Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Numer seryjny Windows. Czy i gdzie można znaleźć w zainstalowanym systemie?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Numer seryjny Windows. Czy i gdzie można znaleźć w zainstalowanym systemie?
Autor
Wiadomość
PiotrM
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Lut 2003
Posty: 456

Post#1 Post autora tematu 16 Gru 2006 18:44   

Numer seryjny Windows


Czy i gdzie w zainstalowanym systemie Windows 98 i XP można znaleźć jego numer seryjny?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2006 18:44   





Powrót do góry
   
sylwwwek
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Kwi 2004
Posty: 220

Post#2 16 Gru 2006 18:55pomocny post - solucja   

Re: Numer seryjny Windows


1).Mój komputer>>Właściwości>>zakładka ogólne...tam jest numer.
2).Numer jest na opakowaniu produktu.
3).Program o nazwie AIDA32.
Powrót do góry
   
zybex
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 24 Lut 2002
Posty: 8420
Miasto: Pomorze

Post#3 16 Gru 2006 18:56pomocny post - solucja   

Re: Numer seryjny Windows


Nie wiem czy chodzi ci o to. Ja w XP wchodzę w "Mój komputer", następnie w "Wyświetl informacje o systemie" i w "Ogólne".
Będzie tam widoczne pole: Zarejestrowno dla: Nazwisko i imię i będzie podany numer OEM.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Gru 2006 18:56pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24984
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#4 16 Gru 2006 19:25pomocny post - solucja   

Re: Numer seryjny Windows


Jeśli chodzi o cd-key to nie ma go wrejestrze w postaci otwartego tekstu ale można go odczytać, np. "Magical Jelly Bean Keyfinder".
Powrót do góry
   
*mondzio*
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 1253
Miasto: (podlasie)

Post#5 16 Gru 2006 19:35pomocny post - solucja   

Re: Numer seryjny Windows


odczytasz w Everest na 100%
Powrót do góry
   
Robert B
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 12 Cze 2003
Posty: 12489
Miasto: Warszawa

Post#6 18 Gru 2006 02:07   

Re: Numer seryjny Windows


Lub w SIW (zakładka "Secrets")
http://www.gtopala.com/
Powrót do góry
   
liswuk
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 21 Wrz 2005
Posty: 1

Post#7 08 Lut 2007 23:15   

Re: Numer seryjny Windows


a co jeżeli windows sie nie odpala?? czy ktos wyciagał numer z pliku rejestru w jakis inny sposób?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2007 23:15   





Powrót do góry
   
tzok
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 13 Wrz 2002
Posty: 24984
Miasto: Bielsko-Biała / Sosnowiec

Post#8 09 Lut 2007 10:42   

Re: Numer seryjny Windows


Klucz (cd-key) w systemie WinXP nie jest przechowywany w rejestrze w postaci jawnej, w systemie Win9x jest w:
Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion]
"ProductKey"="xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx"

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Numer seryjny Windows. Czy i gdzie można znaleźć w zainstalowanym systemie?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
duron 1600 - czy można odczytać programowo numer seryjny? (3)
Jak odczytać numer seryjny karty CF i czy można go zmienić? (1)
Klucz do XP. Czy można podać klucz w już zainstalowanym systemie? (1)
Czy na podstawie IP można znaleźć numer GG? (4)
numer seryjny ? gdzie znajde? (3)
Numer seryjny dysku WD. Gdzie jest poprawny? (4)
Numer seryjny Windows 98. Możliwość odczytania numeru seryjnego. (3)
Xerox Phaser 6125N - wsady do chipów - gdzie jest numer seryjny? (2)
Czy numer seryjny laptopa wskazuje kraj docelowy? (6)
Windows XP SP2 Trial. Czy można znaleźć coś takiego? (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS