RadekM Poziom 16

|
28 Aug 2003 17:03 TRILUX TAP2133 TN |
|
|
|
Mam problem z odpaleniem Triluxa. Nie reaguje na pilota choć jest on sprawny. Napięcia z zasilacza wychodzą oprócz jednego z LM317, którym steruje procesor 80C32. Uszkodzony okazał się właśnie procesor i pamięć EPROM 27C512. Wymieniłem oba scalaki i dalej nic. Jedynie co się zmieniło po wymianie to, że na procesorze pojawił się sygnał zegara i na szynie SDA,SCL pojawiły się stany wysokie. Brak reakcji szyny na sygnały z pilota. Sam sygnał z odbiornika podczerwieni sprawdziłem dociera do procesora. Z tego co wiem TV powinien odpalić nawet na czystej pamięci 27C512. Już nie mam pomysła co robić i schematu też nie mam. Ręce, nogi i nie powiem co jeszcze opadają. POMOCY!!!!!!! :cry: [/b]
|
|
pawel Poziom 23

|
21 Sep 2003 14:23 Re: TRILUX TAP2133 TN |
|
|
|
wyglada ze cosw mu dobrze przylorzylo ,mysle ze musisz podstawic procesor wizyjny ,ktorym znajduje sie miedzy innymi generator V i H,nie pamietam ale to chyba tda 8362 ,jak jest inny to tez podstaw ,taki przypadek mialem w lasnie w triluksie ,niewiem czy model ten sam ,ale tez ze wspomnianym LM317,przejzyj tez dokladnie zasilanie wspomnianego wyzej ukladu (lub innego pelniacego to funkcje ),sprobuj tez oszukac ,tz . odlacz blokade napieci ma LM317 , w moim przypadku to wyciagnolem tranzystor chyba bc548 kolo procka ,TV ruszalodrazu tz. bez naciskania jakich kolwiek guzikow czy tam pilota ,zakladajac ze wszystko ok z pozostalymi ukladami,(w moim przypadku balaganu narobil przegrzany tis,uwalil tranzystor nim sterujcy , i tda 8362 i tv nieboszczyk) napisz co to za uklad
|
|