Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Fiat Doblo gasnie


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Fiat Doblo gasnie
Autor
Wiadomość
lipamariusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Maj 2005
Posty: 77
Miasto: Tuchola

Post#1 Post autora tematu 06 Paź 2006 23:12   

Fiat Doblo gasnie


Panowie auto benzyna-gaz 03r.Wersja van uboga wersja na firmy. Problem taki. Odpalam auto i chodzi. Po ok 4min gasnie, wyłaczam zapłon próbuje odpalic jeszcze raz niestety niechce. Po ok trzech próbach na stałe zapala sie lampka code. I już wtedy po każdorazowym właczeniu zapłonu lampka code swieci sie cału czas. Odłaczam akumulator (dosłownie na sekunde) właczam zapłon odpalam auto chodzi. I procedura sie powtarza pochodzi ok 4min i gasnie. Najciekawsze jest to że wystarczy odłaczyc akumulator (1s) i auto odpali. Nie ważne czy jest już rozgrzane czy zimnie. zawsze wyglada to tak samo. Robi to identycznie na gazie i na benzynie. Stało sie to ponoc od razu. Nie mam już pojecia co to może byc. Może ktos z kolegów walczył z podobnym problemem. Komputer nie widzi żadnych błędów. Początkowo myslałem że to imo. Ale auto przecierz odpala normalnie. Dopiero jak zgasnie nie można już odpalic. Ale odłaczenie akumulatora i auto chodzi. Prosze o ewentualne sugestie. Pozdrawiam[/img]
Powrót do góry
   
any56
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 3874
Miasto: Warszawa

Post#2 06 Paź 2006 23:51   

Re: Fiat Doblo gasnie


Immobilizer!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Paź 2006 23:51   





Powrót do góry
   
lipamariusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Maj 2005
Posty: 77
Miasto: Tuchola

Post#3 Post autora tematu 07 Paź 2006 09:39   

Re: Fiat Doblo gasnie


Myslisz że uszkodzony. Wydaje mi sie że sygnał imo jest potrzebny tylko w momencie rozruchu, a nie po czterech minutach pracy. Przecierz jak auto chodzi moge imo odłączyc.
Powrót do góry
   
GALILEO
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lip 2006
Posty: 379
Miasto: POŁUDNIE

Post#4 07 Paź 2006 11:45   

Re: Fiat Doblo gasnie


nie lubie sie powtarzać ale imobilajzer , jak odłączysz to centralka resetuje sie i odpali spróbuj na zapasowym kluczyku , a jak nie to tylko komputer cie ratuje :(, moze kluczyk ma błedny kod albo gdzieś przerwa w stacyjce, centralka sprawdza kod co jakiś czas :), jest jeszcze jedna opcja jak to gaz , były swego czasu takie moduły do kupienia co resetują ustawienia gazu nie pamietam na polskich producentach chyba za kilka złotych
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Paź 2006 11:45   





Powrót do góry
   
segal
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Kwi 2003
Posty: 263
Miasto: -

Post#5 07 Paź 2006 22:26   

Re: Fiat Doblo gasnie


kiedys mialem podobny problem z punto. okazalo sie ze byla obluzowana masa centrali wtrysku. auto gaslo czasami, nie bylo bledow itp. masa do centrali wtrysku jest przykrecona imbusem. natomiast druga czesc kabla jest przykrecona do bloku silnika, od tylu, kolo rozrusznika. sprawdz to. objawy ktore opisujesz wskazuja na brak komunikacji miedzy tymi centralami, skoro centrala wtrysku nie ma zasilania. no i nie bedzie bledow w centrali bo gubi zasilanie.

pozdrawiam
Powrót do góry
   
Mareknowacki1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 7
Miasto: Brzeg

Post#6 18 Sie 2008 23:17   

Re: Fiat Doblo gasnie


Witam Troszkę stary temat ale mam identyczny problem jak kolega z fiatem doblo po tym jak oderwała się główna masa silnika. Posprawdzałem wg zaleceń kolegów i wszystko ok. W sterowniku silnika zero błędów (sterownik był sprawdzany i jest ok). Silnik gaśnie i opala dopiero po odłączeniu akumulatora.Jeżeli to wina immo to od czego zacząć ?
Powrót do góry
   
piter3333
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 1

Post#7 28 Gru 2008 17:23   

Re: Fiat Doblo gasnie


witam, przepraszam że odświeżam ten stary temat z gasnącym fiatem doblo 1.2 ale mam identyczne objawy: gaśnie a potem wystarczy na chwilę reset na akumulatorze i znowu pali, trwa to już długo a elektromechanicy rozkładają rece, proszę o informację co jest przyczyną
Powrót do góry
   
GALILEO
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lip 2006
Posty: 379
Miasto: POŁUDNIE

Post#8 08 Sty 2009 07:51   

Re: Fiat Doblo gasnie


jesli tak jest jak móówisz to centralka musi zapamietać błędy i nieresetuj tylko jedz podepnij go pod komputer
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sty 2009 07:51   





Powrót do góry
   
Mareknowacki1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 7
Miasto: Brzeg

Post#9 08 Mar 2009 10:46   

Re: Fiat Doblo gasnie


Właśnie w moim przypadku nic nie rejestruje...
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Fiat Doblo gasnie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
fiat doblo odczytanie błędów (6)
Fiat Doblo 2004r - alarm! (6)
Fiat doblo zamek centralny (3)
Poduszki powietrzne Fiat Doblo (4)
Zamek centralny w Fiat Doblo (7)
Fiat Doblo (2)
fiat doblo wtyk diagnostyczny (8)
Fiat Panda gasnie silnik i gasnie cala ekektryka (8)
Fiat DOBLO 2001 gasnie na ciepłym silniku (1)
Fiat Doblo 1,9JTD odpala i gasnie (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony