Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp
Autor
Wiadomość
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#1 Post autora tematu 19 Lis 2006 01:04   

Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Witam wszystkich,

od pewnego czasu pojawił mi się problem polegający na zamianie liter edytowanych przez komputer. Np: zamiast litery "Z" pojawia sie litera "Y" i tp. problem ten nie dotyczy wszystkich aplikacji a dokładniej dotyczy nakładki na outlooka o nazwie "INCREDIMAIL". Po zainstalowaniu wszystko było OK i nagle się s....o :)

bardzo proszę o pomoc.

PS: Udało mi się raz zmusić kompa do poprawnego pisania włączając klawiaturę ekranową, ale problem powraca zawsze po włączeniu aplikacji.

Mam na kompie WIN XP profesional

pozdrawiam
Andu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2006 01:04   





Powrót do góry
   
Kobra
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 05 Mar 2003
Posty: 232
Miasto: Otwock

Post#2 19 Lis 2006 01:08   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Witam
A jak masz ustawioną klawiaturę
Powinno być polski programisty
Pozdro
Powrót do góry
   
ponczek123
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 8
Miasto: Wołomin

Post#3 19 Lis 2006 01:10   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


witam
zmien język klawiatury na polski programisty powinno pomóc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2006 01:10   





Powrót do góry
   
Andu
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 63
Miasto: Gliwice

Post#4 Post autora tematu 19 Lis 2006 14:01   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Dzięki za podpowiedzi, ale ja nie mam pojęcia jak to się robi :) Pamietajcie że klawiatura działa poprawnie z innymi aplikacjami i że na początku po zainstalowaniu tej poczty też było OK. Nagle sie zmieniło :(

Pozdrawiam Andu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2006 14:01   





Powrót do góry
   
maciek_slon
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 01 Mar 2006
Posty: 984
Miasto: Warszawa

Post#5 19 Lis 2006 14:14   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Doraźnym rozwiązaniem może być naciśnięcie kombinacji lewy alt + szhift w momencie kiedy klawiatura zacznie wariować, to przełączy nam ustawienie klawiatury na inne. Jak za pierwszym razem nie zadziała - nacisnąć jeszcze raz. Ale tak jak mówię - to rozwiązanie doraźne - usuwa skutki a nie przyczynę problemu.
Powrót do góry
   
mcoola
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 442
Miasto: Siemiatycze/Bielsk. Podl.

Post#6 19 Lis 2006 14:32   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


W panelu sterowania -> opcje regionalne i językowe ->[fiszka] języki -> [usługi tekstowe i języki] szczeguły -> ustaw [polski programisty -> ustawienia klawiszy -> przełącz miedzy językami ->zmien sekwencje klawiszy i odznacz te 2 opcje i gotowe
pzdr
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2006 14:32   





Powrót do góry
   
Artee18
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 671
Miasto: Częstochowa

Post#7 19 Lis 2006 14:41   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


Ctrl+shift
Powrót do góry
   
piooo
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 30 Lis 2003
Posty: 1036
Miasto: Beskidy

Post#8 19 Lis 2006 17:12   

Re: Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp


klawiatura najprawdopodobniej jest ustawiona prawidłowo , a problem wynika z tej zainstalowanej nakładki , spotkałem się już z czymś takim , jedynym rozwiązaniem było poprostu odinstalowanie tej nakładki, pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Komputer zamiast "Z" pisze "Y: itp
Strona 1 z 1
Podobne tematy
acer aspire 5336 nie działa przycisk "wyłacz", "wyloguj" itp (6)
Acer Aspire 3690 - Nie "widzi" zewn. dysku w "mój komputer" (2)
"Moje dokumenty" znikneły z "Mój Komputer" jak Przywrócić (15)
Komputer mi "świszczy", "cyka" przy zmianach obrazu itd. (2)
Skrót klawiszowy "alt-c" nie pisze mi literki &quo (2)
Zamiast zliczać pamięć to stoi w miejscu i pisze "Memor (21)
Na monitorze pisze "No input signal" (8)
Problem z klawiaturą, zamiast "S" wyskakuje " (3)
WD 2,5" - Wysokie "Start/Stop Count"+"Load/Unload Cycle" (16)
Błędy Windows np. "błąd odczytu dysku" itp. BSOD (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS