Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> COMPAQ jak wejsc do biosu ?
Author
Message
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Location: Bóbrka k/Krosna

Post#1 Post from the author of the topic 19 Dec 2006 17:22   

COMPAQ jak wejsc do biosu ?


witam mam problem z wejsciem do boiosu w komputerze COMPAQ DESKPRO otóz wyswietla mnie cos takiego na monitorze 213-incompatible DIMM module in DIMM socket 1 ponizej pisze F10 setup ale do biosu niewchodzi o co chodzi prosze o jakies wskazówki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Dec 2006 17:22   





Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21501
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#2 19 Dec 2006 17:24   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic647562.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Dec 2006 17:24   





Back to top
   
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Location: Bóbrka k/Krosna

Post#3 Post from the author of the topic 19 Dec 2006 18:15   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


wiem juz o co chodzi z biosem ale niewiem jeszcze co dokładnie oznacze ta linijka z ramami kosc jes uwalona czy cos koliduje a tak apropo to na płycie jest tabelka z mnoznikami i czestotliwosciami 66MHz i 100MHz a gdzie badz czym ustawia sie te czestotliwosci płyty?czy to moze juz w biosie? a i mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO procek podobno 450MHz ogladałem go wkoło ale nie doczytałem sie modelu nie jestem pewien czy na dyskietce od modelu 500 wejde do biosu?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Dec 2006 18:15   





Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21501
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 19 Dec 2006 19:12   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Spróbuj Everest'em zasięgnąć informacji n.t.płyty.
Ten komunikat oznacza tyle że moduł pamięci w slocie 1 jest niekompatybilny z płytą.Jak już rozszyfrujesz typ plyty to na firmowej stronie poszukaj listę modułów RAM kompatybilnych z płytą.

Helpful message? + -

Back to top
   
MIroslavv1
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 18 Nov 2006
Posts: 102
Location: Bóbrka k/Krosna

Post#5 Post from the author of the topic 19 Dec 2006 22:56   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


czy to jest program ewerest ? i jak to sprawdzic na niedziałajacym komputerze z dyskietki?

Helpful message? + -

Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21501
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#6 19 Dec 2006 23:42   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Tak,chodzi o program Everest
http://www.lavalys.com/ i wcale nie jest potrzebna stacja dyskietek żeby uruchomic program.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Dec 2006 23:42   





Back to top
   
Radzious
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 998
Location: Suchedniów

Post#7 20 Dec 2006 00:16   

Re: COMPAQ jak wejsc do biosu ?


Do biosu wejdziesz poprzez f10

Quote:
jak sprawdzic jaki model jest tego DESKPRO

Jak włączasz kompa pokazuje ci sie takie biale tlo i cos tam na nim napisane, na dole po prawej masz nazwe komutera spisz se go (jest tez nazwa na obudowie) to bedzie nazwa budy:p i wejdz w ten link i odnajdz swoj.

http://h20180.www2.hp.com/apps/Nav?h_pagetype=s-001&h_lang=en&h_cc=us&h_product=89323&h_client=S-A-R163-1&h_page=hpcom&lang=en&cc=us

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Hardware -> COMPAQ jak wejsc do biosu ?
Page 1 of 1
Similar topics
Compaq Armada 1520 jak wejsc do biosu? (14)
Prosze mi powiedziec jak wejsc do biosu compaq Presario 2710 (2)
jak wejsc do biosu laptopa? (5)
Jak wejsc do BIOSu ? Pilne ! (5)
jak wejsc do biosu w laptopie (10)
ASUS x550c - Jak wejsc do biosu (3)
JAK WEJSC DO BIOSU W DELL XPI??? (1)
jak wejsc do biosu w Asus S96Jm ?? (4)
Jak wejsc do BIOSu.... bez klawiatury ? (6)
Jak wejsc do biosu Asus P5LD2-FM/S (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.059 seconds

elektroda.pl topic RSS feed