kanalow.jest bardzo dobry, prosty w obsludze, bezproblemowy. nie odbiera niestety naziemnej
Powrót do góry
   
bruke
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 2
Miasto: Nowy Sacz

Post#65 15 Cze 2005 20:33   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Serdecznie dziekuje za odpowiedz. Bylem niecierpliwy i kupilem juz fergusona AF-7018UCI. Chyba bede zadowolony gdy pokonam przeszkody stworzone przez niejasna i zbyt ogólnikowa dla mnie instrukcje obslugi. Problem wskazywania czasu rozwiazalem. Teraz mam kolejny, dotyczacy stworzenia kilku grup ulubionych programów telewizyjnych i radiowych. Wiem, ze beda tez inne. Niestety w punkcie zakupu nie pomogli. Prawie niczego mnie nie nauczyli. Jestem osoba bardzo slabo orientujaca sie w tej problematyce. Dlatego serdecznie prosze wszystkich o pomoc i poprowadzenie mnie krok po kroku w celu stworzenia kilku grup ulubionych programów TV i radiowych. Potem poprosze tez o inne sprawy dot. tez instrukcji obslugi. Serdecznie dziekuje i pozdrawiam wszystkich.
Powrót do góry
   
gramster
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 53
Miasto: kętrzyn

Post#66 19 Cze 2005 22:32   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam wszystkich
Poszukuję tunera tv satelitarnej takiego który by odbierał wszelkie programy kodowane np:(p..sat,cy..ra+,itd.) za free i żeby był bez karty czyli sam emulował takową albo coś w tym stylu,no i oczywiście dobrze by było jak by miał wyjscie na PC,i niebyło by problemu z załadowaniem odpowiedniego softu do tego tunerka.
Z góry przepraszam jeżeli moje wymagania to jakieś głupoty ale aż tak dobrze się na tym nie znam.Aha ostatnio słyszałem że po..at przechodzi na jakiś nowy system kodowania (alladyn) czy coś takiego? podobno nie do złamania. To właśnie chciałbym żeby ten tunerek którego poszukują poradził sobie z tymi najnowszymi systemami kodowania.
Bardzo dziękuję za rzetelne odpowiedzi :lol:
Powrót do góry
   
aquajac
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 15
Miasto: myślenice

Post#67 24 Cze 2005 23:07   

Re: jaki zestaw satelitarny?


dbox2,dreambox godne polecenia
Powrót do góry
   
zbyszq
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 285
Miasto: Rzeszów

Post#68 22 Sty 2006 21:14   

jaki zestaw satelitarny?


ja mam Ferguson 2818SE i sobie chwale (dobry i w miare tani)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Sty 2006 21:14   





Powrót do góry
   
Big_Mac
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 30 Lip 2005
Posty: 44

Post#69 29 Sty 2006 13:38   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Polecam Visionet 8000S !!!
Ma on karte sieciowa i mozna podlaczyc go do netu za pomoca Router-a.Jest w nim funkcja do Global Sharing czyli bez jakiejkolwiek karty masz mnostwo kodowanych programow za Free !! w tym z polskich np.syfra+,Tvn-y .Jest troche drogi ale o polowe tanszy od Drembox-a.Poczytaj na ten temat na Dvhk forum lub w Laki.
Pozdrowka!
Mac
Powrót do góry
   
jgr
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 02 Lis 2003
Posty: 25

Post#70 26 Mar 2006 21:56   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam. Już ze dwa lata eksploatuję tuner DSR 5001, który obecnie kosztuje niewiele ponad 200zł. Jest bardzo prosty do tuningu. Biorąc pod uwagę przesiadkę na MPEG4 za kilka lat, nie ma sensu inwestować w zbyt drogi sprzęt, chyba że komuś zależy na zaawansowanych funkcjach. Polecam więc Fefgusony ze średniej półki 300-500zł.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
Rogers
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 1

Post#71 04 Kwi 2006 16:16   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Mam takie pytanko.

Zależy mi na kupnie zestawu - tuner cyfrowy+antena satelitarna.

Ale nie zależy mi na oglądaniu nie wiadomo jakich programów, tylko na tych podstawowych, niekodowanych, szczególnie niemieckich jak ARD, ZDF, SAT1, RTL, VOX itp. Nie mam ochoty się bawić tym sprzętem, po prostu kupić, odpalić i oglądać :]

Co w takim przypadku byście proponowali w rozsądnej cenie?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Kwi 2006 16:16   





Powrót do góry
   
elektromonter
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Maj 2004
Posty: 217

Post#72 05 Maj 2006 14:42   

jaki zestaw satelitarny?


gdzie dostac liste kanałów satelitarnych dostepnych w jezyku angielskim, oczywiscie w gre wchodza te ktore da sie zdekodowac ...
Powrót do góry
   
KONDITITO
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 31 Gru 2004
Posty: 4

Post#73 25 Lip 2006 10:48   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Mieszkam na wschodzie Polski, jakiej wielkosci antene powinienem kupic, i
ile wyniesie jej koszt wraz z kablem i innnymi niezbednymi elementami ?,
oraz ile kanalow przez nia wylapie bez dekodoru ktory zamierzam dokupic
pozniej ;>

Powrót do góry
   
Pawelh10
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 08 Gru 2006
Posty: 109

Post#74 07 Sty 2007 13:41   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Polecam philips 6010 i również Fergusona !!!!!! :D
Powrót do góry
   
proviev
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 143

Post#75 25 Sty 2007 17:09   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Ja również polecam Fergusona.
Powrót do góry
   
fires
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Cze 2006
Posty: 18
Miasto: opole

Post#76 15 Mar 2007 13:03   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Który z mediasatów wybrać,Philipsa 6010,Pioneera 1330,1430,1530,1630,czy kenwoodaDTF 1 albo DTF 2,a może fergusona.?:?:Potrzebny mi jest do cyfry.
Powrót do góry
   
Bootstrap
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 10
Miasto: Kraków

Post#77 16 Cze 2007 13:33   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam. A czy ktoś mógłby podać jakie istotne róznice są między Pioneerami 1330,1430,1530,1630...?? Cenowo różnią się znacznie, więc co zyskujemy za tą dopłatą?? Aha, i który będzie najlepszy do odbierania Cyfry+ z legalnej karty?? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
enterzbigi
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Cze 2003
Posty: 113

Post#78 30 Cze 2007 22:45   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam. Planuje zakup tunera satelitarnego do 300zl i nie weim co wybrać głownie chodzi mi aby odbieral jak najwiecej programow najbardziej zalezy mi na naukowych w jezyku polskim jestem laikiem w tych sprawach moje wiadomosci ograniczaja sie tylko do zasady dzialania tunera a nie jego funkcjonalnosci nie wiem jakie programy mozna bezproblemowo odbierac a ktore trzeba rozkodowac ( w celach edukacyjnych) Prosze o pomoc w wyborze i jeszcze mam pytanko czy jest jakies zabezpieczenie przed zmiana softu w tunerze? planuje zakup anteny o reflektorze 85-100cm pozdrawiam
Powrót do góry
   
maser81
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 30 Sie 2004
Posty: 336

Post#79 01 Lip 2007 00:41   

Re: jaki zestaw satelitarny?


enterzbigi, z tym rozkodowywaniem zwłąszcza polskich platform to jest problem że nie da się tego zrobić tak prosto jak kiedyś. Teraz z tego co wiem to zabawa polega głównie na kombinacjach z legalną kartą albo sharingiem. Przestałem się bawić w edukację od kiedy abo na kanały które oglądam spadło do rozsądnej ceny.
Z polskich (nadawanych bez kodowania) edukacyjnych naukowych to raczej zostaje edusat z HB (to wykłady nadawane przez satelitę - nie wypowiadam się na temat ich jakości) i może TVP Historia nadawana z Astry - ten kanał mi się akurat podoba (no ale ja mam takie historyczne zboczenie).
Pozostałe naukowe kanały są niestety zakodowane.
Jest na szczęscie też coraz więcej kanałów FTA (ogólnodostępnych - niekodowanych ale to z reguły takie sobie pozycje)
Jeśli chodzi o funkcjonalność to idz w coś co ma dobrą komunikację po złączu z komputerem.
Ja na swojego Philipsa 6010 nie narzekam (zwłaszcza od czasu programu multiloader i zastosowania drugiego konwertera na Astrę z dis 1.0).
Jeśli chodzi o zabezpieczenie przed pobraniem nowego softu z satelity to można (u mnie za pomocą parametrów kanału podstawowego i softu) zablokować pobieranie oprogramowania.
Powrót do góry
   
korgojac
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 13
Miasto: Częstochowa

Post#80 06 Wrz 2007 14:44   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Najlepszy Pioneer to 1430 lub 1530 - największe możliwości edukacyjne i są najszybsze . 1630 i 1730 już nie mają aktywnego RS-a .
Powrót do góry
   
emer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 409
Miasto: Galicja

Post#81 06 Wrz 2007 15:02   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Tylko i wyłacznie dreambox ...
A jeżeli chodzi o HD to Kathrein_ufs_910 - ukazują sie alternatywne oprogramowania ... (linux)
A na dzień dzisiajszy gdyby ktoś juz miał dreama i kupił tą Kati, to hmmm .... ;)
Poza tym kupując dreama z HHD, podłączając do interka to oprócz różnych ciekawych "spraw' i oglądactwa TV, mozna jeszcze torenta se postawić w dreamia i ściągać nie używając kompa ... Po prostu dream nawet w standby bedzie sobie robił swoje .... ;)
Powrót do góry
   
Asienkaaa
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Wrz 2007
Posty: 2
Miasto: Kalisz

Post#82 08 Wrz 2007 20:18   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Wiem, że pewnie powtarzam pytania, ale wogóle nie orientuję się w tym temacie, a chciałabym kupić zestaw satelitarny. Czy jest możliwość posiadania chociaż parunastu kanałów bez płacenia abonamentu, bo wiem że można kupić np. polsat cyfrowy ale trzeba płacić abonament, a tego nie chcę. I jeszcze jedno pytanko a właściwie prośba. W jaki sposób podłączyć 3 telewizory pod jeden zestaw satelitarny. A jeżeli kupiłabym tylko antenę satelitarną to jakie programy będę ściągać??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam:D
Powrót do góry
   
emer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 409
Miasto: Galicja

Post#83 08 Wrz 2007 20:47   

Re: jaki zestaw satelitarny?


"parunastu kanałów bez płacenia abonamentu"

taaa ... nawet z tysiąc, ale nie polskie
Z polskich niekodowanych ostało sie TRWAM, PULS, TVP Polonia, chyba TELE5 i jakies inne bzdety gdzie sprzedaja rózne badziewie - własciwie nie ma sensu "sprawiać" sobie zestawu satelitarnego nie decydując sie na płacenie abo jakiemus providerowi ... (o innym "ogladactwie" nie całkiem legalnym nie mówie).
Możesz sobie połaczyc trzy telewizory pod jeden zestaw satelitarny, ale bedziesz wszedzie ogladała ten sam program :D
Są inne sposoby ogladania róznych kanałów na róznych telewizorach, ale musisz mieć więcej dekoderów, które muszą mieć rózne sygnały z anteny sat (lub wielokonwerterowe), a możesz to oglądac przy pomocy jednej karte np NC+ i tzw "splitera" ... (mówie tylko o legalnych sprawach)
Ale to juz inna bajka - Ty chcesz oglądac cos tanio i za darmo, a tak teraz nie da sie ... sorki
Powrót do góry
   
Asienkaaa
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 08 Wrz 2007
Posty: 2
Miasto: Kalisz

Post#84 09 Wrz 2007 11:37   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Dzięki za odpowiedź:) Teraz mniej więcej wiem już o co w tym wszystkim chodzi:). Pzdrawiam
Powrót do góry
   
Krzysztof9591
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#85 15 Wrz 2007 12:25   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam, przeczytałem chyba wszystkie posty , chciałbym zakupić zestaw do obioru TV satelitarnej i mam pytanie do fachowców co kupić? Aby był mało awaryjne w granicach 600-1000zł (zestaw) .
Sprzęt mam zamiar podłączyć do TV LCD z wyjściami Euro ale też HDMI , chciałbym odbierać kodowaną Cyfrę + lub Polsat a także wiadomo wiele programów nie kodowanych.
Fajną sprawa jest twardy dysk do zapisywania programów ew. możliwość podłączenia pod komputer aby je odtworzyć w innym miejscu, czy też w druga stronę z PC do TV poprzez tuner satelitarny.
Czy np. jakość Fergusona DF 9000 PVR z 80 GB HDD jest na tyle wystarczająca aby to skonfigurować.
Czy do anteny kupić konwerter podwójny czy lepiej zwykły pojedynczy i jaką polecacie antenę. Wiem ze za jakość wyświetlanych obrazów często opowiadają przewody łączące, więc postaram się kupić dobre, ale co do możliwość zestawu to dla mnie czarna magia, Dziękuję za podpowiedzi.
Powrót do góry
   
Wojtazz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 18 Paź 2007
Posty: 1
Miasto: Okolice Krakowa

Post#86 18 Paź 2007 12:19   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Witam

Mam zamiar zostać abonamentem Cyfry+. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć, jaką antenę oraz dekoder kupić. Zaznaczam, iż nie zależy mi na bajerach. Chcę odbierać tylko pakiet podstawowy + pakiet dodatkowy (Canal+sport, Canal + sport2, Canal +, Canal + film).
Żadne bajery typu nagrywanie itp.

Więc jaki dekoder oraz antenę kupić ? Ile mniej więcej tak owe kosztują ? Gdzie najlepiej kupić ? Ile kosztuje montaż, instalacja itp ?

Proszę o odpowiedź za którą z góry dziękuję.
Powrót do góry
   
Krzysztof9591
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#87 22 Paź 2007 19:43   

Re: jaki zestaw satelitarny?


wojtazz. ja nie doczekałem się żadnych podpowiedzi i zakupiłem taki sprzęt, starałem się kupić jednak jak najtaniej, ale sprzęt dobrej jakości,
Antena czasza Mabo 95 ( 55zł) uchwyt do anteny (15zł) przewód troszkę lepszy 20m (2,5zł/m) konwenter monolog na (Astre i Hot-bird 50zł) Tuner Interstar GI-T/S870 CRCI Xpeed (Rewelacyjny sprzęt 430zł).
Suma 600 zł
:D
Tuner dostosowany do odbioru cyfry + i cyfrowego polsatu
Problem tylko jeden mam prawie 2500 tys programów a nie mam czasu oglądać .
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
emer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 409
Miasto: Galicja

Post#88 23 Paź 2007 00:13   

Re: jaki zestaw satelitarny?


Coś mi sie wydaje że wprowadzasz w bład opisem tego tunera ... moze ma mozliwość "obsłużenia " kart cyfry, ale żeby mógł "obrobić" karte polsatu cyfrowego to trzeba pewnie dokupić odpowiedni moduł który moze kosztować troche ...

Pozatym troszke namieszałes w nazewnictwie z tym "konwenter monolog" .... ;)
Powrót do góry
   
Krzysztof9591
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#89 24 Paź 2007 11:19   

Re: jaki zestaw satelitarny?


O widzę, że jednak ktoś to czyta, błąd drogi kolego w wyrazie Monoblok a monolog jest zauważalny (śmieszne że to oceniasz), większym jest błędem jak się nie wie nic na temat tunera Interstar GI-T/S870 CRCI Xpeed a się go negatywnie ocenia nie zauważając jego zalet.
W tej grupie cenowej znalazłem wydaje mi się najlepszy.
Najłatwiejsze rozwiązanie jest takie, chce się kupić tuner dedykowany do cyfrowego polsatu udać się do cyfrowego polsatu, jeżeli do cyfry plus to do cyfry +, masz gwarancję i non-stop serwis platformy ale nie o to pytał Wojrazz
Odpowiedz chłopakowi zamiast mnie krytykować jemu nie przydadzą się do niczego uszczypliwe uwagi.
Podaj ceny, aby mógł się cieszyć z udanych zakupów i dobrego sprzętu.
Chyba, że nie wiele masz do powiedzenia, pomimo że na wielu postach się udzielasz.
Wojtazz pytał, co można kupić w rozsądnej cenie, szkoda, że nie dałeś jakieś bardziej kreatywnej odpowiedzi, ponieważ nie chodziło mu negowanie wszystkiego, a pomoc w zakupie i ocenie sprzętu, jaki się posiada.
Wcześniej sam prosiłem o pomoc, ale nie doczekałem się żadnej podpowiedzi fachowca czy też amatora użytkownika telewizji satelitarnej
Interstar GI-T/S870 CRCI Xpeed jest tunerem uniwersalnym, czyli tuner cyfrowy satelitarny oraz cyfrowy tuner naziemny.
Wejście na moduł do odbioru cyfrowego polsatu posiada, pomimo że go trzeba dokupić, ale też wiele tunerów również potrzebuje tego modułu. (Ważne aby prawidłowo współpracował)
Wyposażony jest w dwa gniazda CI na moduły dostępu i wbudowany czytnik kart kodowych
Nie używam tunera z cyfrą ani też, polsatem ponieważ, odbiera telewizję cyfrową naziemną ( w wielu większych miastach) ale wiem że jest taką możliwość posiada, a blisko 2500 tys zagranicznych programów jak pisałem wcześniej po zmianie pracy i tak prawie nie mam czasu oglądać
Dla mnie Tuner Golden Interstar GI-T/S 870 CRCI jest bardzo dobrym sprzętem, prostym w obsłudze, ze sporymi możliwościami rozwoju.
Dlatego mogę ten zestaw polecać.

A na dokładkę przeczytaj swój tekst już poprawiony
Coś mi sie* (się) wydaje że wprowadzasz w bład* (błąd) opisem tego tunera ... moze*(może) ma mozliwość*(możliwość) "obsłużenia " kart cyfry, ale żeby mógł "obrobić" karte*(kartę) polsatu cyfrowego to trzeba pewnie dokupić odpowiedni moduł który moze*(może) kosztować troche*(trochę) ...

Pyzatym(poza tym) troszke*(troszkę) namieszałes*(namieszałeś) w nazewnictwie z tym "konwenter monolog"

Pomimo wielu Twoich błędów zrozumiałem, co napisałeś. Ehhh.

Pozdrawiam Kolego emer
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Paź 2007 11:19   





Powrót do góry
   
emer
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 03 Kwi 2004
Posty: 409
Miasto: Galicja

Post#90 25 Paź 2007 00:45   

Re: jaki zestaw satelitarny?


OK ...

W tej grupie cenowej znalazłem wydaje mi się najlepszy.
Interstar GI-T/S870 CRCI Xpeed jest tunerem uniwersalnym, czyli tuner cyfrowy satelitarny oraz cyfrowy tuner naziemny.
Wejście na moduł do odbioru cyfrowego polsatu posiada, pomimo że go trzeba dokupić, ale też wiele tunerów również potrzebuje tego modułu. (Ważne aby prawidłowo współpracował)


No i co? Słuchając Ciebie ktoś kupuje to cudo bo czyta ze moze Cyfrowy Polsat oglądać - niespodzianka, trzeba kupic moduł na Nagravision i pewnie trza wydac dodatkowe jakie 300zł (nie chce mi sie szukać ile)

Wyposażony jest w dwa gniazda CI na moduły dostępu i wbudowany czytnik kart kodowych
Nie używam tunera z cyfrą ani też, polsatem ponieważ, odbiera telewizję cyfrową naziemną ( w wielu większych miastach) ale wiem że jest taką możliwość posiada, a blisko 2500 tys zagranicznych programów jak pisałem wcześniej po zmianie pracy i tak prawie nie mam czasu oglądać
Dla mnie Tuner Golden Interstar GI-T/S 870 CRCI jest bardzo dobrym sprzętem, prostym w obsłudze, ze sporymi możliwościami rozwoju.
Dlatego mogę ten zestaw polecać.


W sumie nie rozumiem dlaczego TO cudo polecasz skoro wg Twojego postu (jakze pokręconego i niezrozumiałego) nie masz Polsatu, nie masz Cyfry, nie masz TV cyfrowej naziemnej ... Co masz? Wspaniałe 2500 kanałów?! Bzdura - wielkie NIC masz ! Masz z polskich programów tylko niekodowane - TRWAM (pod warunkiem konwertera ... "monolog" :D), chyba Puls, i TV Polonia i jakies badziewia komercyjne, sprzedajace jakis shit ... No i kupa niekodowanych - a wiec mało atrakcyjnych kanałów - jedynie niemiecka telewizja publiczna jest w miare "zjadliwa" ...
Nie dziwie sie że nie ogladasz - BO NIE MASZ CO tam ogladać ...
Nooo ... - chyba ze lubisz np arabskie programy, ichni miusik i takie tego typu "atrakcje" ...


A na dokładkę przeczytaj swój tekst już poprawiony
[u][b]Coś mi sie* (się) wydaje że wprowadzasz w bład* (błąd) opisem tego tunera ... moze*(może) ma mozliwość*(możliwość) "obsłużenia " kart cyfry, ale żeby mógł "obrobić" karte*(kartę) polsatu cyfrowego to trzeba pewnie dokupić odpowiedni moduł który moze*(może) kosztować troche*(trochę) ...


No i co chcesz mi udowodnić? Że napisałem 'a" zamiast "ą" ? "e" zamiast "ę" ... itd ...
A ja co Tobie wypomniałem? Ano to, że jak jakas blondi piszesz "monolog" zamiast "monoblok" - a to dla jest i smieszne i mówiące wiele o Twojej znajomosci tej tematyki ...


Pomimo wielu Twoich błędów zrozumiałem, co napisałeś. Ehhh.

Śmiszny jestes z tym wypominaniem mi ą ę ś ć ...


Na koniec - nie będe doradzał komuś coś, co ja sam bym nie kupił, jezeli ktos ma takie a nie inne wymagania ...
Chcesz wiedziec co ja mam czy co chciałbym kupić?
A więc JEDYNIE tunka z Linuxem ... (a moze mam ...)
I nie chce tutaj nic wiecej tłumaczyc bo nie jest to miejsce na tego typu dyskusje ...
Najtańszy tego typu tunek to chyba około 600zł (bez modułu na powiedzmy polsat).

Przeczytałem teraz Twój wczesniejszy post - co chciałbys kupić. I co? Ano to, ze kupiłes kompletnie nie to o co pytałeś ...
Nie masz Cyfry, nie dasz rady Polsatu, nie jest to tunek HD (bo piszesz cos ze chcesz podpiąc HDMI), nie masz dysku twardego (ani mozliwosci podpiecia)
A wiesz co powinienes kupić? Kathrein UFS 910 LINUX - spełniłby Twoje wymagania, ale nie będziesz umiał to wszystko skonfigurować, a trza by sie podszkolić aby takie COŚ obsłuzyc ... a kosztuje ok 1100zł bez dysku ...

I nie będę sie dalej mądrzył - a dlatego odezwałem sie wczesniej bo po prostu źle temu Koledze radziłeś ...
A co On powinien kupić? Wydaje mi sie że w tej chwili nie ma opcji (kiedys była) w Cyfrze aby miec tylko karte i placic abo bez dzierzawy - trzeba od nich wziąć mediasat i płacic dzierżawe ...
A więc niezasadne staje sie kupowanie swojego dekodera ...
Ewent są jakies promocje w Cyfrze i mozna chyba zapłacic za np cały rok abo i dostaje sie na własność jakis marny model mediasata.
Ja na jego miejscu po prostu bym wziął w dzierzawe i miałbym spokój jezeli be sie np zepsuł ...

Nooo .. a teraz możesz sprawdzic i wypomnieć, ile "błędów" narobiłem ... :D

pozdrówka dla wszystkich z tunkami z linuchem na pokładzie ...
emer
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Bazar -> jaki zestaw satelitarny?
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1234  Następny
Podobne tematy
Jaki zestaw satelitarny moglibyście polecić? (7)
Zestaw satelitarny odbierający Eurosport - jaki wybrać? (3)
Zestaw satelitarny. (12)
pomocy - zestaw satelitarny (15)
Najprostszy zestaw satelitarny to? (7)
Zestaw satelitarny do 1000pln (4)
Cyfrowy zestaw satelitarny. (14)
zestaw satelitarny dx23/80 multifeet !! (1)
jak podłączyć zestaw satelitarny?... (7)
który zestaw satelitarny wybrać (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.083 seconds

elektroda.pl temat RSS