Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis -> Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu
Autor
Wiadomość
drago
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 483
Miasto: Bytom

Post#1 Post autora tematu 27 Lis 2006 13:39   

Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Witam
Prosze bardzo o podanie bitów konfiguracyjnych gdyż mam same FF-y. Sprzęt działa lecz brak głosu z wszystkich zródeł .

Pozdrawiam drago
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lis 2006 13:39   





Powrót do góry
   
Tedi30
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 586
Miasto: WARSZAWA

Post#2 07 Gru 2006 06:00   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Mam podobny problem. Po burzy padlo zasilanie. Uruchomniłem ale mam brak wyjscia na koncówke. W słuchawkach jest OK. Prosze o te bity sprzęt :cry: stoi i nie mam skad wziąc by ewentualnie dalej szukac usterki.
Powrót do góry
   
bc108
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 325

Post#3 07 Gru 2006 20:44   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


witam.........a jakie bity odczytales ? Napiecia zasilajace stopien koncowy sa takie jak w opisie na plycie ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Gru 2006 20:44   





Powrót do góry
   
Tedi30
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 586
Miasto: WARSZAWA

Post#4 08 Gru 2006 19:53   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Akurat własciciel mówi że nie ma płyty do tego modelu. Bity odczytałem i otworzyłemna podstawie LG-6230 ze strony elektrody.Czy mam ci wysłac bity na poczte z modelu LG-6240 które odczytalem.Panowie serwisanci podajcie jak prawidlowo idą w tym modelu-POMÓZCIE RATUJACIE HONOR NASZEJ PRACY.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Gru 2006 19:53   





Powrót do góry
   
drago
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 483
Miasto: Bytom

Post#5 Post autora tematu 08 Gru 2006 23:27   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Przedmówcy chodzi o opis napięć na płytce zasilacza , ja wpisałem te bity z modelu 6230 , nie miałem nigdzie głosu , ani na wyjsciach na głosniki ani na line out ( gniazda słuchawek mój sprzęt nie posiadał ) , okazało sie że niedziała jedna przetwornica , akurat ta która robi 37V na końcówki mocy , uszkodzony okazał sie opór 10ohm po stronie pierwotnej , po jego wymianie ruszyła przetwornica jak i końcówka mocy , jednak brak dzwięku na line out pozostał . Sprzęt poszedł do klienta bo taka naprawa mu wystarczyła .

pozdrawiam drago
Powrót do góry
   
bc108
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Gru 2003
Posty: 325

Post#6 09 Gru 2006 15:26   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


50 4c 02 ef 16 00 70 31 i reszta zera
pozdrawiam
Powrót do góry
   
Tedi30
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 586
Miasto: WARSZAWA

Post#7 11 Gru 2006 22:34   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Dzięki za bitt. Mam pewnosc że to jest inna przyczyna, mianowicie jezeli napięcia na chassis odpowiadaja rzeczywistosci to mam też brak 32V ale rezystory i stabilizatory wyglądaja na ok. Czy mozna tą przetwornice uruchomnic bez obciązenia? Nie mam wglądu napiec z trafa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Gru 2006 22:34   





Powrót do góry
   
drago
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 12 Wrz 2002
Posty: 483
Miasto: Bytom

Post#8 Post autora tematu 11 Gru 2006 23:39   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Masz tam dwie przetwornice , jedna która robi jedno napięcie +37V na końcówkę mocy, i druga która robi resztę napięć ; ta druga Ci rusza więc tej nie tykaj , natomiast nie rusza Ci przetwornica pierwsza , jeżeli masz 300V na scalaku , to najprawdopodobniej nie masz zasilania tego scalaka a jest ono wytwarzane przez ta drugą przetwornicę z jej trafa , sprawdz czy masz opór 10 ohm sprawny , za nim jest dioda i kondensator elektrolit , to napięcie idze na tranzystor pnp który z kolei jest sterowany przez transoptor ze strony wtórnej , jezeli masz to napięcie za tranzystorem to albo masz zwarcie na wtórnej ( koncówka mocy ) albo masz scalak z przetwornicy do wymiany .

Pozdrawiam drago
Powrót do góry
   
Tedi30
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Sty 2006
Posty: 586
Miasto: WARSZAWA

Post#9 18 Gru 2006 06:13   

Re: Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu


Dzieki za podpowiedz. Akurat u mnie poszła dioda szybka FFPF10U20S. Byłem na Wolumenie w Warszawie i nie znalazłem dopiero po swietach, ale będą z nia problemy, nie mogli znalezc w katalogu odpowiednika. POZDRAWIAM I DZIEKI!
Zamykm temat.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> DVD/VCR/Kamery Serwis -> Kino domowe LG LH-T6240 - brak głosu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kino domowe Philips HTS-3300 - brak głosu (2)
Kino domowe Philips LX3000D - brak głosu (7)
Kino domowe LG LH-T250SC - brak głosu. (10)
Kino domowe LH-T6240 nie czyta (3)
Kino domowe LG LH-T6240 (7)
Kino domowe LG LH-T6240 : brak reakcji świeci kontrolka zasi (3)
Kino domowe LG LH-T6240 - po burzy brak dzwieku (2)
kino domowe LG LH-T6240 brak fonii (1)
Kino domowe LG LH-T6240 - brak reakcji (5)
Kino domowe (DVD+VCR) LG LH-CX245Y - brak głosu (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.3 seconds

elektroda.pl temat RSS