Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DVD Manta 007 - napis: brak płyty.

Zdzichu 24 Paź 2006 18:36 3465 10
  • #1 24 Paź 2006 18:36
    Zdzichu
    Poziom 32  

    DVD ma 2 usterki. Pierwsza to to, że silnik przesuwania lasera po załączaniu przesuwa laser do samego talerzyka i nie zatrzymuje się , słychać przeskakiwanie zębatek, dopiero po chwili zatrzymuje się. Mikrostyk który jest na końcu działa prawidłowo, czyli po naciśnięciu zwiera. Druga sprawa to to, że po włożeniu płyty silnik rusza i kręci nią ale nie może jej odczytać i wyświetla napis brak płyty.

  • #2 24 Paź 2006 20:34
    Zbych034
    Poziom 35  

    Wygląda to na jedną usterkę laser nie jest odpowiednio ustawiony po włożeniu płyty i dlatego jej nie widzi Pewnie laser bedzie do wymiany:(

  • #3 24 Paź 2006 20:40
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Myślę że to raczej coś ze sterowaniem silnika poruszającego laser. Zastanawiam się czy to nie wina AT5654.

  • #4 24 Paź 2006 21:12
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  

    czy na sankach przesuwu głowicy nie ma jakiegoś oporu,czy słychać pracę focusa tzn. czy cały czas próbuje znaleźć płytę?spróbuj podłączyć zewn. napięcie do silnika przesuwu głowicy i zobacz jak jedzie od końca do końca.

  • #5 24 Paź 2006 22:10
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Silnik cały czas ciagnie w kierunku talerzyka.

  • #6 24 Paź 2006 22:40
    MAJSTER XXL
    Poziom 29  

    to znaczy próbuje się ustawić w położeniu początkowym ,tylko czy dociąga do switcha ?jak dociąga i switch przerzuca to coś nie gra w sterowniku drivera

  • #7 25 Paź 2006 15:13
    inokris
    Poziom 19  

    a sprawdziłeś zasilacz? podmień 2200/10 i d11 d12 lubia robić cyrki
    pozd

  • #8 25 Paź 2006 17:38
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Podmieniłem profilaktycznie juz na początku ale nic to nie zmieniło.

  • #9 26 Paź 2006 10:45
    Krzycho2612
    Poziom 16  

    Witam:Wymienił bym silnik napędu plyty i przesuwu lasera i powinno być OK.Pozdrawiam

  • #10 30 Paź 2006 23:38
    pietran2
    Poziom 26  

    Sprawdź napięcie procesora,powinno być 1,8V.Pozdrawiam

  • #11 18 Sty 2007 12:57
    Zdzichu
    Poziom 32  

    Wymieniłem AT5654H i wszystko działa.

 
Promocja -20%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
tme