FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki
Author
Poziom 20
Poziom 20

Post#1 Post from the author of the topic 14 Dec 2006 03:29   

Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki

Mam problem z moją wspaniałą drukareczką :D , otóż mój Epson Stylus Color 300 , czasami ma problem z ustaleniem w którym miejscu znajduje się głowica drukująca , a objawia się to tym że w czasie drukowania ni stad ni zowąd głowica dojeżdża do końca i uderza w obudowe drukarki , później się cofa i znowu bum i zaczyna drukowanie od środka kartki tak jak by to był początek kartki , nie wiem jak to dokładnie opisać , ale tak to mniej więcej wygląda , poprostu głowica się gubi , a nieraz wydrukuje całą strone dobrze , podejrzewam że jest to kwestia wyczyszczenia czegoś , drukarka ma już 7lat i do tego czasu była bezawaryjna , przez ten czas jej nie czysciłem , nie licząc wycierania z kurzu , jeszcze z miesiąc temu zdarzało się to naprawde raz na kilkanaście stron a teraz sie nasila , i staje się to troche uciążliwe. Drukarka jest używana w domu , nie jest specjalnie zakurzona no ale ... , jeżeli się da jeszcze "naprawić" i kwestią będzie wyczyszczenie to dobrze a jak nie to trudno , i gdzie ja znajde drukarke do której pojemnik z tuszami można kupić za 10zł (wystarcza/ał mi na 6-7miesięcy) , może nie jest to demon szybkości ale drukuje bardzo ładnie ;)

Zmieniłem temat
kosmita

Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Dec 2006 03:29   

Back to top

konmaj
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 14 Dec 2006 16:31   

Re: Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki

Moim zdaniem, to tutaj albo jest zabrudzony pasek enkodera (taka przezroczysta tasiemka z pionowymi czarnymi kreskami rozciągnięta za głowicą - o ile ten model ją ma) albo coś jest nie tak z paskiem napędowym głowicy (źle naciągnięty, bądź naderwany), możliwe też, że silnik napędu zaczyna się sypać... A co do tych pojemników z tuszem za 10 zł, to jest całkiem sporo drukarek firm Epson i Canon tak samo tanich w eksploatacji. Bez obrazy, ale Epson Stylus Color 300 to już zabytek i może trzeba by było pomyśleć o czymś nowszym? :D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 14 Dec 2006 16:31   

Back to top

badboy84
Poziom 20
Poziom 20

Post#3 Post from the author of the topic 14 Dec 2006 23:30   

Re: Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki

"pasek enkodera" takiego czegoś nie posiada , pasek napędowy wygląda ok , może faktycznie już przyszedł na nią czas i silnik pada , zabytek nie zabytek ale już sie przyzwyczaiłem :) , wiem ze jak mam do wydrukowania >10str , to mogę iśc zrobić sobie przerwe na herbate :D , może ktos jeszcze coś poradzi ?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson Stylus Color 300 głowica uderza w bok drukarki
Page 1 of 1
Similar topics
Epson stylus color 1520 zaczęła mrygać dioda ink color (1)
Epson stylus color 300 wydrukowała 5 stron i koniec (7)
Epson Stylus Color 300 Sterowniki pod XP (4)
Problem z drukarka EPSON stylus color 300 (1)
Kłopoty z drukarką Epson Stylus Color 300 (2)
EPSON Stylus Color 300 drivers (6)
Oki 3320 - karetka uderza w lewy bok drukarki (5)
CAnon IP3000 - głowica uderza w bok (3)
HP 690C - uderza w prawy bok (3)
HP 850C uderza w lewy bok. (4)

Page generation time: 0.105 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed