FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Program do tworzenia sieci

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Program do tworzenia sieci
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 12 Dec 2006 21:32   

Program do tworzenia sieci

Wiem że istnieją jakieś programy pozwalające na zaprojektowanie sieci komputerowej. Chodzi mi dokładnie o coś co pozwoli na "wymyślenie" połączeń między switchami, komputerami, serwerem itp., oraz ich konfigurację. Z góry dziękuję za pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 12 Dec 2006 21:32   

Back to top

mischa
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 12 Dec 2006 23:26   

Re: Program do tworzenia sieci

A na ile komputerów Ty sięć chcesz planować ? na tysiac, dwa ? Przeciez do tego trochę pomyślunku tylko trzeba...
Masz serwer. To łaczysz go do switch-a. Do switcha podłaczas komputery. Jak potrzbujesz podłączyć więcej switch-ów, a nie możesz do serwera to podłączasz do istniejącego switch-a kosztem utworzenia "wąskiego gardła" do serwera itp.
Co do konfiguracji to co chcesz programem kofigurować ? Jeżeli na serwerze masz serwer DHCP to po prostu podłączasz kompy i looz. Jak nie masz to wymyślasz sobie IP w sieci i przechadzasz się wszędzie i wpisujesz z palca :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 12 Dec 2006 23:26   

Back to top

maciek11
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 Post from the author of the topic 13 Dec 2006 00:17   

Re: Program do tworzenia sieci

A co w przypadku jakiś większych sieci. Projektowanie wszystkiego na kartce jest raczej mało wygodne i pracochłonne. Po za tym chodzi mi też o zaprojektowanie instalacji, puszczenie przewodów, rozmieszczenie gniazdek itd. Słyszałem że są programy które to realizują, ale nie znam niestety nazwy żadnego z nich.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Program do tworzenia sieci
Page 1 of 1
Similar topics
Program do tworzenia haseł (1)
Program do tworzenia Gifów (3)
Program do tworzenia VIDEO CD (4)
program do tworzenia banerów (8)
Brak uprawnien w sieci do tworzenia katalogow (1)
Standardy tworzenia sieci LAN (2)
Poszukiwany program/środowisko do tworzenia/konfigurowania wirtualnych sieci (3)
Topologia sieci firmowej. Program do tworzenia topologii. (2)
Program do tworzenia installek (4)
Program do tworzenia muzyki (5)

Page generation time: 0.091 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed