Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak zamontować polsat cyfrowy


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak zamontować polsat cyfrowy
Autor
Wiadomość
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 123
Miasto: kielce

Post#1 Post autora tematu 16 Gru 2006 19:12   

jak zamontować polsat cyfrowy


pisze do was z pytaniem kupiłem polsat cyfowy z anteną

dokupiłem 2 konwekter z dwoma wyjściami i przełącznik viper 2/1


nie wiem teraz jak mam to podpiąć czy polsat cyfrowy załapie programy z 2 satelit?

czy dla polsatu zostawić orginalny konwekter?

chce do kupić 2 tuner i odbierać na nim darmowe programy?


mam też pytanko o montaż konwektera?mam uchwyt zez ale z której strony go zamontować? z jaka dokładonośćią to musze zrobić?

kupiłem też miernik wskazówkowy do strojenia
Powrót do góry
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1012

Post#2 16 Gru 2006 19:29pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Witam nie wiemy jaki masz tuner echostar czy samsung konwerter główny musi być na hotbirda dodatkowy na astrę patrząc od tyłu talerza z prawej strony musi być zainstalowany ,ustawiasz na południe najlepiej sugerując sie kierunkiem talerza na dachu sąsiada ;)jeśli jest w okolicy . co do przełącznika disqc to na końcu, najpierw główny sygnał ustawiasz. Kabel do tunera i drugi koniec do przyrządu powinno sie podświetlić tarcza przyrządu kabel wkładasz w wej.TRA.,wyjście przyrządu to LNB do konwertera - pokrętełko przyrządu wykręcasz tak by zaczeła sie wychylać wskazówka i kręcisz lewo prawo góra dół jak trafisz na sat to wskazówka wychyli sie mocniej wtedy musisz skręcić pokrętełko w lewo np.na połowę i znów przesunąć by wskaźnik pokazał maximum .
o konfiguracji lnb masz napisane w instrukcji .
przełącznik disqc podłączasz na końcu lnb1 główny konwerter lnb2 astra konwerter out podłączasz do tunera.
Niewiem jaką masz wiedze na ten temat ale napewno sobie poradzisz !
Jak chcesz podłączyć drugi tuner to musisz zainstalować główny konwerter z dwoma wyjściami tzw.TWIN KONWERTER i pociągnąc go od konwertera do drugiego punkty indywidualnie.
Pozdrawiam Mir
Powrót do góry
   
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 123
Miasto: kielce

Post#3 Post autora tematu 17 Gru 2006 17:02   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


przełącznik disqc


podłanczam na dworze koło anteny czy w domu koło tunera
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2006 17:02   





Powrót do góry
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1012

Post#4 17 Gru 2006 21:41pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Zależy jak mała odległośc tunera od czaszy np. 5m i nie koliduje z estetyką to podciągnąć do tunerka dwa przewody i tam ssumować ale jak więcej metrów to może być przy talerzu (jak jest przystosowany do pracy na zewnątrz musi być taka plastikowa obudowa .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2006 21:41pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#5 17 Gru 2006 22:02pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


disecqi montuje sie jak najblizej czaszy,niektóre nie chcą działac jak są duże odległości od disecqa do anteny.
Powrót do góry
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1012

Post#6 17 Gru 2006 22:07pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


To są wtedy kiepskimi diseqami dobry powinien działać nawet na kilkudziesięciu metrach .
Pozdro Mir
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2006 22:07pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 470
Miasto: Szepietowo

Post#7 17 Gru 2006 22:32pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a właśnie że większym problememsą kiepskiej jakości tunery i nie dają rady przełączyć diseqa na dużych długościach kabla
Powrót do góry
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1012

Post#8 17 Gru 2006 22:36pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak z tym sie zgodze ale naszczęście coraz mniej takich ,pamiętam ze zawsze Sagemy polsatu były odporne na rozbudowe ;);) ja miałem zawsze z nimi preboje.
Powrót do góry
   
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 15 Lis 2006
Posty: 123
Miasto: kielce

Post#9 Post autora tematu 18 Gru 2006 22:10   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


dzięki koledzy

niestety sam nie dałem rady ustawić anteny

miernik wskazówkowy piszczał ćwierczał znajdywałem satelity ale nie hotbirta

zarazie polast będzie na osobnym talerzu a ja do innych tv zrobię 2 talerz i 2 twin konwekter

koledzy ile jest satelita z ilu można na ras łapać programy
jakie warto oglądać?
Powrót do góry
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 06 Wrz 2002
Posty: 1012

Post#10 18 Gru 2006 23:18pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak na początek dwie satelity Astra i hotbitd najciekawsze .Najlepiej polecałbym kupić gazetke dwu miesięcznik SAT-Kurier ,tam dokłednie są wyszczegulnione satelity oraz jakie kanały posiadają na swych transponderach .Ale przy obecnym talerzu nie spodziewałbym sie super efektów z bardziej oddalonych satelit .
Do takich experymentów i osiągów trzeba zastosować wiekszy talerz .co najmniej 80 jak nie większy jeśli chcesz coś więcej zobaczyć z dalszych pozycji orbity geostacjonarnej.
Poczytaj to wiele sie dowiesz ! masz przecierz internet ;).
Pozdro Mir
Powrót do góry
   
romek696
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 81
Miasto: żnin SQ2LXF

Post#11 28 Gru 2006 20:48pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a ja dziś kupiłem polsat cyfrowy i nic , pytanie pod jakim kątem do pionu powinna być odchylona czasza? i może więcej wskazówek na temat instalacji menu, bo co tu piszą to troche dla mnie za mało
Powrót do góry
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2299
Miasto: Częstochowa

Post#12 28 Gru 2006 22:12pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


http://sci.pam.szczecin.pl/%7Epastupam/satel/az/index.html
Oblicz sobie kąty za pomocą tego kalkulatora.
Jak złapiesz sygnał to włacz wyszukiwanie kanałów, potem OK i to wszystko.Dekoder już jest odpowiednio skonfigurowany.
Powrót do góry
   
romek696
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 81
Miasto: żnin SQ2LXF

Post#13 28 Gru 2006 22:57pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


witam dekodr był źle ustawiony dokładnie w tp zmieniłem na 11158 ( po instrukcjach kolegi mir) i zaczeło pokazywać na wskaźniku poziom sygnału. a teraz czekam aż się blokada wyłączy, powiedzieli że na 11 kanale poczekać około 30minut i się włączy. pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Gru 2006 22:57pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
j.vit
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Sie 2002
Posty: 404
Miasto: Bielsk Podlaski

Post#14 30 Gru 2006 21:24pomocny post - solucja   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


orginalny konwekter? nie nalezy wprowdzac czytelnikków Elektrody w błąd
(KONWERTER) TAK JEST BARDZIEJ PO POSKIEMU
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> jak zamontować polsat cyfrowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak rozdzielić Cyfrowy Polsat? (7)
Jak rozdzielic polsat cyfrowy? (14)
POLSAT CYFROWY- jak najlepiej? (11)
jak ustawic polsat cyfrowy (3)
Cyfrowy polsat w laptopie , co i jak ? (3)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Polsat Cyfrowy - odbiór na 2 TV niezależnie - jak ? (20)
cyfrowy polsat - jak ustawić antene (18)
Jak podłączyć cyfrowy polsat na 2 x tv i komputer (2)
Cyfrowy polsat? Jak znaleźć kanały? (19)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl temat RSS