Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Jak podłączyć mikrofon do komputera?
Autor
Wiadomość
dybek881
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Gru 2006
Posty: 6
Miasto: Trzepnica

Post#1 Post autora tematu 27 Gru 2006 17:10   

Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Kupiłem sobie mikrofon ibox hp-m100.
Podłączyłem go do komputera, ale gdy mówię do niego to w głośnikach nic nie słychać.
Co mogę z tym fantem zrobić?
Za podpowiedzi z góry dziękuję:)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Gru 2006 17:10   





Powrót do góry
   
Qbuś
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 07 Wrz 2004
Posty: 3229
Miasto: Wrocław

Post#2 27 Gru 2006 17:21   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


W ustawieniach głośności w zakładce odtwarzanie włącz mikrofon :D

Załączniki:
Powrót do góry
   
zielu_lodz
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 120
Miasto: Łódź

Post#3 27 Gru 2006 17:28   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


Sprawdź w ustawieniach głośności czy nie masz wyciszonego mikrofonu, a tak z drugiej strony, nie ryzykuj żeby ci głośniki nie poszły, mówię o sprzężeniu.
Powrót do góry
   
hefid
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 17 Kwi 2002
Posty: 21634
Miasto: Warszawa

Post#4 27 Gru 2006 17:54   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera???


Przeniosłem z: Upload projekty, programy, artykuły
Powrót do góry
   
plemnik91
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 1
Miasto: Piła

Post#5 17 Sty 2008 17:48   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


elo kupilem sobie mikrofon ale jak podlaczylem do komputera to nic nie slychac sprawdzilem wszystkie ustawienie i nadal nic nie wiem trzeba moze jakis program do tego dokupic albo jakis equalizer?
Powrót do góry
   
jajek92
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 759

Post#6 17 Sty 2008 18:49   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


jeżeli masz multimetr <miernik uniwersalny> ustaw na funkcję buzer <piszczenie podczas zwarcia> i podłącz odpowiednio do jacka mikrofonu jeżeli piszczy to znaczy że mikrofon jest ok
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sty 2008 18:49   





Powrót do góry
   
ala551
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 1

Post#7 23 Cze 2008 20:01   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Jak mam podłączyć mikrofon do komputera?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Cze 2008 20:01   





Powrót do góry
   
jajek92
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 26 Gru 2007
Posty: 759

Post#8 23 Cze 2008 23:13   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


:D:D Normalnie... Wiesz co to karta dźwiękowa???... No to właśnie to... tam masz gniazda jack i są różne kolory... tej taki z różową "obrożą " to jest gniazdo do mikrofonu mikrofon musi miec wtyczke 3,5mm jeżeli masz wiekszą lub mniejszą musisz załątwic sobie adapter <przejściówke> z odpowiednim wtykiem i wpisznasz...potem w ustawieniach ustawiasz głośnoś mic żeby było słychac przez głośniki... i tyle.. ale troche śmieszne pytanie...
Powrót do góry
   
Dlux
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 1

Post#9 25 Paź 2008 22:16   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


ale u mnie nie ma opcji mic;/
co zrobic?
Powrót do góry
   
askgad
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 1
Miasto: radom

Post#10 11 Kwi 2009 20:36   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


ludzie potrzebuje pomocy
co mam zrobic zeby rozmowe bylo slychac tylko w sluchawkach w jaki sposob mam to skonfigurowac
Powrót do góry
   
krzychu.m
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 355

Post#11 11 Kwi 2009 21:34   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Jeśli masz Menedżera Realtek HD Audio to spróbuj tam. Sprawdź w panelu sterowania.
Powrót do góry
   
dipol
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Paź 2002
Posty: 2251
Miasto: R OM / KO 02 WT

Post#12 12 Kwi 2009 09:00   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Rozmowy w słuchawkach nie będziesz słyszał,to jest prawidłowo.Po co ma się sprzęgać. Tak jest u mnie i działa wszystko ok na skype
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Kwi 2009 09:00   





Powrót do góry
   
lukaszlukaszaaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 8

Post#13 01 Lis 2009 15:25   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?(??)


Hej.
Ja z kolei mam inny problem. Zależy mi , aby mikrofon nie był podpięty cały czas, więc chciałbym móc go podpinać z przodu komputra. Problem polega na tym, że działa tylko jak podepnę go z tyłu pod kartę dźwiękową. Czy jest możliwość, abym mógł z powodzeniem podpinać go w wbudowane gniazdo z przodu??
Powrót do góry
   
sebek3
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 29 Wrz 2007
Posty: 1370
Miasto: Kalety

Post#14 01 Lis 2009 21:28   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?


Sprawdź w biosie, czy masz aktywny "Front panel", jeśli tak a dalej nie dział to w ustawieniach karty muzycznej jeśli masz Realteka, w ustawieniach złącza zaznacz opcję "wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego".
Powrót do góry
   
lukaszlukaszaaa
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Kwi 2009
Posty: 8

Post#15 03 Lis 2009 23:11   

Re: Jak podłączyć mikrofon do komputera?


hej sebek
moglbys mi wytlumaczyc to metoda lopatologiczna?
gdzie szukac w biosie tego front panel?
jak wejsc do ustawien karty dzwiekowej ( mam soundblaster x-fi extreme audio ) i gdzie to moze tam byc?
pozdrawiam i thx
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Początkujący Ogólny -> Jak podłączyć mikrofon do komputera?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
AVT2703 - jak podłączyć mikrofon (18)
Jak podłączyć mikrofon pojemnościowy?? (10)
Wzmaczniacz a mikrofon jak podłączyć? (10)
mikrofon elektretowy jak podłączyć. (14)
Mikrofon i głośnik. Jak to podłączyć? (1)
Jak podłączyć mikrofon do wieży? (4)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (4)
Jak podłączyć mikrofon dynamiczny do komputera? (1)
Jak podłączyć mikrofon do komputera? (3)
Jak podłączyć mikrofon elektretowy ? (Iluminofonia) (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.089 seconds

elektroda.pl temat RSS