Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

cyfrowy polsat na wyspie uk


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> cyfrowy polsat na wyspie uk
Author
Message
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#1 Post from the author of the topic 06 Nov 2006 21:17   

cyfrowy polsat na wyspie uk


Very Happy od niedawna tzn. od 3 dni stalem sie szczesliwym posiadaczem zestawu do odbioru cyfrowego polsatu z dekoderem DSB-616 ,sek w tym ze zamontowalem antene,podlaczylem wszystko tak jak w instrukcji, ale tutaj moje szczescie sie konczy ,bo nie mam zadnych programow ktore powinny byc w pakiecie familijnym,jedyne co odbiera to jakies programy zagraniczne ktore nie sa mi do niczego potrzebne,moze ktos wie jak mam to ustawic i czy sam sobie z tym poradze czy musze szukac jakiegos serwisu ktory mi to ustawi,a moze ktos ma cp w wielkiej brytani ,z gory dziekuje za pomoc ,prosze o kontakt tu na forum lub na meila u96(malpa)wp.pl,pozdrawiam:idea:Neutral

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Nov 2006 21:17   





Back to top
   
user33
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 79
Location: Wawa

Post#2 07 Nov 2006 11:11   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Witam
Najprawdopodobniej złapałeś nie tego satelitę co trzeba. Aby odbierać polsat to antena powinna byc ustawiona na 13st. Jeśli masz tuner z identyfikacją satelity to ją włącz i szukaj hotbirda. Jesli nie to zobacz w liście programów z jakiejś gazety na jakim satelicie jesteś (czyli gdzie są te kanały które odbierasz i wprowadź odpowiednią poprawkę w lewo czy prawo) Jest to najprostszy sposób jaki mi przychodzi do głowy bezspecjalistycznych przyżądów.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#3 Post from the author of the topic 07 Nov 2006 15:57   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


:arrow:wlasnie w tym jest problem ze jestem kompletnym laikiem w sprawach tel.at. i nawet nie wiem czy moj dekoder ma ta opcje o ktorej mowisz , a mam dekoderdsb 616, moze jakies wskazowki step by step,pozdrawiam i dziekkuje:D

Helpful message? + -

Back to top
   
zn21
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 13 Oct 2003
Posts: 306
Location: Mysłowice

Post#4 07 Nov 2006 17:03   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


jeżeli dominują kanały niemiecko-języczne to złapałeś Astrę 1 a jak są to głównie angielsko-języczne to Astra2.
Spokojnie dasz rade złapać Polsat bo to bardzo proste tylko napisz jakie kanały widzisz

Helpful message? + -

Back to top
   
Jacek-Molski
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 55
Location: Warszawa

Post#5 07 Nov 2006 20:09   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Witaj.
Na wyspach angole maja swoje antenki ustawione na pozycje 28e. Ty potrzebujesz ustawic pozycję 13e czyli bardziej na zachód od ich ustawienia.
Napisz w jakim mieście mieszkasz , a powiem ci na ile stopni masz ustawic podziałkę na antenie ( pewnie ok. 25' - antena bedzie bardziej w pionie niż w polsce ) i podam ci godzine o której antena powinna patrzec w słońce ( nie wiem czy na wyspach w ogóle widac słońce ok. południa ).
To narazie takie wskazówki.

pozdrawiam
Jacek

Helpful message? + -

Back to top
   
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#6 Post from the author of the topic 08 Nov 2006 14:45   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


wczoraj poznym,wieczorem uzbrojony w 2 pary kombinerek postanowilem powaczyc z natena i posluchac waszych rad,ustawilem antene bardziej na wschod i troszke do dolu i o dziwo od wczoraj ciesze sie polska telewizja, mam wszystkie programy i nawet nic sie nie tnie nie sniezy, dziekuje wszystkim za pomoc w ustawieniach , pozdrawiam i dziekuje za pomoc:D

Dodano po 2 [godziny] 33 [minuty]:

Arrowa i jeszcze mam takie pytanie, bo nie mam tvp1 i tvp2 czy normalne ze czasem zanikaja,czy musze jeszcze dostroic antene,bo wczoraj przy instalacji byly te programy,pozdr:|

Helpful message? + -

Back to top
   
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#7 Post from the author of the topic 09 Nov 2006 17:04   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Neutral dalej nie mam ani tvp1,tvp2 a do tego nie mam ciemax,kino polska ,i jescze pare programow anglojezycznych, co mam zrobic w tej sytuacji czy to wina mojego ustawienia anteny , czy to poprostu jest wina cp , i samo to sie naprawi, prosze o podpowiedz ,co mam z tym robic czy pozostawic to i moze samo sie naprawi , pozdrawiam i dziekuje z gory , jarek

Helpful message? + -

Back to top
   
kostian
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 13 Jun 2004
Posts: 848
Location: Rzeszów

Post#8 09 Nov 2006 17:25   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Jeżeli programy Ci znikają to trzeba ustawić dokładnie antenę.
Powinna być gdzieś w MENU opcja :siła sygnału i poziom sygnału , postaraj się ustawić na max obydwa parametry.

Helpful message? + -

Back to top
   
ninja2
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 160

Post#9 13 Nov 2006 01:48   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Ustaw parametry konweterra na domyslne. Nie miales transpondera 12284. Znam ten problem. Pozniej pobierz liste od nowa. Musi pomodz.

Helpful message? + -

Back to top
   
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#10 Post from the author of the topic 14 Nov 2006 13:26   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


:Dpokrecilem troche antena i przez chwile mialem programy wszystkie a od wczoraj znikly mi prawie wszystkie kanaly a do tego pisze ze sygnal jest zakodowany,powoli trace zdrowie juz do tego polsatu , nie wiem co mam juz robic bo antene ustawilem dobrze ,napisalem meila do polsatu ale oczywiscie nikt nawet nie odpisal, moze jakies sugestie ,pozdr. jarek:cry:

Helpful message? + -

Back to top
   
konradzki
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Sep 2005
Posts: 68

Post#11 14 Nov 2006 14:02   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


sprobuj wyjac na chwile karte przy wlaczonym dekoderze i zaraz wloz ja spowrotem, jesli nie ruszy wylacz dekoder z gniazdka i jeszcze raz to samo, jesli to nie pomoze to trzeba ponowic sygnal, dzwonisz pod numer 22/2127222 po zgloszeniu automatu wybierasz 6 i wklepujesz numer karty z klawiatury telefonu jesli automat powie ze sygnal zostanie ponowiony to zostawiasz dekoder wlaczony na kanale polsat sport (11 pozycja na liscie cyfrowy polsat)
polsat nic nie jest winien temu ze nie mogles ustawic dobrze anteny tak to jest jak sie nie chce dac zarobic fachowcowi Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
mkultra
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 06 Nov 2006
Posts: 8
Location: liverpool

Post#12 Post from the author of the topic 14 Nov 2006 17:22   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


:Dwklepalem numer mojej karti , i wszystko odrazu zmienilo sie wszystko,mam znowu wszystkie programy,a apropo dania zarobic fachowcowi i na poczatku taki mialem zamiar ale forumowize zapewniali mnie ze sobie poradze i tak sie stalo ,a do tego mam ta satysfakcje z tego faktu,pozdrawiam i dzieki za wszystkie porady:D

Helpful message? + -

Back to top
   
canifos
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 24 Jan 2005
Posts: 76
Location: chrzanów

Post#13 19 Nov 2006 15:48   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Witam
Czy dam rade złapać sygnał na mobilnej antenie satelitarnej (taka samochodowa) w okolicach londynu.
Za tydzień tam jade a nie moge zainstalować standardowej anteny na ścianie
Okno w pokoju mam na zachód(południowy)
a antena ma przyssawke do okna

z góry dzięki za info

Dodano po 25 [sekundy]:

antena ma 38 cm

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Nov 2006 15:48   





Back to top
   
Andzik80
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 04 Mar 2009
Posts: 3
Location: Krakow

Post#14 04 Mar 2009 12:41   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Witam!!!
Mam takie pytanie, wlasnie zamierzam kupic cyfrowy polsat w polsce i korzystac z niego w UK.
Chcialabym zapytac jaki tym anteny satelitarnej potrzebuje, chcialabym ja kupic tutaj w angli, widzialam wiele, ktore w opisie maja , ze odbieraja Polsat i inne polskie oraz zagraniczne televizje.
Czy kazdy dekoder polsatu bedzie dzialal w Angli?
Z gory dziekuje za pomoc:)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2009 12:41   





Back to top
   
telesat1
Moderator - SAT
Moderator - SAT


Joined: 29 Aug 2006
Posts: 3571

Post#15 04 Mar 2009 13:59   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Wez antene z zestawem będzie taniej a jak jak blachy niechcesz tam targać to wez konwerter. Każdy dekoder będzie działał

Helpful message? + -

Back to top
   
Andzik80
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 04 Mar 2009
Posts: 3
Location: Krakow

Post#16 26 Mar 2009 12:55   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Hejka!
Czy ktos moze mi powiedziec jakie sa parametry ustawienia anteny satelitaner w Anglii?
jak wysoko powinna byc zamontowana antena?
Ja sie na tym kompletnie nie znam i nie bardzo mam kogo poprosic o pomoc wiec musze to jakos sama zamontowac;)
Dzieki
Anka

Dodano po 2 [minuty]:

Hejka!
Ja mieszkam w Shrewsbury i musze sobie sama zamontowac jakas ta antene czy moglbys mi podac parametry?
Dzieki wielkie
P.S Na jakiej wysokosci musze zamontowac ta antene?

Anka

Helpful message? + -

Back to top
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2193
Location: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#17 26 Mar 2009 14:02   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Witam, wysokość mocowania anteny nie ma znaczenia ważne aby sygnał z satelity dotarł do anteny(konwertera) wiec antena nie może być zasłonięta przez (drzewa ,ściany itp).
Tutaj masz linka który ułatwi wyliczenie elewacji ,azymut i skos na konwerterze.
Pozdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Andzik80
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 04 Mar 2009
Posts: 3
Location: Krakow

Post#18 14 Apr 2009 21:17   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Hejka!!
Mam problem , podlaczylam wszystko tak jak w instrukcji, satelite mam zamontowana na scianie ale wyglada na to, ze nic nie dziala nie ma wcale sygnalu, ruszam antena w kazda strone i nic, staralam sie ustawic antene na prawidlowe parametry i tez nic.
Czy wiecie jaka moze byc tego przyczyna??
Chyba bede musiala wezwac fachowca:(
Pozdrawiam
Ania

Helpful message? + -

Back to top
   
adiplo
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Jan 2005
Posts: 48
Location: Leeds - UK

Post#19 25 Apr 2009 20:31   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Hej.
Też się podłącze do tematu bo już mnie krew zalewa, łzy ciekną z oczu i powoli tracę cierpliwość.
Mam dekoder Polsatu (oczywiście w UK - miasto Leeds) i ni cholery nie mogę znaleźć hotbirda.
Dodam że szukam za pomocą anteny do skya (elipsoidalna tak na oko 40-50cm).
Zakupiłem dodatkowo satfindera (jakiś badziew z b&q trudny do wyregulowania ale skya ostatnio udało mi się ustawić).
Dekoder cały czas pokazuje pierwszy pasek na 80% a drugi na 0.
Złapałem satelite astra 1 - tak mówi dekoder ale znalazł na nim tylko 11 kanałów w większości po francusku. Po tym się poddałem.

I mam teraz kilka pytań:

1. Czy w ogóle jest szansa z tą antena (czytałem że niby trzeba większą ale zdania są podzielone)?
2. Czy z podłączonym satfinderem do anteny będe miał sygnał w dekoderze?
3. Czy od astry1 na którą mam teraz antenę daleko do hotbirda? (o ile obrócić antene - milimetry? centymetry?

Wiem że najłatwiej było by zadzwonić do fachowca, ale jestem uparty i wole zrobić samemu. Fachowiec to ostateczność.

Pozdraaaaaaaawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
poil137
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 29 Dec 2007
Posts: 94
Location: -

Post#20 25 Apr 2009 22:46   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


adiplo wrote:

1. Czy w ogóle jest szansa z tą antena (czytałem że niby trzeba większą ale zdania są podzielone)?

Jeśli chodzi Ci o Astrę 19,2E, to masz duże szanse na złapanie na tej antence HotBird'a 13,0E.
adiplo wrote:

3. Czy od astry1 na którą mam teraz antenę daleko do hotbirda? (o ile obrócić antene - milimetry? centymetry?

Jeżeli złapałeś Astrę 19,2E to wystarczy antenę niewiele przekręcić w prawo.


Pozdrawiam!

Helpful message? + -

Back to top
   
adiplo
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Jan 2005
Posts: 48
Location: Leeds - UK

Post#21 26 Apr 2009 20:43   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Po kilku godzinach machania anteną doszedłem do pewnej konkluzji. Mianowicie na ścianie na której mam antenę do sky nie mam możliwości złapania hotbirda. Max to Astra. Dalej zasłania ściana budynku (antena skierowana jest do niej prawie równolegle)
Zamówiłem nową antenę 60cm którą zamontuje po drugiej stronie budynku i powinno być si.
Dam znać za kilka dni jak antena przyjdzie.
Narka

Helpful message? + -

Back to top
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 18 Dec 2007
Posts: 3111
Location: Okolice Krakowa

Post#22 26 Apr 2009 23:17   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


60 cm ?
Dlaczego nie 80 to tylko parę groszy więcej a jak się pożydzi na antenę to potem są problemy.

Helpful message? + -

Back to top
   
przemekjasiu
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 23 Mar 2009
Posts: 121
Location: ANGLIA/RUGBY

Post#23 26 Apr 2009 23:36   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


ja mam 60 i lapie bardzo dobrze 98%jakosci i 96%sily dla mnie nie ma to znaczenia a antene mam w ogrodzie za słupku bo nie moge do sciany

Helpful message? + -

Back to top
   
adiplo
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 31 Jan 2005
Posts: 48
Location: Leeds - UK

Post#24 27 Apr 2009 12:32   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Generalnie wszyscy piszą że 60 spokojnie wystarczy, a nie chce żeby dom wyglądał jak stacja nadawczo odbiorcza. Będę antenę montował z przodu domu gdzie ma niczym nie zasłonięty widok, a chcę żeby jak najmniej rzucała się w oczy.

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Location: Mazowieckie

Post#25 27 Apr 2009 19:31   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Przemekjasiu trochę dziwne te twoje parametry sygnału dla Cyfrowego Polsatu.Normalny sygnał w Polsce to ok 90/60.Wychodzi na to że masz bujną wyobraznie.
Adiplo antena 60-tka wystarczy spokojnie.

Helpful message? + -

Back to top
   
poil137
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 29 Dec 2007
Posts: 94
Location: -

Post#26 27 Apr 2009 19:36   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


dzac4 wrote:
Przemekjasiu trochę dziwne te twoje parametry sygnału dla Cyfrowego Polsatu.Normalny sygnał w Polsce to ok 90/60.Wychodzi na to że masz bujną wyobraznie.


Ja tak nie chcę się wtrącać, ale co tuner to inne parametry (przynajmniej u mnie) Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Location: Mazowieckie

Post#27 27 Apr 2009 19:39   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


Nie przy dekoderach polsatu.Za mało widziałeś chyba.

Helpful message? + -

Back to top
   
przemekjasiu
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 23 Mar 2009
Posts: 121
Location: ANGLIA/RUGBY

Post#28 27 Apr 2009 23:12   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


dzac4 wrote:
Przemekjasiu trochę dziwne te twoje parametry sygnału dla Cyfrowego Polsatu.Normalny sygnał w Polsce to ok 90/60.Wychodzi na to że masz bujną wyobraznie.
Adiplo antena 60-tka wystarczy spokojnie.


Jak mam tak pisze a jak jest straszna pogoda to mam min 80/80 i na okragło dziala mieszkam w małym miasteczku Rugby kolo Coventry wiec to tez ma swoje bo malo ludzi w poruwnaniu do miast Polskich ma tutaj satelitke

Dodano po 41 [sekundy]:

i nie mam polsatu tylko N-ke

Helpful message? + -

Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Location: Mazowieckie

Post#29 28 Apr 2009 06:50   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


To się tak pisze!A temat dotyczy CZEGO!
A to że tam jest zacofanie w sat antenach to inna bajka i nie znaczy że sygnał lepszy.Haa haaa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Apr 2009 06:50   





Back to top
   
krakn
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 27 Jun 2006
Posts: 19
Location: London

Post#30 28 Apr 2009 17:43   

Re: cyfrowy polsat na wyspie uk


adiplo wrote:
Generalnie wszyscy piszą że 60 spokojnie wystarczy, a nie chce żeby dom wyglądał jak stacja nadawczo odbiorcza. Będę antenę montował z przodu domu gdzie ma niczym nie zasłonięty widok, a chcę żeby jak najmniej rzucała się w oczy.


Zgadza się koledzy muszą wziąść pod uwagę że tutaj (anglia) mamy dużo silniejszy sygnał niż w polsce więc nawet 50 siatkowe chodzą
Ja w tym tygodniu zamontowałem siatkową 60ke + konwerter gold 0,2 i programy HD na cyfra + chodzą bez problemu, też mam sat findera za pare funtów, specjalnie się nie pieściłem sygnał na 80% (dreambox 8000) ustawianie skosu o dziwo pogorszyło siłę sygnału, wiec LBN jest na pion.
Kabel mam do tv sat ok 20m, bo czasami widuje ze ludzie wpinają zwykły i różnie bywa.
Na tych antenach często widuje też zezy porobione ale głównie w monoblokach.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> cyfrowy polsat na wyspie uk
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Cyfrowy Polsat - mini cyfrowy dekoder satelitarny - pilot. (1)
Cyfrowy Polsat - Polsat News (8)
Cyfrowy Polsat (2)
Cyfrowy polsat?? (5)
cyfrowy polsat na 2 TV (9)
Cyfrowy Polsat???? (26)
>>> Cyfrowy polsat na 2 tv <<< (6)
Polsat cyfrowy (1)
Cyfrowy polsat? (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl topic RSS feed