Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Sony Ericsson K310i - jak zdjąć simlocka?


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service ->Sony Ericsson K310i - jak zdjąć simlocka? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
kris-644
Level 21
Location: Działdowo
Joined: 03 May 2004
Posts: 590
Helped: 37
Post rating: 6
kris-644
Level 21
Post#1 12 Oct 2006 14:40  Topic author   

Sony-ericsson K310i


Witam.
Jak ruszyc taką bestię : S-E K310i ?
Mam kilka sztuk tego a nie robilem jeszcze ich.
Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
revolt
Level 34
Location: POZNAŃ
Joined: 27 Nov 2004
Posts: 3412
Helped: 155
Post rating: 21
revolt
Level 34
Post#2 12 Oct 2006 14:44    

Re: Sony-ericsson K310i


za friko nic. seetol cruiser

Helpful post? + 0
Back to top
leon.euro
Spec od GSM
Location: Kalisz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 2401
Helped: 170
Post rating: 8
leon.euro
Spec od GSM
Post#3 12 Oct 2006 15:39    

Re: Sony-ericsson K310i


dokladnie niczym darmowym nie zrobisz mt box / se tool / cruiser koniec nic wiecej nie ma:)

pozdrawaim leon.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
UQ
Level 15
Joined: 04 Dec 2003
Posts: 141
Helped: 20
Post rating: 1
UQ
Level 15
Post#4 12 Oct 2006 15:40    

Re: Sony-ericsson K310i


a co dokładnie chcesz ruszać w tych "bestiach" :D ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
BłażejGSM
Level 21
Location: poznań
Joined: 26 Nov 2004
Posts: 577
Helped: 18
Post rating: 1
BłażejGSM
Level 21
Post#5 12 Oct 2006 15:42    

Re: Sony-ericsson K310i


niestety trzeba panowie inwestować troszkę w sprzęt. kalkulatorkami wszystkiego sie nie zrobi :-)
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
kris-644
Level 21
Location: Działdowo
Joined: 03 May 2004
Posts: 590
Helped: 37
Post rating: 6
kris-644
Level 21
Post#6 13 Oct 2006 07:43  Topic author   

Re: Sony-ericsson K310i


Ale kto mówil ze ja chce zrobic to na kalkulatorze.Chciałem sie dowiedziec jaki sprzet mam kupic do tego zeby dobrze chodziło mi.Czy na tych ww sprzetach mozna robic W810i i inne z tej grupy soniaki ??

Dodano po 20 [minuty]:

Czy ten sprzet bedzie odpowiedni ??
http://www.axnet.pl
Jest tam cruiser do se .
Czy na pewno se k310 rusze tym bez zadnych logów i innych rzeczy ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djmolo
Level 21
Location: Zabrze
Joined: 12 Dec 2004
Posts: 453
Helped: 38
djmolo
Level 21
Post#7 13 Oct 2006 07:51    

Re: Sony-ericsson K310i


Tak zgadza się. takiem Cruiser-em robisz bez logów i można powiedzieć za free (nie licząc zakupu tego boxa).

Zatem zainwestuj i bedziesz robił już prawie wszystkie SE.

Helpful post? + 0
Back to top
kris-644
Level 21
Location: Działdowo
Joined: 03 May 2004
Posts: 590
Helped: 37
Post rating: 6
kris-644
Level 21
Post#8 13 Oct 2006 08:40  Topic author   

Re: Sony-ericsson K310i


O to świetnie - ciesze sie .Nie jest to duza kwota a bede juz miał z głowy s-e.Dzieki .

Helpful post? + 0
Back to top
fantomas
Level 25
Location: Jaworzno
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 694
Helped: 72
Post rating: 2
fantomas
Level 25
Post#9 13 Oct 2006 10:27    

Re: Sony-ericsson K310i


to życzę powodzenia kris skoro uważasz że zakup samego cruisera wybawi cie z problemów z se
wsiewo łutszewo no comments

regards fantomas

Helpful post? + 0
Back to top
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Sep 2002
Posts: 602
Helped: 96
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#10 13 Oct 2006 10:49    

Re: Sony-ericsson K310i


a powiedz mi kolego fantomas w czym to cruiser jest taki slaby jezeli chodzi o SE? Ma, rowniez setool'a i moim zdaniem cruiser jest w 90% przypadkow lepszy. Po drugie mam prosbe - zmien troche ton bo czai sie w powietrzu zolta kartka za obrazajace innych uzytkownikow wypowiedzi.
Pozdro,
Tom

Helpful post? + 0
Back to top
fantomas
Level 25
Location: Jaworzno
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 694
Helped: 72
Post rating: 2
fantomas
Level 25
Post#11 13 Oct 2006 11:11    

Re: Sony-ericsson K310i


szanowny Panie kolego moderatorze gsm ja nie powiedziałem że cruiser jest słaby racz Panie czytać dokładnie co napisałem i wyciagaj Wąść konstruktywne winioski skoro Twoja pozycja jest tak wysoka ja tylko powiedziłem i tu powtarzam że zakup cruisera nie rozwiąrze problemów acz może ich jeszcze przysporzyć czego dowodem jest masa postów na tym forum gdzie użytkownicy mając w swoich rękach to potężne narzędzie po prostu nie umieją się nim posługiwać więc skoro uważasz że kogoś swoją wypowiedźą uraziłem to wal Pan żółtą kartkę ja z tego powodu płakał nie będę bo nie po to udzielam się na tym forum żeby pisać bzdety tylko po to żeby pomagać!!!!!! ale także zwracać uwagę co nie którym że bez oleju w głowie sam sprzęt za nich nic nie zrobi

z wyrazami szacunku Marian

regards fantomas

Helpful post? + 0
Back to top
tino2003
Admin grupy GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17813
Helped: 1350
Post rating: 168
tino2003
Admin grupy GSM
Post#12 13 Oct 2006 11:18    

Re: Sony-ericsson K310i


Fantomas jak myślę odniósł się do tego, że sam cruiser nic nie pomoże bo trzeba umieć na nim pracować. I gdzie kris-644 wspomina o tym, że posiada setoola? Jakoś tego nie doczytałem.
Co do tonu fantomasa to też nie doczytałem się czegoś na żółtą kartkę. Więc może moderator zacznie czytać posty ze zrozumieniem a nie straszyć kartkami :)
pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Sep 2002
Posts: 602
Helped: 96
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#13 13 Oct 2006 11:20    

Re: Sony-ericsson K310i


w dalszym ciagu nie podales konkretow - dlaczego cruiser nie rozwiaze jego problemow z se? Jak dotad poznalismy tylko "konkrety ogolne" jak to ujal jeden z politykow.
Pozdro,
Tom

Macie tu kilka wybranych wypowiedzi pana fantomasa, z ktorych wynika bardziej wprost ton wypowiedzi:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3112210&highlight=#3112210
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=3107122&highlight=#3107122
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=2873846&highlight=#2873846

Mysle ze mozna co nieco wywnioskowac na temat fantomasa - stad moje ostrzezenie slowne.

Helpful post? + 0
Back to top
kris-644
Level 21
Location: Działdowo
Joined: 03 May 2004
Posts: 590
Helped: 37
Post rating: 6
kris-644
Level 21
Post#14 13 Oct 2006 11:20  Topic author   

Re: Sony-ericsson K310i


Przykro jest mi ze kol Fantomas zalicza mnie do tzw ludzików którzy robia usługi dla innych za 5 zł.Od dobrych 8 lat prowadze działalnosc naprawe sprzetu rtv i elektroniki samochodowej ( radio code liczniki ) a telefonami zaczynam sie interesowac bo widze w tym przyszlosc i nie chciałbym aby mnie zaliczano do " 5 złotowców " .
Pozdrawiam Fantomasa

Helpful post? + 0
Back to top
tino2003
Admin grupy GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17813
Helped: 1350
Post rating: 168
tino2003
Admin grupy GSM
Post#15 13 Oct 2006 12:04    

Re: Sony-ericsson K310i


@ tomaszwl Nie zamierzam bronić fantomasa (zresztą swego czasu miałem z nim ostre spięcie na elektrodzie) Ale dalej uważam, że jego wypowiedzi są bardzo pomocne dla wielu ludzi, a jezyk jakiego używa może jest i trochę cięty ale nie przekracza ogólnie przyjętych norm. Można też zacytować wiele postów w których pomógł ludzim a szczególnie z problemami cruisera.
pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
fantomas
Level 25
Location: Jaworzno
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 694
Helped: 72
Post rating: 2
fantomas
Level 25
Post#16 13 Oct 2006 12:29    

Re: Sony-ericsson K310i


poczytaj kolego wszystko na elce o nazwie cruiser w wyszykiwarce i jeżeli cokolewiek kumiesz to zrozumiesz własnie dlatego po raz wtóry nie bede klepał że zakup urządzenia to nie wszystko

regards fantomas

PS. a ten wicek co wytykał mi że jakobym był 5PLN wybaczam mu tak ja nasz Papież wybaczył swojemu zamochowcy amen

Helpful post? + 0
Back to top
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Sep 2002
Posts: 602
Helped: 96
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#17 13 Oct 2006 12:50    

Re: Sony-ericsson K310i


"kon jaki jest kazdy widzi"

z mojej strony EOT

Helpful post? + 0
Back to top
fantomas
Level 25
Location: Jaworzno
Joined: 15 Nov 2005
Posts: 694
Helped: 72
Post rating: 2
fantomas
Level 25
Post#18 13 Oct 2006 13:10    

Re: Sony-ericsson K310i


no teraz to juz pełna filozofia i bana to mam pewnego

regards fantomas

a tak nawiasem ja po prostu swoje umiem i zwisa mi jak kilo kitu to co poniektórzy bluzgaja na mój temat na tym forum dla mnie liczy sie ilość kilentów którzy zadowoleni wychodzą z mojego sklepu
ja po prosty za stary jestem żeby jakimiś bzdetowatymi docinkami sie przejmować

Helpful post? + 0
Back to top
BłażejGSM
Level 21
Location: poznań
Joined: 26 Nov 2004
Posts: 577
Helped: 18
Post rating: 1
BłażejGSM
Level 21
Post#19 14 Oct 2006 10:42    

Re: Sony-ericsson K310i


Witam panowie po co sie kłucić o takie bzdety czy cruiser czy setool! Poprostu ja przed zakupem dowiadywałem się od mądrzejszych i czytałem. Polecam koledze to samo. Dla mnie tylko SEtool ponieważ swego czasu miał dużo lepszy suport nie pamiętacie jak na forum było pełno postów potrzebny polak np k310i a setool miał juz do ściągnięcia. Też wyczytałem że z jakiimś modelem telefonu cruiser sobie nie radził a setool bez problemu (już nie pamiętam co to za model był) Używając Setoola nie miałem jeszcze niespodzianek. Ale i tak wybór należy do kupującego. Pozdrawiam[/url]

Helpful post? + 0
Back to top
BłażejGSM
Level 21
Location: poznań
Joined: 26 Nov 2004
Posts: 577
Helped: 18
Post rating: 1
BłażejGSM
Level 21
Post#20 15 Oct 2006 12:55    

Re: Sony-ericsson K310i


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic603198.html
np ten post dlaczego Setool a nie cruiser

Helpful post? + 0
Back to top
sony5429
Level 15
Location: Rzeszow
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 172
Helped: 6
sony5429
Level 15
Post#21 15 Oct 2006 20:06    

Re: Sony-ericsson K310i


BłażejGSM wrote:
np ten post dlaczego Setool a nie cruiser


dzisiaj mialem k600 po frajerze z Cruiserem
skur.... robil locki cid49 po 10zl a pozniej sie trzeba meczyc
za idiote
w rzeszowie co niektorzy sa pier....

udalo mi sie go postawic(wlacza sie), ale po znalezieniu sieci fon sie
wylacza, teraz po flashowaniu dalej sie nie wlaczy
bede siedzial nad nim jutro,bo dzisiaj zdrowia braklo

Pozdr

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fischer8
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Oława--Grodków
Joined: 27 Mar 2003
Posts: 5054
Helped: 659
Post rating: 24
fischer8
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#22 15 Oct 2006 20:31    

Re: Sony-ericsson K310i


sony5429 wrote:
BłażejGSM wrote:
np ten post dlaczego Setool a nie cruiser


dzisiaj mialem k600 po frajerze z Cruiserem
skur.... robil locki cid49 po 10zl a pozniej sie trzeba meczyc
za idiote
w rzeszowie co niektorzy sa pier....

udalo mi sie go postawic(wlacza sie), ale po znalezieniu sieci (w tym miejscu powinno być słowo"telefon") sie
wylacza, teraz po flashowaniu dalej sie nie wlaczy
bede siedzial nad nim jutro,bo dzisiaj zdrowia braklo

Pozdr


Odpowiem na ten post tak, faktycznie frajer jak nie mógł cruiserem zrobić K600, no problem tylko trzeba wiedzieć jak?.Posiadam cruisera, setoola i usb-smarta, i z każdego korzystam.Każdy box ma swoje widzimisię.

Pozdrawiam Bogdan

Helpful post? + 0
Back to top
tino2003
Admin grupy GSM
Location: Podkarpacie
Joined: 31 May 2005
Posts: 17813
Helped: 1350
Post rating: 168
tino2003
Admin grupy GSM
Post#23 15 Oct 2006 20:32    

Re: Sony-ericsson K310i


sony5429 wrote:
BłażejGSM wrote:
np ten post dlaczego Setool a nie cruiser
a pozniej sie trzeba meczyc
za idiote


Dlaczego męczyć?
Ja akurat bardzo lubię telefony naprawiać po konkurencji, liczy się odpowiednio i jeszcze można klientowi pokazać, że u mnie wszystko cacy a tam to tylko ubijają słuchawki ;)
pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
sony5429
Level 15
Location: Rzeszow
Joined: 12 Aug 2006
Posts: 172
Helped: 6
sony5429
Level 15
Post#24 15 Oct 2006 21:41    

Re: Sony-ericsson K310i


tak tylko niemam wprawy jeszcze w stawianiu dobrze ubitych
po flashu (firm+ffs) na razie nic, certfikaty prawidlowe
pewnie sie trzbea za eroma zabrac,ale trzeba wiedziec
jaka kolejnosc
musze jutro do kumple zadzwonic ktory ma wprawe
w stawianiu ubitych SE ,nawet tych porzadnie ubitych

Pozdr

Helpful post? + 0
Back to top
BłażejGSM
Level 21
Location: poznań
Joined: 26 Nov 2004
Posts: 577
Helped: 18
Post rating: 1
BłażejGSM
Level 21
Post#25 16 Oct 2006 11:37    

Re: Sony-ericsson K310i


Powiem tak panowie każdy box ma swoje dobre i złe strony ale najważniejsze jest żeby umiec się nimi dobrze posługiwać, ponieważ nawet najlepszym sprzętem do serwisowania można uwalić słuchawkę. (wiadomo wszystko jest do postawienia :D ) Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
FranekDolas
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Kamienna Góra
Joined: 17 Sep 2003
Posts: 4080
Helped: 297
Post rating: 5
FranekDolas
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#26 29 Oct 2006 00:16    

Re: Sony-ericsson K310i


Powiem tak : dzisiaj nie można opierać się na jednym urządzeniu do danej marki bo stracimy mnóstwo czasu i przede wszystkim klientów.Cruiser jest najbardziej zaawansowanym jednak urządzeniem do SE ale bardzo skomplikowanym w obsłudze i dość ociężale aktualizowanym ostatnio.Idealnym uzupełnieniem jest SE-Tool3 , MT-BOX-SE albo UniversalBox.
Podobnie sprawa ma się z innymi markami jak np. Motorola.Długo sądziłem że MSS mi wystarczy a SmartClip to prymityw i taniocha a tymczasem ani MSS ani UltimaBox nie robią pewnych rzeczy które potrafi tylko SC.

Helpful post? + 0
Back to top
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Sosnowiec
Joined: 23 Sep 2002
Posts: 602
Helped: 96
tomaszwl
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#27 29 Oct 2006 00:21    

Re: Sony-ericsson K310i


i tu sie zgadzam w calej rozciaglosci - chcac nie chcac musialem odkurzyc smartclipa ze wzgledu na czasowe problemy mss z unlockiem poprzez serwer - co w wypadku SC sie nie zdarza. Potwierdza to tylko fakt, ze zdecydowanie lepiej bazowac na minimum dwoch sprzetach, bo na jednym mozna sie w pewnych sytuacjach zawiesc.
Pozdro,
Tom

Helpful post? + 0
Back to top
parixon
Level 22
Location: Kraków/Radom
Joined: 06 Aug 2005
Posts: 465
Helped: 44
parixon
Level 22
Post#28 29 Oct 2006 00:43    

Re: Sony-ericsson K310i


Nie wiem o czym tu w ogóle te kłótnie. Zamiast sobie pomagać to kłócicie się o moim zdaniem "duperele". Normalne, że jeżeli ktoś ma liczący się serwis to nie będzie używał jednego sprzętu do wszystkiego. Forum uważam jest od tego żeby sobie pomagać, nie tylko tym "zaawansowanym" ale także "początkującym". Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza to powinien należeć do wyłącznie grup zamkniętych i wtedy będzie po problemie.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Sony Ericsson K310i - jak zdjąć simlocka?
Page 1 of 1

Similar topics to sony Ericsson K310i - jak zdjąć simlocka?

jak zdjąć simlocka z sony ericsson? (4)
Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson T290i (7)
Jak zdjąć simlocka z Sony ericsson P900 (2)
Sony Ericsson, kabel SE terminator. Jak zdjąć simlocka? (4)
Telefon Sony Ericsson P1i jak zdjąć simlocka? (3)
Jak zdjąć simlocka z Sony ericsson K700i i wymienić soft? (6)
"Sony Ericsson Hazel J20i" - Jak zdjąć simlocka? (2)
Sony Ericsson W910i - czym zdjąć simlocka? (1)
Czym zdjąć SIMLOCKA w sony ericsson k500i ??? (11)
Sony Ericsson W810i, czym zdjąć simlocka? (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.229 seconds