Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu
Autor
Wiadomość
William Bonawentura
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1489
Miasto: Imielin

Post#1 Post autora tematu 19 Gru 2006 18:58   

Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Mam "szybkie" pytanie. Czy wymiana termostatu jest możliwa bez demontażu płyty podpalnikowej ? Jak się do niego można dostać ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2006 18:58   





Powrót do góry
   
bronek1806
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 356
Miasto: Kraków

Post#2 19 Gru 2006 21:19   

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Hey
Jest to możliwe:
jeżeli masz zwinne ręce to musisz ściągnąć tablice rozdzielczą,
odkręcić stary termostat obciąć czujkę i wyrzucić go do śmieci,
problem z nowym termostatem jest taki, że musisz przełożyć czujkę przez malutki otwór w komorze piekarnika, który jest w tylnej części, po lewej stronie komory (widać go z wnętrza piekarnika jest w samym narożniku centralne pomiędzy grzałkami) :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Gru 2006 21:19   





Powrót do góry
   
William Bonawentura
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1489
Miasto: Imielin

Post#3 Post autora tematu 19 Gru 2006 21:28   

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Nie czekając na odpowiedź zabrałem się za rozbieranie kuchenki :). Niestety TRZEBA ją odłączyć od sieci gazowej (na śrubunku). Cały przedni panel trzyma się na dwóch wkrętach od dołu (z tulejkami). Z tyłu trzeba odkręcić całą dużą pokrywę (6 wkrętów).

Teraz problem numer dwa - gdzie dostanę ten termostat w Katowicach ? Niestety okazał się nieregulowalny (ma błąd 80 stopni).
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mastercook PF-700E podlaczenie termostatu? (4)
Kuchnia Mastercook 3400 elegance - jak wyjąć dolną grzałkę? (4)
MasterCook 3400 Elegance termoobieg działa ale grzałki nie (5)
mastercook elegance piekarnik działa ,a wyświetlacz ciemny (3)
MasterCook 3400 Elegance piekarnik nie dziala (6)
kuchnia gaz-el typ 3400 mastercook elegance (1)
Demontaż grzałki w kuchence mastercook elegance. (1)
Kuchenka Mastercook Elegance termoobieg padł. (2)
Kuchenka Mastercook (8)
Kuchenka Mastercook termoobieg (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS