FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Kolumny Seweryna II [Monacor SPH 165 KEP + Vifa XT 19 TD]

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Kolumny Seweryna II [Monacor SPH 165 KEP + Vifa XT 19 TD]
Author
Poziom 19
Poziom 19

Post#31 07 Nov 2006 10:49   

Re: Kolumny Seweryna II

seba007 wrote:
Alton88 – moim zdaniem dobrze by było żeby przynajmniej połowa konstrukcji znajdujących się w tym dziale była tak dopracowana akustycznie, chociaż szukający znajdzie.
Lamer89 – pierścień jest wciskany na oryginalny pierścień w KEPie
Mariuszporęba – kolejnych konstrukcji prawdopodobnie już nie będzie, z kilku powodów, chociaż kto wie.
Paweł007 – Z Twojego wpisu wynika, że 95 % ludzi na forum nie potrafi posługiwać się narzędziami, choćby prostą wiertarką, no ja się z tym nie zgodzę gdy przeglądam dział DIY i widzę co inni koledzy wystrugali, z drugiej strony wszystkie maszyny jakie posiadam to DIY wiec wydaje mi się, że każdy może sobie zrobić takie same a nawet lepsze, również Ty, no chyba że jak Sam napisałeś nie masz talentu. Trudno, trza się urodzić chyba takim :P
Co do dalszego Twojego wpisu nie będę się wypowiadał bo jak sam napisałeś, nie czytałeś postów a szkoda, ogólnie cała Twoja wypowiedz to jedno wielkie zaprzeczenie samemu sobie.

Chyba się kolego niezrozumielismy. Ile mam Ci podesłać linków nawet na prv 5, 10 czy 15 z konstrukcjami na które jak się patrzy to żal ... ściska. A może chcesz pare linków pokazanych nieskończonych a nawet i dopiero zaczętych konstrukcji, może jakiś sub z głośnikiem za 15PLN z Allegro i podobnej jakości wzmacniaczem. Takich i podobnych konstrukcji jest multum na tym forum i z regóły każdy jest przyzwyczajony do marnej jakości wykonania a tu coś zrbionego porządnie i każdy ponogawkach raptem z wrażenia sika. Jak to nierusza Ciebie to moge zrobić na forum ankiete na ten temat i zobaczymy czy aż tak bardzo sobie zaprzeczam. Aha skoro przeglondałeś dział DIY i mówisz, że poziom konstukcji jest na wyskokim poziomie to chyba ktoś tu się myli.

Pozdrawiam.

Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Nov 2006 10:49   

Back to top

Marcin_126
Poziom 16
Poziom 16

Post#32 07 Nov 2006 20:30   

Popraw mnie jeżeli się mylę ale chyba chodziło o
"że poziom konstukcji" seba007 "jest na wyskokim poziomie".
Jeżeli chodzi o moją ocenę to wyszło bardzo ładnie chociaż widzę że u ciebie też jakoś dziwnie wygląda ten wysokotonowiec :)
Back to top

grzesiek_nysa
Poziom 19
Poziom 19

Post#33 08 Nov 2006 20:18   

Dobry wybor przetwornikow i wykonanie na bardzo wysokim poziomie.Jak dla mnie to brakuje tam jeszcze metalowych kolcow i podstawek z kamienia,bardzo ladnie na podstawki by wygladala szwedzka Vanga.Podnioslo by to i tak juz dosc wysoki prestiz tych kolumn :)

Pozdro
Back to top

cobras
Poziom 12
Poziom 12

Post#34 09 Nov 2006 00:54   

No no pięknie, jeśli grają tak jak wyglądają to w zasadzie już nic dodać nic ująć. Osobiście trochę nie pasują mi do całości te "skrzypce" no ale jak to mówią "gusta nie podlegają dyskusji" Gratulacje :D
Back to top

Mietki
Poziom 15
Poziom 15

Post#35 11 Nov 2006 23:27   

Co ja tu bede duzo mówic piekne ale trzeba przyznac jedno że jak ktos ma warunki do pracy to cudo moze zrobic :) gratuluje pomysłu
Back to top

maciej3377
Poziom 2
Poziom 2

Post#36 13 Nov 2006 17:30   

Po raz drugi mnie zaszokowałeś.Pierwsza konstrukcja była ok ale ta jest po protu wyśmienita.Zastosowałeś lepsze przetworniki i to napewno odbiło się na dzwięku(pozytywnie).Jeszcze raz wielki szacunek za pracę,którą włożyłeś w ten projekt.Pozdrawiam.
Back to top

MPX
Poziom 3
Poziom 3

Post#37 18 Nov 2006 21:16   

Jestem pod wrażeniem, profesionalizm i umiejętności stolarskie do pozazdroszczenia, brawo!
Back to top

wzmak123
Poziom 17
Poziom 17

Post#38 18 Nov 2006 23:55   

orginalne kolumny,

w sklepie pewnie by chcieli 5-8 tyś,

za wyglad 10/10
za lakier 8/10 jak dla mnie nie jest to idealne położenie lakieru, ale idealnie w domowych warunkach raczej ciężko wykonać.

tylko pozazdrościć sprzętu.
Back to top

seba007
Poziom 9
Poziom 9

Post#39 Post from the author of the topic 17 Dec 2006 18:09   

Paweł007 – po pierwsze to nie pisz grubą czcionką,
Po drugie, nie ze się nie zrozumieliśmy, tylko chyba Ty mnie nie zrozumiałeś
Linki sobie daruj, bo czasem tu zaglądam i widzę jakie są konstrukcje, a są? takie na jakim poziomie jest forum i ludzie je tworzący wiec dyskusja na ten temat moim zdaniem jest zbędna.
Jeśli poprawi Ci humor ankieta to ja rób, masz takie prawo.
Jeszcze raz podkreślam, zaprzeczasz sam sobie, chyba z e piszesz szybciej niż myślisz
Co do ostatniego Twojego zdania: - no przeglądałem DIY, nie tylko w akustyce, i szczerze tu się z Tobą zgodzę, mógłbyś się nieco bardziej postarać bo poziom mierny, oj mierny
Dalsze swoje sugestie nie związane z tematem pisz proszę do mnie na PW, lub stwórz ankietę, tak jak to sugerujesz

Marcin_126 – wysoki to XT więc nic dziwnego w nim nie ma
cobras – mi też nie pasują, ale nie mam natchnienia i czasu żeby je wymienić, ale kiedyś na pewno to zrobię
Mietki wystarczą chęci nic wiecej
wzmak123 – lakier jest położony do tyłka, mam zamiar położyć jeszcze z 5, może więcej warstw tak aby wyszło „lustro” ale to jak będę miał czas
Back to top

marosik
Poziom 14
Poziom 14

Post#40 01 Mar 2007 22:20   

witam! Krew w aorcie jest jasno czerwona... Jesli chodzi o ciemny bordo to raczej jak piekna krew zylna. ciemna aksamitna :) (pisze to jesli ktos nie widzial. Nie pisze dlaczego ma taki kolor bo to nie forum biologiczne)
Obudowy przepiekne. Wyglad 1 klasa. Skrzypce ksztaltem pasuja idealnie tylko czemu kolor ma inny odcien? Wpada w braz a nie w czerwien :( Wyglada bardziej jak wypustka podlogi (podobny odcien) niz jak czesc glosnika ;)
Pozdrawiam.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> DIY Structures -> Acoustics-TOP -> Kolumny Seweryna II [Monacor SPH 165 KEP + Vifa XT 19 TD]
Statement for Wykop Statement for Facebook Statement for Delicious Statement for Digg Statement for Google Statement for Twitter Statement for Blip
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Kolumny Muchy- Paradigm + Vifa (16)
[1-way] Kolumny szerokopasmowe na Monacorze SPH-60X (16)
Kolumny szerokopasmowe na SPH-60X (20)
Pierwsza konstrukcja: Tesla XW-165 + Vifa TC20 (12)
kolumny seweryna (41)
Kolumny Mariana (Peerless HDS180EXC + Vifa XT25TG) (48)
Szklanki - czyli kolumny podłogowe. (VIFA DX25, STX GDN-18-130-8-AKX) (16)
subwoofer seweryna (SLSik) (16)
SPH-176 + Seas 25TFF by Mucha (9)

Page generation time: 0.09 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed