Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> E-mail czy można jakoś to sprawdzić
Autor
Wiadomość
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 21 Lis 2006 11:39   

E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Gość kupił ode mnie przedmiot na aukcji, wysyłam emaile do niego po zakończeniu aukcji a on mi mówi że jeszcze żaden email z moim numerem konta do niego nie doszedł - wydaje mi sie że ściemnia - jak sprawdzic czy te emaile doszły do jego skrzynki pocztowej??? on ma poczte na @wp.pl a ja mam na @vp.pl
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2006 11:39   





Powrót do góry
   
Paweł007
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 682

Post#2 21 Lis 2006 11:43pomocny post - solucja   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


No domyslam się że allegro. Ja ostatnio wysyłałem z allegro do kolesia emaila i potem wysłałęm 2 i 3 i potem powiedział mi ze ten 1 niedoszedł a w tej sytuacji co pisałem nienaręke bylo by mu klamać więc taka opcja jest
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2006 11:43pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
SPEAKERS_XP
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 502
Miasto: Gdańsk Przymorze

Post#3 21 Lis 2006 11:45   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Niestety na maile w wp.pl bardzo czesto nie dochodza rozne maile, z roznych domen....trudno powiedziec dlaczego...prawdopodobnie poczta wp ma dosc agresywnie ustawionego na stale antyspama...Lepiej nich Ci poda jakis alternatywny adres...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2006 11:45   





Powrót do góry
   
dedopl
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 869
Miasto: New Sącz

Post#4 21 Lis 2006 11:46pomocny post - solucja   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Podczas wysyłania, możesz nadać wiadomości raport np
potwierdzenie odbioru,potwierdzenie przeczytania,
ale po fakcie to juz sprawa sporna, skoro nie doszedł ci mail z błędnym adresem odbiorcy lub coś w tym stylu, to mail powinien dojść.
ja też parę razy spotkałem się z takim ściemnianiem, i lekarstwem na to jest
ustawienie w powiadomieniach o wygranej ukcji (nr konta ile ma zapłacić itp. )które są automatycznie przez allegro wysyłane wygrywającemu po wygranej aukcji.
lub w stronie "o mnie" i w opisie aukcji podać nr konta bankowego. i po kłopocie nie ma się jak wymigać że coś nie dostał...
Powrót do góry
   
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 21 Lis 2006 12:14   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


tak, chodzi o allegro, mam w ustawieniach wszystko poustawiane - nr konta i moje dane oraz wszelkie informacje są tam zawarte i wysyłane automatycznie po zakończeniu aukcji do kupującego ale mimo to gość twierdzi że nic nie dostał - czyli raczej znów nadziałem sie na debila który jaja sobie robi a najgorsze jest w tym wszystkim to że jak mu wystawie negatywa to on mi też wystawi a allegro nic w trej sprawie nie robi - "zasady nie ingerencji w komentarze" idiotyzm!! strata czasu i nerwów i negatyw za nic, miałem taki przyupadek ostatnio na innym koncie - jak wypełniłem formularz zwrotuy prowizji to gość im naściemniał w wyjąsnieniu że mu podałem na gg błędny nr konta bankowego, a nr jest przecież w ustawieniach allegro automatycznie wysyłany - czujecie? takia ścieme puścił i negatywa dostałem oczywiście oni nie mogą go usunąć i nawet mu konta nie zablokowali za te kłamstwa....heh...
możecie powiedzieć jak ustawić te raporty??? bo nie moge znaleźć w ustawieniach czegoś takiego
[/b]
Powrót do góry
   
dedopl
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 28 Lut 2004
Posty: 869
Miasto: New Sącz

Post#6 21 Lis 2006 12:18   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Nie wiem czy twoja poczta to obsługuje ale np
jeśli pobierasz pocztę na komputer poprzez BAT'a czy VOYAGERA, czy też inny program chodźby OUTLOOK da się w wysyłanej wiadomości dodać potwierdzenia.
***********
Ja tez parę razy spotkałem się z "jawnym debilizmem" na allegro i cierpliwie czekam tydzień potem upomnienie allegro, potem zwrot prowiziji, a na końcu komentarz odpowiedni do sytuacji, czasem jeszcze próbuje dzwonić do klienta a to przeważnie zawsze skutkuje.
Powrót do góry
   
flamer
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 201
Miasto: Warszawa

Post#7 Post autora tematu 21 Lis 2006 13:22   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


loguje sie do skrzynki pocztowej bezpośrednio z przeglądarki "Firefox", ale spróbuje którymś z tych programów odbierać poczte,
p.s. ja też oczywiście dzwonie do klienta tylko że on jest cały czas niedostępny
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2006 13:22   





Powrót do góry
   
apstynent
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Kwi 2003
Posty: 640

Post#8 21 Lis 2006 19:38   

Re: E-mail czy można jakoś to sprawdzić


Do dziś nie doszło do mnie kilka maili z wp na onet, rekordzista dotarł po 4 dniach - z datą nie taką kiedy był wysłany, ale kiedy dotarł.
Przeszedłem na gmail.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> E-mail czy można jakoś to sprawdzić
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Głowica Lexmark czy można jakoś sprawdzić ?? (3)
czy można jakoś sprawdzić czy działa gniazdo RJ45 (15)
Czy można sprawdzić z jakiego ip został wysłany mail??? (2)
gadu-gadu - czy można sprawdzić na jaki e-mail się ktoś zarejestrował? (3)
Jak sprawdzić czy adres mail istnieje/email doszedł (4)
Czy można odzyskać wiadomości e-mail? (2)
Czy można jakoś przyspieszyć internet radiowy? (2)
Tusz hp 29 vs hp 20. Czy można jakoś przystosować zamiennik? (2)
Czy switch S3105PE można jakoś skonfigurować? (3)
Usuwanie partycji E,D,F. Czy można je jakoś przywrócić? (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.092 seconds

elektroda.pl temat RSS