Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



COMPAQ jak wejsc do biosu ?


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware ->COMPAQ jak wejsc do biosu ? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
MIroslavv1
Level 12
Location: Bóbrka k/Krosna
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Post rating: 2
MIroslavv1
Level 12
Post#1 19 Dec 2006 17:22  Topic author   

COMPAQ jak wejsc do biosu ?


witam mam problem z wejsciem do boiosu w komputerze COMPAQ DESKPRO otóz wyswietla mnie cos takiego na monitorze 213-incompatible DIMM module in DIMM socket 1 ponizej pisze F10 setup ale do biosu niewchodzi o co chodzi prosze o jakies wskazówki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21865
Helped: 2552
Post rating: 161
tronic1
Spec od komputerów
Post#2 19 Dec 2006 17:24    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic647562.html

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MIroslavv1
Level 12
Location: Bóbrka k/Krosna
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Post rating: 2
MIroslavv1
Level 12
Post#3 19 Dec 2006 18:15  Topic author   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


wiem juz o co chodzi z biosem ale niewiem jeszcze co dokładnie oznacze ta linijka z ramami kosc jes uwalona czy cos koliduje a tak apropo to na płycie jest tabelka z mnoznikami i czestotliwosciami 66MHz i 100MHz a gdzie badz czym ustawia sie te czestotliwosci płyty?czy to moze juz w biosie? a i mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO procek podobno 450MHz ogladałem go wkoło ale nie doczytałem sie modelu nie jestem pewien czy na dyskietce od modelu 500 wejde do biosu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21865
Helped: 2552
Post rating: 161
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 19 Dec 2006 19:12    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Spróbuj Everest'em zasięgnąć informacji n.t.płyty.
Ten komunikat oznacza tyle że moduł pamięci w slocie 1 jest niekompatybilny z płytą.Jak już rozszyfrujesz typ plyty to na firmowej stronie poszukaj listę modułów RAM kompatybilnych z płytą.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
MIroslavv1
Level 12
Location: Bóbrka k/Krosna
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Post rating: 2
MIroslavv1
Level 12
Post#5 19 Dec 2006 22:56  Topic author   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


czy to jest program ewerest ? i jak to sprawdzic na niedziałajacym komputerze z dyskietki?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
tronic1
Spec od komputerów
Location: Police, Alesund-Norwegia
Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21865
Helped: 2552
Post rating: 161
tronic1
Spec od komputerów
Post#6 19 Dec 2006 23:42    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Tak,chodzi o program Everest
http://www.lavalys.com/ i wcale nie jest potrzebna stacja dyskietek żeby uruchomic program.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Radzious
Level 28
Location: Suchedniów
Joined: 27 Feb 2005
Posts: 997
Helped: 113
Radzious
Level 28
Post#7 20 Dec 2006 00:16    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Do biosu wejdziesz poprzez f10

Quote:
jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO

Jak włączasz kompa pokazuje ci sie takie biale tlo i cos tam na nim napisane, na dole po prawej masz nazwe komutera spisz se go (jest tez nazwa na obudowie) to bedzie nazwa budy:p i wejdz w ten link i odnajdz swoj.

http://h20180.www2.hp.com/apps...3-1&h page=hpcom&lang=en&cc=us

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> COMPAQ jak wejsc do biosu ?
Page 1 of 1

Similar topics to cOMPAQ jak wejsc do biosu ?

Compaq Armada 1520 jak wejsc do biosu? (14)
Prosze mi powiedziec jak wejsc do biosu compaq Presario 2710 (2)
jak wejsc do biosu laptopa? (5)
Jak wejsc do BIOSu ? Pilne ! (5)
jak wejsc do biosu w laptopie (10)
ASUS x550c - Jak wejsc do biosu (3)
JAK WEJSC DO BIOSU W DELL XPI??? (1)
jak wejsc do biosu w Asus S96Jm ?? (4)
Jak wejsc do BIOSu.... bez klawiatury ? (6)
Jak wejsc do biosu Asus P5LD2-FM/S (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.095 seconds