FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Adapter usb/ wi fi z liveboxa

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Adapter usb/ wi fi z liveboxa
Author
Poziom 23
Poziom 23

Post#31 28 Feb 2008 15:06   

Re: Adapter usb/ wi fi z liveboxa

_jta_ wrote:
Wymiana sprzętu - jeśli by się popsuł - wymaga kontaktu z doradcą (0800102102), i przetestowania
działania sprzętu według jego wskazówek (to może być godzinna rozmowa, ale na koszt TP) - jeśli
on uzna, że sprzęt jest wadliwy, to poda numer do zgłoszenia reklamacji, trzeba zawieźć sprzęt do
Biura Obsługi Klienta, i podać ten numer - wtedy wymienią na nowy. W sumie to sporo zachodu.

Niekoniecznie. Trzeba w odpowiedni sposób opisać problem i sprawę wymiany zestawu LB mamy załatwioną w 5 minut. Wystarczy powiedzieć, że adapter jest martwy, a drugi identyczny włożony w jego miejsce działa prawidłowo. Wówczas doradca 0800102102 nie ma innego wyjścia jak wystawić ZP do wymiany Liveboksa.
Back to top

mateunio199x
Poziom 7
Poziom 7

Post#32 24 Mar 2008 15:14   

Witam. Mam pytanie. Dlaczego nie mam netu. Mam adapter wi fi ten od zestawu. Niby wykrywa siec ale w ogóle nie ma zasięgu i ta ikonka z 2 monitorami ma krzyżyk i nie ma netu. dlaczego ?
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#33 25 Mar 2008 01:46   

Czy Livebox jest w odległości do kilku metrów bez żadnych przeszkód po drodze? U mnie nie działało przez ścianę.
Poza tym sprawdź ustawienia, może próbujesz się łączyć nie ze swoją siecią, a sieć sąsiada ciebie nie chce łączyć.
Back to top

mateunio199x
Poziom 7
Poziom 7

Post#34 25 Mar 2008 18:41   

Wszystko było ok. Sterowniki są oki i nie łapie się z siecią sąsiada. Nawet przy liveboxie nie ma internetu...
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#35 25 Mar 2008 18:52   

To dzwoń do doradcy w TPSA (rozmowa potrwa z godzinę, ale płacisz na 1 impuls), powie ci co
sprawdzić, a na koniec, że twój Livebox jest uszkodzony i trzeba go zanieść, żeby wymienili.
Miej przygotowane coś do pisania - on poda numer reklamacji, trzeba go podać przy wymianie.
Przedtem możesz jeszcze spróbować: sprawdzić, czy z samym Livebox-em też nie ma łączności,
jak jest to skonfigurować go na nowo; jak nie ma, to odinstalować i zainstalować na nowo sterowniki.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 25 Mar 2008 18:52   

Back to top

biedrek1
Poziom 10
Poziom 10

Post#36 19 Sep 2008 07:49   

a ja mam pytanko- czy to mozliwe ze podlaczenie oryginalnego wifi na usb z tpsa (jakis sagem) do usb portu 1.1 a nie 2.0 zwolnilo mi internet?
moze to i glupie ale jakos jest roznica...
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#37 19 Sep 2008 09:26   

Szybkość USB 1.1 jest 12Mb/s, a Neostrady chyba od 0.5 (może jest jeszcze coś wolniejszego) do 2
(a może są szybsze), czyli nawet USB 1.1 jest dużo szybsze od Neostrady - nie powinno zwalniać.
Ja na USB 1.1 mam szybkość transferu do 342kB/s = 2.74Mb/s między komputerem a liveboxem.
Myślę, że jeśli coś ma znaczenie, to raczej jakość połączenia WiFi - Livebox, wystarczy jakaś przeszkoda
i łączność jest dużo gorsza, bo gubią się pakiety, i przez większość czasu się czeka na ich odnalezienie...
Back to top

Radzikk
Poziom 2
Poziom 2

Post#38 20 Oct 2008 20:40   

Witam mam problem z podłączeniem adaptera wi-fi sagem XG-762N Do pc z windows 98 se ( dość stary sprzęt pentium 2 ,128 Ram), po zainstalowaniu oprogramowania z płytki "TP" wyskakuje błąd podczas instalacji (brak nawiązania połączenia ale gdy otwieram program od adaptera moc sygnału wynosi 85-90 % a jakość 80%, a gdy zadzwoniłem do pomocy "TP" otrzymałem informacje ze podłączenie internetu do tego komputera nie jest możliwe z czego sie zdziwiłem z informacjach podawanych przez "TP" o systemach wynika coś innego, chciałbym jeszcze dodać że net chodził bez problemu na viscie przez adapter więc proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
Back to top

joozwa
Poziom 21
Poziom 21

Post#39 25 Jan 2009 14:12   

Witam wszystkich
Również niestety mam problem z donglem XG-762N od Liveboxa :(
Temat z opisem znajduje się TU
Jeżeli ktoś potrafi i chciałby pomóc, to zapraszam :)
Pozdrawiam
Back to top

pidzynmaster
Poziom 5
Poziom 5

Post#40 27 Jan 2009 21:54   

Witam !! Ja to w ogóle mam dziwny problem. Mam laptopka-vista 32x. Chce podłaczyć sagem xg 760a i co ?? i lipa. Chce zainstalować sterowniki manualnie...sciągnąlem wszystkie możliwe stery i żadnych vista nie uważa za poprawne ;/ niby ich nie widzi a sa one cholera z różnych żródel wiec wszystkie nie są nie dobre... nie wiem o co kaman ..straciłem wene i pomysły. Może ma kots jakies rozwiazanie?? Pomóżcie i dziękuje z góry !!
Back to top

_jta_
Poziom 26
Poziom 26

Post#41 27 Jan 2009 22:08   

Co znaczy "żadnych vista nie uważa za poprawne"? I skąd są ściągane? Tak w ogóle, to jeśli masz
Livebox-a i WiFi z Neostrady, to TPSA ma ten problem rozwiązać - np. dostarczyć ci dobre sterowniki.

Jeśli vista alarmuje, że nie są podpisane - to może tak jest. Nie musi to oznaczać, że są złe, ale warto
się upewnić (sprawdzić ze 3 razy z jakiego źródła je masz, czy wiarygodne) bo mogą być z trojanem.

Jeśli to jest XG760 (a nie XG762N), to jest to starszy WiFi - może do niego nie ma sterowników do Visty?
Swoją drogą, Vista to straszne badziewie, mam znajomych, którzy są dobrymi fachowcami w sprawach
Windows, i oni nie używają Visty, a XP Professional - zależy im na nowościach, ale nie na badziewiu.
Jak kupiłeś Vistę, to masz prawo zamiast niej używać XP (zapytaj sprzedawcę o szczegóły).
Back to top

pidzynmaster
Poziom 5
Poziom 5

Post#42 27 Jan 2009 22:19   

oko wszystko już hula. Żal się przyznać co żle robiłem ;/ dziękuje za odpowiedz :!::!::!: Będe korzystał :!:
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Adapter usb/ wi fi z liveboxa
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Adapter USB to RS232 pod USB 1.1-2.0 - restart kompa (10)
Adapter IDE>USB i Manta DVD-023 Emperor IV USB Pro Logic (3)
Adapter IDE, SATA na USB, bootowanie z USB, Windows, Linux. (2)
Toshiba L100-132 + Adapter USB to LPT i USB to RS232 (5)
Adapter z PS/2 na USB nie działa. Mysz ps2 obsługuje też USB (14)
połączenie liveboxa przez USB /Windows 7/XP (2)
Instalowanie liveboxa za pomocą adaptera usb (10)
Adapter USB-LPT/Adapter drukarki na USB (2)
Adapter USB - RJ45 na mini USB - problem (1)
Sterowanie USB poprzez adapter USB->LPT (8)

Page generation time: 0.096 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed