Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Fiat Doblo gasnie


  Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical ->Fiat Doblo gasnie Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
lipamariusz
Level 11
Location: Tuchola
Joined: 21 May 2005
Posts: 74
Post rating: 2
lipamariusz
Level 11
Post#1 06 Oct 2006 23:12  Topic author   

Fiat Doblo gasnie


Panowie auto benzyna-gaz 03r.Wersja van uboga wersja na firmy. Problem taki. Odpalam auto i chodzi. Po ok 4min gasnie, wyłaczam zapłon próbuje odpalic jeszcze raz niestety niechce. Po ok trzech próbach na stałe zapala sie lampka code. I już wtedy po każdorazowym właczeniu zapłonu lampka code swieci sie cału czas. Odłaczam akumulator (dosłownie na sekunde) właczam zapłon odpalam auto chodzi. I procedura sie powtarza pochodzi ok 4min i gasnie. Najciekawsze jest to że wystarczy odłaczyc akumulator (1s) i auto odpali. Nie ważne czy jest już rozgrzane czy zimnie. zawsze wyglada to tak samo. Robi to identycznie na gazie i na benzynie. Stało sie to ponoc od razu. Nie mam już pojecia co to może byc. Może ktos z kolegów walczył z podobnym problemem. Komputer nie widzi żadnych błędów. Początkowo myslałem że to imo. Ale auto przecierz odpala normalnie. Dopiero jak zgasnie nie można już odpalic. Ale odłaczenie akumulatora i auto chodzi. Prosze o ewentualne sugestie. Pozdrawiam[/img]

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
any56
Level 39
Location: Warszawa
Joined: 11 Sep 2006
Posts: 3803
Helped: 543
Post rating: 39
any56
Level 39
Post#2 06 Oct 2006 23:51    

Re: Fiat Doblo gasnie


Immobilizer!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lipamariusz
Level 11
Location: Tuchola
Joined: 21 May 2005
Posts: 74
Post rating: 2
lipamariusz
Level 11
Post#3 07 Oct 2006 09:39  Topic author   

Re: Fiat Doblo gasnie


Myslisz że uszkodzony. Wydaje mi sie że sygnał imo jest potrzebny tylko w momencie rozruchu, a nie po czterech minutach pracy. Przecierz jak auto chodzi moge imo odłączyc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GALILEO
Level 18
Location: POŁUDNIE
Joined: 22 Jul 2006
Posts: 384
Helped: 9
Post rating: 5
GALILEO
Level 18
Post#4 07 Oct 2006 11:45    

Re: Fiat Doblo gasnie


nie lubie sie powtarzać ale imobilajzer , jak odłączysz to centralka resetuje sie i odpali spróbuj na zapasowym kluczyku , a jak nie to tylko komputer cie ratuje :(, moze kluczyk ma błedny kod albo gdzieś przerwa w stacyjce, centralka sprawdza kod co jakiś czas :), jest jeszcze jedna opcja jak to gaz , były swego czasu takie moduły do kupienia co resetują ustawienia gazu nie pamietam na polskich producentach chyba za kilka złotych

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
segal
Level 16
Location: -
Joined: 04 Apr 2003
Posts: 263
Helped: 6
Post rating: 2
segal
Level 16
Post#5 07 Oct 2006 22:26    

Re: Fiat Doblo gasnie


kiedys mialem podobny problem z punto. okazalo sie ze byla obluzowana masa centrali wtrysku. auto gaslo czasami, nie bylo bledow itp. masa do centrali wtrysku jest przykrecona imbusem. natomiast druga czesc kabla jest przykrecona do bloku silnika, od tylu, kolo rozrusznika. sprawdz to. objawy ktore opisujesz wskazuja na brak komunikacji miedzy tymi centralami, skoro centrala wtrysku nie ma zasilania. no i nie bedzie bledow w centrali bo gubi zasilanie.

pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Mareknowacki1
Level 9
Location: Brzeg
Joined: 06 Jun 2007
Posts: 7
Mareknowacki1
Level 9
Post#6 18 Aug 2008 23:17    

Re: Fiat Doblo gasnie


Witam Troszkę stary temat ale mam identyczny problem jak kolega z fiatem doblo po tym jak oderwała się główna masa silnika. Posprawdzałem wg zaleceń kolegów i wszystko ok. W sterowniku silnika zero błędów (sterownik był sprawdzany i jest ok). Silnik gaśnie i opala dopiero po odłączeniu akumulatora.Jeżeli to wina immo to od czego zacząć ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piter3333
Level 1
Joined: 28 Dec 2008
Posts: 1
piter3333
Level 1
Post#7 28 Dec 2008 16:23    

Re: Fiat Doblo gasnie


witam, przepraszam że odświeżam ten stary temat z gasnącym fiatem doblo 1.2 ale mam identyczne objawy: gaśnie a potem wystarczy na chwilę reset na akumulatorze i znowu pali, trwa to już długo a elektromechanicy rozkładają rece, proszę o informację co jest przyczyną

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
GALILEO
Level 18
Location: POŁUDNIE
Joined: 22 Jul 2006
Posts: 384
Helped: 9
Post rating: 5
GALILEO
Level 18
Post#8 08 Jan 2009 06:51    

Re: Fiat Doblo gasnie


jesli tak jest jak móówisz to centralka musi zapamietać błędy i nieresetuj tylko jedz podepnij go pod komputer

Helpful post? + 0
Back to top
Mareknowacki1
Level 9
Location: Brzeg
Joined: 06 Jun 2007
Posts: 7
Mareknowacki1
Level 9
Post#9 08 Mar 2009 09:46    

Re: Fiat Doblo gasnie


Właśnie w moim przypadku nic nie rejestruje...

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Fiat Doblo gasnie
Page 1 of 1

Similar topics to fiat Doblo gasnie

Fiat Doblo 1,9JTD odpala i gasnie (6)
Fiat DOBLO 2001 gasnie na ciepłym silniku (1)
Fiat Panda gasnie silnik i gasnie cala ekektryka (8)
Fiat Doblo (2)
fiat doblo wtyk diagnostyczny (8)
Poduszki powietrzne Fiat Doblo (4)
Zamek centralny w Fiat Doblo (7)
Fiat doblo zamek centralny (3)
Fiat Doblo 2004r - alarm! (6)
fiat doblo odczytanie błędów (6)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 1.233 seconds