Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service ->Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !! Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
maxley
Level 2
Location: Kielce
Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2
Post rating: 3
maxley
Level 2
Post#1 21 Dec 2006 21:21  Topic author   

Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam !!
Mój problem przedstawia sie nastepująco:
po zakupie Cyfrowego Polsatu podłączyłem go i ... nic !!
Na każdej stacji wyświetla sie komunikat ,,brak sygnału".
Jeśli chodzi o te dwa paski (bodajże sygnału i jakości) to ten od sygnału pokazuje 70% a ten dolny 0%.
Jesli chodzi o to całem TP to na jakie bym nie zmienił to ciągle mam kolor czerwony !!
Mam dekoder Echostar 717 i antene 60-dziesiatke.


Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pajo21
Level 35
Location: Częstochowa
Joined: 19 Nov 2005
Posts: 2290
Helped: 256
Post rating: 3
pajo21
Level 35
Post#2 21 Dec 2006 21:26    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A ustawiłeś antene na dobrego satelite czyli HOTBIRDA?

Helpful post? + 0
Back to top
maxley
Level 2
Location: Kielce
Joined: 21 Dec 2006
Posts: 2
Post rating: 3
maxley
Level 2
Post#3 21 Dec 2006 21:32  Topic author   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad ;) W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
okulik
Level 28
Location: Częstochowa
Joined: 16 Nov 2003
Posts: 1093
Helped: 97
Post rating: 17
okulik
Level 28
Post#4 21 Dec 2006 23:00    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


maxley wrote:
Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad ;) W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.


prawdopodobnie, podobnie to za malo......

Helpful post? + +2
Back to top
kris_w6
Level 16
Location: Mazowieckie
Joined: 22 Mar 2004
Posts: 258
Helped: 10
Post rating: 5
kris_w6
Level 16
Post#5 22 Dec 2006 12:16    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ustawiłeś astrę dlatego dekoder pokazuje sygnał ale nie ma jakości sygnału. przesuń trochę antenę stojąć do niej na wprostw lewo ale to tylko 6stopni róznicy dlatego moze ci się wydawać że masz tak samo jak sąsiad. Pozdrawiam.

Helpful post? + 0
Back to top
Jarek.b1
Level 19
Location: Łódzkie
Joined: 06 Jun 2002
Posts: 449
Helped: 16
Post rating: 5
Jarek.b1
Level 19
Post#6 22 Dec 2006 12:59    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ostatnio montowałem zestaw Polsatu i problem jest w ustawieniach w tunerze skonfiguruj odpowiednio rodzaj konwentera oraz jeżeli masz DisQ to odpwoeidnie wejścia i bedzie działało. a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.
Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
zdzisiu222
Level 1
Location: jasło
Joined: 23 Dec 2006
Posts: 1
zdzisiu222
Level 1
Post#7 23 Dec 2006 14:53    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam mam problem z dekoderem Echostar DSB-717, po wlaczeniu go pojawia sie napis nacisnij menue do zainstalowania tylko jak naciska to nic mi to nie daje bo poprzejsciu wszystkich opcji dalej to samo prosze o odpowiedz

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jasiu1990
Level 9
Location: Biała Rawska
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 11
jasiu1990
Level 9
Post#8 23 Dec 2006 19:43    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A odczekałes 10 min od wlaczenia do pradu i podlaczeniu anteny???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marek_kkk
Level 13
Joined: 21 Dec 2003
Posts: 116
Helped: 1
marek_kkk
Level 13
Post#9 27 Dec 2006 09:09    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jarek.b1 wrote:
a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.


... to najprostszy i sprawdzony sposób (również przeze mnie - polecam)

Być może to wina konwertera, może być uszkodzony.

pzdr!

Helpful post? + 0
Back to top
cypa100
Level 10
Location: krosno
Joined: 21 Jun 2006
Posts: 44
cypa100
Level 10
Post#10 28 Apr 2007 09:33    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A masz może jakieś złączki na kablu lub rozgałęźniki jak masz to spróbuj je usunąć

Helpful post? + +1
Back to top
grzesiulek5
Level 21
Location: Szepietowo
Joined: 27 Dec 2003
Posts: 463
Helped: 25
Post rating: 4
grzesiulek5
Level 21
Post#11 28 Apr 2007 09:45    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy ta antena aby napewno jest na hotbirdzie
:arrow:zdzisiu222.Niestety ale twój dekoder musisz oddać do serwisu

Helpful post? + 0
Back to top
ToMaLLa
Level 10
Location: Zielona Góra
Joined: 04 Sep 2004
Posts: 58
Post rating: 3
ToMaLLa
Level 10
Post#12 01 May 2007 11:56    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


idz do sasiada ze swoim odbiornikiem. sprawdz czy zadziala u niego.

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
buka2012
Level 1
Location: terespol n/bugiem
Joined: 02 May 2007
Posts: 1
buka2012
Level 1
Post#13 02 May 2007 17:03    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
Mam podobny problem jak kolega jednak....
Wszystko jest niby okej na samym początku miałem polsat tv4 ale pózniej znikneło i tylko w pamieci zostały a jak przełącze to niema nic obrazu dzwieku,czytałem ze zmienili cos na 11158 czy jakos tak ustawiałem ale kicha.
Jednak teraz nowy problem
Grzebałem dzisiaj i stało sie cos gorszego:) zamontowałem standardowy polsatowski talerz(wczesniej był od innego ale jakos odbierało jakość sygnału miałem ok68% moc 43 :I !!) teraz po zamontowaniu i grzebaniu przy antenie lekko jakość wzrosła do 81% ale moc sie niezmieniła i oscyluje ok 43% a to małoooo,na domiar złego niebyło zadnego programu jak podłćzyłem wszystko tylko lista ale na kazdym kanale ciemnosc;/,wiec wykasowałem wszystko i na nowo wyszukarke włączyłem to znalazło sporo ale same kwasiaste i wiekszosc niedziałała na ~200 z 5 miało obraz i dzwiek reszta czarna.Teraz niewiem co to zdziałać!! HELP
Dodam że antena jest dobrze według mnie ustawiona ciut lepiej nawet jak była tj ~32 stopni i około 13 na hotbirda tak jak powinno być.Posiadam THOMSON DSI30PO

Helpful post? + 0
Back to top
picu2007
Level 10
Location: Żuromin
Joined: 20 Jun 2007
Posts: 15
Post rating: 1
picu2007
Level 10
Post#14 11 Oct 2007 13:47    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jeżeli jest nagminny napis "naciśnij menu do konfiguracji", oznacza, że nie ma skonfigurowanej żadnej satelity. Wybierz satelitę Astra i tam sprawdź jakość obrazu (górny pasek). Jeżeli jest więcej niż na Hotbird, przestaw antenę na zachód. Przy nastawieniu sateliy warto korzystać z pomocy innej osoby. Dolny pasek oznacza siłę sygnału i to na nią należy zwracać większą uwagę. Jeżeli nadal nie ma sygnału, sprawdź czy podłączenie anteny z dekoderem jest prawidłowe i czy został wybrany odpowiedni typ konwentera.

Helpful post? + 0
Back to top
dozowacz
Level 11
Location: kraśnik
Joined: 28 Apr 2007
Posts: 57
Helped: 3
dozowacz
Level 11
Post#15 12 Oct 2007 11:56    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


a zadnej przeszkody niema na drodze [drzewo }itp

Helpful post? + 0
Back to top
niikii
Level 12
Location: Wrocław
Joined: 04 Sep 2005
Posts: 83
Post rating: 3
niikii
Level 12
Post#16 05 Nov 2007 21:22    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
U mnie obecnie jest podobnie.
Kupiłem nowy zestaw, założyłem antenę na uchwyt i szukałem sygnału. Sygnał znalazłem, ale jakoś mało programów. Kolega powiedział, że mam przesunąć antenę, bo najprawdopodobniej łapię Astrę. Faktycznie, przesunąłem antenę odrobinę w kier. wschodnim i złapałem lepszy sygnał. Przy wyszukiwaniu programów dekoder odnalazł ok. 1000. Ale... na każdym "czarno". Albo "usługa niedostępna" albo "brak sygnału".

Co robić?

A może jest ktoś z Wrocławia, kto by pomógł?

Pozdrawiam[/url]

Helpful post? + 0
Back to top
kamiljan1
Level 23
Location: Poznań
Joined: 04 Sep 2006
Posts: 665
Helped: 38
kamiljan1
Level 23
Post#17 05 Nov 2007 22:45    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A co się stało z maxleyem.Kamil

Helpful post? + 0
Back to top
kris_w6
Level 16
Location: Mazowieckie
Joined: 22 Mar 2004
Posts: 258
Helped: 10
Post rating: 5
kris_w6
Level 16
Post#18 07 Nov 2007 19:19    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Wszystko było by prawdopodobnie dobrze gdybyś przesunął ją na zachód jeśli miałeś wtedy Astrę. A Ty przesunąłeś ją w odwrotnym kierunku.

Helpful post? + 0
Back to top
Yezo
Level 9
Joined: 30 Nov 2007
Posts: 5
Post rating: 3
Yezo
Level 9
Post#19 30 Nov 2007 18:58    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam,
Na początek napiszę, że jestem całkiem zielony w tych sprawach (telewizja cyfrowa itp). Dzisiaj sprawiłem sobie dekoder polsatu noi starałem się postępować zgodnie z instrukcją, antenę "złożyłem", powiesiłem i zacząłem konfigurować...Tyle, że mi to nie idzie za bardzo...Dochodzę do tego momentu gdzie pojawiają się te 2 paski..Noi górny dochodzi do 60 % a dolny ani drganie...Po przeczytnaiu tego tematu domyślam się, że problem, może leżeć w ustawieniu anteny..tyle tylko, że probowałem ją kręcić, ale nic to nie dało...Oczywiście sygnału szukam na HotBirdzie...
Bardzo bym prosił o jakieś rady

Helpful post? + +1
Back to top
Yezo
Level 9
Joined: 30 Nov 2007
Posts: 5
Post rating: 3
Yezo
Level 9
Post#20 01 Dec 2007 10:12    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


pokręciłem anteną kilka godzin i udało się, górny pasek 80%, dolny 43 %...czy są to wystarczające wartości?
I co dalej dałem szukanie kanałów, znalazło ich sporo...ale, żadnego nie ma, czarny obraz i tyle...

Helpful post? + +2
Back to top
kris_w6
Level 16
Location: Mazowieckie
Joined: 22 Mar 2004
Posts: 258
Helped: 10
Post rating: 5
kris_w6
Level 16
Post#21 03 Dec 2007 14:25    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


moze być poziom sygnału. masz jakiś komunikat na tym dekoderze??? A jak wyjmieśz kartę to jaki jest komunikat.

Helpful post? + 0
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#22 03 Dec 2007 15:09    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sygnał powinien wystarczyć, jakość się liczy, a tu nawet 50 % by wystarczyło.

Helpful post? + 0
Back to top
lukas__19
Level 1
Joined: 08 Jan 2008
Posts: 1
lukas__19
Level 1
Post#23 08 Jan 2008 00:37    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


siemka ja mam taki problem wybralem w menu ustawienia fabryczne przeszedlem cala instalacje i nic!!! ciagle wyskakuje mi to samo "wybierz menu do zainstalowania" nie wiem co mam z tym zrobic wczesniej mialem kanaly a teraz ich nie ma po wlaczeniu dekodera ciagle wyskakuje ten napis kombinowalem robilem wszystko co w mojej mocy i nadal nic POMOCY!!

Helpful post? + 0
Back to top
brechel
Level 9
Joined: 10 Jul 2007
Posts: 6
brechel
Level 9
Post#24 18 Jan 2008 16:18    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


za brak sygnału w echostarach modele 616 i 717 odpowiada scalaczek up104 o ile dobrze pamiętam, taki mały koło anteny. Raczej nie można go nigdzie dokupić, zostaje tylko odesłanie do serwisu i przeczekanie tych 2 tyg, lub wymiana na nowy w punkcie sprzedaży. Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
clara_1
Level 2
Location: lubelskie
Joined: 19 Jan 2008
Posts: 2
clara_1
Level 2
Post#25 19 Jan 2008 17:19    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy wiecie jak ustawić Cyfrowy Polsat w Szwecji??Wogóle nie można złapać sygnału

Helpful post? + 0
Back to top
michcio
Level 33
Location: M-ce
Joined: 20 Jul 2006
Posts: 2459
Helped: 118
Post rating: 52
michcio
Level 33
Post#26 19 Jan 2008 20:35    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antena musi się "patrzeć" bardziej w ziemię niż w Polsce.

Helpful post? + 0
Back to top
gierii
Level 1
Location: wokng
Joined: 29 Jan 2008
Posts: 1
Post rating: 1
gierii
Level 1
Post#27 29 Jan 2008 01:13    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


[b]Wtam!!Na poczatku powiem ze jestem w tym zielony!!
Mieszkam pod Londynem wiec sprawilem sobie cyfre i pelen radosci zinstalowalem talerz(no oko po sasiadach podobnie)i nagle lpa brak sygnalu!! obydwa paski na 0%Model to echostar DSB 717.
Blagam pomozcie co mam robic??:(
[/b]

Helpful post? + +1
Back to top
Zbynex
Level 26
Location: Świdnica
Joined: 17 Dec 2002
Posts: 720
Helped: 96
Post rating: 10
Zbynex
Level 26
Post#28 29 Jan 2008 08:44    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sposoby ustawiania anten satelitarnych są wielokrotnie opisane na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!
Page 1 of 1

Similar topics to cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!

TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)
Cyfrowy Polsat - BRAK SYGNAŁU (3)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału z anteny. (6)
Cyfrowy Polsat-nagły brak sygnału (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.088 seconds