Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jaki linux? PIII 500MHz, 128MB RAMu, HDD 20GB.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jaki linux? PIII 500MHz, 128MB RAMu, HDD 20GB.
Autor
Wiadomość
Kapitan_hak
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Sie 2005
Posty: 325
Miasto: Z drugiej strony kabla

Post#1 Post autora tematu 14 Gru 2006 12:18   

Jaki linux??


Witam, mam sprzęt:
PIII 500Mhz
Płyta Acer M11E(na BX-ie)
128MB RAM
dysk 20GB
Karta dźwiękowa ES688, czy coś takiego(na isa)
Grafika ATI Rage II+ DVD na PCI
Jakie dystrybucje linuksa polecacie na ten sprzęt??
P.S. Ile GB potrzebuje WIN98 na swojej partycji??
P.S.2 Będe go używał jako serwer ftp, www, MySql, php, ruter neostrady(modem speedtouch 330, srebny), ale też jako desktop, fajnie by było jak odrazu na płytach był wine, ponieważ lubie sobie pograć w The sims i Twierdza: krzyżowiec.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2006 12:18   





Powrót do góry
   
michał pytel
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 125
Miasto: chełm

Post#2 14 Gru 2006 15:24   

Re: Jaki linux??


do do wyboru systemu to ja proponowałbym mandrake 10.1, albo mandriva chociaz wydaje mi sie ze madrake jest lepshy.
win98 u mnie zajmował jako oddzielny system zaraz po instalacji kolo 400 mb. mozesh zainstalowac oba jednoczesnie. najpierw winde 98 a potem linucha. po poprawnej instalacji przy uruchamianiu bedzie odpałał sie linuxowy lilo, taki prgm do wyboru systemu.
Moderowano przez zdzich42:
Jesteś pewien, że piszesz po polsku?

Powrót do góry
   
Kapitan_hak
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Sie 2005
Posty: 325
Miasto: Z drugiej strony kabla

Post#3 Post autora tematu 14 Gru 2006 15:38   

Re: Jaki linux??


lepshy, mozesh, prgm, co oznaczają te słowa, nie znalazłem ich w słowniku?
A wogóle mandrake i mandrivia to to samo, po prostu mandrivia to obecna nazwa mandrake. Oba są bardzo ramożerne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2006 15:38   





Powrót do góry
   
michał pytel
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 125
Miasto: chełm

Post#4 14 Gru 2006 15:44   

Re: Jaki linux??


lepshy- lepszy
prgm- program
mozesh-mozesz

ja mam 128ram, duron 950, chodzi az miło. w shkole stawialem z kolega ftpa na madraku i slicznie to dzialalo
Powrót do góry
   
Kapitan_hak
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Sie 2005
Posty: 325
Miasto: Z drugiej strony kabla

Post#5 Post autora tematu 14 Gru 2006 15:48   

Re: Jaki linux??


Ale mandrivia mi się nie podoba, chyba zainstaluje debiana
Powrót do góry
   
michał pytel
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 125
Miasto: chełm

Post#6 14 Gru 2006 15:50   

Re: Jaki linux??


dla mnie znowu debian jest nie bardzo przyjazny. jest taki bardziej toporny w obsludze, przynajmniej dla mnie. pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Gru 2006 15:50   





Powrót do góry
   
Kazido
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 20 Lut 2004
Posty: 53

Post#7 14 Gru 2006 16:24   

Re: Jaki linux??


Polecam Fedora duza dostepnosc pakietow
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Jaki linux? PIII 500MHz, 128MB RAMu, HDD 20GB.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jaki Linux wybrać? AMD Sempron 2400+ 1,69 GHz, 512 MB RAMu. (12)
Jaki zasilacz do:Celek 667,2xCD-ROM,GeForce 2MX,HDD-20GB...? (7)
JAKI LINUX na cel 400mhz,128ram,6gb (lub 20gb) dysku ? (13)
ThinkPad 600E, najnowszy bios + PIII 500MHZ - czy zadziała? (5)
Problem z płyta główna COMPAQ 443BX i procesorem PIII 500MHz (13)
Linux krok po kroku. Toshiba 486, hdd 500MB i niecałe 8MB RAMu. (1)
ACER TRAWELMATE 722TX - PIII 500mhz MMC-2?? (2)
PIII 500MHz 128 RAM problem z Divx (42)
PIII 500Mhz na asusie P2b v. 1.02 (17)
120MB zamiast 128MB ramu (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS