Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !! Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
maxley
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 2
Miasto: Kielce

maxley
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 21 Gru 2006 21:21   

Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam !!
Mój problem przedstawia sie nastepująco:
po zakupie Cyfrowego Polsatu podłączyłem go i ... nic !!
Na każdej stacji wyświetla sie komunikat ,,brak sygnału".
Jeśli chodzi o te dwa paski (bodajże sygnału i jakości) to ten od sygnału pokazuje 70% a ten dolny 0%.
Jesli chodzi o to całem TP to na jakie bym nie zmienił to ciągle mam kolor czerwony !!
Mam dekoder Echostar 717 i antene 60-dziesiatke.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Miasto: Częstochowa

pajo21
Poziom 22
Post#2 21 Gru 2006 21:26   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A ustawiłeś antene na dobrego satelite czyli HOTBIRDA?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
maxley
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 2
Miasto: Kielce

maxley
Poziom 2
Post#3 Post autora tematu 21 Gru 2006 21:32   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
okulik
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1090
Miasto: Częstochowa

okulik
Poziom 20
Post#4 21 Gru 2006 23:00   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


maxley napisał:
Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.


prawdopodobnie, podobnie to za malo......

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Miasto: Mazowieckie

kris_w6
Poziom 15
Post#5 22 Gru 2006 12:16   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ustawiłeś astrę dlatego dekoder pokazuje sygnał ale nie ma jakości sygnału. przesuń trochę antenę stojąć do niej na wprostw lewo ale to tylko 6stopni róznicy dlatego moze ci się wydawać że masz tak samo jak sąsiad. Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Jarek.b1
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 06 Cze 2002
Posty: 449
Miasto: Łódzkie

Jarek.b1
Poziom 17
Post#6 22 Gru 2006 12:59   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ostatnio montowałem zestaw Polsatu i problem jest w ustawieniach w tunerze skonfiguruj odpowiednio rodzaj konwentera oraz jeżeli masz DisQ to odpwoeidnie wejścia i bedzie działało. a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zdzisiu222
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 1
Miasto: jasło

zdzisiu222
Poziom 1
Post#7 23 Gru 2006 14:53   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam mam problem z dekoderem Echostar DSB-717, po wlaczeniu go pojawia sie napis nacisnij menue do zainstalowania tylko jak naciska to nic mi to nie daje bo poprzejsciu wszystkich opcji dalej to samo prosze o odpowiedz

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jasiu1990
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 10
Miasto: Biała Rawska

jasiu1990
Poziom 4
Post#8 23 Gru 2006 19:43   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A odczekałes 10 min od wlaczenia do pradu i podlaczeniu anteny???

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
marek_kkk
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 112

marek_kkk
Poziom 13
Post#9 27 Gru 2006 09:09   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jarek.b1 napisał:
a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.


... to najprostszy i sprawdzony sposób (również przeze mnie - polecam)

Być może to wina konwertera, może być uszkodzony.

pzdr!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
cypa100
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 21 Cze 2006
Posty: 44
Miasto: krosno

cypa100
Poziom 9
Post#10 28 Kwi 2007 09:33   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A masz może jakieś złączki na kablu lub rozgałęźniki jak masz to spróbuj je usunąć

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 464
Miasto: Szepietowo

grzesiulek5
Poziom 18
Post#11 28 Kwi 2007 09:45   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy ta antena aby napewno jest na hotbirdzie
:arrow:zdzisiu222.Niestety ale twój dekoder musisz oddać do serwisu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ToMaLLa
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 04 Wrz 2004
Posty: 58
Miasto: Zielona Góra

ToMaLLa
Poziom 10
Post#12 01 Maj 2007 11:56   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


idz do sasiada ze swoim odbiornikiem. sprawdz czy zadziala u niego.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
buka2012
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 1
Miasto: terespol n/bugiem

buka2012
Poziom 1
Post#13 02 Maj 2007 17:03   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
Mam podobny problem jak kolega jednak....
Wszystko jest niby okej na samym początku miałem polsat tv4 ale pózniej znikneło i tylko w pamieci zostały a jak przełącze to niema nic obrazu dzwieku,czytałem ze zmienili cos na 11158 czy jakos tak ustawiałem ale kicha.
Jednak teraz nowy problem
Grzebałem dzisiaj i stało sie cos gorszego:) zamontowałem standardowy polsatowski talerz(wczesniej był od innego ale jakos odbierało jakość sygnału miałem ok68% moc 43 :I !!) teraz po zamontowaniu i grzebaniu przy antenie lekko jakość wzrosła do 81% ale moc sie niezmieniła i oscyluje ok 43% a to małoooo,na domiar złego niebyło zadnego programu jak podłćzyłem wszystko tylko lista ale na kazdym kanale ciemnosc;/,wiec wykasowałem wszystko i na nowo wyszukarke włączyłem to znalazło sporo ale same kwasiaste i wiekszosc niedziałała na ~200 z 5 miało obraz i dzwiek reszta czarna.Teraz niewiem co to zdziałać!! HELP
Dodam że antena jest dobrze według mnie ustawiona ciut lepiej nawet jak była tj ~32 stopni i około 13 na hotbirda tak jak powinno być.Posiadam THOMSON DSI30PO

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
picu2007
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Cze 2007
Posty: 15
Miasto: Żuromin

picu2007
Poziom 6
Post#14 11 Paź 2007 13:47   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jeżeli jest nagminny napis "naciśnij menu do konfiguracji", oznacza, że nie ma skonfigurowanej żadnej satelity. Wybierz satelitę Astra i tam sprawdź jakość obrazu (górny pasek). Jeżeli jest więcej niż na Hotbird, przestaw antenę na zachód. Przy nastawieniu sateliy warto korzystać z pomocy innej osoby. Dolny pasek oznacza siłę sygnału i to na nią należy zwracać większą uwagę. Jeżeli nadal nie ma sygnału, sprawdź czy podłączenie anteny z dekoderem jest prawidłowe i czy został wybrany odpowiedni typ konwentera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dozowacz
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 57
Miasto: kraśnik

dozowacz
Poziom 10
Post#15 12 Paź 2007 11:56   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


a zadnej przeszkody niema na drodze [drzewo }itp

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
niikii
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 04 Wrz 2005
Posty: 83
Miasto: Wrocław

niikii
Poziom 12
Post#16 05 Lis 2007 21:22   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
U mnie obecnie jest podobnie.
Kupiłem nowy zestaw, założyłem antenę na uchwyt i szukałem sygnału. Sygnał znalazłem, ale jakoś mało programów. Kolega powiedział, że mam przesunąć antenę, bo najprawdopodobniej łapię Astrę. Faktycznie, przesunąłem antenę odrobinę w kier. wschodnim i złapałem lepszy sygnał. Przy wyszukiwaniu programów dekoder odnalazł ok. 1000. Ale... na każdym "czarno". Albo "usługa niedostępna" albo "brak sygnału".

Co robić?

A może jest ktoś z Wrocławia, kto by pomógł?

Pozdrawiam[/url]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kamiljan1
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 655
Miasto: Poznań

kamiljan1
Poziom 19
Post#17 05 Lis 2007 22:45   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A co się stało z maxleyem.Kamil

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Miasto: Mazowieckie

kris_w6
Poziom 15
Post#18 07 Lis 2007 19:19   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Wszystko było by prawdopodobnie dobrze gdybyś przesunął ją na zachód jeśli miałeś wtedy Astrę. A Ty przesunąłeś ją w odwrotnym kierunku.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Yezo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 5

Yezo
Poziom 3
Post#19 30 Lis 2007 18:58   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam,
Na początek napiszę, że jestem całkiem zielony w tych sprawach (telewizja cyfrowa itp). Dzisiaj sprawiłem sobie dekoder polsatu noi starałem się postępować zgodnie z instrukcją, antenę "złożyłem", powiesiłem i zacząłem konfigurować...Tyle, że mi to nie idzie za bardzo...Dochodzę do tego momentu gdzie pojawiają się te 2 paski..Noi górny dochodzi do 60 % a dolny ani drganie...Po przeczytnaiu tego tematu domyślam się, że problem, może leżeć w ustawieniu anteny..tyle tylko, że probowałem ją kręcić, ale nic to nie dało...Oczywiście sygnału szukam na HotBirdzie...
Bardzo bym prosił o jakieś rady

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Yezo
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 5

Yezo
Poziom 3
Post#20 01 Gru 2007 10:12   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


pokręciłem anteną kilka godzin i udało się, górny pasek 80%, dolny 43 %...czy są to wystarczające wartości?
I co dalej dałem szukanie kanałów, znalazło ich sporo...ale, żadnego nie ma, czarny obraz i tyle...

Czy wiadomość jest pomocna? + +2 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Miasto: Mazowieckie

kris_w6
Poziom 15
Post#21 03 Gru 2007 14:25   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


moze być poziom sygnału. masz jakiś komunikat na tym dekoderze??? A jak wyjmieśz kartę to jaki jest komunikat.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2415
Miasto: M-ce

michcio
Poziom 22
Post#22 03 Gru 2007 15:09   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sygnał powinien wystarczyć, jakość się liczy, a tu nawet 50 % by wystarczyło.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
lukas__19
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1

lukas__19
Poziom 1
Post#23 08 Sty 2008 00:37   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


siemka ja mam taki problem wybralem w menu ustawienia fabryczne przeszedlem cala instalacje i nic!!! ciagle wyskakuje mi to samo "wybierz menu do zainstalowania" nie wiem co mam z tym zrobic wczesniej mialem kanaly a teraz ich nie ma po wlaczeniu dekodera ciagle wyskakuje ten napis kombinowalem robilem wszystko co w mojej mocy i nadal nic POMOCY!!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
brechel
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 6

brechel
Poziom 3
Post#24 18 Sty 2008 16:18   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


za brak sygnału w echostarach modele 616 i 717 odpowiada scalaczek up104 o ile dobrze pamiętam, taki mały koło anteny. Raczej nie można go nigdzie dokupić, zostaje tylko odesłanie do serwisu i przeczekanie tych 2 tyg, lub wymiana na nowy w punkcie sprzedaży. Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
clara_1
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 2
Miasto: lubelskie

clara_1
Poziom 2
Post#25 19 Sty 2008 17:19   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy wiecie jak ustawić Cyfrowy Polsat w Szwecji??Wogóle nie można złapać sygnału

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2415
Miasto: M-ce

michcio
Poziom 22
Post#26 19 Sty 2008 20:35   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antena musi się "patrzeć" bardziej w ziemię niż w Polsce.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gierii
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 1
Miasto: wokng

gierii
Poziom 1
Post#27 29 Sty 2008 01:13   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


[b]Wtam!!Na poczatku powiem ze jestem w tym zielony!!
Mieszkam pod Londynem wiec sprawilem sobie cyfre i pelen radosci zinstalowalem talerz(no oko po sasiadach podobnie)i nagle lpa brak sygnalu!! obydwa paski na 0%Model to echostar DSB 717.
Blagam pomozcie co mam robic??:(
[/b]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Zbynex
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 17 Gru 2002
Posty: 719
Miasto: Świdnica

Zbynex
Poziom 19
Post#28 29 Sty 2008 08:44   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sposoby ustawiania anten satelitarnych są wielokrotnie opisane na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)
Cyfrowy Polsat - BRAK SYGNAŁU (3)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału z anteny. (6)
Cyfrowy Polsat-nagły brak sygnału (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS