Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

jak zamontować polsat cyfrowy


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> jak zamontować polsat cyfrowy
Author
Message
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Location: kielce

Post#1 Post from the author of the topic 16 Dec 2006 18:12   

jak zamontować polsat cyfrowy


pisze do was z pytaniem kupiłem polsat cyfowy z anteną

dokupiłem 2 konwekter z dwoma wyjściami i przełącznik viper 2/1


nie wiem teraz jak mam to podpiąć czy polsat cyfrowy załapie programy z 2 satelit?

czy dla polsatu zostawić orginalny konwekter?

chce do kupić 2 tuner i odbierać na nim darmowe programy?


mam też pytanko o montaż konwektera?mam uchwyt zez ale z której strony go zamontować? z jaka dokładonośćią to musze zrobić?

kupiłem też miernik wskazówkowy do strojenia

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Dec 2006 18:12   





Back to top
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1004

Post#2 16 Dec 2006 18:29helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Witam nie wiemy jaki masz tuner echostar czy samsung konwerter główny musi być na hotbirda dodatkowy na astrę patrząc od tyłu talerza z prawej strony musi być zainstalowany ,ustawiasz na południe najlepiej sugerując sie kierunkiem talerza na dachu sąsiada ;)jeśli jest w okolicy . co do przełącznika disqc to na końcu, najpierw główny sygnał ustawiasz. Kabel do tunera i drugi koniec do przyrządu powinno sie podświetlić tarcza przyrządu kabel wkładasz w wej.TRA.,wyjście przyrządu to LNB do konwertera - pokrętełko przyrządu wykręcasz tak by zaczeła sie wychylać wskazówka i kręcisz lewo prawo góra dół jak trafisz na sat to wskazówka wychyli sie mocniej wtedy musisz skręcić pokrętełko w lewo np.na połowę i znów przesunąć by wskaźnik pokazał maximum .
o konfiguracji lnb masz napisane w instrukcji .
przełącznik disqc podłączasz na końcu lnb1 główny konwerter lnb2 astra konwerter out podłączasz do tunera.
Niewiem jaką masz wiedze na ten temat ale napewno sobie poradzisz !
Jak chcesz podłączyć drugi tuner to musisz zainstalować główny konwerter z dwoma wyjściami tzw.TWIN KONWERTER i pociągnąc go od konwertera do drugiego punkty indywidualnie.
Pozdrawiam Mir

Helpful message? + -

Back to top
   
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Location: kielce

Post#3 Post from the author of the topic 17 Dec 2006 16:02   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


przełącznik disqc


podłanczam na dworze koło anteny czy w domu koło tunera

Helpful message? + -

Back to top
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1004

Post#4 17 Dec 2006 20:41helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Zależy jak mała odległośc tunera od czaszy np. 5m i nie koliduje z estetyką to podciągnąć do tunerka dwa przewody i tam ssumować ale jak więcej metrów to może być przy talerzu (jak jest przystosowany do pracy na zewnątrz musi być taka plastikowa obudowa .

Helpful message? + -

Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#5 17 Dec 2006 21:02helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


disecqi montuje sie jak najblizej czaszy,niektóre nie chcą działac jak są duże odległości od disecqa do anteny.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Dec 2006 21:02helpful post - solution   





Back to top
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1004

Post#6 17 Dec 2006 21:07helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


To są wtedy kiepskimi diseqami dobry powinien działać nawet na kilkudziesięciu metrach .
Pozdro Mir

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Dec 2006 21:07helpful post - solution   





Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#7 17 Dec 2006 21:32helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a właśnie że większym problememsą kiepskiej jakości tunery i nie dają rady przełączyć diseqa na dużych długościach kabla

Helpful message? + -

Back to top
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1004

Post#8 17 Dec 2006 21:36helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak z tym sie zgodze ale naszczęście coraz mniej takich ,pamiętam ze zawsze Sagemy polsatu były odporne na rozbudowe WinkWink ja miałem zawsze z nimi preboje.

Helpful message? + -

Back to top
   
myfirma2006
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 15 Nov 2006
Posts: 121
Location: kielce

Post#9 Post from the author of the topic 18 Dec 2006 21:10   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


dzięki koledzy

niestety sam nie dałem rady ustawić anteny

miernik wskazówkowy piszczał ćwierczał znajdywałem satelity ale nie hotbirta

zarazie polast będzie na osobnym talerzu a ja do innych tv zrobię 2 talerz i 2 twin konwekter

koledzy ile jest satelita z ilu można na ras łapać programy
jakie warto oglądać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Mir
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 06 Sep 2002
Posts: 1004

Post#10 18 Dec 2006 22:18helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


Tak na początek dwie satelity Astra i hotbitd najciekawsze .Najlepiej polecałbym kupić gazetke dwu miesięcznik SAT-Kurier ,tam dokłednie są wyszczegulnione satelity oraz jakie kanały posiadają na swych transponderach .Ale przy obecnym talerzu nie spodziewałbym sie super efektów z bardziej oddalonych satelit .
Do takich experymentów i osiągów trzeba zastosować wiekszy talerz .co najmniej 80 jak nie większy jeśli chcesz coś więcej zobaczyć z dalszych pozycji orbity geostacjonarnej.
Poczytaj to wiele sie dowiesz ! masz przecierz internet Wink.
Pozdro Mir

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Dec 2006 22:18helpful post - solution   





Back to top
   
romek696
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 80
Location: żnin SQ2LXF

Post#11 28 Dec 2006 19:48helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


a ja dziś kupiłem polsat cyfrowy i nic , pytanie pod jakim kątem do pionu powinna być odchylona czasza? i może więcej wskazówek na temat instalacji menu, bo co tu piszą to troche dla mnie za mało

Helpful message? + -

Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#12 28 Dec 2006 21:12helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


http://sci.pam.szczecin.pl/%7Epastupam/satel/az/index.html
Oblicz sobie kąty za pomocą tego kalkulatora.
Jak złapiesz sygnał to włacz wyszukiwanie kanałów, potem OK i to wszystko.Dekoder już jest odpowiednio skonfigurowany.

Helpful message? + -

Back to top
   
romek696
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 80
Location: żnin SQ2LXF

Post#13 28 Dec 2006 21:57helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


witam dekodr był źle ustawiony dokładnie w tp zmieniłem na 11158 ( po instrukcjach kolegi mir) i zaczeło pokazywać na wskaźniku poziom sygnału. a teraz czekam aż się blokada wyłączy, powiedzieli że na 11 kanale poczekać około 30minut i się włączy. pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
j.vit
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 18 Aug 2002
Posts: 400
Location: Bielsk Podlaski

Post#14 30 Dec 2006 20:24helpful post - solution   

Re: jak zamontować polsat cyfrowy


orginalny konwekter? nie nalezy wprowdzac czytelnikków Elektrody w błąd
(KONWERTER) TAK JEST BARDZIEJ PO POSKIEMU

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> jak zamontować polsat cyfrowy
Page 1 of 1
Similar topics
Jak rozdzielić Cyfrowy Polsat? (7)
Jak rozdzielic polsat cyfrowy? (14)
POLSAT CYFROWY- jak najlepiej? (11)
jak ustawic polsat cyfrowy (3)
Cyfrowy polsat w laptopie , co i jak ? (3)
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
Polsat Cyfrowy - odbiór na 2 TV niezależnie - jak ? (20)
cyfrowy polsat - jak ustawić antene (18)
Jak podłączyć cyfrowy polsat na 2 x tv i komputer (2)
Cyfrowy polsat? Jak znaleźć kanały? (19)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl topic RSS feed