Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu
Autor
Wiadomość
William Bonawentura
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1527
Miasto: Imielin

Post#1 Post autora tematu 19 Gru 2006 17:58   

Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Mam "szybkie" pytanie. Czy wymiana termostatu jest możliwa bez demontażu płyty podpalnikowej ? Jak się do niego można dostać ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2006 17:58   





Powrót do góry
   
bronek1806
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 358
Miasto: Kraków

Post#2 19 Gru 2006 20:19   

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Hey
Jest to możliwe:
jeżeli masz zwinne ręce to musisz ściągnąć tablice rozdzielczą,
odkręcić stary termostat obciąć czujkę i wyrzucić go do śmieci,
problem z nowym termostatem jest taki, że musisz przełożyć czujkę przez malutki otwór w komorze piekarnika, który jest w tylnej części, po lewej stronie komory (widać go z wnętrza piekarnika jest w samym narożniku centralne pomiędzy grzałkami) :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2006 20:19   





Powrót do góry
   
William Bonawentura
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1527
Miasto: Imielin

Post#3 Post autora tematu 19 Gru 2006 20:28   

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Nie czekając na odpowiedź zabrałem się za rozbieranie kuchenki :). Niestety TRZEBA ją odłączyć od sieci gazowej (na śrubunku). Cały przedni panel trzyma się na dwóch wkrętach od dołu (z tulejkami). Z tyłu trzeba odkręcić całą dużą pokrywę (6 wkrętów).

Teraz problem numer dwa - gdzie dostanę ten termostat w Katowicach ? Niestety okazał się nieregulowalny (ma błąd 80 stopni).
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kuchenka Mastercook Elegance termoobieg padł. (2)
Demontaż grzałki w kuchence mastercook elegance. (1)
MasterCook 3400 Elegance piekarnik nie dziala (6)
kuchnia gaz-el typ 3400 mastercook elegance (1)
mastercook elegance piekarnik działa ,a wyświetlacz ciemny (3)
MasterCook 3400 Elegance termoobieg działa ale grzałki nie (5)
Kuchnia Mastercook 3400 elegance - jak wyjąć dolną grzałkę? (4)
Mastercook PF-700E podlaczenie termostatu? (4)
Kuchenka Mastercook (8)
Kuchenka Mastercook termoobieg (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS