Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Fiat Doblo gasnie


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Fiat Doblo gasnie Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
lipamariusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Maj 2005
Posty: 74
Miasto: Tuchola

lipamariusz
Poziom 11
Post#1 06 Paź 2006 23:12  Autor tematu   

Fiat Doblo gasnie


Panowie auto benzyna-gaz 03r.Wersja van uboga wersja na firmy. Problem taki. Odpalam auto i chodzi. Po ok 4min gasnie, wyłaczam zapłon próbuje odpalic jeszcze raz niestety niechce. Po ok trzech próbach na stałe zapala sie lampka code. I już wtedy po każdorazowym właczeniu zapłonu lampka code swieci sie cału czas. Odłaczam akumulator (dosłownie na sekunde) właczam zapłon odpalam auto chodzi. I procedura sie powtarza pochodzi ok 4min i gasnie. Najciekawsze jest to że wystarczy odłaczyc akumulator (1s) i auto odpali. Nie ważne czy jest już rozgrzane czy zimnie. zawsze wyglada to tak samo. Robi to identycznie na gazie i na benzynie. Stało sie to ponoc od razu. Nie mam już pojecia co to może byc. Może ktos z kolegów walczył z podobnym problemem. Komputer nie widzi żadnych błędów. Początkowo myslałem że to imo. Ale auto przecierz odpala normalnie. Dopiero jak zgasnie nie można już odpalic. Ale odłaczenie akumulatora i auto chodzi. Prosze o ewentualne sugestie. Pozdrawiam[/img]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
any56
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 3804
Miasto: Warszawa

any56
Poziom 23
Post#2 06 Paź 2006 23:51    

Re: Fiat Doblo gasnie


Immobilizer!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
lipamariusz
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Maj 2005
Posty: 74
Miasto: Tuchola

lipamariusz
Poziom 11
Post#3 07 Paź 2006 09:39  Autor tematu   

Re: Fiat Doblo gasnie


Myslisz że uszkodzony. Wydaje mi sie że sygnał imo jest potrzebny tylko w momencie rozruchu, a nie po czterech minutach pracy. Przecierz jak auto chodzi moge imo odłączyc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
GALILEO
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lip 2006
Posty: 384
Miasto: POŁUDNIE

GALILEO
Poziom 17
Post#4 07 Paź 2006 11:45    

Re: Fiat Doblo gasnie


nie lubie sie powtarzać ale imobilajzer , jak odłączysz to centralka resetuje sie i odpali spróbuj na zapasowym kluczyku , a jak nie to tylko komputer cie ratuje Sad, moze kluczyk ma błedny kod albo gdzieś przerwa w stacyjce, centralka sprawdza kod co jakiś czas Smile, jest jeszcze jedna opcja jak to gaz , były swego czasu takie moduły do kupienia co resetują ustawienia gazu nie pamietam na polskich producentach chyba za kilka złotych

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
segal
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Kwi 2003
Posty: 263
Miasto: -

segal
Poziom 15
Post#5 07 Paź 2006 22:26    

Re: Fiat Doblo gasnie


kiedys mialem podobny problem z punto. okazalo sie ze byla obluzowana masa centrali wtrysku. auto gaslo czasami, nie bylo bledow itp. masa do centrali wtrysku jest przykrecona imbusem. natomiast druga czesc kabla jest przykrecona do bloku silnika, od tylu, kolo rozrusznika. sprawdz to. objawy ktore opisujesz wskazuja na brak komunikacji miedzy tymi centralami, skoro centrala wtrysku nie ma zasilania. no i nie bedzie bledow w centrali bo gubi zasilanie.

pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Mareknowacki1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 7
Miasto: Brzeg

Mareknowacki1
Poziom 3
Post#6 18 Sie 2008 23:17    

Re: Fiat Doblo gasnie


Witam Troszkę stary temat ale mam identyczny problem jak kolega z fiatem doblo po tym jak oderwała się główna masa silnika. Posprawdzałem wg zaleceń kolegów i wszystko ok. W sterowniku silnika zero błędów (sterownik był sprawdzany i jest ok). Silnik gaśnie i opala dopiero po odłączeniu akumulatora.Jeżeli to wina immo to od czego zacząć ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
piter3333
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 1

piter3333
Poziom 1
Post#7 28 Gru 2008 16:23    

Re: Fiat Doblo gasnie


witam, przepraszam że odświeżam ten stary temat z gasnącym fiatem doblo 1.2 ale mam identyczne objawy: gaśnie a potem wystarczy na chwilę reset na akumulatorze i znowu pali, trwa to już długo a elektromechanicy rozkładają rece, proszę o informację co jest przyczyną

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
GALILEO
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lip 2006
Posty: 384
Miasto: POŁUDNIE

GALILEO
Poziom 17
Post#8 08 Sty 2009 06:51    

Re: Fiat Doblo gasnie


jesli tak jest jak móówisz to centralka musi zapamietać błędy i nieresetuj tylko jedz podepnij go pod komputer

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Mareknowacki1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 7
Miasto: Brzeg

Mareknowacki1
Poziom 3
Post#9 08 Mar 2009 09:46    

Re: Fiat Doblo gasnie


Właśnie w moim przypadku nic nie rejestruje...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Fiat Doblo gasnie
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Fiat Doblo 1,9JTD odpala i gasnie (6)
Fiat DOBLO 2001 gasnie na ciepłym silniku (1)
Fiat Panda gasnie silnik i gasnie cala ekektryka (8)
Fiat Doblo (2)
fiat doblo wtyk diagnostyczny (8)
Poduszki powietrzne Fiat Doblo (4)
Zamek centralny w Fiat Doblo (7)
Fiat doblo zamek centralny (3)
Fiat Doblo 2004r - alarm! (6)
fiat doblo odczytanie błędów (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS