Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


  Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service ->Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
drago
Level 20
Location: Bytom
Joined: 12 Sep 2002
Posts: 481
Helped: 13
Post rating: 6
drago
Level 20
Post#1 27 Nov 2006 12:39  Topic author   

Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Witam
Prosze bardzo o podanie bitów konfiguracyjnych gdyż mam same FF-y. Sprzęt działa lecz brak głosu z wszystkich zródeł .

Pozdrawiam drago

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Tedi30
Level 21
Location: WARSZAWA
Joined: 17 Jan 2006
Posts: 599
Post rating: 5
Tedi30
Level 21
Post#2 07 Dec 2006 05:00    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Mam podobny problem. Po burzy padlo zasilanie. Uruchomniłem ale mam brak wyjscia na koncówke. W słuchawkach jest OK. Prosze o te bity sprzęt :cry: stoi i nie mam skad wziąc by ewentualnie dalej szukac usterki.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bc108
Level 17
Joined: 02 Dec 2003
Posts: 325
Helped: 17
Post rating: 3
bc108
Level 17
Post#3 07 Dec 2006 19:44    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


witam.........a jakie bity odczytales ? Napiecia zasilajace stopien koncowy sa takie jak w opisie na plycie ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Tedi30
Level 21
Location: WARSZAWA
Joined: 17 Jan 2006
Posts: 599
Post rating: 5
Tedi30
Level 21
Post#4 08 Dec 2006 18:53    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Akurat własciciel mówi że nie ma płyty do tego modelu. Bity odczytałem i otworzyłemna podstawie LG-6230 ze strony elektrody.Czy mam ci wysłac bity na poczte z modelu LG-6240 które odczytalem.Panowie serwisanci podajcie jak prawidlowo idą w tym modelu-POMÓZCIE RATUJACIE HONOR NASZEJ PRACY.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drago
Level 20
Location: Bytom
Joined: 12 Sep 2002
Posts: 481
Helped: 13
Post rating: 6
drago
Level 20
Post#5 08 Dec 2006 22:27  Topic author   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Przedmówcy chodzi o opis napięć na płytce zasilacza , ja wpisałem te bity z modelu 6230 , nie miałem nigdzie głosu , ani na wyjsciach na głosniki ani na line out ( gniazda słuchawek mój sprzęt nie posiadał ) , okazało sie że niedziała jedna przetwornica , akurat ta która robi 37V na końcówki mocy , uszkodzony okazał sie opór 10ohm po stronie pierwotnej , po jego wymianie ruszyła przetwornica jak i końcówka mocy , jednak brak dzwięku na line out pozostał . Sprzęt poszedł do klienta bo taka naprawa mu wystarczyła .

pozdrawiam drago

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bc108
Level 17
Joined: 02 Dec 2003
Posts: 325
Helped: 17
Post rating: 3
bc108
Level 17
Post#6 09 Dec 2006 14:26    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


50 4c 02 ef 16 00 70 31 i reszta zera
pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Tedi30
Level 21
Location: WARSZAWA
Joined: 17 Jan 2006
Posts: 599
Post rating: 5
Tedi30
Level 21
Post#7 11 Dec 2006 21:34    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Dzięki za bitt. Mam pewnosc że to jest inna przyczyna, mianowicie jezeli napięcia na chassis odpowiadaja rzeczywistosci to mam też brak 32V ale rezystory i stabilizatory wyglądaja na ok. Czy mozna tą przetwornice uruchomnic bez obciązenia? Nie mam wglądu napiec z trafa.

Helpful post? + 0
Back to top
drago
Level 20
Location: Bytom
Joined: 12 Sep 2002
Posts: 481
Helped: 13
Post rating: 6
drago
Level 20
Post#8 11 Dec 2006 22:39  Topic author   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Masz tam dwie przetwornice , jedna która robi jedno napięcie +37V na końcówkę mocy, i druga która robi resztę napięć ; ta druga Ci rusza więc tej nie tykaj , natomiast nie rusza Ci przetwornica pierwsza , jeżeli masz 300V na scalaku , to najprawdopodobniej nie masz zasilania tego scalaka a jest ono wytwarzane przez ta drugą przetwornicę z jej trafa , sprawdz czy masz opór 10 ohm sprawny , za nim jest dioda i kondensator elektrolit , to napięcie idze na tranzystor pnp który z kolei jest sterowany przez transoptor ze strony wtórnej , jezeli masz to napięcie za tranzystorem to albo masz zwarcie na wtórnej ( koncówka mocy ) albo masz scalak z przetwornicy do wymiany .

Pozdrawiam drago

Helpful post? + 0
Back to top
Tedi30
Level 21
Location: WARSZAWA
Joined: 17 Jan 2006
Posts: 599
Post rating: 5
Tedi30
Level 21
Post#9 18 Dec 2006 05:13    

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Dzieki za podpowiedz. Akurat u mnie poszła dioda szybka FFPF10U20S. Byłem na Wolumenie w Warszawie i nie znalazłem dopiero po swietach, ale będą z nia problemy, nie mogli znalezc w katalogu odpowiednika. POZDRAWIAM I DZIEKI!
Zamykm temat.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> DVD/VCR/Cameras Service -> Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu
Page 1 of 1

Similar topics to kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu

Kino domowe LG LH-T6240 - brak reakcji (5)
kino domowe LG LH-T6240 brak fonii (1)
Kino domowe LG LH-T6240 - po burzy brak dzwieku (2)
Kino domowe LG LH-T6240 : brak reakcji świeci kontrolka zasi (3)
Kino domowe LG LH-T6240 - naprawa (7)
Kino domowe LH-T6240 nie czyta (3)
Kino domowe LG LH-T250SC - brak głosu. (10)
Kino domowe Philips LX3000D - brak głosu (7)
Kino domowe Philips HTS-3300 - brak głosu (2)
Kino domowe (DVD+VCR) LG LH-CX245Y - brak głosu (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.068 seconds