Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak sprawdzic jakie ip ma router


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Jak sprawdzic jakie ip ma router Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Bramki VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
tommy999
Poziom 22
Miasto: Lublin
Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 663
Pomógł: 11
Ocena postów: 5
tommy999
Poziom 22
Post#1 29 Lis 2006 23:38  Autor tematu   

Jak sprawdzic jakie ip ma router


Kupiłem okazyjnie router firmy Netopia model GZ53347W. Problem polega na tym, że nie wiem jakie on ma ip. Wyłączone jest w nim dhcp (nie przyznaje mi automatycznie ip). Standardowe ip 192.168.1.1 lub 192.168.0.1 nie odpowiada. Koleś od którego zakupiłem ten router mówił, że ktoś miał jakieś nietypowe ip (sam nie wie, to było demontowane z jakiejś firmy) i dlatego nie pasują te standardowe. Po zresetowaniu go (tym przyciskiem z tyłu 5s) nic się nie dzieje :(

Jest jakaś możliwość żeby sprawdzić jakie on może mieć ip ???

Czekam na odpowiedz...
Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mpn103
Poziom 34
Miasto: Nadarzyn
Dołączył: 11 Wrz 2004
Posty: 2965
Pomógł: 170
Ocena postów: 3
mpn103
Poziom 34
Post#2 30 Lis 2006 01:14    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Strzelaniem :)

Na stronie netopii jest napisane że ich routery ale zależy od modelu mogą mieć:
192.168.1.1 lub 192.168.1.254 lub 192.168.2.1

Powodzenia :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maniek475
Poziom 23
Miasto: Gorzów
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 402
Pomógł: 67
Ocena postów: 16
maniek475
Poziom 23
Post#3 30 Lis 2006 07:11    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


witam .

Poszukaj na google program '' ipscan '' i nim znajdziesz jakie ma ip ruter.

pozdrawiam maniek475 .

Ps: na pw masz linka z opisem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rasco
Poziom 9
Miasto: Dublin
Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
rasco
Poziom 9
Post#4 30 Lis 2006 09:54    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Adres strony konfiguracyjnenj netopii to 192.168.1.254
Jak bedziesz mial problemy z haslem to zresetuj modem 5 razy
czyli wsadzasz cos w dziurke od resetu trzymasz 5 sek, puszczasz, czekasz az lampki sie zapala na nowo i reset
to jest sposob na reset hasla admina w routerze

Pozdrp

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tommy999
Poziom 22
Miasto: Lublin
Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 663
Pomógł: 11
Ocena postów: 5
tommy999
Poziom 22
Post#5 30 Lis 2006 13:44  Autor tematu   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Co do tego resetu to powiem, ze wsadzałem trzymałem 5s nawet i dłużej ale lampki nie gasły. Później sprawdzę tym programem czy wyszuka...
Jeszcze jedno jakie ip mam wpisać w swojej karcie ???

Pozdro...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
maniek475
Poziom 23
Miasto: Gorzów
Dołączył: 04 Mar 2006
Posty: 402
Pomógł: 67
Ocena postów: 16
maniek475
Poziom 23
Post#6 30 Lis 2006 16:01    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


w kartę wpisz:
IP 192.168.1.50

brama 255.255.255.0

pozdrawiam maniek475.

PS: Coś dziwnie sie zachowuje , spróbuj go przytrzymać dłużej może sie resetnie.

Spróbuj go dłużej przytrzymać nawet z 30 sekund.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tommy999
Poziom 22
Miasto: Lublin
Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 663
Pomógł: 11
Ocena postów: 5
tommy999
Poziom 22
Post#7 30 Lis 2006 16:48  Autor tematu   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera :(
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną :(((

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rasco
Poziom 9
Miasto: Dublin
Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
rasco
Poziom 9
Post#8 01 Gru 2006 12:30    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Wpisałem ip w swoim kompie 192.168.0.50. Sprawdziłem programem "ipscan" i nie znajduje nic oprócz mojego komputera :(
Czego to może być wina ???
Co do resetu to trzymałem 10s i diody nie gasną :(((


Musisz wpisac adres 192.168.1.50. Musi byc 1 zamiast 0. Co do resetu to jak nie chce sie zresetowa to moze byc "rombniety". Sprawdz z adresem, zmiast robic ican wszystkigo zrob ping 192.168.1.254. Jaki to wogole model? bo slyszalem o 3347 ale ty chyba masz cos innego

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gothye
Poziom 33
Dołączył: 12 Gru 2003
Posty: 2433
Pomógł: 182
Ocena postów: 12
gothye
Poziom 33
Post#9 01 Gru 2006 13:00    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tommy999
Poziom 22
Miasto: Lublin
Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 663
Pomógł: 11
Ocena postów: 5
tommy999
Poziom 22
Post#10 01 Gru 2006 14:40  Autor tematu   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sprawdzałem tez z ip 192.168.1.50 i tez nic nie wyszukuje. Co do resetu to trzymałem go ponad 2min i diody nie zgasły (tak jakby nie chciał się resetować). Model to tak jak pisałem 53347.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
trocse
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Z gór
Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1852
Pomógł: 203
Ocena postów: 2
trocse
Zasłużony dla elektroda
Post#11 01 Gru 2006 15:40    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


gothye napisał:
jesli router ma wyłączone DHCP to z żadnym IP niewejdziesz do ustawien routera, reset dokonuje sie przez przycisniecie przycisku reset z tyłu rotera przez min 30 s albo i wiecej zalezy od modelu , polecam przeczytać manual od routera



a to nowosc z tymi IP :)

sprobuj wcisnac reset i wlacz dopiero pudelko i tak trzymaj z 30 sek

a mozna tez ustawic na podpietym kompie szeroka maske np 255.255.0.0 i np lookatlan taki programik, zarzucic mu pelen zakres i odpalic , jak cos gdzies odpowie to sobie go znajdzie, dziala dosc szybko

moze wlaczniczek resetu od mocnego wciskania na druku ma problemy z kontakte, tez mozna to sprawdzic.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
313846
Usunięty
313846
Usunięty
Post#12 01 Gru 2006 21:54    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Sproboj przeskanowac siec NetworkView - on wyswietli ci wszystkie urzadzenia, ktore maja swoje IP łacznie z routerem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tommy999
Poziom 22
Miasto: Lublin
Dołączył: 11 Cze 2003
Posty: 663
Pomógł: 11
Ocena postów: 5
tommy999
Poziom 22
Post#13 02 Gru 2006 00:01  Autor tematu   

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


Nic nie wyświetla :(
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rasco
Poziom 9
Miasto: Dublin
Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 29
rasco
Poziom 9
Post#14 02 Gru 2006 15:37    

Re: Jak sprawdzic jakie ip ma router


tommy999 napisał:
Nic nie wyświetla :(
Mysle, ze jest on uszkodzony. W srodku nie widać zeby było cos spalone jednak nie działa jako router (pełni tylko funkcje switcha). Laptop nie znajduje go wogole po wlanie wiec cos musi byc kropniety...

Pozdrawiam


A probowales reseteowa 5 razy pod rzad po 5 sek. Jest to reset generalny i jest to informacja pewna dziala na Netopii 2247 i 3347.
Sproboj, jak to nie poskutkuje to nie porponuje kupienie nowego.

Pozdro

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Jak sprawdzic jakie ip ma router
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak sprawdzic liczbę hostów użytkującyhc router? (5)
jak sprawdzic jakie modele pasuja ? (8)
Jak sprawdzic jakie strony odwiedzało dane ip (3)
Jak sprawdzic jakie ograniczenie Ramu mam na płycie głownej? (16)
jakie IP ma router Wireless Broadband Router E4T1WG (4)
Połączenie router router wifi - jak połączyć router z routerem na dużą odległość (1)
Router programowy. Jakie znacie i jakie polecacie? (2)
Jak sprawdzic procka??? (10)
jak sprawdzic usb? (4)
jak sprawdzic COM (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.115 seconds

elektroda.pl temat RSS