Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak sprawdzic jakie ip ma router


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak sprawdzic jakie ip ma router Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 657
Miasto: Lublin

tommy999
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 29 Lis 2006 23:38   

Jak sprawdzic jakie ip ma router


Kupiłem okazyjnie router firmy Netopia model GZ53347W. Problem polega na tym, że nie wiem jakie on ma ip. Wyłączone jest w nim dhcp (nie przyznaje mi automatycznie ip). Standardowe ip 192.168.1.1 lub 192.168.0.1 nie odpowiada. Koleś od którego zakupiłem ten router mówił, że ktoś miał jakieś nietypowe ip (sam nie wie, to było demontowane z jakiejś firmy) i dlatego nie pasują te standardowe. Po zresetowaniu go (tym przyciskiem z tyłu 5s) nic się nie dzieje Sad

Jest jakaś możliwość żeby sprawdzić jakie on może mieć ip ???

Czekam na odpowiedz...
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Lis 2006 23:38   



Powrót do góry
mpn103
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2956
Miasto: Nadarzyn

mpn103
Poziom 23
Post#2 30 Lis 2006 01:14   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Strzelaniem Smile

Na stronie netopii jest napisane że ich routery ale zależy od modelu mogą mieć:
192.168.1.1 lub 192.168.1.254 lub 192.168.2.1

Powodzenia Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maniek475
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 389
Miasto: Gorzów

maniek475
Poziom 17
Post#3 30 Lis 2006 07:11   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


witam .

Poszukaj na google program '' ipscan '' i nim znajdziesz jakie ma ip ruter.

pozdrawiam maniek475 .

Ps: na pw masz linka z opisem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

rasco
Poziom 8
Post#4 30 Lis 2006 09:54   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Adres strony konfiguracyjnenj netopii to 192.168.1.254
Jak bedziesz mial problemy z haslem to zresetuj modem 5 razy
czyli wsadzasz cos w dziurke od resetu trzymasz 5 sek, puszczasz, czekasz az lampki sie zapala na nowo i reset
to jest sposob na reset hasla admina w routerze

Pozdrp

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 657
Miasto: Lublin

tommy999
Poziom 19
Post#5 Post autora tematu 30 Lis 2006 13:44   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Co do tego resetu to powiem, ze wsadzałem trzymałem 5s nawet i dłużej ale lampki nie gasły. Później sprawdzę tym programem czy wyszuka...
Jeszcze jedno jakie ip mam wpisać w swojej karcie ???

Pozdro...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maniek475
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 389
Miasto: Gorzów

maniek475
Poziom 17
Post#6 30 Lis 2006 16:01   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


w kartę wpisz:
IP 192.168.1.50

brama 255.255.255.0

pozdrawiam maniek475.

PS: Coś dziwnie sie zachowuje , spróbuj go przytrzymać dłużej może sie resetnie.

Spróbuj go dłużej przytrzymać nawet z 30 sekund.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 657
Miasto: Lublin

tommy999
Poziom 19
Post#7 Post autora tematu 30 Lis 2006 16:48   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera Sad
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną Sad((

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

rasco
Poziom 8
Post#8 01 Gru 2006 12:30   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera Sad
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną Sad((


Musisz wpisac adres 192.168.1.50. Musi byc 1 zamiast 0. Co do resetu to jak nie chce sie zresetowa to moze byc "rombniety". Sprawdz z adresem, zmiast robic ican wszystkigo zrob ping 192.168.1.254. Jaki to wogole model? bo slyszalem o 3347 ale ty chyba masz cos innego

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gothye
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2429

gothye
Poziom 22
Post#9 01 Gru 2006 13:00   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2006 13:00   



Powrót do góry
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 657
Miasto: Lublin

tommy999
Poziom 19
Post#10 Post autora tematu 01 Gru 2006 14:40   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sprawdzałem tez z ip 192.168.1.50 i tez nic nie wyszukuje. Co do resetu to trzymałem go ponad 2min i diody nie zgasły (tak jakby nie chciał się resetować). Model to tak jak pisałem 53347.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2006 14:40   



Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Miasto: Z gór

trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#11 01 Gru 2006 15:40   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


gothye napisał:
jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera



a to nowosc z tymi IP Smile

sprobuj wcisnac reset i wlacz dopiero pudelko i tak trzymaj z 30 sek

a mozna tez ustawic na podpietym kompie szeroka maske np 255.255.0.0 i np lookatlan taki programik, zarzucic mu pelen zakres i odpalic , jak cos gdzies odpowie to sobie go znajdzie, dziala dosc szybko

moze wlaczniczek resetu od mocnego wciskania na druku ma problemy z kontakte, tez mozna to sprawdzic.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2006 15:40   



Powrót do góry
313846
Usunięty





313846
Usunięty
Post#12 01 Gru 2006 21:54   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sproboj przeskanowac siec NetworkView - on wyswietli ci wszystkie urzadzenia, ktore maja swoje IP łacznie z routerem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Gru 2006 21:54   



Powrót do góry
tommy999
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 657
Miasto: Lublin

tommy999
Poziom 19
Post#13 Post autora tematu 02 Gru 2006 00:01   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Nic nie wyświetla Sad
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rasco
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
Miasto: Dublin

rasco
Poziom 8
Post#14 02 Gru 2006 15:37   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Nic nie wyświetla Sad
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam


A probowales reseteowa 5 razy pod rzad po 5 sek. Jest to reset generalny i jest to informacja pewna dziala na Netopii 2247 i 3347.
Sproboj, jak to nie poskutkuje to nie porponuje kupienie nowego.

Pozdro

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak sprawdzic jakie ip ma router
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak sprawdzic liczbę hostów użytkującyhc router? (5)
jak sprawdzic jakie modele pasuja ? (8)
Jak sprawdzic jakie strony odwiedzało dane ip (3)
Jak sprawdzic jakie ograniczenie Ramu mam na płycie głownej? (16)
jakie IP ma router Wireless Broadband Router E4T1WG (4)
Połączenie router router wifi - jak połączyć router z routerem na dużą odległość (1)
Router programowy. Jakie znacie i jakie polecacie? (2)
Jak sprawdzic procka??? (10)
jak sprawdzic usb? (4)
jak sprawdzic COM (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS