Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Jak podłączyć mikrofon do komputera?
Autor
Wiadomość
dybek881
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Gru 2006
Posty: 6
Miasto: Trzepnica

Post#1 Post autora tematu 27 Gru 2006 17:10   

Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Kupiłem sobie mikrofon ibox hp-m100.
Podłączyłem go do komputera, ale gdy mówię do niego to w głośnikach nic nie słychać.
Co mogę z tym fantem zrobić?
Za podpowiedzi z góry dziękuję:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Gru 2006 17:10   





Powrót do góry
   
Qbuś
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 3240
Miasto: Wrocław

Post#2 27 Gru 2006 17:21   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


W ustawieniach głośności w zakładce odtwarzanie włącz mikrofon :D

Załączniki:
Powrót do góry
   
zielu_lodz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#3 27 Gru 2006 17:28   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


Sprawdź w ustawieniach głośności czy nie masz wyciszonego mikrofonu, a tak z drugiej strony, nie ryzykuj żeby ci głośniki nie poszły, mówię o sprzężeniu.
Powrót do góry
   
hefid
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 21674
Miasto: Warszawa

Post#4 27 Gru 2006 17:54   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


Przeniosłem z: Upload projekty, programy, artykuły
Powrót do góry
   
plemnik91
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 1
Miasto: Piła

Post#5 17 Sty 2008 17:48   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


elo kupilem sobie mikrofon ale jak podlaczylem do komputera to nic nie slychac sprawdzilem wszystkie ustawienie i nadal nic nie wiem trzeba moze jakis program do tego dokupic albo jakis equalizer?
Powrót do góry
   
jajek92
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 759

Post#6 17 Sty 2008 18:49   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


jeżeli masz multimetr <miernik uniwersalny> ustaw na funkcję buzer <piszczenie podczas zwarcia> i podłącz odpowiednio do jacka mikrofonu jeżeli piszczy to znaczy że mikrofon jest ok
Powrót do góry
   
ala551
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 1

Post#7 23 Cze 2008 20:01   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Jak mam podłączyć mikrofon do komputera?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2008 20:01   





Powrót do góry
   
jajek92
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 759

Post#8 23 Cze 2008 23:13   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


:D:D Normalnie... Wiesz co to karta dźwiękowa???... No to właśnie to... tam masz gniazda jack i są różne kolory... tej taki z różową "obrożą " to jest gniazdo do mikrofonu mikrofon musi miec wtyczke 3,5mm jeżeli masz wiekszą lub mniejszą musisz załątwic sobie adapter <przejściówke> z odpowiednim wtykiem i wpisznasz...potem w ustawieniach ustawiasz głośnoś mic żeby było słychac przez głośniki... i tyle.. ale troche śmieszne pytanie...
Powrót do góry
   
Dlux
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 1

Post#9 25 Paź 2008 22:16   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


ale u mnie nie ma opcji mic;/
co zrobic?
Powrót do góry
   
askgad
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 1
Miasto: radom

Post#10 11 Kwi 2009 20:36   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


ludzie potrzebuje pomocy
co mam zrobic zeby rozmowe bylo slychac tylko w sluchawkach w jaki sposob mam to skonfigurowac
Powrót do góry
   
krzychu.m
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 355

Post#11 11 Kwi 2009 21:34   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Jeśli masz Menedżera Realtek HD Audio to spróbuj tam. Sprawdź w panelu sterowania.
Powrót do góry
   
dipol
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 2253
Miasto: R OM / KO 02 WT

Post#12 12 Kwi 2009 09:00   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Rozmowy w słuchawkach nie będziesz słyszał,to jest prawidłowo.Po co ma się sprzęgać. Tak jest u mnie i działa wszystko ok na skype
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Kwi 2009 09:00   





Powrót do góry
   
lukaszlukaszaaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 8

Post#13 01 Lis 2009 15:25   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Hej.
Ja z kolei mam inny problem. Zależy mi , aby mikrofon nie był podpięty cały czas, więc chciałbym móc go podpinać z przodu komputra. Problem polega na tym, że działa tylko jak podepnę go z tyłu pod kartę dźwiękową. Czy jest możliwość, abym mógł z powodzeniem podpinać go w wbudowane gniazdo z przodu??
Powrót do góry
   
sebek3
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 1376
Miasto: Kalety

Post#14 01 Lis 2009 21:28   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Sprawdź w biosie, czy masz aktywny "Front panel", jeśli tak a dalej nie dział to w ustawieniach karty muzycznej jeśli masz Realteka, w ustawieniach złącza zaznacz opcję "wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego".
Powrót do góry
   
lukaszlukaszaaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 8

Post#15 03 Lis 2009 23:11   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?


hej sebek
moglbys mi wytlumaczyc to metoda lopatologiczna?
gdzie szukac w biosie tego front panel?
jak wejsc do ustawien karty dzwiekowej ( mam soundblaster x-fi extreme audio ) i gdzie to moze tam byc?
pozdrawiam i thx
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Jak podłączyć mikrofon do komputera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć mikrofon do komputera? (3)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (1)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (4)
Jak podłączyć mikrofon do wieży? (4)
Mikrofon i głośnik. Jak to podłączyć? (1)
mikrofon elektretowy jak podłączyć. (14)
Wzmaczniacz a mikrofon jak podłączyć? (10)
Jak podłączyć mikrofon pojemnościowy?? (10)
AVT2703 - jak podłączyć mikrofon (18)
Jak podłączyć mikrofon elektretowy ? (Iluminofonia) (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS