Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



COMPAQ jak wejsc do biosu ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware ->COMPAQ jak wejsc do biosu ? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Bóbrka k/Krosna
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 102
Ocena postów: 1
MIroslavv1
Poziom 12
Post#1 19 Gru 2006 17:22  Autor tematu   

COMPAQ jak wejsc do biosu ?


witam mam problem z wejsciem do boiosu w komputerze COMPAQ DESKPRO otóz wyswietla mnie cos takiego na monitorze 213-incompatible DIMM module in DIMM socket 1 ponizej pisze F10 setup ale do biosu niewchodzi o co chodzi prosze o jakies wskazówki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21574
Pomógł: 2500
Ocena postów: 106
tronic1
Spec od komputerów
Post#2 19 Gru 2006 17:24    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic647562.html

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Bóbrka k/Krosna
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 102
Ocena postów: 1
MIroslavv1
Poziom 12
Post#3 19 Gru 2006 18:15  Autor tematu   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


wiem juz o co chodzi z biosem ale niewiem jeszcze co dokładnie oznacze ta linijka z ramami kosc jes uwalona czy cos koliduje a tak apropo to na płycie jest tabelka z mnoznikami i czestotliwosciami 66MHz i 100MHz a gdzie badz czym ustawia sie te czestotliwosci płyty?czy to moze juz w biosie? a i mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO procek podobno 450MHz ogladałem go wkoło ale nie doczytałem sie modelu nie jestem pewien czy na dyskietce od modelu 500 wejde do biosu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21574
Pomógł: 2500
Ocena postów: 106
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 19 Gru 2006 19:12    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Spróbuj Everest'em zasięgnąć informacji n.t.płyty.
Ten komunikat oznacza tyle że moduł pamięci w slocie 1 jest niekompatybilny z płytą.Jak już rozszyfrujesz typ plyty to na firmowej stronie poszukaj listę modułów RAM kompatybilnych z płytą.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Bóbrka k/Krosna
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 102
Ocena postów: 1
MIroslavv1
Poziom 12
Post#5 19 Gru 2006 22:56  Autor tematu   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


czy to jest program ewerest ? i jak to sprawdzic na niedziałajacym komputerze z dyskietki?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21574
Pomógł: 2500
Ocena postów: 106
tronic1
Spec od komputerów
Post#6 19 Gru 2006 23:42    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Tak,chodzi o program Everest
http://www.lavalys.com/ i wcale nie jest potrzebna stacja dyskietek żeby uruchomic program.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Radzious
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Suchedniów
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 998
Pomógł: 113
Radzious
Poziom 20
Post#7 20 Gru 2006 00:16    

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Do biosu wejdziesz poprzez f10

Cytat:
jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO

Jak włączasz kompa pokazuje ci sie takie biale tlo i cos tam na nim napisane, na dole po prawej masz nazwe komutera spisz se go (jest tez nazwa na obudowie) to bedzie nazwa budy:p i wejdz w ten link i odnajdz swoj.

http://h20180.www2.hp.com/apps/Nav?h_pagetype=s-001&h_lang=en&h_cc=us&h_product=89323&h_client=S-A-R163-1&h_page=hpcom&lang=en&cc=us

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> COMPAQ jak wejsc do biosu ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Compaq Armada 1520 jak wejsc do biosu? (14)
Prosze mi powiedziec jak wejsc do biosu compaq Presario 2710 (2)
jak wejsc do biosu laptopa? (5)
Jak wejsc do BIOSu ? Pilne ! (5)
jak wejsc do biosu w laptopie (10)
ASUS x550c - Jak wejsc do biosu (3)
JAK WEJSC DO BIOSU W DELL XPI??? (1)
jak wejsc do biosu w Asus S96Jm ?? (4)
Jak wejsc do BIOSu.... bez klawiatury ? (6)
Jak wejsc do biosu Asus P5LD2-FM/S (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS