| Author |
djonline Poziom 9

|
03 Oct 2006 20:21 Dziwna sprawa |
|
|
|
Witam:D
Sprawa wyglada następująco; nie moge sie zalogowac na niektore fora takie jak www.sqtery.com czy www.skutery-tuning.pl . Mam z tym duży problem, opisze sytuacje nastepująco.
Formatowałem już pare razy kompa, nic to nie dalo, nawet na gołym systemie bez żadnych anty wirus nie mogłem sie zalogować:cry:
Zakładałem już setki razy konta, przychodizli mejle potwierdzające, lecz nie moge sie zalogowac nawet na te nowe konta...
Problem tkwi w tym, że bez problemu mogę się zalogować z innego komputera o innym ip... Acha, pewne jest, ze nie dostalem bana :) Prosze pilnie o pomoc...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Oct 2006 20:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
skaza6 Poziom 12

|
03 Oct 2006 22:09 Re: Dziwna sprawa |
|
|
|
próbowałeś jakiś programów, które dają Ci anonimowość w sieci??
Albo też inną przeglądarką internetową niż IE??
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Oct 2006 22:09 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
djonline Poziom 9

|
04 Oct 2006 20:02 Re: Dziwna sprawa |
|
|
|
Witam :) Nie używałem żadnych problemow dających mi anonimowośc, ale kiedyś zmienialem przeglądarkę na inną, byla to chyba mozilla. Co to moze być?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Oct 2006 20:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Tdv Poziom 22

|
04 Oct 2006 20:12 Re: Dziwna sprawa |
|
|
|
A skąd masz internet? Z jakiegoś małego osiedlowego/lokalnego lana? Może ktoś inny z tej sieci dostał bana, a wszyscy macie zewnętrzne IP to samo (znaczy swoje na kompie masz w lanie z puli prywatnej, a publiczne mają wszyscy to samo z routera providera).
|
|
| Back to top |
|
 |
djonline Poziom 9

|
04 Oct 2006 21:05 Re: Dziwna sprawa |
|
|
|
Heh nie bardzo rozumiem, to znaczy tej 2 czesci ostatniego posta.
Więc tak mam neta z malej osiedlowej sieci, kabelek idzie prosto ze slupa, ze skrzyznki :) Dziala to jakby domowa sieć lokalna :) W kazdym razie nie mam ip zewnetrznego tylko najzwyklejsze ip :)
Z tego wynika, że powinienem pogadac z adminem mojej sieci?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Oct 2006 21:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
max239 Poziom 8

|
04 Oct 2006 22:48 Re: Dziwna sprawa |
|
|
|
bywa niektore serwisy robia rozne zeczy zeby sie zabezpieczyc dobrym przykladem jest portal nbp i stary contrack w tablesach to moze byc wina strony zwyczajnie ale twoj admin moze nad tym zadzialac np transproxy albo zdjecie cont. rozniaste sposoby ty tym czasem mozesz sobie ustawic proxy i tez pomoze
|
|
| Back to top |
|
 |