Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000
Autor
Wiadomość
snooki
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 216
Miasto: Wawa

Post#1 Post autora tematu 14 Lis 2006 03:58   

Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Witam, otóz kupiłem laptopa ale nei było w nim zadnej płytki instalacyjnej ani nic innego...tylko po uruchomieniu kompa zaczeła sie odrazu instalacja z HDD. Jak zapisać ten cały system na jakiś krązek ? bo cche podzielic go na partycje a teraz stanadardowo 80 GB ma podzielone na dwie partycje jedna co ma troche ponad 7 Gb na odzyskiwanie systemu a treszta to C:/ pytanie nie jest bez przyczyny bo wiem ze mozna by powiedzięc co to za problem jeszcze raz wgrac winde od nowa ...z tym ze tu jest jakies firmowe oprogramowanie HP ...np BT, oprogramowanie do kamery, do zdjec, do sieci bezprzewodowej WIFI ... jak wgram czysty windows to jzu tego oprogrmowanai HP nie bedzie tak samo jest program multimedialny specjalnie wgrany ze obsługiwą cgo mozna pilotem ....jak zrobie format to wszystko zniknie. Moze ktoś miał juz do czynienia z takim czyms ...bo myslalem ze normalnei dadzą jakieś płytki z oprogramowaniem i poprostu jak coś sie stanei to sobie od now awgram a to gxdzies musi na HDD siedziec tylko nie wiem gdzie :( i najlepiej by było obraz płyty zrobić ? czy jak ?
Powrót do góry
   
Wilku8
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 27 Maj 2003
Posty: 29
Miasto: Sieradz

Post#2 14 Lis 2006 11:16   

Re: oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Tu są wszystkie sterowniki do laptopa dv6000:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&lang=en&dlc=en&product=1842155#
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2006 11:16   





Powrót do góry
   
Jose11
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 364

Post#3 14 Lis 2006 12:19   

Re: oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Witam!
Narzędziem "Backup and Recovery" nagrasz całe oprogramowanie na płyty CD lub DVD.
W instrukcji obsługi laptopa jest dokładnie opisane jak to zrobić.
Powrót do góry
   
snooki
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 216
Miasto: Wawa

Post#4 Post autora tematu 14 Lis 2006 13:35   

Re: oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Jose11 napisał:
Witam!
Narzędziem "Backup and Recovery" nagrasz całe oprogramowanie na płyty CD lub DVD.
W instrukcji obsługi laptopa jest dokładnie opisane jak to zrobić.

jak zgram na płyty to bede mogł potem wgrać swojego windowsa z CD a potem robić nakłdke z tego co zgrałem z laptopa ?
--------------------
14 Lis 2006 19:52
Jose11 napisał:
Narzędziem "Backup and Recovery" nagrasz całe oprogramowanie na płyty CD lub DVD

a czy niebedzie tak ze jak zrobie format i podziele potem na partycje to przy probie wgrania tego oprogramowania z tych płyt utworzy mi znowu takie same partycje tzn główna c:/ i drugą d: do odzyskiwania systemu ?
Moderowano przez TONI_2003:
Post został scalony !

Powrót do góry
   
Jose11
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 364

Post#5 14 Lis 2006 21:19   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Z nagranej płyty wszystko się zainstaluje tak samo jak to miało miejsce z HDD.
Przed zainstalowaniem program prawdopodobnie sformatuje dysk C.
Tak było z laptopem Acera.
Backup nagraj na płytę DVD bo na CD to musisz na kilku.
Powrót do góry
   
snooki
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 216
Miasto: Wawa

Post#6 Post autora tematu 15 Lis 2006 00:29   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Jose11 napisał:
Z nagranej płyty wszystko się zainstaluje tak samo jak to miało miejsce z HDD.
Przed zainstalowaniem program prawdopodobnie sformatuje dysk C.
Tak było z laptopem Acera.
Backup nagraj na płytę DVD bo na CD to musisz na kilku.


Zalezy mi na tym zeby podzielić HDD na takie partycje jak ja chce np 80gb na np 2x30 i jedna ok 10 ... czytałem gdzies na forum ze ktoś tez podzielił na partycje i potem wgrał wlasnie backup i partycje zostały takie jak były od nowości. Stad moje pytanie
Powrót do góry
   
hrabia_Z
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Cze 2003
Posty: 48
Miasto: Łódź

Post#7 15 Lis 2006 11:44   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


snooki napisał:
Jose11 napisał:
Z nagranej płyty wszystko się zainstaluje tak samo jak to miało miejsce z HDD.
Przed zainstalowaniem program prawdopodobnie sformatuje dysk C.
Tak było z laptopem Acera.
Backup nagraj na płytę DVD bo na CD to musisz na kilku.


Zalezy mi na tym zeby podzielić HDD na takie partycje jak ja chce np 80gb na np 2x30 i jedna ok 10 ... czytałem gdzies na forum ze ktoś tez podzielił na partycje i potem wgrał wlasnie backup i partycje zostały takie jak były od nowości. Stad moje pytanie

Recovery zajmuje 3 płyty DVD. Backup skasuje wszystkie partycje i ustawi takie jakie były fabrycznie. Też z tym problemem walczę :(.
Powrót do góry
   
snooki
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 216
Miasto: Wawa

Post#8 Post autora tematu 15 Lis 2006 15:58   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


hrabia_Z napisał:
Recovery zajmuje 3 płyty DVD. Backup skasuje wszystkie partycje i ustawi takie jakie były fabrycznie. Też z tym problemem walczę :(.


mi zmiesciło sie na 2 DVD. Na pewno musi być jakies rozwiązanie tego :( Bo moge wgrac normalnie windowsa z płyty, ale nie chce tracic tych programów ktre sa standardowe od HP do np kamery, quick tima, wifi i innych ktorych normalnie nei wgram z płyty windowsa
Powrót do góry
   
typo2000
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 23 Lis 2006
Posty: 23
Miasto: lublin

Post#9 23 Lis 2006 19:40   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


WITAM
Generalnie mam przed soba notebooka dv 6000 i powiem wam szczerze ze wszyscy macie racje ... hihi tzn. recovery dvd to 2 plytki ..teraz jesli chodzi o podzilenie hdd na czesci.... co do urzycia orginalnego (lub nie ) windowsa prof albo home - NIE DA RADY nie bedzie wykrwal dysku twardego ... co do partytion-magic ver 8.0 tez nie daje rady ... soft producenta nie pozwala na zmiane wygladu partycji .. qcze naprawde namotali ... jesli ktos znalazl soft ktorym dal sobie rade z podzieleniem hdd prosze o kontakt .. ja postaram sie zadzwonic do przedstawiciela hp ,,moze on wie jak to zrobic ... choc watpie ;] AVE !
Powrót do góry
   
hrabia_Z
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Cze 2003
Posty: 48
Miasto: Łódź

Post#10 23 Lis 2006 20:59   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Partition Magic nie daje rady- fakt. Testowałem Acronisa i tu udało mi się zrobić partycję po zainstalowaniu Windowsa.
Powrót do góry
   
Lord_studio
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 06 Lis 2005
Posty: 5
Miasto: Kraków

Post#11 22 Gru 2006 19:25   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Da się zmienić partycję. Ja walczyłem z HP dv2000.Najpierw usunąłem sobie z systemu kilka niepotrzebnych mi programów z tych, co były od nowości i próbowałem wywalić partycję D (recovery) po wcześniejszym zrobieniu recovery dvd (2 sztuki). Udało się wywalić ją, ale już nic nie mogłem zmienić z partycją systemową, którą chciałem zmniejszyć na rzecz przyszłej rozszerzonej. Po wielu próbach postanowiłem odtworzyć system z płyt i bez żadnej ingerencji w to, co zainstalowało się Partition Magic'iem wywaliłem ponownie (automatycznie) utworzoną partycję D "recovery", następnie zmniejszyłem partycję główną i utworzyłem rozszerzoną, którą zaś podzieliłem na dwie mniejsze. Dzięki czemu uzyskałem 15 GB na system i dwie na dane (nie pamiętam już wielkości). I dopiero wtedy zacząłem usuwać niepotrzebne mi programy, jakie dostałem z laptopem.
Wiem jednak, że gdy będę chciał odtworzyć od nowa system z "recovery DVD" to przywróci mi stan fabryczny dysku. Partycje i cała reszta będzie taka jak przy zakupie kompa.
Myślałem kiedyś żeby zrobić Ghost'em kopie partycji systemowej od razu po zainstalowaniu systemy i przerobieniu partycji po swojemu, ale to przy następnej okazji robienia systemu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Gru 2006 19:25   





Powrót do góry
   
snooki
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 19 Gru 2003
Posty: 216
Miasto: Wawa

Post#12 Post autora tematu 14 Lut 2007 17:24   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Problem lezał w tym zeby było SATA na disatyle :) nastepnie po podzieleniu na partycje i wgraniu windowsa nalezało spowrotem w ustawieniach biosa zmienić SATa na enable
Powrót do góry
   
leonim
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 27
Miasto: Biała Podlaska

Post#13 26 Cze 2007 16:13   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Mi się udało podzielić partycję Partition Magic 8.0 na hp Pavilion dv6000.System bootowałem z płyty BartPE( to taki okrojony Xp na 1 płycie CD z paroma programami, m.inn. PARTITION MAGIC 8.0).Najpierw skasowałem partycje recovery, a potem stworzyłem 2 partycję z wolnego miejsca z C.Nie mogę tylko ściągnąć sterów ze strony HP.Po prostu się nie otwiera.
Powrót do góry
   
bagira039
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 8
Miasto: Warmia i Mazury

Post#14 26 Cze 2007 16:14   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


W tej sprawie pisałem do HP i dowiedziałem się ,że mam do wyboru albo to co na recovery albo powinienem radzić sobie sam .
Sformatowałem dysk , zapuściłem WIN_XP oryginał z płytki, stery z sieci i niestety całe oprogramowanie dostarczone przez HP poszło w b.......
Powrót do góry
   
forttres
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Paź 2006
Posty: 151
Miasto: Dębica

Post#15 28 Lip 2007 23:53   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


witam mam tego samego laptopa na którym odpaliłem windows xp z tym ze doszedłem do polowy ze sterownikami brakuje mi sterów do karty graficznej, karty sieciowej oraz jeszcze kilku .


proszę o pomoc w znalezieniu tych sterów proszę o zamieszczanie linków ze sterownikami dodam ze sterowniki ze strony hp które hp podaje do karty graficznej nie pasują otóż jest to karta graficzna intel gma 950

Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

to tak dodam ze brakuje mi sterów w menadzer plików pokazuje ze brak

kontroler Ethernet
kontroler magistrali zarządzania systemami
kontroler sieci
urządzenia modemowe na magistrali high definition audio


proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Lip 2007 23:53   





Powrót do góry
   
bagira039
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Mar 2007
Posty: 8
Miasto: Warmia i Mazury

Post#16 05 Sie 2007 13:32   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Witam!
sprawa wygląda nieciekawie , mimo zapewnień HP o pomocy i aktualizacji sterów jak uwalisz swoją partycję RECOVERY albo kupisz lapka za granicą lub bez systemu no albo zmienisz system we własnym zakresie to niestety radzisz sobie sam i jak na HP nic nie znajdziesz to szukasz w sieci po nazwach konkretnej częśći, Bynajmniej ja tak zrobiłem ale i to nie pomogło.
Wgrałem do lapka program EVEREST Home Edition i on mi częściowo pokazał czego powinienem szukać. Pokazuje konfigurację i zestawienie kompa. A propo bardzo przydatny przy zakupie komputerów jeżeli podejżewasz sprzedawcę o nie uczciwość.

Dodano po 42 [sekundy]:

Moja sprawa zakończyła się inaczej, odniosłem lapka do znajomego sprzedającego HP i on mi odtworzył moją partycję czy skopiował z nowego lapka. Naprawdę nie wiem i nie chce wiedzieć jak to zrobiono i czy to było legalne, ale tylko tak znowu zacząl normalnie pracować.
Powrót do góry
   
hrabia_Z
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Cze 2003
Posty: 48
Miasto: Łódź

Post#17 05 Sie 2007 22:30   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Może żle myśle po 12h pracy-czy ten link nie załatwia sprawy?
http://h20180.www2.hp.com/apps/Lookup?h_lang=pl&h_cc=pl&cc=pl&h_page=hpcom&lang=pl&h_client=S-A-R2287-1&h_pagetype=s-002&h_query=dv6000
Powrót do góry
   
berylb
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 1
Miasto: chodzież

Post#18 12 Sie 2007 20:11   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


ludzie podzielenie partycji jest bajecznie proste jezeli zakupiliscie kompa hp pavilon z vista nie potrzebujecie zadnych particion magik i bez kombinacji podzielic idzie dysk na partycje wpiszcie w pomocy slowo partycja i jest wbudowany program do dzielenia dysku na zywca zajmuje to 15min tak jak mi wiec zycze wszystkim powodzenia zaskakuje mnie ten system i jeszcze dlugo bedzie to robil ;)
Powrót do góry
   
slomap
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Wrz 2007
Posty: 1

Post#19 13 Wrz 2007 22:30   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Witam !

Mam laptopa HP dv6000 i jak chce wgrac XP to pokazuje brak dyskow. Widzialem odpowiedzi wyzej ale u mnie w biosie nie ma zadnej opcji zwiazanej z SATA, jesli ktos bedzie na tyle uprzejmy to niech mi pozmoze. Prosze o pozostawienie odpowiedzi na forum lub podeslanie jej na gg 1000984

pozdrawiam

Wgralem sterownik do saty i przy instalacji nacisnalem F6 zeby z floppy dodac sterownik do saty, wgralem go, instalacje dalej trwala, dysk wykrylo i moglem go formatowac ale potem sie pokazalo ze mam wlozyc intel matrix storage manager. Czy ktos moze mnie oswiecic do czego to sluzy ?
Powrót do góry
   
hyhy
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 1
Miasto: Warszawa

Post#20 21 Wrz 2007 10:38   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


w biosie wylacz sata raid

troche to inaczej sie nazywa ale mozna to wylaczyc, mialem taki sam problem

Szukaj raid w biosie , a znajdziesz
Powrót do góry
   
norbi45
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 1803

Post#21 05 Paź 2007 11:22   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Da się do tego pawiliona 6000 poprostu dograć winXP i mieć do wyboru te dwa systemy?
Powrót do góry
   
gicek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 3
Miasto: łódź

Post#22 27 Paź 2007 00:24   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


czy wam sie też system uruchamia bardzo długo??
Szlak mnie trafia jak sie on odpala. Miałem wczesniej Acer aspire 3000 z Xp i owiele szybciej chodził.
Co zrobić by szybciej odpalał sie tem komp.
Dzieki za info.
Powrót do góry
   
norbi45
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 1803

Post#23 27 Paź 2007 09:28   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Dlatego właśnie chciałem wgrać winXP, bo na viście, która jest instalowana przez HP ten notebook działa jak by był to komputer z procesorem 500MHz, 128MB ramu i wgranym XP.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Paź 2007 09:28   





Powrót do góry
   
gicek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 3
Miasto: łódź

Post#24 27 Paź 2007 13:49   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


I tutaj masz słuszna rację. Wywalę Vistę i wgram Xp. na stacionarnym mam Vistę i wszytko jest ok.Dzięku za info.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
tosciq
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Wrz 2007
Posty: 7
Miasto: krakow

Post#25 01 Lis 2007 12:29   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


witam mam lap[topa hp pavilona dv 6510ew i mam z nim ytaki problem ze czasmi niemoge go wlaczyc gdyz cos sie dzieje z przyciskiem on of komputer byl w serwisie ale tam powiedzieli ze dziala a ja czasem niemoge go wlaczyc moze komus sie tak dzilao i sobie poradzil z tym problemem ??? z gory dziki za jakiekolwiek info
Powrót do góry
   
rafalek9999
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 16 Lis 2007
Posty: 1
Miasto: wawa

Post#26 16 Lis 2007 11:37   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


witam, ja również posiadam ten problem wynikajacy z posiadania laptopa hp
napisze teraz o tym czego udało mi sie dokonac, chociaz nie znalazłem rozwiazania problemu

po pierwsze:
nie ma problemu z utworzeniem wielu partycji w laptopach HP posiadajacych system VISTA>>
USTAWIENIA=>PANEL STEROWANIA=> NARZEDZIA ADMINISTRACYJNE=>ZARZADZANIE KOMPUTEREM=>ZARZADZANIE DYSKAM
Przechodzimy w ten sposób do zakładki z interfejsem do zarzadzania powierzchnia dysku, gdzie mozna tworzyc dzielic usuwac i formatowac partycje,

w moim hp 6000 w którym mam dysk 160gb, po zainstalowaniu visty i odjeciu powierzchni na partycje recovery zostaje okolo 140gb,

chciałbym ta powierzchnie podzielic tak aby zostawic jeszcze z 10gb na system, 30gb na gry i programy i ze dwie partycje po 50gb na DANE.

i tu jest pierwszy problem gdyz z glównej partycji ktora ma 140gb moge wydzielic jedynie 56gb na nowe partycje, i tu dodam ze robilem wszystko aby to zmienic, defragmentowalem dysk diskeeperem w dosie tak aby nawet pliki systemowe zostały zdefragmentowane i przeniesione do kupy na jedno miejsce na dysku, odnioslo to pewien skutek aczkolwiek i tak nie da sie wydzielic partycji wiekszej nic 56gb, i jest to jakas wartosc graniczna nieuzalezniona od danych na dysku, gdyz wystapila równierz po jego formacie z recovery.

mozna wiec uznac ze dobrze, z braku laku i kit dobry, wiec tworze sobie ta druga partycje 56GB na ktora w przyszłosci bede zgrywał wazne dane oraz takie dane które relatywnie obciazaja partycje systemowa (duze pliki takie jak filmy). Problem jednak pojawi sie gdy bede chciał w koncu przeinstalowac system, gdyz zajefajny moduł hp podczas opreracji recovery usunie wszystkie utworzone przeze mnie partycje i ustanowi swoj stary porządek z poartucja systemowa 150GB (kurde ale to jest WYDAJNY POMYSł cóz komputer znów jest osobisty)

reasumujac, wszytkie wazne dane pujda sie je..ć

wniosek z tego taki ze oczywiscie da sie utworzyc dodatkowe partycje, jednak ich obszar moze byc nieproporcjoonalnie do wielkosci dysku zanizony, i operacja ta moze słuzyc jedynie poprawieniu w pewnym stopniu wydajnosci systemu, ale nie ochronie danych przetrzymywanych na tych prartycjach poniewaz zostana one skasowane przy nastepnej probie przeintsalowania systemu

jesli chodzi o zabawe z pratition magic to wiele bym sie nie spodziewal poniewaz prawdopodobnie program ten nie wykryje dysku

Nasuwa mi sie jednak pewne radykalne rozwiazanie, jakim jest calkowity format dysky z poziomu dosu (po wczesniejszym utworzeniu plyt recovery).
Na tak sformatowanym dysku instalujemy zdobyty w jakikolwiek sposób system operacyjny na ktrory licencje dostalismy razem z komputerem (naogół vista lub XP)

intsalujemy taki system i wprowadzamy klucz z nakleiki na laptopie (jak wiadomo nie ma pirackich windowsów sa tylko pirackie klucze braki licencji, chodzi o to ze nawet jak bedziesz instalowal sciagnietego z netu pirackiego windowsa, to jesli do instalacji uzyjesz klucza który masz na naklejce na swoim komputerze to ten system tak naprawde nie bedzie piratem)

Takie rozwiazanie stwarza nam mozliwosc dowolnego tworzenia partycji na komputerze.
wady, sterowniki oczywiscie nie zainstaluja sie automatycznie, trzeba bedzie posciagac z netu
utrata gwarancji, pewnie nastapi, ale w razie potrzeby oddania komputera do serwisu wystarczy uzyc płytek recovery ktore wczesniej wypalilismy z systemu, i na komputerze wszystko bedzie po staremu

takie sa moje pomysły, próbujecie na wlasna odpowiedzialnosc, ale jestem dobrej mysli,
Powrót do góry
   
Astrix2
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 09 Wrz 2007
Posty: 18
Miasto: Katowice

Post#27 02 Lut 2008 21:05   

Re: oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Jose11 napisał:
Witam!
Narzędziem "Backup and Recovery" nagrasz całe oprogramowanie na płyty CD lub DVD.
W instrukcji obsługi laptopa jest dokładnie opisane jak to zrobić.


kupilem laptopa bez instrukcji potrzebuje porady jak zrobic backup and recovery krok po kroku moja wiedza jest zbyt mala prosze o pomoc
Powrót do góry
   
ToJurek
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 227
Miasto: Stalowa Wola

Post#28 23 Lis 2008 03:42   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


U mnie po instalacji WinXP na HP Pavilion dv6000 pozostalo do zainstalowania w menadzerze :

PCI Device

PCI Device

Nieznane urzadzenie

USB Device { tu sadze,ze uzylem WinXP-1 DODATEK i z tad problem }

Czego tu szukac,zeby to poprawic ?
Powrót do góry
   
szczepan29
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 263

Post#29 23 Lis 2008 13:27   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Jeśli nie znamy nawet nazwy urządzenia to musimy zidentyfikować je po numerze Vendor id, robimy tak:
Przejdź do menadżera urządzeń i kliknij prawym przyciskiem myszki na nieznanym urządzeniu, wybierz właściwości, następnie przejdź do zakładki szczegóły i podaj identyfikator sprzętu.
wygląda to mnie więcej tak:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1462745A&REV_1000\4&25AEE446&0&0001
Na tej podstawie postaram się odnaleźć odpowiednie sterowniki do urządzeń, ewentualnie spróbuj odnaleźć sam (należy podać ven oraz dev)
http://www.pcidatabase.com/
Powrót do góry
   
MarekPPN
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Cze 2004
Posty: 3511
Miasto: Jastrzębie-Zdrój

Post#30 23 Lis 2008 16:08   

Re: Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000


Ja w swoim dv6780ew kopię zapasową mogę zrobić tylko raz i ją zrobiłem.
Przed pierwszym startem system instalował się wraz ze sterownikami od razu.

Kopię zapasową można zrobić za pomocą programu Recovery Disc Creation.

Ja osobiście później usunąłem dane z partycji odzyskiwania i mam teraz problem z "dołączeniem" tej partycji do partycji systemowej.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Oprogramowanie Laptopa HP Pavilion dv6000
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Problem ze sterownikami do laptopa HP pavilion dv6000 (1)
Problem ze sterownikami do Laptopa Hp pavilion dv6000 Windows 7 (11)
HP Pavilion dv6000 - HP Pavilion dv6000 (dv6705ew-KM016EA) - Brak sterowników ka (7)
Hp pavilion dv6000 - Laptop Hp pavilion dv6000 problem z dyskiem (27)
hp pavilion dv6000 - Hp Pavilion dv6000 wifi nie reaguje. (5)
[Sprzedam] Części do laptopa HP Pavilion serja DV6000 DV6100 DV6200 DV6300 (9)
[Sprzedam] Sprzedam Laptopa HP PAVILION DV6000 wraz z całym zestawem (1)
HP Pavilion dv6000 - HP Pavilion dv 6000 - Brak i trzeszczenie dźwięku (1)
HP Pavilion DV6000 - HP pavilion czarny ekran (11)
HP DV6000 - przerzucenie dysku z laptopa do laptopa (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.192 seconds

elektroda.pl temat RSS