Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !! Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
maxley
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Kielce
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 2
Ocena postów: 2
maxley
Poziom 2
Post#1 21 Gru 2006 21:21  Autor tematu   

Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam !!
Mój problem przedstawia sie nastepująco:
po zakupie Cyfrowego Polsatu podłączyłem go i ... nic !!
Na każdej stacji wyświetla sie komunikat ,,brak sygnału".
Jeśli chodzi o te dwa paski (bodajże sygnału i jakości) to ten od sygnału pokazuje 70% a ten dolny 0%.
Jesli chodzi o to całem TP to na jakie bym nie zmienił to ciągle mam kolor czerwony !!
Mam dekoder Echostar 717 i antene 60-dziesiatke.


Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Pomógł: 256
Ocena postów: 5
pajo21
Poziom 22
Post#2 21 Gru 2006 21:26    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A ustawiłeś antene na dobrego satelite czyli HOTBIRDA?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
maxley
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Kielce
Dołączył: 21 Gru 2006
Posty: 2
Ocena postów: 2
maxley
Poziom 2
Post#3 21 Gru 2006 21:32  Autor tematu   

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
okulik
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Częstochowa
Dołączył: 16 Lis 2003
Posty: 1094
Pomógł: 97
Ocena postów: 8
okulik
Poziom 20
Post#4 21 Gru 2006 23:00    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


maxley napisał:
Antene mam ustawioną podobnie jak sąsiad Wink W tych calych ustawieniach przewija się cały czas HB.


prawdopodobnie, podobnie to za malo......

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Mazowieckie
Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Pomógł: 10
Ocena postów: 2
kris_w6
Poziom 15
Post#5 22 Gru 2006 12:16    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ustawiłeś astrę dlatego dekoder pokazuje sygnał ale nie ma jakości sygnału. przesuń trochę antenę stojąć do niej na wprostw lewo ale to tylko 6stopni róznicy dlatego moze ci się wydawać że masz tak samo jak sąsiad. Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jarek.b1
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Łódzkie
Dołączył: 06 Cze 2002
Posty: 449
Pomógł: 16
Ocena postów: 5
Jarek.b1
Poziom 17
Post#6 22 Gru 2006 12:59    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Ostatnio montowałem zestaw Polsatu i problem jest w ustawieniach w tunerze skonfiguruj odpowiednio rodzaj konwentera oraz jeżeli masz DisQ to odpwoeidnie wejścia i bedzie działało. a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
zdzisiu222
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: jasło
Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 1
zdzisiu222
Poziom 1
Post#7 23 Gru 2006 14:53    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam mam problem z dekoderem Echostar DSB-717, po wlaczeniu go pojawia sie napis nacisnij menue do zainstalowania tylko jak naciska to nic mi to nie daje bo poprzejsciu wszystkich opcji dalej to samo prosze o odpowiedz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jasiu1990
Poziom 4
Poziom 4
Miasto: Biała Rawska
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 10
jasiu1990
Poziom 4
Post#8 23 Gru 2006 19:43    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A odczekałes 10 min od wlaczenia do pradu i podlaczeniu anteny???

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marek_kkk
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 21 Gru 2003
Posty: 112
Pomógł: 1
marek_kkk
Poziom 13
Post#9 27 Gru 2006 09:09    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jarek.b1 napisał:
a co do ustawienia anteny ja ustawiam antene na analogowym tunerze na TVN i zawsze jest poprawnie.


... to najprostszy i sprawdzony sposób (również przeze mnie - polecam)

Być może to wina konwertera, może być uszkodzony.

pzdr!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cypa100
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: krosno
Dołączył: 21 Cze 2006
Posty: 44
cypa100
Poziom 9
Post#10 28 Kwi 2007 09:33    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A masz może jakieś złączki na kablu lub rozgałęźniki jak masz to spróbuj je usunąć

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grzesiulek5
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Szepietowo
Dołączył: 27 Gru 2003
Posty: 464
Pomógł: 25
grzesiulek5
Poziom 18
Post#11 28 Kwi 2007 09:45    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy ta antena aby napewno jest na hotbirdzie
:arrow:zdzisiu222.Niestety ale twój dekoder musisz oddać do serwisu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
ToMaLLa
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: Zielona Góra
Dołączył: 04 Wrz 2004
Posty: 58
Ocena postów: 3
ToMaLLa
Poziom 10
Post#12 01 Maj 2007 11:56    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


idz do sasiada ze swoim odbiornikiem. sprawdz czy zadziala u niego.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
buka2012
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: terespol n/bugiem
Dołączył: 02 Maj 2007
Posty: 1
buka2012
Poziom 1
Post#13 02 Maj 2007 17:03    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
Mam podobny problem jak kolega jednak....
Wszystko jest niby okej na samym początku miałem polsat tv4 ale pózniej znikneło i tylko w pamieci zostały a jak przełącze to niema nic obrazu dzwieku,czytałem ze zmienili cos na 11158 czy jakos tak ustawiałem ale kicha.
Jednak teraz nowy problem
Grzebałem dzisiaj i stało sie cos gorszego:) zamontowałem standardowy polsatowski talerz(wczesniej był od innego ale jakos odbierało jakość sygnału miałem ok68% moc 43 :I !!) teraz po zamontowaniu i grzebaniu przy antenie lekko jakość wzrosła do 81% ale moc sie niezmieniła i oscyluje ok 43% a to małoooo,na domiar złego niebyło zadnego programu jak podłćzyłem wszystko tylko lista ale na kazdym kanale ciemnosc;/,wiec wykasowałem wszystko i na nowo wyszukarke włączyłem to znalazło sporo ale same kwasiaste i wiekszosc niedziałała na ~200 z 5 miało obraz i dzwiek reszta czarna.Teraz niewiem co to zdziałać!! HELP
Dodam że antena jest dobrze według mnie ustawiona ciut lepiej nawet jak była tj ~32 stopni i około 13 na hotbirda tak jak powinno być.Posiadam THOMSON DSI30PO

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
picu2007
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Żuromin
Dołączył: 20 Cze 2007
Posty: 15
picu2007
Poziom 6
Post#14 11 Paź 2007 13:47    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Jeżeli jest nagminny napis "naciśnij menu do konfiguracji", oznacza, że nie ma skonfigurowanej żadnej satelity. Wybierz satelitę Astra i tam sprawdź jakość obrazu (górny pasek). Jeżeli jest więcej niż na Hotbird, przestaw antenę na zachód. Przy nastawieniu sateliy warto korzystać z pomocy innej osoby. Dolny pasek oznacza siłę sygnału i to na nią należy zwracać większą uwagę. Jeżeli nadal nie ma sygnału, sprawdź czy podłączenie anteny z dekoderem jest prawidłowe i czy został wybrany odpowiedni typ konwentera.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
dozowacz
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: kraśnik
Dołączył: 28 Kwi 2007
Posty: 57
Pomógł: 3
dozowacz
Poziom 10
Post#15 12 Paź 2007 11:56    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


a zadnej przeszkody niema na drodze [drzewo }itp

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
niikii
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Wrocław
Dołączył: 04 Wrz 2005
Posty: 83
Ocena postów: 1
niikii
Poziom 12
Post#16 05 Lis 2007 21:22    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam
U mnie obecnie jest podobnie.
Kupiłem nowy zestaw, założyłem antenę na uchwyt i szukałem sygnału. Sygnał znalazłem, ale jakoś mało programów. Kolega powiedział, że mam przesunąć antenę, bo najprawdopodobniej łapię Astrę. Faktycznie, przesunąłem antenę odrobinę w kier. wschodnim i złapałem lepszy sygnał. Przy wyszukiwaniu programów dekoder odnalazł ok. 1000. Ale... na każdym "czarno". Albo "usługa niedostępna" albo "brak sygnału".

Co robić?

A może jest ktoś z Wrocławia, kto by pomógł?

Pozdrawiam[/url]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kamiljan1
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Poznań
Dołączył: 04 Wrz 2006
Posty: 657
Pomógł: 38
kamiljan1
Poziom 19
Post#17 05 Lis 2007 22:45    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


A co się stało z maxleyem.Kamil

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Mazowieckie
Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Pomógł: 10
Ocena postów: 2
kris_w6
Poziom 15
Post#18 07 Lis 2007 19:19    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Wszystko było by prawdopodobnie dobrze gdybyś przesunął ją na zachód jeśli miałeś wtedy Astrę. A Ty przesunąłeś ją w odwrotnym kierunku.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Yezo
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 5
Ocena postów: 3
Yezo
Poziom 3
Post#19 30 Lis 2007 18:58    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Witam,
Na początek napiszę, że jestem całkiem zielony w tych sprawach (telewizja cyfrowa itp). Dzisiaj sprawiłem sobie dekoder polsatu noi starałem się postępować zgodnie z instrukcją, antenę "złożyłem", powiesiłem i zacząłem konfigurować...Tyle, że mi to nie idzie za bardzo...Dochodzę do tego momentu gdzie pojawiają się te 2 paski..Noi górny dochodzi do 60 % a dolny ani drganie...Po przeczytnaiu tego tematu domyślam się, że problem, może leżeć w ustawieniu anteny..tyle tylko, że probowałem ją kręcić, ale nic to nie dało...Oczywiście sygnału szukam na HotBirdzie...
Bardzo bym prosił o jakieś rady

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Yezo
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 30 Lis 2007
Posty: 5
Ocena postów: 3
Yezo
Poziom 3
Post#20 01 Gru 2007 10:12    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


pokręciłem anteną kilka godzin i udało się, górny pasek 80%, dolny 43 %...czy są to wystarczające wartości?
I co dalej dałem szukanie kanałów, znalazło ich sporo...ale, żadnego nie ma, czarny obraz i tyle...

Oceń post: + +2 -
Powrót do góry
kris_w6
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Mazowieckie
Dołączył: 22 Mar 2004
Posty: 254
Pomógł: 10
Ocena postów: 2
kris_w6
Poziom 15
Post#21 03 Gru 2007 14:25    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


moze być poziom sygnału. masz jakiś komunikat na tym dekoderze??? A jak wyjmieśz kartę to jaki jest komunikat.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: M-ce
Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2426
Pomógł: 118
Ocena postów: 25
michcio
Poziom 22
Post#22 03 Gru 2007 15:09    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sygnał powinien wystarczyć, jakość się liczy, a tu nawet 50 % by wystarczyło.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
lukas__19
Poziom 1
Poziom 1
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1
lukas__19
Poziom 1
Post#23 08 Sty 2008 00:37    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


siemka ja mam taki problem wybralem w menu ustawienia fabryczne przeszedlem cala instalacje i nic!!! ciagle wyskakuje mi to samo "wybierz menu do zainstalowania" nie wiem co mam z tym zrobic wczesniej mialem kanaly a teraz ich nie ma po wlaczeniu dekodera ciagle wyskakuje ten napis kombinowalem robilem wszystko co w mojej mocy i nadal nic POMOCY!!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
brechel
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 10 Lip 2007
Posty: 6
brechel
Poziom 3
Post#24 18 Sty 2008 16:18    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


za brak sygnału w echostarach modele 616 i 717 odpowiada scalaczek up104 o ile dobrze pamiętam, taki mały koło anteny. Raczej nie można go nigdzie dokupić, zostaje tylko odesłanie do serwisu i przeczekanie tych 2 tyg, lub wymiana na nowy w punkcie sprzedaży. Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
clara_1
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: lubelskie
Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 2
clara_1
Poziom 2
Post#25 19 Sty 2008 17:19    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Czy wiecie jak ustawić Cyfrowy Polsat w Szwecji??Wogóle nie można złapać sygnału

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
michcio
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: M-ce
Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 2426
Pomógł: 118
Ocena postów: 25
michcio
Poziom 22
Post#26 19 Sty 2008 20:35    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Antena musi się "patrzeć" bardziej w ziemię niż w Polsce.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gierii
Poziom 1
Poziom 1
Miasto: wokng
Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 1
gierii
Poziom 1
Post#27 29 Sty 2008 01:13    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


[b]Wtam!!Na poczatku powiem ze jestem w tym zielony!!
Mieszkam pod Londynem wiec sprawilem sobie cyfre i pelen radosci zinstalowalem talerz(no oko po sasiadach podobnie)i nagle lpa brak sygnalu!! obydwa paski na 0%Model to echostar DSB 717.
Blagam pomozcie co mam robic??:(
[/b]

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zbynex
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Świdnica
Dołączył: 17 Gru 2002
Posty: 719
Pomógł: 96
Ocena postów: 6
Zbynex
Poziom 19
Post#28 29 Sty 2008 08:44    

Re: Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!


Sposoby ustawiania anten satelitarnych są wielokrotnie opisane na forum, wystarczy poszukać. Zamykam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> Cyfrowy Polsat i całkowity brak sygnału !!
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TV Polsat - Cyfrowy Polsat lub antena - brak sygnału (3)
cyfrowy polsat - brak sygnału (4)
Cyfrowy polsat - brak sygnału (14)
Cyfrowy Polsat - brak sygnału (4)
Polsat Cyfrowy - brak sygnału TP (18)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału. (11)
Brak sygnału Cyfrowy Polsat (12)
Cyfrowy Polsat - BRAK SYGNAŁU (3)
Cyfrowy Polsat, brak sygnału z anteny. (6)
Cyfrowy Polsat-nagły brak sygnału (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS