Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!
Author
Message
maxley
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2
Location: Kielce

Post#1 Post from the author of the topic 21 Dec 2006 21:21   

Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam !!
Mój problem przedstawia sie nastepująco:
po zakupie Cyfrowego Polsatu podłączyłem go i ... nic !!
Na każdej stacji wyświetla sie komunikat ,,brak sygnału".
Jeśli chodzi o te dwa paski (bodajże sygnału i jakości) to ten od sygnału pokazuje 70% a ten dolny 0%.
Jesli chodzi o to całem TP to na jakie bym nie zmienił to ciągle mam kolor czerwony !!
Mam dekoder Echostar 717 i antene 60-dziesiatke.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Dec 2006 21:21   





Back to top
   
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Location: Częstochowa

Post#2 21 Dec 2006 21:26   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A ustawiłeś antene na dobrego satelite czyli HOTBIRDA?

Helpful message? + -

Back to top
   
maxley
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2
Location: Kielce

Post#3 Post from the author of the topic 21 Dec 2006 21:32   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.

Helpful message? + -

Back to top
   
okulik
Poziom 20
Poziom 20


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 1091
Location: Częstochowa

Post#4 21 Dec 2006 23:00   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


maxley wrote:
Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.


prawdopodobnie, podobnie to za malo......

Helpful message? + -

Back to top
   
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 254
Location: Mazowieckie

Post#5 22 Dec 2006 12:16   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ustawiłeś astrę dlatego dekoder pokazuje sygnał ale nie ma jakości sygnału. przesuń trochę antenę stojąć do niej na wprostw lewo ale to tylko 6stopni róznicy dlatego moze ci się wydawać że masz tak samo jak sąsiad. Pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Jarek.b1
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 06 Jun 2002
Posts: 449
Location: Łódzkie

Post#6 22 Dec 2006 12:59   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ostatnio montowałem zestaw Polsatu i problem jest w ustawieniach w tunerze skonfiguruj odpowiednio rodzaj konwentera oraz jeżeli masz DisQ to odpwoeidnie wejścia i bedzie działało. a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
zdzisiu222
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 1
Location: jasło

Post#7 23 Dec 2006 14:53   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam mam problem z dekoderem Echostar DSB-717, po wlaczeniu go pojawia sie napis nacisnij menue do zainstalowania tylko jak naciska to nic mi to nie daje bo poprzejsciu wszystkich opcji dalej to samo prosze o odpowiedz

Helpful message? + -

Back to top
   
jasiu1990
Poziom 4
Poziom 4


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 10
Location: Biała Rawska

Post#8 23 Dec 2006 19:43   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A odczekałes 10 min od wlaczenia do pradu i podlaczeniu anteny???

Helpful message? + -

Back to top
   
marek_kkk
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 21 Dec 2003
Posts: 112

Post#9 27 Dec 2006 09:09   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jarek.b1 wrote:
a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.


... to najprostszy i sprawdzony sposób (również przeze mnie - polecam)

Być może to wina konwertera, może być uszkodzony.

pzdr!

Helpful message? + -

Back to top
   
cypa100
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 44
Location: krosno

Post#10 28 Apr 2007 09:33   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A masz może jakieś złączki na kablu lub rozgałęźniki jak masz to spróbuj je usunąć

Helpful message? + -

Back to top
   
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 465
Location: Szepietowo

Post#11 28 Apr 2007 09:45   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy ta antena aby napewno jest na hotbirdzie
:arrow:zdzisiu222.Niestety ale twój dekoder musisz oddać do serwisu

Helpful message? + -

Back to top
   
ToMaLLa
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 04 Sep 2004
Posts: 58
Location: Zielona Góra

Post#12 01 May 2007 11:56   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


idz do sasiada ze swoim odbiornikiem. sprawdz czy zadziala u niego.

Helpful message? + -

Back to top
   
buka2012
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 02 May 2007
Posts: 1
Location: terespol n/bugiem

Post#13 02 May 2007 17:03   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
Mam podobny problem jak kolega jednak....
Wszystko jest niby okej na samym początku miałem polsat tv4 ale pózniej znikneło i tylko w pamieci zostały a jak przełącze to niema nic obrazu dzwieku,czytałem ze zmienili cos na 11158 czy jakos tak ustawiałem ale kicha.
Jednak teraz nowy problem
Grzebałem dzisiaj i stało sie cos gorszego:) zamontowałem standardowy polsatowski talerz(wczesniej był od innego ale jakos odbierało jakość sygnału miałem ok68% moc 43 :I !!) teraz po zamontowaniu i grzebaniu przy antenie lekko jakość wzrosła do 81% ale moc sie niezmieniła i oscyluje ok 43% a to małoooo,na domiar złego niebyło zadnego programu jak podłćzyłem wszystko tylko lista ale na kazdym kanale ciemnosc;/,wiec wykasowałem wszystko i na nowo wyszukarke włączyłem to znalazło sporo ale same kwasiaste i wiekszosc niedziałała na ~200 z 5 miało obraz i dzwiek reszta czarna.Teraz niewiem co to zdziałać!! HELP
Dodam że antena jest dobrze według mnie ustawiona ciut lepiej nawet jak była tj ~32 stopni i około 13 na hotbirda tak jak powinno być.Posiadam THOMSON DSI30PO

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 May 2007 17:03   





Back to top
   
picu2007
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 20 Jun 2007
Posts: 15
Location: Żuromin

Post#14 11 Oct 2007 13:47   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jeżeli jest nagminny napis "naciśnij menu do konfiguracji", oznacza, że nie ma skonfigurowanej żadnej satelity. Wybierz satelitę Astra i tam sprawdź jakość obrazu (górny pasek). Jeżeli jest więcej niż na Hotbird, przestaw antenę na zachód. Przy nastawieniu sateliy warto korzystać z pomocy innej osoby. Dolny pasek oznacza siłę sygnału i to na nią należy zwracać większą uwagę. Jeżeli nadal nie ma sygnału, sprawdź czy podłączenie anteny z dekoderem jest prawidłowe i czy został wybrany odpowiedni typ konwentera.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Oct 2007 13:47   





Back to top
   
dozowacz
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 28 Apr 2007
Posts: 53
Location: kraśnik

Post#15 12 Oct 2007 11:56   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


a zadnej przeszkody niema na drodze [drzewo }itp

Helpful message? + -

Back to top
   
niikii
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 04 Sep 2005
Posts: 83
Location: Wrocław

Post#16 05 Nov 2007 21:22   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
U mnie obecnie jest podobnie.
Kupiłem nowy zestaw, założyłem antenę na uchwyt i szukałem sygnału. Sygnał znalazłem, ale jakoś mało programów. Kolega powiedział, że mam przesunąć antenę, bo najprawdopodobniej łapię Astrę. Faktycznie, przesunąłem antenę odrobinę w kier. wschodnim i złapałem lepszy sygnał. Przy wyszukiwaniu programów dekoder odnalazł ok. 1000. Ale... na każdym "czarno". Albo "usługa niedostępna" albo "brak sygnału".

Co robić?

A może jest ktoś z Wrocławia, kto by pomógł?

Pozdrawiam[/url]

Helpful message? + -

Back to top
   
kamiljan1
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 04 Sep 2006
Posts: 653
Location: Poznań

Post#17 05 Nov 2007 22:45   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A co się stało z maxleyem.Kamil

Helpful message? + -

Back to top
   
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 254
Location: Mazowieckie

Post#18 07 Nov 2007 19:19   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Wszystko było by prawdopodobnie dobrze gdybyś przesunął ją na zachód jeśli miałeś wtedy Astrę. A Ty przesunąłeś ją w odwrotnym kierunku.

Helpful message? + -

Back to top
   
Yezo
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 30 Nov 2007
Posts: 5

Post#19 30 Nov 2007 18:58   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam,
Na początek napiszę, że jestem całkiem zielony w tych sprawach (telewizja cyfrowa itp). Dzisiaj sprawiłem sobie dekoder polsatu noi starałem się postępować zgodnie z instrukcją, antenę "złożyłem", powiesiłem i zacząłem konfigurować...Tyle, że mi to nie idzie za bardzo...Dochodzę do tego momentu gdzie pojawiają się te 2 paski..Noi górny dochodzi do 60 % a dolny ani drganie...Po przeczytnaiu tego tematu domyślam się, że problem, może leżeć w ustawieniu anteny..tyle tylko, że probowałem ją kręcić, ale nic to nie dało...Oczywiście sygnału szukam na HotBirdzie...
Bardzo bym prosił o jakieś rady

Helpful message? + -

Back to top
   
Yezo
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 30 Nov 2007
Posts: 5

Post#20 01 Dec 2007 10:12   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


pokręciłem anteną kilka godzin i udało się, górny pasek 80%, dolny 43 %...czy są to wystarczające wartości?
I co dalej dałem szukanie kanałów, znalazło ich sporo...ale, żadnego nie ma, czarny obraz i tyle...

Helpful message? + -

Back to top
   
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 254
Location: Mazowieckie

Post#21 03 Dec 2007 14:25   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


moze być poziom sygnału. masz jakiś komunikat na tym dekoderze??? A jak wyjmieśz kartę to jaki jest komunikat.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Dec 2007 14:25   





Back to top
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2410
Location: M-ce

Post#22 03 Dec 2007 15:09   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sygnał powinien wystarczyć, jakość się liczy, a tu nawet 50 % by wystarczyło.

Helpful message? + -

Back to top
   
lukas__19
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 08 Jan 2008
Posts: 1

Post#23 08 Jan 2008 00:37   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


siemka ja mam taki problem wybralem w menu ustawienia fabryczne przeszedlem cala instalacje i nic!!! ciagle wyskakuje mi to samo "wybierz menu do zainstalowania" nie wiem co mam z tym zrobic wczesniej mialem kanaly a teraz ich nie ma po wlaczeniu dekodera ciagle wyskakuje ten napis kombinowalem robilem wszystko co w mojej mocy i nadal nic POMOCY!!

Helpful message? + -

Back to top
   
brechel
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 10 Jul 2007
Posts: 6

Post#24 18 Jan 2008 16:18   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


za brak sygnału w echostarach modele 616 i 717 odpowiada scalaczek up104 o ile dobrze pamiętam, taki mały koło anteny. Raczej nie można go nigdzie dokupić, zostaje tylko odesłanie do serwisu i przeczekanie tych 2 tyg, lub wymiana na nowy w punkcie sprzedaży. Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
clara_1
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 19 Jan 2008
Posts: 2
Location: lubelskie

Post#25 19 Jan 2008 17:19   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy wiecie jak ustawić Cyfrowy Polsat w Szwecji??Wogóle nie można złapać sygnału

Helpful message? + -

Back to top
   
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2410
Location: M-ce

Post#26 19 Jan 2008 20:35   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antena musi się "patrzeć" bardziej w ziemię niż w Polsce.

Helpful message? + -

Back to top
   
gierii
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 29 Jan 2008
Posts: 1
Location: wokng

Post#27 29 Jan 2008 01:13   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


[b]Wtam!!Na poczatku powiem ze jestem w tym zielony!!
Mieszkam pod Londynem wiec sprawilem sobie cyfre i pelen radosci zinstalowalem talerz(no oko po sasiadach podobnie)i nagle lpa brak sygnalu!! obydwa paski na 0%Model to echostar DSB 717.
Blagam pomozcie co mam robic??:(
[/b]

Helpful message? + -

Back to top
   
Zbynex
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 17 Dec 2002
Posts: 717
Location: Świdnica

Post#28 29 Jan 2008 08:44   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sposoby ustawiania anten satelitarnych są wielokrotnie opisane na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!
Page 1 of 1
Similar topics
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)
Cyfrowy Polsat - BRAK SYGNAŁU (3)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału z anteny. (6)
Cyfrowy Polsat-nagły brak sygnału (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl topic RSS feed