FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zapisywanie danych na taśmie magnetofonowej

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Zapisywanie danych na taśmie magnetofonowej
Author
Poziom 3
Poziom 3

Post#1 Post from the author of the topic 31 Aug 2003 13:37   

Zapisywanie danych na taśmie magnetofonowej

:D Mam pytanko dla osób znających sie na programowaniu czy można ( Commodore C-64 mogło :-) ) zapisać dane na zwyklej taśmie magnetofonowej i później je odtworzyć ? wydaje mi się iż sprawa polegałaby jedynie na stworzeniu odpowiedniego programu który zamieniałby dane na dzwieki i odwrotnie tak jak na przykład w protokole transmisji dla modemów ( tylko programowo) i dla prędkości chyba max 33.2kb/s bo kaseta raczej więcej nie zarejestruje, używając line out i line in w komputerze
:D dlatego mam pytanie czy ktoś byłby tak zdolny aby napisać taki programik pod windoze?? ja niestety jestem kompletnym lamerem jeśli chodzi o programowanie więc jestem skazany na waszą łaskę i niełaskę
Gdyby ktoś mial taki program to bardzo proszę o kontakt @mailowy duck(malpa)konin.lm.pl
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 31 Aug 2003 13:37   

Back to top

oldking
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 31 Aug 2003 13:51   

Witam

Commodore 64 zapisywał około 50 kB programu w czasie 20-30 sekund.
Magnetofon wykorzystywał tylko typowe taśmy a zapis był inny niż w normalnych magnetofonach (w końcu to tylko 1 i 0).
Ale poszukaj informacjii o Amidze było rozwiązanie zapisywania danych na magnetowidzie (jako obraz telewizyjny).
Jedna dyskietka 880 Mb to czas około 1 minuta na taśmie. Miałem zrobiony taki patent. Sercem rozwiązania był program, a interfrejs dopasowywał tylko sygnał z magnetowidu do wejśia RS.
Działało super - ale taśma jest bardzo zawodna drobne zagięcie i po wszystkich danych.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 Aug 2003 13:51   

Back to top

jozefg
Poziom 24
Poziom 24

Post#3 31 Aug 2003 14:02   

Jest taki program używany w kardiologii do zapisywania 24-godzinnego EKG (tzw.Holtera) na zwykłej taśmie magnetofonowej (kaseta).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 Aug 2003 14:02   

Back to top

MCbx
Poziom 21
Poziom 21

Post#4 31 Aug 2003 18:33   

Jest taki prog Goldwave. Potrafi otworzyć każdy plik jako dźwięk, tylko nie wiem jak by poszło z odtwarzaniem z nośnika.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Zapisywanie danych na taśmie magnetofonowej
Page 1 of 1
Similar topics
Przegrywanie kasety magnetofonowej na komputer? (1)
Przegrywanie kasety magnetofonowej na PC. (4)
Excel - jednoczesne zapisywanie danych do wielu komórek (5)
Równoległe zapisywanie danych na dyskach (3)
Zapisywanie danych na kartach SD itd (3)
Jakim programem przegrać na PC muzyke z taśmy magnetofonowej (6)
4 urządzenia na jednej taśmie?? (6)
RISER PCI-E Na taśmie (4)

Page generation time: 0.083 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed