Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



jak zamontować polsat cyfrowy


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->jak zamontować polsat cyfrowy Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
myfirma2006
Level 13
Location: kielce
Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Helped: 5
Post rating: 2
myfirma2006
Level 13
Post#1 16 Dec 2006 18:12  Topic author   

jak zamontować polsat cyfrowy


pisze do was z pytaniem kupiłem polsat cyfowy z anteną

dokupiłem 2 konwekter z dwoma wyjściami i przełącznik viper 2/1


nie wiem teraz jak mam to podpiąć czy polsat cyfrowy załapie programy z 2 satelit?

czy dla polsatu zostawić orginalny konwekter?

chce do kupić 2 tuner i odbierać na nim darmowe programy?


mam też pytanko o montaż konwektera?mam uchwyt zez ale z której strony go zamontować? z jaka dokładonośćią to musze zrobić?

kupiłem też miernik wskazówkowy do strojenia

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mir
Level 25
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1005
Helped: 41
Post rating: 5
Mir
Level 25
Post#2 16 Dec 2006 18:29Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Witam nie wiemy jaki masz tuner echostar czy samsung konwerter główny musi być na hotbirda dodatkowy na astrę patrząc od tyłu talerza z prawej strony musi być zainstalowany ,ustawiasz na południe najlepiej sugerując sie kierunkiem talerza na dachu sąsiada ;)jeśli jest w okolicy . co do przełącznika disqc to na końcu, najpierw główny sygnał ustawiasz. Kabel do tunera i drugi koniec do przyrządu powinno sie podświetlić tarcza przyrządu kabel wkładasz w wej.TRA.,wyjście przyrządu to LNB do konwertera - pokrętełko przyrządu wykręcasz tak by zaczeła sie wychylać wskazówka i kręcisz lewo prawo góra dół jak trafisz na sat to wskazówka wychyli sie mocniej wtedy musisz skręcić pokrętełko w lewo np.na połowę i znów przesunąć by wskaźnik pokazał maximum .
o konfiguracji lnb masz napisane w instrukcji .
przełącznik disqc podłączasz na końcu lnb1 główny konwerter lnb2 astra konwerter out podłączasz do tunera.
Niewiem jaką masz wiedze na ten temat ale napewno sobie poradzisz !
Jak chcesz podłączyć drugi tuner to musisz zainstalować główny konwerter z dwoma wyjściami tzw.TWIN KONWERTER i pociągnąc go od konwertera do drugiego punkty indywidualnie.
Pozdrawiam Mir

Helpful post? + 0
Back to top
myfirma2006
Level 13
Location: kielce
Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Helped: 5
Post rating: 2
myfirma2006
Level 13
Post#3 17 Dec 2006 16:02  Topic author   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


przełącznik disqc


podłanczam na dworze koło anteny czy w domu koło tunera

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mir
Level 25
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1005
Helped: 41
Post rating: 5
Mir
Level 25
Post#4 17 Dec 2006 20:41Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Zależy jak mała odległośc tunera od czaszy np. 5m i nie koliduje z estetyką to podciągnąć do tunerka dwa przewody i tam ssumować ale jak więcej metrów to może być przy talerzu (jak jest przystosowany do pracy na zewnątrz musi być taka plastikowa obudowa .

Helpful post? + 0
Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 2
pajo21
Level 35
Post#5 17 Dec 2006 21:02Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


disecqi montuje sie jak najblizej czaszy,niektóre nie chcą działac jak są duże odległości od disecqa do anteny.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Mir
Level 25
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1005
Helped: 41
Post rating: 5
Mir
Level 25
Post#6 17 Dec 2006 21:07Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


To są wtedy kiepskimi diseqami dobry powinien działać nawet na kilkudziesięciu metrach .
Pozdro Mir

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
grzesiulek5
Level 21
Location: Szepietowo
Joined: 27 Dec 2003
Posts: 463
Helped: 25
Post rating: 4
grzesiulek5
Level 21
Post#7 17 Dec 2006 21:32Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a właśnie że większym problememsą kiepskiej jakości tunery i nie dają rady przełączyć diseqa na dużych długościach kabla

Helpful post? + 0
Back to top
Mir
Level 25
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1005
Helped: 41
Post rating: 5
Mir
Level 25
Post#8 17 Dec 2006 21:36Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak z tym sie zgodze ale naszczęście coraz mniej takich ,pamiętam ze zawsze Sagemy polsatu były odporne na rozbudowe ;);) ja miałem zawsze z nimi preboje.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
myfirma2006
Level 13
Location: kielce
Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Helped: 5
Post rating: 2
myfirma2006
Level 13
Post#9 18 Dec 2006 21:10  Topic author   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


dzięki koledzy

niestety sam nie dałem rady ustawić anteny

miernik wskazówkowy piszczał ćwierczał znajdywałem satelity ale nie hotbirta

zarazie polast będzie na osobnym talerzu a ja do innych tv zrobię 2 talerz i 2 twin konwekter

koledzy ile jest satelita z ilu można na ras łapać programy
jakie warto oglądać?

Helpful post? + 0
Back to top
Mir
Level 25
Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1005
Helped: 41
Post rating: 5
Mir
Level 25
Post#10 18 Dec 2006 22:18Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak na początek dwie satelity Astra i hotbitd najciekawsze .Najlepiej polecałbym kupić gazetke dwu miesięcznik SAT-Kurier ,tam dokłednie są wyszczegulnione satelity oraz jakie kanały posiadają na swych transponderach .Ale przy obecnym talerzu nie spodziewałbym sie super efektów z bardziej oddalonych satelit .
Do takich experymentów i osiągów trzeba zastosować wiekszy talerz .co najmniej 80 jak nie większy jeśli chcesz coś więcej zobaczyć z dalszych pozycji orbity geostacjonarnej.
Poczytaj to wiele sie dowiesz ! masz przecierz internet ;).
Pozdro Mir

Helpful post? + 0
Back to top
romek696
Level 12
Location: żnin SQ2LXF
Joined: 12 Nov 2005
Posts: 81
Helped: 2
Post rating: 1
romek696
Level 12
Post#11 28 Dec 2006 19:48Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a ja dziś kupiłem polsat cyfrowy i nic , pytanie pod jakim kątem do pionu powinna być odchylona czasza? i może więcej wskazówek na temat instalacji menu, bo co tu piszą to troche dla mnie za mało

Helpful post? + 0
Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 2
pajo21
Level 35
Post#12 28 Dec 2006 21:12Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


http://sci.pam.szczecin.pl/%7Epastupam/satel/az/index.html
Oblicz sobie kąty za pomocą tego kalkulatora.
Jak złapiesz sygnał to włacz wyszukiwanie kanałów, potem OK i to wszystko.Dekoder już jest odpowiednio skonfigurowany.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
romek696
Level 12
Location: żnin SQ2LXF
Joined: 12 Nov 2005
Posts: 81
Helped: 2
Post rating: 1
romek696
Level 12
Post#13 28 Dec 2006 21:57Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


witam dekodr był źle ustawiony dokładnie w tp zmieniłem na 11158 ( po instrukcjach kolegi mir) i zaczeło pokazywać na wskaźniku poziom sygnału. a teraz czekam aż się blokada wyłączy, powiedzieli że na 11 kanale poczekać około 30minut i się włączy. pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
j.vit
Level 19
Location: Bielsk Podlaski
Joined: 18 Aug 2002
Posts: 402
Helped: 6
Post rating: 3
j.vit
Level 19
Post#14 30 Dec 2006 20:24Helpful post    

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


orginalny konwekter? nie nalezy wprowdzac czytelnikków Elektrody w błąd
(KONWERTER) TAK JEST BARDZIEJ PO POSKIEMU

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> jak zamontować polsat cyfrowy
Page 1 of 1

Similar topics to jak zamontować polsat cyfrowy

Jak rozdzielić Cyfrowy Polsat? (7)
Jak rozdzielic polsat cyfrowy? (14)
POLSAT CYFROWY- jak najlepiej? (11)
jak ustawic polsat cyfrowy (3)
Cyfrowy polsat w laptopie , co i jak ? (3)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Polsat Cyfrowy - odbiór na 2 TV niezależnie - jak ? (20)
cyfrowy polsat - jak ustawić antene (18)
Jak podłączyć cyfrowy polsat na 2 x tv i komputer (2)
Cyfrowy polsat? Jak znaleźć kanały? (19)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.057 seconds