FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

EPSON C42SX Błąd komunikacji LPT

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> EPSON C42SX Błąd komunikacji LPT
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 18 Oct 2006 10:04   

EPSON C42SX Błąd komunikacji LPT

Drukarkę otrzymałem z efektem „pampersa” podłączyłem ją do komputera przez LPT1: System wykrył nowe urządzenie zainstalował poprawnie sterowniki. (W XP sp2)
Programem SSC bez problemu zrobiłem reset licznika.
Po tym zbiegu drukarka przeszła z trybu alarmowego na ready i wszystko wygląda 100% OK.
Ale niestety gdy próbuję cokolwiek na niej wydrukować pojawia się komunikat o błędzie komunikacji LPT1. Status monitor nie widzi tuszu i nie wykonuje żadnych poleceń (czyszczenie głowicy czy test głowic) drukarka ani drgnie. Jedynie wykonuje procedury czyszczenia i testu dysz z przycisków na drukarce.
Próbowałem też na W98, jest to samo :|
Proszę o podpowiedz, co może być przyczyną braku komunikacji skoro wszystko wygląda na OK :?:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 18 Oct 2006 10:04   

Back to top

doonpedro
Poziom 4
Poziom 4

Post#2 02 Jun 2007 14:26   

Re: EPSON C42SX Błąd komunikacji LPT

W moim przypadku były walniete chipy na tuszach. Musiałem kupić nowe tusze - podróby i było OK. W drugim przypadku pomógł reset nie SSC, a SK168-II. Po każdym razie wyłączałem i włączałem drukarkę.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> EPSON C42SX Błąd komunikacji LPT
Page 1 of 1
Similar topics
Epson C42SX - element F1 (3)
epson C42sx problem (6)
Epson c42sx i ssc 3.61 (3)
Epson C42SX (2)
epson C42SX (2)
Epson C42SX brak komunikacji z drukarką. (1)
Epson C42SX - brak komunikacji.... (5)
EPSON C42SX Białe Kartki (6)
Epson C42SX - mrugające diody (10)
Epson C42SX problemy z drukowaniem (5)

Page generation time: 0.087 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed