Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?
Autor
Wiadomość
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#1 Post autora tematu 10 Lis 2006 23:15   

radio delta 6


WITAM WSZYSTKICH.

ZAKUPIŁEM W NIEMCZECH NA EBAY RADIO DELTA 6 DO VW GOLFA 4 ROCZNIK 2003 .
JESZCZE JE NIE OTRZYMAŁEM
CZY BEDZIE PASOWAĆ , OD RAZU DO KOSTEK , CZY TRZEBA COS DOKUPIC .
JAK SIĘ WBIJA COD DO TEGO RADIA .
PYTAM BO JESTEM LAJKIEM W TYCH SPRAWACH.
CZY KTOS BY BYŁ TAK URZEJMY I WYSŁAŁ MI INSRTUKCJĘ DELTY 6 - PO POLSKU !!!!!!!!!! PLIS !!!!

CZEKAM NA ODPOWIEDZI..
mariusz.kaminski2(malpa)neostrada.pl
:D[/b][/b]

Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Powrót do góry
   
rybeh
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Paź 2004
Posty: 615
Miasto: Zielona Gora

Post#2 10 Lis 2006 23:32   

Re: radio delta 6


Porównaj to co masz w aucie z tym co w linku :
http://www.erta.ru/base/vw/Delta.shtml
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lis 2006 23:32   





Powrót do góry
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#3 Post autora tematu 10 Lis 2006 23:55   

Re: radio delta 6


ok dzieki

Proszę pisać bez CapsLocka ! <SławeK>
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lis 2006 23:55   





Powrót do góry
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#4 Post autora tematu 11 Lis 2006 11:40   

Re: radio delta 6


czy moze ktoś ma , instrukcje po polsku !!!
kamaciech

Proponuję przeczytać uważnie Regulamin forum i opisy działów! Bo tak dalej nie pozwolę pisać. <SławeK>
Powrót do góry
   
zibijak
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 21
Miasto: Gdańsk

Post#5 17 Lis 2006 22:02pomocny post - solucja   

Re: radio delta 6


Witam..
A co poradzicie jeżeli chodzi o CAN w radyjku DELTA 6. Ja radyjko kupiłem kilka dni temu i teraz dowiedziałem się że są tan specjalne wyścia zwane CAN+ CAN-. Wadą radyjka zaczyna robić się to że podobno po godzinie radyjko samo się wyłącza.. Oczywiście można włączyć je znowu ale może ktoś wie co począć z tym fantem.. Dodam że radyjko będzie grało w Seacie Ibiza rocz 2003..
Pozdrawiam..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lis 2006 22:02pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#6 Post autora tematu 17 Lis 2006 22:44   

Re: radio delta 6


podobno pomoze jak kupisz emulator szyny can cena 350-400zł , tyle co radyjko
Powrót do góry
   
zibijak
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 21
Miasto: Gdańsk

Post#7 17 Lis 2006 22:54   

Re: radio delta 6


Dokładnie tyle samo :-) ..
Ale podobno koleś (czytałem tutaj na forum) podłączył w Fabii do przewodu "k" (nie wiem o co chodzi :-) ) can i pomogło.. Ale czy to wogóle jest możliwe?? Może u mnie w Ibizie będzie cos podobnego..
Powrót do góry
   
Nawigator
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 18 Sty 2005
Posty: 1942
Miasto: Ostrowiec Św.

Post#8 19 Lis 2006 03:46   

Re: radio delta 6


Szyna K i Can to 2 całkiem różne magistrale. Połączyć koles mogł ale jak czegos nie zjarał to na pewno mu nie pomogło a na pewno zablokowało sygnały na magistrali. Nie słuchaj frustratów.
Pozdr. N.
Powrót do góry
   
Marek333
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 16 Cze 2004
Posty: 29
Miasto: Mazowiecka

Post#9 19 Lis 2006 09:58pomocny post - solucja   

Re: radio delta 6


Panowie takie radyjko podłączałem u siebie w Skodzie Fabii i chodzi tak jak powinno.
Radyjko podłączone jest tylko 5 przewodami +12 , podtrzymanie pamięci , masa i CAN + i - .
Pierwsze trzy to proste , natomiast CAN podłączamy pod Can Komfortu ( jest kilka szyn CAN w samochodzie , CAN obsługi silnika , diagnostyczne , komfortu )
Przy próbie podłączenia do Can diagnostycznego tego które występuje w złaczu diagnostycznym obok linii K radyjko nie komunikuje się z samochodem. Zamiana przewodów Can ( plus z minusem) skutkuje tylko brakiem komunikacji natomiast nie uszkadza radyjka. Poprawnie podłączone radyjko ma regulowane podświetlanie , wyłącza i włącza się kluczykiem i jest widziane w komputerze samochodu.
Jedyne czego jeszcze nie znalazłem ( a może tego nie ma) to jak ustawić podświetlanie wyświetlacza aby było nie zależne od oświetlenia samochodu , i świeciło zawsze jak jest włączone radio a nie tylko przy włączonym oświetleniu samochodu
Zainteresowanym mogę podesłać schemat , ale tylko do Fabii innymi samochodami się nie interesowałem.

Dodano po 51 [minuty]:

zibijak napisał:
Dokładnie tyle samo :-) ..
Ale podobno koleś (czytałem tutaj na forum) podłączył w Fabii do przewodu "k" (nie wiem o co chodzi :-) ) can i pomogło.. Ale czy to wogóle jest możliwe?? Może u mnie w Ibizie będzie cos podobnego..


Trzeba czytać dokładnie napisałem:
Chciałbym podłączyć prawidłowo radio VW Delta 6 do instalacji w Skodzie Fabi , konkretnie chodzi mi o sygnały can.
Standardowo we wtyczce w samochodzie mam linie k , czy można ją wykorzystać czy muszą być koniecznie can+ i can -
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2006 09:58pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#10 Post autora tematu 19 Lis 2006 11:01   

Re: radio delta 6


witaj marek 333.
skoro mozesz to , prześlij mi ten schemat podłaczenia ,będę bardzo wdzieczny . skoda i vw golf to jedna grupa .
podaję e-meila mariusz.kaminski2(malpa)neostrada.pl

pozdrawiam kamaciech
Powrót do góry
   
darojaro
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 19
Miasto: Szczecin

Post#11 20 Lis 2006 13:54   

Re: radio delta 6


A ja tez mam pytanie jeśli mam radio BETA i przy przyspieszaniu podgłaśnia się a przy zwalnianiu ścisza to czy przy zmianie DELTA 6 będę potrzebował coś zmienić przy podłączeniu? Chciałbym wymienić na DELTĘ 6.
Auto to vw bora 2001 rok
Powrót do góry
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 10 Lis 2006
Posty: 9
Miasto: ciechocinek

Post#12 Post autora tematu 21 Lis 2006 22:59   

Re: radio delta 6


dzieki marek 333. o to mi chodziło.jak juz pisałem dałem pyle punktów ile mogłem ,
jak byś coś wiedzisał , o włanczaniu światła w radyjku , to proszę napisz. poza tym wszystko ok .:D

Dodano po 5 [minuty]:

darojaro, tak jak juz pisali na tym forum , mozna to zrobić , podłanczając do CAN .
ja tak zrobiłem , i chodzi ok. nie podświetla tylko radyjka .
trzeba właczyć światla !!!
kamaciech:D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Radio z Laguna 2 czy będzie pasować w Lagunie 1? (1)
kolor wyprowadzeń CAN - VW Golf IV - radio Delta 6 (3)
Radio delta VW Golf IV Czym zatwierdzić kod (1)
Delta 6 - org radio VW - radio nie stroi. (3)
VW Golf Radio Beta zakodowane radio po wylaczeniu stacyjki (7)
Czy będzie działać 2SC2078 NA 75?, CB radio, końcówka (5)
CB radio z USA - czy będzie działać w Polsce? (18)
Radio z USA czy będzie działać w kraju . (5)
Onwa turbo. Czy to radio będzie działało? (4)
Czy radio CB będzie odbierać z anteną w bagażniku? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.093 seconds

elektroda.pl temat RSS