Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?
Author
Message
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#1 Post from the author of the topic 10 Nov 2006 22:15   

radio delta 6


WITAM WSZYSTKICH.

ZAKUPIŁEM W NIEMCZECH NA EBAY RADIO DELTA 6 DO VW GOLFA 4 ROCZNIK 2003 .
JESZCZE JE NIE OTRZYMAŁEM
CZY BEDZIE PASOWAĆ , OD RAZU DO KOSTEK , CZY TRZEBA COS DOKUPIC .
JAK SIĘ WBIJA COD DO TEGO RADIA .
PYTAM BO JESTEM LAJKIEM W TYCH SPRAWACH.
CZY KTOS BY BYŁ TAK URZEJMY I WYSŁAŁ MI INSRTUKCJĘ DELTY 6 - PO POLSKU !!!!!!!!!! PLIS !!!!

CZEKAM NA ODPOWIEDZI..
mariusz.kaminski2(malpa)neostrada.pl
Very Happy[/b][/b]

Attachments: To view the material on this forum you must be logged in.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Nov 2006 22:15   





Back to top
   
rybeh
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 26 Oct 2004
Posts: 610
Location: Zielona Gora

Post#2 10 Nov 2006 22:32   

Re: radio delta 6


Porównaj to co masz w aucie z tym co w linku :
http://www.erta.ru/base/vw/Delta.shtml

Helpful message? + -

Back to top
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#3 Post from the author of the topic 10 Nov 2006 22:55   

Re: radio delta 6


ok dzieki

Proszę pisać bez CapsLocka ! <SławeK>

Helpful message? + -

Back to top
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#4 Post from the author of the topic 11 Nov 2006 10:40   

Re: radio delta 6


czy moze ktoś ma , instrukcje po polsku !!!
kamaciech

Proponuję przeczytać uważnie Regulamin forum i opisy działów! Bo tak dalej nie pozwolę pisać. <SławeK>

Helpful message? + -

Back to top
   
zibijak
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 21
Location: Gdańsk

Post#5 17 Nov 2006 21:02helpful post - solution   

Re: radio delta 6


Witam..
A co poradzicie jeżeli chodzi o CAN w radyjku DELTA 6. Ja radyjko kupiłem kilka dni temu i teraz dowiedziałem się że są tan specjalne wyścia zwane CAN+ CAN-. Wadą radyjka zaczyna robić się to że podobno po godzinie radyjko samo się wyłącza.. Oczywiście można włączyć je znowu ale może ktoś wie co począć z tym fantem.. Dodam że radyjko będzie grało w Seacie Ibiza rocz 2003..
Pozdrawiam..

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Nov 2006 21:02helpful post - solution   





Back to top
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#6 Post from the author of the topic 17 Nov 2006 21:44   

Re: radio delta 6


podobno pomoze jak kupisz emulator szyny can cena 350-400zł , tyle co radyjko

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Nov 2006 21:44   





Back to top
   
zibijak
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 21
Location: Gdańsk

Post#7 17 Nov 2006 21:54   

Re: radio delta 6


Dokładnie tyle samo Smile ..
Ale podobno koleś (czytałem tutaj na forum) podłączył w Fabii do przewodu "k" (nie wiem o co chodzi Smile ) can i pomogło.. Ale czy to wogóle jest możliwe?? Może u mnie w Ibizie będzie cos podobnego..

Helpful message? + -

Back to top
   
Nawigator
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 1938
Location: Ostrowiec Św.

Post#8 19 Nov 2006 02:46   

Re: radio delta 6


Szyna K i Can to 2 całkiem różne magistrale. Połączyć koles mogł ale jak czegos nie zjarał to na pewno mu nie pomogło a na pewno zablokowało sygnały na magistrali. Nie słuchaj frustratów.
Pozdr. N.

Helpful message? + -

Back to top
   
Marek333
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 16 Jun 2004
Posts: 30
Location: Mazowiecka

Post#9 19 Nov 2006 08:58helpful post - solution   

Re: radio delta 6


Panowie takie radyjko podłączałem u siebie w Skodzie Fabii i chodzi tak jak powinno.
Radyjko podłączone jest tylko 5 przewodami +12 , podtrzymanie pamięci , masa i CAN + i - .
Pierwsze trzy to proste , natomiast CAN podłączamy pod Can Komfortu ( jest kilka szyn CAN w samochodzie , CAN obsługi silnika , diagnostyczne , komfortu )
Przy próbie podłączenia do Can diagnostycznego tego które występuje w złaczu diagnostycznym obok linii K radyjko nie komunikuje się z samochodem. Zamiana przewodów Can ( plus z minusem) skutkuje tylko brakiem komunikacji natomiast nie uszkadza radyjka. Poprawnie podłączone radyjko ma regulowane podświetlanie , wyłącza i włącza się kluczykiem i jest widziane w komputerze samochodu.
Jedyne czego jeszcze nie znalazłem ( a może tego nie ma) to jak ustawić podświetlanie wyświetlacza aby było nie zależne od oświetlenia samochodu , i świeciło zawsze jak jest włączone radio a nie tylko przy włączonym oświetleniu samochodu
Zainteresowanym mogę podesłać schemat , ale tylko do Fabii innymi samochodami się nie interesowałem.

Dodano po 51 [minuty]:

zibijak wrote:
Dokładnie tyle samo Smile ..
Ale podobno koleś (czytałem tutaj na forum) podłączył w Fabii do przewodu "k" (nie wiem o co chodzi Smile ) can i pomogło.. Ale czy to wogóle jest możliwe?? Może u mnie w Ibizie będzie cos podobnego..


Trzeba czytać dokładnie napisałem:
Chciałbym podłączyć prawidłowo radio VW Delta 6 do instalacji w Skodzie Fabi , konkretnie chodzi mi o sygnały can.
Standardowo we wtyczce w samochodzie mam linie k , czy można ją wykorzystać czy muszą być koniecznie can+ i can -

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Nov 2006 08:58helpful post - solution   





Back to top
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#10 Post from the author of the topic 19 Nov 2006 10:01   

Re: radio delta 6


witaj marek 333.
skoro mozesz to , prześlij mi ten schemat podłaczenia ,będę bardzo wdzieczny . skoda i vw golf to jedna grupa .
podaję e-meila mariusz.kaminski2(malpa)neostrada.pl

pozdrawiam kamaciech

Helpful message? + -

Back to top
   
darojaro
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 16 Nov 2006
Posts: 19
Location: Szczecin

Post#11 20 Nov 2006 12:54   

Re: radio delta 6


A ja tez mam pytanie jeśli mam radio BETA i przy przyspieszaniu podgłaśnia się a przy zwalnianiu ścisza to czy przy zmianie DELTA 6 będę potrzebował coś zmienić przy podłączeniu? Chciałbym wymienić na DELTĘ 6.
Auto to vw bora 2001 rok

Helpful message? + -

Back to top
   
KAMACIECH
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 10 Nov 2006
Posts: 9
Location: ciechocinek

Post#12 Post from the author of the topic 21 Nov 2006 21:59   

Re: radio delta 6


dzieki marek 333. o to mi chodziło.jak juz pisałem dałem pyle punktów ile mogłem ,
jak byś coś wiedzisał , o włanczaniu światła w radyjku , to proszę napisz. poza tym wszystko ok .Very Happy

Dodano po 5 [minuty]:

darojaro, tak jak juz pisali na tym forum , mozna to zrobić , podłanczając do CAN .
ja tak zrobiłem , i chodzi ok. nie podświetla tylko radyjka .
trzeba właczyć światla !!!
kamaciech:D

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Car Radio Service -> Radio delta 6. VW Golf 4. Czy radio będzie pasować?
Page 1 of 1
Similar topics
Radio z Laguna 2 czy będzie pasować w Lagunie 1? (1)
Jak odblokować radio Delta VW Golf IV (2)
kolor wyprowadzeń CAN - VW Golf IV - radio Delta 6 (3)
Radio delta VW Golf IV Czym zatwierdzić kod (1)
Delta 6 - org radio VW - radio nie stroi. (3)
VW Golf Radio Beta zakodowane radio po wylaczeniu stacyjki (7)
Czy będzie działać 2SC2078 NA 75?, CB radio, końcówka (5)
CB radio z USA - czy będzie działać w Polsce? (18)
Radio z USA czy będzie działać w kraju . (5)
Onwa turbo. Czy to radio będzie działało? (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl topic RSS feed