Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Serwis -> AGD Kuchnie ->Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
William Bonawentura
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Imielin
Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1562
Pomógł: 116
Ocena postów: 10
William Bonawentura
Poziom 22
Post#1 19 Gru 2006 17:58  Autor tematu   

Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Mam "szybkie" pytanie. Czy wymiana termostatu jest możliwa bez demontażu płyty podpalnikowej ? Jak się do niego można dostać ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bronek1806
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Kraków
Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 356
Pomógł: 64
Ocena postów: 27
bronek1806
Poziom 17
Post#2 19 Gru 2006 20:19    

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Hey
Jest to możliwe:
jeżeli masz zwinne ręce to musisz ściągnąć tablice rozdzielczą,
odkręcić stary termostat obciąć czujkę i wyrzucić go do śmieci,
problem z nowym termostatem jest taki, że musisz przełożyć czujkę przez malutki otwór w komorze piekarnika, który jest w tylnej części, po lewej stronie komory (widać go z wnętrza piekarnika jest w samym narożniku centralne pomiędzy grzałkami) :)

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
William Bonawentura
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Imielin
Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 1562
Pomógł: 116
Ocena postów: 10
William Bonawentura
Poziom 22
Post#3 19 Gru 2006 20:28  Autor tematu   

Re: Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu


Nie czekając na odpowiedź zabrałem się za rozbieranie kuchenki :). Niestety TRZEBA ją odłączyć od sieci gazowej (na śrubunku). Cały przedni panel trzyma się na dwóch wkrętach od dołu (z tulejkami). Z tyłu trzeba odkręcić całą dużą pokrywę (6 wkrętów).

Teraz problem numer dwa - gdzie dostanę ten termostat w Katowicach ? Niestety okazał się nieregulowalny (ma błąd 80 stopni).

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Kuchenka Mastercook Elegance, dostęp do termostatu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kuchenka Mastercook Elegance termoobieg padł. (2)
Demontaż grzałki w kuchence mastercook elegance. (1)
MasterCook 3400 Elegance piekarnik nie dziala (6)
kuchnia gaz-el typ 3400 mastercook elegance (1)
mastercook elegance piekarnik działa ,a wyświetlacz ciemny (3)
MasterCook 3400 Elegance termoobieg działa ale grzałki nie (5)
Kuchnia Mastercook 3400 elegance - jak wyjąć dolną grzałkę? (4)
Mastercook PF-700E podlaczenie termostatu? (4)
Kuchenka Mastercook (8)
Kuchenka Mastercook termoobieg (13)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.09 seconds

elektroda.pl temat RSS