X

Zmywarka Ariston Li 460, chwilę pracuje, wyświetla błąd.

johness1 22 Nov 2006 17:03
  • #1 22 Nov 2006 17:03
    johness1
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Mam problem ze zmywarką Ariston Li460 Po wystartowaniu programu chwilę pracuje po czym wyświetla kod błędu sygnalizując świeceniem 2 lampek z 5, mianowicie 2 i 4 (jedna z nich to mycie normalne a druga oznaczona jest literką R). Podczas wyświetlania błędu opróżnia wodę po czym się zatrzymuje i koniec. Czy ktoś wie co to może być? Z góry dziękuję.
  • #2 22 Nov 2006 22:12
    eeban
    Specjalista AGD
    Helpful post? (0)
    sprawdź elektrozawór
  • #3 15 Jul 2012 16:00
    gizmo232
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Witam

    Mam podobny problem i nie mogę go rozwiązać. Elektrozawór puszcza wodę. Ale mam pytanie czy woda powinna szybko wpływać do zmywarki bo wydaje mi się że za wolno leci i może właśnie ten zawór jakoś blokuje wpływ wody.
    Zmywarka nabiera wodę a po chwili wylewa świecą się dwie diody 2 i 4, zmywara nie piszczy tylko mryga. Czy ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić??

    Czekam na podpowiedzi.
  • #4 17 Sep 2012 22:39
    johness1
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    Witam. Z tego co pamiętam problem z tymi diodami dotyczył zbyt wysoko podniesionego węża odpływu. Chyba chodziło o to.
  • #5 17 Aug 2016 10:39
    mix127
    Level 7  
    Helpful post? (0)
    witam
    mam podobny problem czy rozwiązałeś ten problem może jakaś podpowiedz
  Search 4 million + Products
Browse Products