| Author |
kokodżambo Poziom 1

|
05 Jan 2011 21:33 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
Ja mam bardzo ważne i chyba stosunkowo proste pytanie: jak zaktualizować liveboxa do wersji oprogramowania o nazwie 3202_2601E4 (lub wyższej). bo na 192.168.1.1 jakoś nie moge znaleźć opcji aktualizacji.
|
|
| Back to top |
|
 |
szaleniec Poziom 23

|
05 Jan 2011 21:45 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
| kokodżambo wrote: |
| Ja mam bardzo ważne i chyba stosunkowo proste pytanie: jak zaktualizować liveboxa [...] |
Za pomocą narzędzi z katalogu "rescue" z płyty dostarczonej z Liveboksem TP.
|
|
| Back to top |
|
 |
bartklim Poziom 3

|
05 Jan 2011 22:30 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
Witam.
ludziska pomożcie!
mam neostradę 10 mb z tp sa
pokazuje mi wyniki
down - 743,9 2 raz 929,5
upload- 78,0 77,9
ping - 58 53
ostatni test:
co o tym sądzicie ?
nie za nisko?
zwłaszcza upload
moze to wina starego kompa ?
a i jeszcze na roterze (pentagram 6331-62) mam:
upstream 764 kbps
downstraem 12448 kbps
noise margin (upstream) 8,0 db
downstream 17,7 db
attenuation (ustream ) 4,2 db
downstream 8,0 db
a może kabel do d..py .
dopiero co nabyłem usługe tpsa i nie wiem co i jak .dzieki
jeszcze jedno :
czy to że mam stary sprzęt tj procek 750 hz
320 ram I i ogólnie stary sprzęt może mieć wielki wpływ na przesył?
może nie ma co gonić netu :)
pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
05 Jan 2011 22:30 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
VeilSide1 Poziom 2

|
07 Jan 2011 02:50 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
Witam. Mam pytanie o router: TP Link TD W8901G
Chciałbym się dowiedzieć czy ten router bedzie dobry pod taką prędkość. Dostałem go w prezencie, a teraz skończyła mi się umowa ze starym usługodawcą internetu u którego miałem zaledwie 1mb/s.
Zobaczyłem ze w NEO są dobre prędkości w przyzwoitych cenach. Zdecydowałem się zamówić bez routera(tego co TP oferuje za 100PLN).
A przy okazji co sądziecie o tej ofercie TP?
Jeśli chodzi o ten router Nie oczekuje od niego super bajerów, fajerwerek itd. Bedzie podłączony do 1 stacjonarnego i 2 laptopów jako wifi.
Chcę tylko wiedzieć czy jest solidny, czy nie zamula, czy wykorzystuje maksymalny transfer, czy da sie dzielić prędkość na dany komputer, np stacjonarny 10mb i 2 laptopy po 5mb.
Czekam na proste lakoniczne odpowiedzi.
Z góry dzięki:D
|
|
| Back to top |
|
 |
penti Poziom 1

|
15 Jan 2011 00:58 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
Witam wszystkich, to mój pierwszy post, a wynikł on z problemu z połączeniem z internetem przez Liveboxa od tp
Mam komputer stacjonarny połączony z Liveboxem przez karte sieciową z zestawu. Łączy się z liveboxem, moge wejsc do konfiguracji, w połączeniach sieciowych windows pokazuje ze polaczenie z internetem jest. W rzeczywistosci go nie ma- nie otwierają sie strony, gg nie działa- dosłownie nic co wykorzystuje internet. Podobno to się samo tak zrobiło- nie wiem, akurat nie bylo mnie w domu. Instalowałem na nowo sterowniki i karty i liveboxa, dodałem nowe polaczenie- nic sie nie zmieniło- internetu brak.
A teraz wisienka na torcie- laptop z wbudowaną kartą bezprzewodową bez problemu łączy sie z netem- właśnie z niego piszę. Co może być nie tak ? Spotkał się ktos z takim czymś ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Slyth Poziom 3

|
27 Jan 2011 20:30 Re: Neostrada, LiveBox - ZANIM NAPISZESZ CZYTAJ! |
|
|
|
Witam! Mam problem, który jak sądzę leży wewnątrz systemu, ale potrzbuje pomocy żeby go zdiagnozować. Mam system Windows XP Sp 2. Jestem połączony z liveboxem bezprzewodowo przez Intel PROset (Dell XPS m1330). Mniej więcej od godziny 14 do... rana, internet dramatycznie zwalnia. Strony ładują się z ogromnym opóźnieniem, a filmy niemalże w ogóle nie buforują. Co ciekawsze do tegoż samego livebox'a podłączone są jeszcze dwa laptopy w domu - Toshiba i Asus - i na nich nie ma żadnego problemu. Próbowałem restartować livebox, zmieniać kanały (12,8,10...), właśnie wyczyściłem rejestr TuneUp'em... Wpisywałem też stałe Ip i DNS'y. NIC ;(. Proszę pomóżcie.
|
|
| Back to top |
|
 |