| Author |
niko91 Poziom 10

|
31 Dec 2006 08:42 Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Witam Panowie!
Czy jest dostępne takie urządzenie do podłaczenia do Neostrady jednego dodatkowego komputera bezprzewodowo?(czyli w domu są 2 komputery)
Chodzi mi o to żeby nie było w nim wyjść dla połączeń przewodowych,bo w swojej naiwności mniemam,że potaniało by to koszty routera-modemu.
Czytając literaturę na ten temat nie natknąłem się na coś takiego, co nie znaczy ,że nie istnieje.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Dec 2006 08:42 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
31 Dec 2006 09:35 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Jasne że są takie urządzenia, które teoretycznie pozwalają na podłączenie nawet 250 komputerów do jednego portu ADSL, np. coś takiego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Czarus_k Poziom 8

|
31 Dec 2006 10:01 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Ratuje Cię tylko modem ADSL+ruter+switch+WLAN (wszystko w jednym urządzeniu). Podłączasz kabelek tel do wejścia RJ 11, jeden komputer poprzez kabel sieciowy(komp musi mieć kartę sieciową) a drugi poprzez wi-fi(komp musi mieć kartę WLAN) Wtedy masz neta na obydwóch kompach niezależnie. Możesz też zrobić tak podłączasz modem neo ten na usb do jednego kompa a do drugiego możesz przesłać neta za pomocą samych kart WLAN ale wtedy zeby na drugim był net to ten pierwszy musi być włączony. Wydaje mi sie ze to pierwsze rozwiązanie jest lepsze ja tak mam i jestem zadowolony
|
|
| Back to top |
|
 |
lisuuu Poziom 12

|
31 Dec 2006 13:22 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Witam jeśli chodzi o samo urządzenie to wydaje mi się ze najbardziej urządzało by cie :
LINKSYS WAG200G-EU
Jest to urządzenie bardzo stabilne, proste w konfiguracji, dosc elastyczne, ma spore możliwości no i dobrze spełnia swoje zdanie w warunkach domowych.
Obecnie sam jestem na etapie tworzenia sieci LAN + WLAN ale moja siec bedzie wychodziła poza dom wiec mam troszkie wiekszy problem.
Pozdr LiSuUu
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
31 Dec 2006 13:22 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
michna3 Poziom 21

|
31 Dec 2006 17:55 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Istnieje tez Livebox od TP za 10 zł/miesiąc.
|
|
| Back to top |
|
 |
lisuuu Poziom 12

|
01 Jan 2007 02:45 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Miałem już kontakt z urządzeniem Livebox i zdecydowanie odradzam wszystkim te rozwiązanie, lepiej kupić dobry ruter na raty i przynajmniej będziemy spłacać swoje urządzenie a nie dzierżawić.
|
|
| Back to top |
|
 |
Czarus_k Poziom 8

|
01 Jan 2007 13:14 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
A ja mam linksys WAG354G i jestem zadowolony. Nie zrywa połączenia jak standardowe modemy neo no i ma WLAN. Sprzęt naprawdę super godny polecenia.
|
|
| Back to top |
|
 |
orko12 Poziom 3

|
03 Jan 2007 14:57 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
A ja mam u siebie Modem ADSL d-link 302t plus do tego router WIFI D-link dI-524.Mam neo rozdzielona w ten sposob i korzystaja z niego 3 komp + Pocket PC.Wszystkie kompy korzystaja z drogi radiowej i wszystko chodzi ok.
Mam tylko problem jak ustawic Pocketa zeby go inne komputery widzialy.Jesli ktos zna sposob to bylbym wdzieczny za odpowiedz. POZDRAWIAM wszystkich na FORUM.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jan 2007 14:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
niko91 Poziom 10

|
18 Jan 2007 14:51 Re: Router-modem WiFi do Neo |
|
|
|
Wszystkim dziekuję bardzo za pomoc i rady.
Kupiłem Netgear i jak narazie ładnie sie spisuje.
Pozdrawiam.
ps. temat mozna zamknąć
|
|
| Back to top |
|
 |