| Author |
badboy84 Poziom 20

|
14 Dec 2006 03:29 Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki |
|
|
|
Mam problem z moją wspaniałą drukareczką :D , otóż mój Epson Stylus Color 300 , czasami ma problem z ustaleniem w którym miejscu znajduje się głowica drukująca , a objawia się to tym że w czasie drukowania ni stad ni zowąd głowica dojeżdża do końca i uderza w obudowe drukarki , później się cofa i znowu bum i zaczyna drukowanie od środka kartki tak jak by to był początek kartki , nie wiem jak to dokładnie opisać , ale tak to mniej więcej wygląda , poprostu głowica się gubi , a nieraz wydrukuje całą strone dobrze , podejrzewam że jest to kwestia wyczyszczenia czegoś , drukarka ma już 7lat i do tego czasu była bezawaryjna , przez ten czas jej nie czysciłem , nie licząc wycierania z kurzu , jeszcze z miesiąc temu zdarzało się to naprawde raz na kilkanaście stron a teraz sie nasila , i staje się to troche uciążliwe. Drukarka jest używana w domu , nie jest specjalnie zakurzona no ale ... , jeżeli się da jeszcze "naprawić" i kwestią będzie wyczyszczenie to dobrze a jak nie to trudno , i gdzie ja znajde drukarke do której pojemnik z tuszami można kupić za 10zł (wystarcza/ał mi na 6-7miesięcy) , może nie jest to demon szybkości ale drukuje bardzo ładnie ;)
Zmieniłem temat
kosmita
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Dec 2006 03:29 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
konmaj Poziom 23

|
14 Dec 2006 16:31 Re: Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki |
|
|
|
Moim zdaniem, to tutaj albo jest zabrudzony pasek enkodera (taka przezroczysta tasiemka z pionowymi czarnymi kreskami rozciągnięta za głowicą - o ile ten model ją ma) albo coś jest nie tak z paskiem napędowym głowicy (źle naciągnięty, bądź naderwany), możliwe też, że silnik napędu zaczyna się sypać... A co do tych pojemników z tuszem za 10 zł, to jest całkiem sporo drukarek firm Epson i Canon tak samo tanich w eksploatacji. Bez obrazy, ale Epson Stylus Color 300 to już zabytek i może trzeba by było pomyśleć o czymś nowszym? :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
14 Dec 2006 16:31 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
badboy84 Poziom 20

|
14 Dec 2006 23:30 Re: Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki |
|
|
|
"pasek enkodera" takiego czegoś nie posiada , pasek napędowy wygląda ok , może faktycznie już przyszedł na nią czas i silnik pada , zabytek nie zabytek ale już sie przyzwyczaiłem :) , wiem ze jak mam do wydrukowania >10str , to mogę iśc zrobić sobie przerwe na herbate :D , może ktos jeszcze coś poradzi ?
|
|
| Back to top |
|
 |