Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak sprawdzic jakie ip ma router


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak sprawdzic jakie ip ma router
Autor
Wiadomość
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 664
Miasto: Lublin

Post#1 Post autora tematu 30 Lis 2006 00:38   

Jak sprawdzic jakie ip ma router


Kupiłem okazyjnie router firmy Netopia model GZ53347W. Problem polega na tym, że nie wiem jakie on ma ip. Wyłączone jest w nim dhcp (nie przyznaje mi automatycznie ip). Standardowe ip 192.168.1.1 lub 192.168.0.1 nie odpowiada. Koleś od którego zakupiłem ten router mówił, że ktoś miał jakieś nietypowe ip (sam nie wie, to było demontowane z jakiejś firmy) i dlatego nie pasują te standardowe. Po zresetowaniu go (tym przyciskiem z tyłu 5s) nic się nie dzieje :(

Jest jakaś możliwość żeby sprawdzić jakie on może mieć ip ???

Czekam na odpowiedz...
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Lis 2006 00:38   





Powrót do góry
   
mpn103
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2949
Miasto: Nadarzyn

Post#2 30 Lis 2006 02:14   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Strzelaniem :)

Na stronie netopii jest napisane że ich routery ale zależy od modelu mogą mieć:
192.168.1.1 lub 192.168.1.254 lub 192.168.2.1

Powodzenia :)
Powrót do góry
   
maniek475
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 380
Miasto: Gorzów

Post#3 30 Lis 2006 08:11   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


witam .

Poszukaj na google program '' ipscan '' i nim znajdziesz jakie ma ip ruter.

pozdrawiam maniek475 .

Ps: na pw masz linka z opisem.
Powrót do góry
   
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

Post#4 30 Lis 2006 10:54   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Adres strony konfiguracyjnenj netopii to 192.168.1.254
Jak bedziesz mial problemy z haslem to zresetuj modem 5 razy
czyli wsadzasz cos w dziurke od resetu trzymasz 5 sek, puszczasz, czekasz az lampki sie zapala na nowo i reset
to jest sposob na reset hasla admina w routerze

Pozdrp
Powrót do góry
   
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 664
Miasto: Lublin

Post#5 Post autora tematu 30 Lis 2006 14:44   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Co do tego resetu to powiem, ze wsadzałem trzymałem 5s nawet i dłużej ale lampki nie gasły. Później sprawdzę tym programem czy wyszuka...
Jeszcze jedno jakie ip mam wpisać w swojej karcie ???

Pozdro...
Powrót do góry
   
maniek475
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 380
Miasto: Gorzów

Post#6 30 Lis 2006 17:01   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


w kartę wpisz:
IP 192.168.1.50

brama 255.255.255.0

pozdrawiam maniek475.

PS: Coś dziwnie sie zachowuje , spróbuj go przytrzymać dłużej może sie resetnie.

Spróbuj go dłużej przytrzymać nawet z 30 sekund.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Lis 2006 17:01   





Powrót do góry
   
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 664
Miasto: Lublin

Post#7 Post autora tematu 30 Lis 2006 17:48   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera :(
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną :(((
Powrót do góry
   
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

Post#8 01 Gru 2006 13:30   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera :(
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną :(((


Musisz wpisac adres 192.168.1.50. Musi byc 1 zamiast 0. Co do resetu to jak nie chce sie zresetowa to moze byc "rombniety". Sprawdz z adresem, zmiast robic ican wszystkigo zrob ping 192.168.1.254. Jaki to wogole model? bo slyszalem o 3347 ale ty chyba masz cos innego
Powrót do góry
   
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2438

Post#9 01 Gru 2006 14:00   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera
Powrót do góry
   
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 664
Miasto: Lublin

Post#10 Post autora tematu 01 Gru 2006 15:40   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sprawdzałem tez z ip 192.168.1.50 i tez nic nie wyszukuje. Co do resetu to trzymałem go ponad 2min i diody nie zgasły (tak jakby nie chciał się resetować). Model to tak jak pisałem 53347.
Powrót do góry
   
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

Post#11 01 Gru 2006 16:40   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


gothye napisał:
jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera



a to nowosc z tymi IP :)

sprobuj wcisnac reset i wlacz dopiero pudelko i tak trzymaj z 30 sek

a mozna tez ustawic na podpietym kompie szeroka maske np 255.255.0.0 i np lookatlan taki programik, zarzucic mu pelen zakres i odpalic , jak cos gdzies odpowie to sobie go znajdzie, dziala dosc szybko

moze wlaczniczek resetu od mocnego wciskania na druku ma problemy z kontakte, tez mozna to sprawdzic.
Powrót do góry
   
313846
Usunięty





Post#12 01 Gru 2006 22:54   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sproboj przeskanowac siec NetworkView - on wyswietli ci wszystkie urzadzenia, ktore maja swoje IP łacznie z routerem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Gru 2006 22:54   





Powrót do góry
   
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 664
Miasto: Lublin

Post#13 Post autora tematu 02 Gru 2006 01:01   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Nic nie wyświetla :(
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

Post#14 02 Gru 2006 16:37   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Nic nie wyświetla :(
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam


A probowales reseteowa 5 razy pod rzad po 5 sek. Jest to reset generalny i jest to informacja pewna dziala na Netopii 2247 i 3347.
Sproboj, jak to nie poskutkuje to nie porponuje kupienie nowego.

Pozdro
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak sprawdzic jakie ip ma router
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak sprawdzic liczbę hostów użytkującyhc router? (5)
jak sprawdzic jakie modele pasuja ? (8)
Jak sprawdzic jakie strony odwiedzało dane ip (3)
Jak sprawdzic jakie ograniczenie Ramu mam na płycie głownej? (16)
jakie IP ma router Wireless Broadband Router E4T1WG (4)
Połączenie router router wifi - jak połączyć router z routerem na dużą odległość (1)
Router programowy. Jakie znacie i jakie polecacie? (2)
Jak sprawdzic procka??? (10)
jak sprawdzic usb? (4)
jak sprawdzic COM (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.112 seconds

elektroda.pl temat RSS