Forum Index

Rules | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.
Using this website you agree to cookies in accordance with the current browser settings.

Podłączenie anteny siatkowej i sat do TV?

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Podłączenie anteny siatkowej i sat do TV?
Oponeo - Prosta Droga do Nowych Opon
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 28 Nov 2006 20:14   

Podłączenie anteny siatkowej i sat do TV?

Witam,

Czy można podłączyć antene zwykła(siatkową) i satelitarną do jednego TV, bardziej mi tutaj chodzi o podłączenie tego do tunera? Czy w tym przypadku tuner jest potrzebny czy można to też zrobić tylko przez wejście w TV?

Dzięki za odpowiedź!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Nov 2006 20:14   

Back to top

gregor22
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 28 Nov 2006 20:24   

Re: Podłączenie anteny siatkowej i sat do TV?

Sprecyzuj swoje pytanie bo nie wiem o co ci chodzi?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Nov 2006 20:24   

Back to top

sylwank
Poziom 3
Poziom 3

Post#3 Post from the author of the topic 28 Nov 2006 21:02   

W domu mam porobione gniazdka RTV ale bez SAT i zamierzam kupić satelite z zezem i całą resztą. I tutaj mam problem bo nie wiem czy można podłączyć antene satelitarną ze zwykłą siatkową tak aby do TV podłączać to przez jedno gniazdko? i w czy warto się w to wogóle bawić? oraz chodzi mi o to czy można to wpiąć bezpośrednio do TV, czy to musi być puszczone przez tuner?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Nov 2006 21:02   

Back to top

Krzys321
Poziom 1
Poziom 1

Post#4 28 Nov 2006 22:49   

Jeśli nie masz gniazdek SAT to nic w prosty sposób nie zrobisz. Jeśli masz instalację wykonaną w ten sposób, że jedn kabel prowadzi od wspomnianego gniazdka do miejsca gdzie możesz doprowadzic sygnały z obu anten to możesz rozawżyć zakup dwóch spliterów , które wprowadzą sygnał SAT i z anteny siatkowej do kabla (niejako zsumują je) i na drugim końcu kabla rozdzielą sygnał SAT i antenowy. Ten drugi spliter posłuży wówczas za gniazdko. Jeden kabel podłączysz do tunera SAT, a drugi do TV. Jeśłi kabel jest długi i kiepski to silnie może stłumić sygnał satelitarny. Instalacja nie może być wykonana w ten sposób, że kabel przepleciony jest przez gniazdka w kilku pokojach jak dawne azarty. Jeśli antena siatkowa ma wzmacniacz to zasilacz należy wpiąć między spliter, a antene siatkową. uffff.... Powodzenia
Back to top

pajo21
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 28 Nov 2006 23:08   

sylwank wrote:
W domu mam porobione gniazdka RTV ale bez SAT i zamierzam kupić satelite z zezem i całą resztą. I tutaj mam problem bo nie wiem czy można podłączyć antene satelitarną ze zwykłą siatkową tak aby do TV podłączać to przez jedno gniazdko? i w czy warto się w to wogóle bawić? oraz chodzi mi o to czy można to wpiąć bezpośrednio do TV, czy to musi być puszczone przez tuner?

zmieniasz gniazda na tv-sat,kable z anteny sat i naziemnej wpinasz w sumator tv-sat(trzeba dokupić).Gniazda rozdzielą Ci sygnał,jeden do tunera drugi do TV.
jeżeli siatka ma wzmacniacz to zasilacz musi być przed sumatorem.
http://dipol.com.pl/sklep/r85300.php?sid=b377eab948940d4
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Podłączenie anteny siatkowej i sat do TV?
Page 1 of 1
Similar topics
Rozdzielenie sygnału anteny siatkowej na 3 TV... (6)
Wzmocnienie sygnału anteny siatkowej (23)
Jaki wzmacniacz do anteny siatkowej (1)
Wzmacniacz anteny siatkowej (2)
Podłączenie 4 TV do 1 anteny SAT na N/Cyfrowy Polsat (8)
Dekoder HBO czy da radę? Podłączenie anteny siatkowej? (1)
podłączenie anteny siatkowej na 4 telewizory (13)
Problem z sygnałem anteny siatkowej (4)
Podłącznie Cyfry+ i anteny siatkowej (3)
Gdzie wpiąć zasilacz do anteny siatkowej? (2)

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Widgets and banners || Contact

Page generation time: 0.325 seconds

elektroda.pl topic RSS feed