FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Neostrada 512 - modem nie traci synchronizacji, ale rozłącza się Internet.

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Neostrada 512 - modem nie traci synchronizacji, ale rozłącza się Internet.
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 31 Dec 2006 13:06   

problem z neostradą

Mam neostrade 512, system Xp. Internet sam się wyłacza kiedy kiedy na komputerze jest na raz właczone kilka programów lub np słucham muzyki w WMP. Niekiedy jednak rozłącza mnie nawet przy włączonym jesdnym programie który korzysta z internetu np BearShare. Modem nie traci jednak wtedy synchronizacji a w okienku neostrady czas cały leci, tak jakby internet był właczony. Komputer zawiesza sie wtedy i musz go zrestartowac. Myslalem ze to przez wirusy ale sformatowlem kompa i nic to nie dało. Odinstakowalem też usługe neostrady i łączylem się prze AutoConnect ale to tez nie pomogło. Problem wystepuje od kiedy mam neostrade.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 31 Dec 2006 13:06   

Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 31 Dec 2006 13:10   

Re: problem z neostradą

Sprawdź łączenia kabla telefoniczego w gniazdkach i w innych miejscach, gdzie mogą być one połączone. Ewentualnie może być też uszkodzony modem ADSL.
Back to top

R.K
Poziom 12
Poziom 12

Post#3 01 Jan 2007 17:53   

Figa. A port USB działa Ci poprawnie? A może to on nie daje poprawnego napięcia? Sprawdź na innym komputerze. Jeśli sprawdzisz i sytuacja będzie się powtarzać, zadzwoń na 0800102102 i poinformuj, że:
- modem prawdopodobnie jest uszkodzony, po chwili korzystania z Internetu, komputer się wiesza.
- NAJWAŻNIEJSZE - poinformuj od razu, że sprawdziłeś na innym komputerze.

Modemy USB, SF, ST, ZTE, to dla TP koszt niewielki. Zatem wymienią Ci prawdopodobnie bez przeszkód. O ile oczywiście nie minęło 24 miesiące od dnia wydania sprzętu.
Back to top

marcin93
Poziom 7
Poziom 7

Post#4 Post from the author of the topic 01 Jan 2007 19:15   

Podlaczylem do mojego komputera modem kolegi który u niego dzialal poprawnie. Jednak u mnie dalej sie rozłącza i zawiesza
Back to top

rambler_
Poziom 12
Poziom 12

Post#5 01 Jan 2007 19:36   

No to Twój usb nie wyrabia prądowo (lub masz słaby zasilacz).
Back to top

Dawid.wielun
Poziom 18
Poziom 18

Post#6 01 Jan 2007 22:22   

USB nie wyrabia prądowo? A co to ma wspólnego przecież livebox nie jest zasilany z USB. Nie wiem co może być tu przyczyną ale może nie musisz resetować komputera tylko wyciągnąć i włożyć z powrotem kabel USB.
Back to top

marcin93
Poziom 7
Poziom 7

Post#7 Post from the author of the topic 02 Jan 2007 18:03   

Ja mam neostrade 512z modemem ZXDSL 852 podlaczona pod port USB. Jak mogę sprawdzić Port USB?

Dodano po 25 [minuty]:

Wyciagnięcie kabla USB nie pomaga. Muszę restartować kompa
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Jan 2007 18:03   

Back to top

Dawid.wielun
Poziom 18
Poziom 18

Post#8 02 Jan 2007 18:23   

Aj sorka źle zrozumiałem, czytałem że modem a gdzieś cały czas miałem w głowie liveboxa :) ta metoda dotyczyła się liveboxa bo mi też się kiedyś zawieszał i też nic nie mogłem zrobić dopóki nie zrestartowałem komputer do czasu aż się zorientowałem że wytarczy wyciągnąć i ponownie włożyć kabel USB. A tak w ogóle przyczyną tego była Panda u ciebie skoro formatowałeś dysk to pewnie to nie przez żaden program. Bo chyba próbowałeś czy tak się też dzieje na "gołym" systemie tzn. od razu po zainstalowaniu sytemu beż żadnych programów ewentualnie z podstawowym zestawem sterowników. Bo jeżeli zaraz po nowej instalacji systemu tak się działo no to musi coś być hardware.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Jan 2007 18:23   

Back to top

marcin93
Poziom 7
Poziom 7

Post#9 Post from the author of the topic 07 Jan 2007 16:15   

Czy myślicie ze zmiana modemu na livebox może pomóc?
Back to top

marcin93
Poziom 7
Poziom 7

Post#10 Post from the author of the topic 19 Jan 2007 13:49   

Załozylem Liveboxa i wszystko śmiga bez problemów.
Back to top

esperanzo
Poziom 2
Poziom 2

Post#11 01 Nov 2007 00:01   

Witam mam problem Mam 2 kompy pierwszy z win98 i podlaczoaną neostrada przez modem usb a drugi z winXP chcę je połaczyć za pomocą skrętki i udostepnic neostrade na komputer z XP zwykla wymiana plików działa a neostrady nie mogę podzielic w dugą strone z xp na 98 wychodzilo mi to a teraz z 98 na xp nie moge podzielic jak ustwic dnsy? (ustawiam uruchamia sie win98 ponownie i ustawien nie ma :(gg tez nie idzie i podobno ono nie używa dnsow wiec pewnie jeszcze cos trzeba ustawic, w udostepnianiu polaczeenia z internetem w panelu sterowania w opcjach internetowych nie moge wybrac polączenia z jakiego korzystam laczac sie z internetem jest tylko karta dial up) prosze o szybką porade Najlepiej instrukcja krok po kroku jak to skonfigurowac tylko nie odsylajcie do tego co juz ktos zrobil bo szukalem tego troche i nie wychodzilo mi to, no chyba ze macie cos naprawde niezlego POMOCY!!!
Back to top

Guest
Poziom 26
Poziom 26

Post#12 01 Nov 2007 09:29   

Najlepiej to by było, jak byś sobie routera założył. Koszt najtańszego to ok. 100zł.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Neostrada 512 - modem nie traci synchronizacji, ale rozłącza się Internet.
Page 1 of 1
Similar topics
Neostrada 512 modem ZTE. Co można z tym modemem zrobić? (4)
Nie łączy mi neostrada. Dlaczego rozłącza się po włączeniu Tibii? (4)
Neostrada modem speed touch 330 brak synchronizacji dsl (3)
Internet się rozłącza. Modem Scientific Atlanta 2100. (7)
Neostrada się rozłącza. Modem ZTE ZXDSL852. Trwa zapisywanie ustawień. (2)
Neostrada - modem Sagem Fast 800 ciągle się rozłącza (5)
neostrada z LIVEBOX rozłącza mi się internet (17)
Modem się rozłącza (traci synchronizację) - sieć Orange (3)
Internet Orange - noc. Czy działa i nie rozłącza się? (1)
Neostrada często się rozłącza (9)

Page generation time: 0.121 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed